Часто срабатывает автомат на этаже при небольшой нагрузке напряжения

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
murzik
Member

Повідомлення

Timedemo: 05.07.2024 10:22прикинь терморегулятори теж з ладу виходять. БМС з ладу виходять, електроника інколи зума сходе, стабілізатори інколи з ума сходять.
то чим твоя "схема" врятує в цих ситуаціях?

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Timedemo: 05.07.2024 10:23не фахівець
Timedemo: 05.07.2024 10:23умняка кидаєш
умняком я напевно для тебе. я попередив, що не фахівець, щоб мою думку не рахували еталоном,а шукали ще відповідей, і тут багато від інших було коментарів. а потім прийшов ПРОЕКТАНТ і правду-матку рубати став. Написав би - , що ти крутий фахівець, копію сертифіката показав би, і написав як треба.
хоч одну щитову зібрав, чи ти лише за компом?
Востаннє редагувалось 05.07.2024 10:26 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

murzik: 05.07.2024 10:18
в квартирах вентилятори санвузла підключають на лінію освітлення
так роблять колхозники, бо вентилятори запитують окремо, і ставлять їх з таймером, а кнопка освітлення тільки активує його, або датчик руху, щоб коли ти добре попуках, і вийшов вимкнув світло, щоб твоі пуки мали час витягнутися з санвузла, а не стояли там 3 години, бо ти світло вимкнув. або після ванни або душу, витяжка повинна попрацювать деякий час. Ну це звичайно якщо з нуля робити полюдськи. ;) ;) ;)
murzik
Member

Повідомлення

Timedemo: 05.07.2024 10:25так роблять колхозники
так робить 99% населення України
Timedemo
Member

Повідомлення

murzik: 05.07.2024 10:25
Timedemo: 05.07.2024 10:22прикинь терморегулятори теж з ладу виходять. БМС з ладу виходять, електроника інколи зума сходе, стабілізатори інколи з ума сходять.
то чим твоя "схема" врятує в цих ситуаціях?

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Timedemo: 05.07.2024 10:23не фахівець
Timedemo: 05.07.2024 10:23умняка кидаєш
умняком я напевно для тебе. я попередив, що не фахівець, щоб мою думку не рахували еталоном,а шукали ще відповідей, і тут багато від інших було коментарів. а потім прийшов ПРОЕКТАНТ і правду-матку рубати став. Написав би - , що ти крутий фахівець, копію сертифіката показав би, і написав як треба.
моя схема дуже проста, раціонально використати кошти, а залишок пустити на більш якіне обладнання.
wow_w
Member

Повідомлення

Більше можна, меньше ні.
Окрема лінія під холодильник, це вже окрема тема, коли дійсно сто відсотків знають, що саме там має бути холодильник:
логіка може бути така потрібно:
1) зробити невідключаєму лінію, це якщо щиток проектується з можливістю вимкнути всю квартира крім важливих ліній, типу сигналізація/відеоспостереження, роутер, холодильник, якийсь світильник, що вмикається на рух і т.д.
2) якщо проектується варіант з резервним живленням частини квартири.

На практиці все навпаки: отут має бути холодильник, а через рік два виявляється, що холодильник потрібно десь переставити, а замість нього поставлять, щось інше
або холодильника замало, холодильник переставляємо, ставимо морозильну камеру, а на ній зверху можна зверху мікрохвильовку або електрочайник, щоб місце не пропадало.
Тому якщо робити проводку для себе краще робити з запасом. Бо замість одинарної розетки потім простіше поставити блок розеток, ніж тягнути нову лінію. Мало кому подобається штробити стіну коли зроблено ремонт.
Timedemo
Member

Повідомлення

murzik: 05.07.2024 10:25 умняком я напевно для тебе. я попередив, що не фахівець, щоб мою думку не рахували еталоном,а шукали ще відповідей, і тут багато від інших було коментарів. а потім прийшов ПРОЕКТАНТ і правду-матку рубати став. Написав би - , що ти крутий фахівець, копію сертифіката показав би, і написав як треба.
не повіриш, але я дійсно крутий фахівець ;)
murzik
Member

Повідомлення

Timedemo: 05.07.2024 10:25
murzik: 05.07.2024 10:18
в квартирах вентилятори санвузла підключають на лінію освітлення
так роблять колхозники, бо вентилятори запитують окремо, і ставлять їх з таймером, а кнопка освітлення тільки активує його, або датчик руху, щоб коли ти добре попуках, і вийшов вимкнув світло, щоб твоі пуки мали час витягнутися з санвузла, а не стояли там 3 години, бо ти світло вимкнув. або після ванни або душу, витяжка повинна попрацювать деякий час. Ну це звичайно якщо з нуля робити полюдськи. ;) ;) ;)
у вентиляторах таймер вже вбудований

Відправлено через 44 секунди:
Timedemo: 05.07.2024 10:28
murzik: 05.07.2024 10:25 умняком я напевно для тебе. я попередив, що не фахівець, щоб мою думку не рахували еталоном,а шукали ще відповідей, і тут багато від інших було коментарів. а потім прийшов ПРОЕКТАНТ і правду-матку рубати став. Написав би - , що ти крутий фахівець, копію сертифіката показав би, і написав як треба.
ну всьо. визнання, слава. закривайте тему :lol:
п.с: зроби мені проект, тільки у мене не має проекта меблів :laugh:
Timedemo
Member

Повідомлення

wow_w: 05.07.2024 10:26 Більше можна, меньше ні.
Окрема лінія під холодильник, це вже окрема тема, коли дійсно сто відсотків знають, що саме там має бути холодильник:
логіка може бути така потрібно:
1) зробити невідключаєму лінію, це якщо щиток проектується з можливістю вимкнути всю квартира крім важливих ліній, типу сигналізація/відеоспостереження, роутер, холодильник, якийсь світильник, що вмикається на рух і т.д.
2) якщо проектується варіант з резервним живленням частини квартири.

На практиці все навпаки: отут має бути холодильник, а через рік два виявляється, що холодильник потрібно десь переставити, а замість нього поставлять, щось інше
або холодильника замало, холодильник переставляємо, ставимо морозильну камеру, а на ній зверху можна зверху мікрохвильовку або електрочайник, щоб місце не пропадало.
Тому якщо робити проводку для себе краще робити з запасом. Бо замість одинарної розетки потім простіше поставити блок розеток, ніж тягнути нову лінію. Мало кому подобається штробити стіну коли зроблено ремонт.
все правильно кажеш. але зазвичай з нуля коли проектуєш, то ми ж розумієм, що проект кухні робиться, вже зрозуміло де може бути колись мікрохвильовка, де посудомийка. і багато просять як раз мастер кнопку, коли виходячи з дому, одним натиском вирубається все, окрім важливих споживачів. Та і в нинішніх реаліях, коли все з нуля робиться, набагато легче переробляти щитову під резервну частину, щоб не думати, як його не ушатати інвертор, бо на одній гілці холодильник, і розетки для чайника і микрохвильовки.
murzik
Member

Повідомлення

ок. а якщо це складний пристрій - пралка, наприклад. там є потужний тен 2 кВт. і є блок управління. і є мотор. який правильний "конфіг" на це діло?
УЗО 25А 30 мА, 16А В категорії, 2.5мм2 ввг-нг. полюбому хуня
Timedemo
Member

Повідомлення

murzik: 05.07.2024 10:29
Timedemo: 05.07.2024 10:25

у вентиляторах таймер вже вбудований

Відправлено через 44 секунди:
Timedemo: 05.07.2024 10:28

ну всьо. визнання, слава. закривайте тему :lol:
п.с: зроби мені проект, тільки у мене не має проекта меблів :laugh:
якщо вбудованний, то як ти його до освітелння під"єднашь? :lol: :lol: :lol: коли світло вимкнув, хто твій таймер живити буде? Фахівець м...я. от якраз такі вентилятори живляться окремо, а не від освітлення. отут ти і показав себе фахівець :lol: :lol: :lol:
murzik
Member

Повідомлення

Timedemo
від розподільчої коробки освітлення

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Timedemo: 05.07.2024 10:32мастер кнопку
в описі пишуть про освітлення. а так щоб вирубити все окрім холодильника?
wow_w
Member

Повідомлення

Мастер кнопка це загальне поняття, фізично може бути кнопка, може бути клавіша вимикача світла, можна і джіпіес модуль поставити, щоб дистанційно відключити. Просто щоб не вигоріла кнопка через контактор ставлять. Самий простий варіант, якщо не лінуєшся підійти до щитка вручну вмикати/вимикати, то додатковий вимикач потужності
Востаннє редагувалось 05.07.2024 11:08 користувачем wow_w, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

murzik: 05.07.2024 10:42 Timedemo
від розподільчої коробки освітлення

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Timedemo: 05.07.2024 10:32мастер кнопку
в описі пишуть про освітлення. а так щоб вирубити все окрім холодильника?
і охорони, і інтернету.
Shpoker
Member

Повідомлення

Cirax: 05.07.2024 09:46Людей, которые на старую советскую проводку ставят автоматы на 32А нужно принудительно стерилизовать, чтобы не размножались.
эй, палехшэ! у меня в одной из хат без ремонта идет 10ка алюминий на распред-коробку плиты с автоматом 40А, так шо не всё так однозначно))
Timedemo
Member

Повідомлення

wow_w: 05.07.2024 10:53 Мастер кнопка це загальне поняття, фізично може бути кнопка, може бути клавіша вимикача світла, можна і джіпіес модуль поставити, щоб дистанційно відключити. Просто щоб не вигоріла кнопка через контактор ставлять. Самий простий варіант, якщо не лінуєшся підійти до щитка вручну вмикати/вимикати, то додатковий вимикач потужності
я використовую бездротові автомати 63 ампери. можна і радіо кнопкою все вимкнути біля виходу з будинку, або по вай фай.
Cirax
Member

Повідомлення

Shpoker: 05.07.2024 11:04
Cirax: 05.07.2024 09:46Людей, которые на старую советскую проводку ставят автоматы на 32А нужно принудительно стерилизовать, чтобы не размножались.
эй, палехшэ! у меня в одной из хат без ремонта идет 10ка алюминий на распред-коробку плиты с автоматом 40А, так шо не всё так однозначно))
Так это на электроплиту.
А на проводку изначально было 6А автомат, максимум 10А ставили.
Просто когда в этажном щите видишь стояк на 4квадрата алюминия, а в людей автоматы по 25-40А, охреневаешь.
murzik
Member

Повідомлення

Cirax: 05.07.2024 11:17А на проводку изначально было 6А автомат, максимум 10А ставили.
радянський автомат якому 30 років, 16А не виб'є і при 40 ?
а на вводі взагалі пакетний ручний вимикач ....

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Timedemo
сестра планує будуватися
скільки коштує електро проект?
чорний рекламщик, давай вже контакти фірми :D
Timedemo
Member

Повідомлення

murzik: 05.07.2024 11:26 сестра планує будуватися
скільки коштує електро проект?
чорний рекламщик, давай вже контакти фірми :D
не повіриш. я ніде не рекламуюсь ;) перевірка пройшла вже більше 10ти років. тут реклама не потрібна.
Shpoker
Member

Повідомлення

забивающий молотком сайлентблок "сервисмен":
Timedemo: 05.07.2024 11:40 перевірка пройшла вже більше 10ти років. тут реклама не потрібна.

...и никто обратно не приезжает! (полюбому всё четко, а не то что к такому опытному больше никто не сунется)
Timedemo
Member

Повідомлення

Shpoker: 05.07.2024 12:02 забивающий молотком сайлентблок "сервисмен":
Timedemo: 05.07.2024 11:40 перевірка пройшла вже більше 10ти років. тут реклама не потрібна.

...и никто обратно не приезжает! (полюбому всё четко, а не то что к такому опытному больше никто не сунется)
не зовсім зрозумів про що річ.
Відповісти