Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melki
Member

Повідомлення

+-: 17.06.2024 17:09Вибір їх бо є нормальна пропозиція (на них)
погугли тесты/обзоры на них, КМК одно и тоже, +/- дизайн и компоновка...
не гонись за скидками, про бесплатный сыр знаешь?
+-
Junior

Повідомлення

Melki: 17.06.2024 17:16
Кмк це шо оєм платформа?

Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
Melki: 17.06.2024 17:16
+/- компановка, ну звісно помпа в радіаторі та в ватерблоці це одно і тожє

Відправлено через 1 годину 42 хвилини 35 секунд:
cAkeJJ: 17.06.2024 16:48
+-: 17.06.2024 13:56 Яку краще взяти Cougar Poseidon Elite ARGB 360 чи Fractal Design Lumen S36 V2 чи s28. (Під 7950x тощо)
Чому вибір саме між цими двома аіо? Арктік не розглядаєте?
Хоча може ще б розглянув MSI MAG CORELIQUID M360
Melki
Member

Повідомлення

+-: 17.06.2024 17:43Кмк це шо оєм платформа?
в принципе, они все ОЕМ...
+-: 17.06.2024 17:43помпа в радіаторі та в ватерблоці це одно і тожє
не одно и то же, разные ОЕМ производители, может это новость для тебя, я не знаю, но все водянки АИО делают несколько ОЕМ производителей, я их все не знаю, но примером тебе могу привести Asetec (уже вроде 8 поколение) - производитель владелец патентов и конторы типа ASUS заказывающие у них... вторым примером приведу Alphacool и первое поколение BeQuiet... третьим примером будет вариант АИО с помпой в радиаторе, такие-же есть у MSI и еще у кого-то... Еще есть помпы на шлангах висящие... у меня Thelmaltake имеющий помпу один в один с EKWB второго поколения (АИО) за вдвое меньше денег (не вся продукция Tharmaltake есть аналогом EKWB), кто ОЕМ производитель этой конструкции я не знаю...
кажется всего их семь основных производителей, каждый бренд имеет свое видение дизайна и прикручивает свои вентиляторы (там свой огород ОЕМ производителей) и продает через свою раскрученную сеть...
+-
Junior

Повідомлення

+-: 17.06.2024 17:43помпа в радіаторі та в ватерблоці це одно і тожє
Ем це сарказм був...
Melki
Member

Повідомлення

Melki: 17.06.2024 19:32не одно и то же
+-
а это кто читать будет?
+-
Junior

Повідомлення

Melki: 17.06.2024 22:53
Melki: 17.06.2024 19:32не одно и то же
+-
а это кто читать будет?
Ем що читати, ти в горі писав що компановка плюс мін однакова
Melki
Member

Повідомлення

+-: 18.06.2024 13:18компановка плюс мін однакова
да, +/- одинаковая
если для тебя место размещения помпы это уже целый патент, то действительно
+-: 18.06.2024 13:18що читати
Sterkh
Member

Повідомлення

Диви, куди ми скотились.
Треба для кастомщиків окрему гілку, з гіфкою перекотиполе, на заглавному пості.
+-
Junior

Повідомлення

Melki: 18.06.2024 16:42
+-: 18.06.2024 13:18компановка плюс мін однакова
да, +/- одинаковая
+-: 18.06.2024 13:18що читати
А що тоді там може бути різним?
І ще, я в тебе питав що таке кмк, а ти мені розповідав про оєм....
Melki
Member

Повідомлення

Sterkh: 18.06.2024 19:20Треба для кастомщиків
AIO такой-же кастом (если руки чешутся), так шо я с вами
+-: 18.06.2024 20:10А що тоді там може бути різним?
я тебе там писал про несколько основных производителей АИО, но ты говоришь
+-: 18.06.2024 13:18Ем що читати
отличаются внешним видом, брендом продавца, комплектными вентиляторами, наличием какого-то управляющего софта, у некоторых есть еще встроенные датчики температуры и потока...
Melki: 17.06.2024 17:16КМК одно и тоже
ты шо, только неделю как в интернет пришел?
Как Мне Кажется
jumanji
Member

Повідомлення

AQUA COMPUTER AIRPLEX EVO RADIATOR 1080MM R2

Может кто в курсе тестов этого чуда или сам владелец, нигде не нашел тесты. Дешевле моры на 100 евро.

Собираю ̶ох̶л̶а̶д̶и̶т̶е̶л̶ь̶ ̶т̶р̶а̶х̶а̶н̶и̶я̶, систему охлаждения, хочу погонять видик свой на Extreme Aqua биосе, интересует отвод 900w при 600-1200 об вентиляторов 55-60с вода. Програматор я купил, хочу перешить и погонять :gigi: . Ночью не спал часть уже всего заказал. :lol:
TheZORG
Member

Повідомлення

Nixlie: 11.03.2024 21:57 А підкажіть таке питання про побудову системи з кількома радіаторами.
Чи можливе послідовне підключення кількох радіаторів в такий собі "пул", щоб проганяти через нього воду з усіх компонент, які охолоджуються?
Звичайно можливе. Але, але краще буде зробити систему, наприклад: Колба, помпа, відеокарта, радіатор, проц, радіатор, колба. Ніж гнати теплу воду з проца в відеркарту, або ще краще з відеркарти в проц. Якщо інакше зробити ніяк не можна, то робіть як можете, але краще як я написав.
yurasic park
Member

Повідомлення

TheZORG: 20.06.2024 00:18
Nixlie: 11.03.2024 21:57 А підкажіть таке питання про побудову системи з кількома радіаторами.
Чи можливе послідовне підключення кількох радіаторів в такий собі "пул", щоб проганяти через нього воду з усіх компонент, які охолоджуються?
Звичайно можливе. Але, але краще буде зробити систему, наприклад: Колба, помпа, відеокарта, радіатор, проц, радіатор, колба. Ніж гнати теплу воду з проца в відеркарту, або ще краще з відеркарти в проц. Якщо інакше зробити ніяк не можна, то робіть як можете, але краще як я написав.
Що дає те що з твоїх слів краще? 1 градус похибки? :lol: :lol: :lol:
Kashtan
Member

Повідомлення

Потрібна порада - які термоінтерфейси зараз кращі для відеокарти під сво?
Поглянув кілька відео на ютюбі, на ядро рідкий метал, на пам’ять та врм - мідні прокладки. Так? Якщо все вірно, то на мідні прокладки потрібні ще одні прокладки , або паста, то який варіант кращий? Графітні? Чи ті що струм проводять не можна? 7950?
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kashtan: 28.06.2024 23:19 Потрібна порада - які термоінтерфейси зараз кращі для відеокарти під сво?
Поглянув кілька відео на ютюбі, на ядро рідкий метал, на пам’ять та врм - мідні прокладки. Так? Якщо все вірно, то на мідні прокладки потрібні ще одні прокладки , або паста, то який варіант кращий? Графітні? Чи ті що струм проводять не можна? 7950?
PTM7950 + хороші прокладки типу Subzero Cryo. Можна звісно і рідкий метал, але особливого сенсу не бачу, зато ризиків додає добряче.
yurasic park
Member

Повідомлення

feniks_tm: 29.06.2024 03:07
Kashtan: 28.06.2024 23:19 Потрібна порада - які термоінтерфейси зараз кращі для відеокарти під сво?
PTM7950 + хороші прокладки типу Subzero Cryo. Можна звісно і рідкий метал, але особливого сенсу не бачу, зато ризиків додає добряче.
Як на мене не коштує ця вся штука своїх грошей на мінус 1 градус. Краще вже в мору гроші вкласти. :beer: :beer: :beer:
Kashtan
Member

Повідомлення

yurasic park: 29.06.2024 14:11
Як на мене не коштує ця вся штука своїх грошей на мінус 1 градус. Краще вже в мору гроші вкласти. :beer: :beer: :beer:
А якщо мора вже є? І не одна? І в планах чіллер? І мета - як у будь-якого оверклокера - максимальний результат? І по тестам - там далеко не один градус різниці.

Відправлено через 30 секунд:
А як стосовно мідних прокладок?
yurasic park
Member

Повідомлення

Kashtan: 29.06.2024 15:23
yurasic park: 29.06.2024 14:11
А якщо мора вже є? І не одна? І в планах чіллер? І мета - як у будь-якого оверклокера - максимальний результат? І по тестам - там далеко не один градус різниці.

Відправлено через 30 секунд:
А як стосовно мідних прокладок?
В менt дві мори. CPU Direct Die та Thermal Grizzly ЖМ. GPU память Thermalright, сам кристал наче Thermal Grizzly Kryonaut. Проблем зовсім ніхт. Вкидувати гроші в -1 градус не бачу сенсу зовсім. Скоріше час прийде та потрібно буде мити канали на блоці, а ніж торба прийде пасті. Так що як на мене і це моя особиста думка - не вигадуйте лісапєд. З повагою.
:beer: :beer: :beer:
P.S. Мідні вставки за хвіст і за борт. М'яко кажучи. Вони непотрібні.
feniks_tm
Member

Повідомлення

yurasic park: 29.06.2024 20:39 а ніж торба прийде пасті.
От конкретно Kryonaut на 4090 у мене «здох» менш ніж за півроку, та власне не тільки у мене.

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Kashtan: 29.06.2024 15:23 А як стосовно мідних прокладок?
Зазвичай на ватерах «фронтальні» прокладки 1мм, іноді навіть менше, тому сенсу в мідній фользі (0.5мм пластинки інакше язик не повернеться назвати) там ніякого.

Відправлено через 24 хвилини 8 секунд:
yurasic park: 29.06.2024 14:11 Як на мене не коштує ця вся штука своїх грошей на мінус 1 градус. Краще вже в мору гроші вкласти. :beer: :beer: :beer:
Та насправді адекватні кошти, комплектні прокладки все одно зазвичай повний шлак, SubZero коштують не сильно дорожче тих же Fehonda чи TR Odyssey. Cryo мені сподобались, дуже м'якенькі і відповідно ідеально ужимаються, після Gelid і тим більше стокових, що йдуть з ватерами - небо і земля. Правда зараз не бачу, чи продає він їх, треба запитувати. З приводу PTM7950 і ціноутворення важко щось говорити, якщо воно проживе 2+ рочки без зміни температур, то тоді цілком виправдано, я поки на відмітці трохи більше півроку.

P.S. Знайшов SubZero на розетці
Kashtan
Member

Повідомлення

Про перевагу мідних прокладок -

76 градусів subzero cryo

66 градусів мідь за копійки, але вимагає захисту елементів та додаткової пасти.
3070ті і там і там, різниця в ГПУ - 48 та 46 градусів.
Але все рівно потрібно краща прокладка яка не пропускає струм.
Відповісти