Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Rucha
Member

Повідомлення

GreenMile
Нащо там bluetooth? Два рази подивитись, та забути?
vltk
Member

Повідомлення

UPS Powerware (Eaton) 9120. Работает (с парой ремонтов — одно реле и пара электролитов) уже больше 20 лет. Онлайновый, чистый синус и с фильтрами сети по входу и выходу — сделан в Тайване. Вся линейка с одинаковой схемотехникой на мощности 700-3000VA. Отличия по количеству последовательных батарей 12в, соответственно от 24-96в. У меня 700VA\500W с 24в питанием от 2х последовательно соединенных батарей. Отсек (вставляемый пластиковый карман с контактами) позволяет поставить 3 батареи (36в) и как бы иметь отдаваемую мощность 1000VA/700W. Теперь вопрос, если все одинаковое и схематехнически и монтажно, включая коробку, что и как сделать на плате контроллера чтобы упс «понял», что требуемое питание от батарей теперь 36в (вместо 24в) и стал способен отдавать в нагрузку 700вт (вместо 500вт)?
Прошивка (если таковая в нем имеется), достаточно ли просто впаять другой чип флеша с начинкой от 700вт упса или можно перепрошить мою. Принципиальную схему (крайне неудобно читаемую из-за бледных обозначений элементов), прикладываю. Пожалуйста, советовать выбросить, в связи с тем, что уже свое отработал, не надо.
спойлер
GreenMile
Member

Повідомлення

Rucha: 27.06.2024 14:39 GreenMile
Нащо там bluetooth? Два рази подивитись, та забути?
Це точно до мене питання, чому китайці роблять з БТ? Купляйте без, ніхто ж не силує :)
Rucha
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.06.2024 15:21 Це точно до мене питання, чому китайці роблять з БТ? Купляйте без, ніхто ж не силує :)
А то не ви такой обрали, то китайці вам нав'язали. Тоді вибачаюсь, питання не до вас, а до китайців.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

vltk: 27.06.2024 15:04 UPS Powerware (Eaton) 9120. Работает (с парой ремонтов — одно реле и пара электролитов) уже больше 20 лет. Онлайновый, чистый синус и с фильтрами сети по входу и выходу — сделан в Тайване. Вся линейка с одинаковой схемотехникой на мощности 700-3000VA. Отличия по количеству последовательных батарей 12в, соответственно от 24-96в. У меня 700VA\500W с 24в питанием от 2х последовательно соединенных батарей. Отсек (вставляемый пластиковый карман с контактами) позволяет поставить 3 батареи (36в) и как бы иметь отдаваемую мощность 1000VA/700W. Теперь вопрос, если все одинаковое и схематехнически и монтажно, включая коробку, что и как сделать на плате контроллера чтобы упс «понял», что требуемое питание от батарей теперь 36в (вместо 24в) и стал способен отдавать в нагрузку 700вт (вместо 500вт)?
Я би просто спробував підключити 3 акума до ДБЖ.
В мене MGE (Eaton) Pulsar 1000, якраз на 3х12В акума, єдине з заводу іде 7А*г. При черговій заміні акумів поставив на 9А*г, то безперебійник сам їх роспізнав, на екрані показує ємність 27А*г.

Щодо прошивки - не думаю, що від потужності ДБЖ вона відрізняється, швидше є конфігураційні поля в EEPROM, де задаються параметри.
GreenMile
Member

Повідомлення

vltk: 27.06.2024 15:04 Теперь вопрос, если все одинаковое и схематехнически и монтажно,
Це помилкове припущення, воно не однакове. Однакова схемотехніка не означає, що там одні і ті самі деталі стоять і достатньо перемичку випаяти, прошивку змінити і вуаля, із 24В стало 36В :D
На прикладі PCM, у них одна схемотехніка (плата) на KIN800AP/1000AP/1200AP/1500AP. Вони всі на 24В, на платі є кілька перемичок якими задається потужність ДБЖ, в який ставится ця плата, АЛЕ, у них різні трансформатори на різну потужність, ключі здається теж різні на менший струм, тобто однією перемичкою 800 не стане 1500, вони потрібні для зміни порогів контролю навантаження, напруги на батареях тощо.

Змінити робочу напругу просто так ви теж не зможете, бо, наприклад, той же зарядний пристрій, наскільки я так одним оком глянув схему, у вашому побудований на UC3843, це ШІМ-ка, параметри якої задається обв'язкою. Тобто для того щоб з 24В переробити на 36В потрібно змінювати частоту і параметри зворотного зв'язку.

А вишенькою на торті є трансформатор, щоб із 24В зробити 220 потрібен транс з коефіцієнтом перетворення умовно 9, а для того, щоб із 36В зробити 220, потрібен транс із коефіцієнтом трансформації умовно 6. Трансформатор перемотувати будете? ;) Бо якщо нє, то навіть якщо ви піднімете робочу напругу *чого звісно не станеться*, то отримаєте ви на виході не 220В, а 324В. Ну це так, дуже спрощено на пальцях, щоб пояснити, що це не можливо.
Купуйте інший ;)

Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
Rucha: 27.06.2024 15:44
GreenMile: 27.06.2024 15:21 Це точно до мене питання, чому китайці роблять з БТ? Купляйте без, ніхто ж не силує :)
А то не ви такой обрали, то китайці вам нав'язали. Тоді вибачаюсь, питання не до вас, а до китайців.
"Нащо там блютус" і "нащо саме мені блютус" - то трохи різні питання, нє? Якщо хочете відповідей - то навчіться нормально питання формулювати.
Якщо вам так цікаво, навіщо ж я такий купив, то відповідаю: цей дбж не має ЮСБ порта, не має екрану, колхозити пропрієтарний RS232 я не хочу, тому для контролю стану батарей балансир з БТ був ідеальним варіантом щоб можна було легко і зручно контролювати стан батарей, навіть коли ДБЖ вимкнений. А вартість балансира з БТ і без БТ не сильно відрізнялась.

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
LiquidStorm: 27.06.2024 15:44 Я би просто спробував підключити 3 акума до ДБЖ.
Головне не забути при цьому записати відео і викласти потім сюди :gigi:
vltk
Member

Повідомлення

GreenMile

Спасибо за разъяснение. Но везде в сети написано, что принципиальные схемы абсолютно одинаковые. Транс для преобразования может быть с набором обмоток, точнее выводами промежуточными и соответствующей перекоммутацией, но тогда это должно быть отражено на принципиальной схеме. Я видел фото внутренностей более мощных и транс там по виду, точно такой как у меня (видимо сразу на максимальную мощность просчитанный и сделанный). И все вольтажи электролитов и мощности сопротивлений тоже одинаковые. Рабочее на шимке, под спойлером схемы 36в и 48 упсов из линейки. Не уверен в разной даташитной обвязке. Выходные напряжения и частоту у меня можно задавать разные через плату контроллера, а вот входные - нет. Раньше он стоил очень дорого, я его брал новым долларов за 800. При таких ценах может производитель спроектировал все на максимальный ток входной и выходной для 3000VA, а далее просто их ранжировал по цене/мощности средствами зашитыми в плате контроллера. Хотя я вас вас понимаю, что сейчас делают по другому, рациональнее с точки зрения себестоимости.
спойлер
GreenMile
Member

Повідомлення

vltk: 27.06.2024 16:08 GreenMile

Спасибо за разъяснение. Но везде в сети написано, что принципиальные схемы абсолютно одинаковые. Транс для преобразования может быть с набором обмоток, точнее выводами промежуточными и соответствующей перекоммутацией, но тогда это должно быть отражено на принципиальной схеме. Я видел фото внутренностей более мощных и транс там по виду, точно такой как у меня (видимо сразу на максимальную мощность просчитанный и сделанный). И все вольтажи электролитов и мощности сопротивлений тоже одинаковые. Рабочее на шимке, под спойлером схемы 36в и 48 упсов из линейки. Не уверен в разной даташитной обвязке. Выходные напряжения и частоту у меня можно задавать разные через плату контроллера, а вот входные - нет. Раньше он стоил очень дорого, я его брал новым долларов за 800. При таких ценах может производитель спроектировал все на максимальный ток входной и выходной для 3000VA, а далее просто их ранжировал по цене/мощности средствами зашитыми в плате контроллера. Хотя я вас вас понимаю, что сейчас делают по другому, рациональнее с точки зрения себестоимости.
спойлер
UPS Powerware 9120 1000W SK8107-3504.pdf
UPS Powerware 9120 1500W SK8107-6209.pdf
UPS Powerware 9120 2000W SK8107-7204.pdf
Я розумію, що дуже хочеться вірити в дива і в те, що написано в інтеренеті, але безжальні схеми ламають весь кайф.
Ось вам шматок ідентичних ділянок, я так розумію, зарядного пристрою, зверху від 700, знизу від 2000. Схоже? Так, дуже схоже. Однакове? Ні, не однакове. Номінали, кількість, розташування - схеми трохи відрізняються, навіть транси мають різне маркування. Подільник напруги на фото буде виглядати абсолютно однаково, але від номіналів резисторів там буде залежати, що на виході - 5В чи 12В, наприклад.
Не морочте голову, не вийде.
спойлер
scheme1.png
vltk
Member

Повідомлення

GreenMile
Сравнил платы мощности, выход и трансы на 4х разных по мощности упсах на выложенных мной схемах. Вы правы, разные трансы. Чтоб сделать как я хотел, надо менять всю плату мощности, останется только плата контроллера. Спасибо за потраченное время на разъяснение вопроса.
Dima1602
Junior

Повідомлення

Підкажіть будь ласка по наступним питанням:
знайомі поділилися своїми збірками "доступного цінового сегмента" БЖД
1) ИБП KEMOT с правильной синусоидой PROsinus-2000 12V 2000VA/1200W ~15.000
2) UPS Volt 3SP092012E 2000 VA 1250 W ~14.000(+доставка)
Та 1 аккумулятор 100Ah
Volt LiFePO4 12,8V 100Ah (100A) LCD + BMS ~13.500(+доставка)
Збірка потрібна для типових потреб 2км. квартирі - 2 ноутбуки або стаціонарний Пк+холодильник і трохи світла :shuffle:
Чи нормальна якість наведених БЖД, та при купівлі батареї взяти 2шт. по 100Ah чи 1 на 150-175Ah ?
tablestikus
Member

Повідомлення

Dima1602
зарядка буде дуже повільною
Tesseract
Member

Повідомлення

ROCCAT: 26.06.2024 12:50 У кого какой опыт установки UPS на роутер (12 В)? Есть ли хорошие модели (хорошо бы на сменных 18650), или лучше по-старинке питать от павербанка?
У мене уже майже рік бігає MARSRIVA KP5. Роутер RT-AC58U + Onu тримає трохи більше чотирьох годин. Півтора роки назад грався з павербанками, і порядком замахався. З цим безперебійником набагато менше мороки. Єдина проблема що батарейку би більшу. Зараз би собі взяв KP7.
Dima1602: 27.06.2024 21:10 Підкажіть будь ласка по наступним питанням:
Та 1 аккумулятор 100Ah
Збірка потрібна для типових потреб 2км. квартирі - 2 ноутбуки або стаціонарний Пк+холодильник і трохи світла :shuffle:
Чи нормальна якість наведених БЖД, та при купівлі батареї взяти 2шт. по 100Ah чи 1 на 150-175Ah ?
Комп'ютерні упси заряджають акум дуже слабким струмом, якщо робити таку схему як ви хочете, то доведеться ще й додаткову зарядку вигадувати. Ну і тут постає питання, чи варто воно того, за ці гроші? Приблизно за цю ж суму можна придбати LICHTTAL ATLAS ONE, BougeRV Fort 1000 чи ремонтований Рівер з яким буде в рази менше проблем. А на здачу ще й зробити собі в щитку нормальний резервний ввід.
GreenMile
Member

Повідомлення

Dima1602: 27.06.2024 21:10 Підкажіть будь ласка по наступним питанням:
Та 1 аккумулятор 100Ah
2 ноутбуки ~60Вт
Стаціонарний ПК (без ігор) ~70-100Вт
Трохи світла 20-30Вт (світлодіодні стрічки приблизно 9Вт\метр)
Холодильник, сферичний в вакуумі жере приблизно 1кВт*год на добу, тобто приблизно 40Вт на годину.
Мабуть, ще роутер, це близько 5 Вт і якісь дрібниці плюс втрати на перетворення...
Тобто це приблизно 150-200Вт споживання в годину. За 4 години - 800Вт*год. В акумуляторі умовно 1200. Реально спожити не більше 1000, щоб його прям під нуль не висмоктувати.
Той Кемот може на зарядку давати 20А, це десь 4 години на повне заряджання буде.
Таке собі.
Краще гібридний інвертор + акум на 24В чи 48В.
geka3250
Member

Повідомлення

Tesseract: 27.06.2024 22:34Зараз би собі взяв KP7.
На аліку є SKE 60W, клоном котрого є KP7. Там на фото стара версія з синім дисплеєм, однак мені прийшла нова з зеленим.

А скажіть, будь-ласка, у вас на KP5 є баг з відключенням при розряді? Бо KP1 Ultra вимикається, потім вмикається сама, знову вимикається, і так по кругу.
tablestikus
Member

Повідомлення

geka3250
у мене KP1 Ultra на 18W - не помічав такого за нею.
geka3250
Member

Повідомлення

Можливо. 30Вт версія вимикається по бмс, хоча контроллер думає про залишковий заряд. А оскільки бмс без запирання, то смикається так у розрядженому стані під навантаженням.
Rucha
Member

Повідомлення

geka3250: 28.06.2024 00:07 На аліку є SKE 60W, клоном котрого є KP7. Там на фото стара версія з синім дисплеєм, однак мені прийшла нова з зеленим.
А можна посилання?
geka3250
Member

Повідомлення

Rucha
Так, звичайно. Купляв тут
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 28.06.2024 00:05 Стаціонарний ПК (без ігор) ~70-100Вт
Стаціонарний комп + 2 монітора, заміряно ДБЖ в простої та під час перегляду ютуба.
Конфіг - профільний
спойлер
amd_6core_32gb_rtx3060_2mon_idle_and_web.jpg
GreenMile
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 28.06.2024 00:58
GreenMile: 28.06.2024 00:05 Стаціонарний ПК (без ігор) ~70-100Вт
Стаціонарний комп + 2 монітора, заміряно ДБЖ в простої та під час перегляду ютуба.
Конфіг - профільний
спойлер
amd_6core_32gb_rtx3060_2mon_idle_and_web.jpg
Ну от, а 13900к с з одним монітором ~90Вт в айдлі :)
Відповісти