Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Hells Angels: ↑
26.06.2024 15:44oversteve
доволі дивні пости про кабелі живлення, і особливо про фурмарк на екстримі після години котушки стали тихіші
Я читав дуже багато постів про те, що у людей з часом дроселі починали пищати менше.
Як варіант - можливо вони просто звикали до тональності і їм здавалось що пищать менше. Але це тільки припущення
А окрім впливу на вуха самого користувача відеокарти, писк дроселів свідчить про якісь дефекти, або сам по собі є якимось дефектом, котрий може повпливати на працездатність відеокарти ?
Наскільки зрозумів, що це розповсюджений прикол на самих різних моделях та у всіх виробників, тобто, з цим можна жити, якщо є бажання таке слухати.
26.06.2024 16:22daesz 4080с пищить але не так щоб прям впливає на вуха і сидіти неможливо, кіт спокійно спить на столі між мною та клавіатурою
В мене 7800 не пищала ні на сісоніку, ні на корсарі. Я, чесно кажучи, не дуже вірю інформації про те, що виною писку дроселів є якась залежність між комбінацією ВК/БЖ.
Відправлено через 23 секунди:
TrickyFerret: ↑
26.06.2024 16:31
А окрім впливу на вуха самого користувача відеокарти, писк дроселів свідчить про якісь дефекти, або сам по собі є якимось дефектом, котрий може повпливати на працездатність відеокарти ?
Ні.
Наскільки зрозумів, що це розповсюджений прикол на самих різних моделях та у всіх виробників, тобто, з цим можна жити, якщо є бажання таке слухати.
Судячи з вибірки - в палітів він не часто зустрічається. В МСІ, схоже, також. В сапфірів (з власного та не тільки досвіду) також ні.
26.06.2024 15:44oversteve
доволі дивні пости про кабелі живлення, і особливо про фурмарк на екстримі після години котушки стали тихіші
та в принципі досить часто подібні пости зустрічаються
якісніші товстіші кабелі (або принаймні достатня їх кількість) - менші просадки по напрузі і відповідно менше споживання, схожий ефект від андервольту
на рахунок "прожарки" різних котушок без прив'язки до відях також є багато інфи, можливо той компаунд всередині дроселів переросприділяється і вони вібрують менше
якість компонентів у самому бж, тут писалось на форумі, що при заміні бж карта стала тихішою.
є даже такий відос
В мене до того була 2070 та 1660с (обидві гіга геймінг ос) та БЖ (якийсь допотопний чіф) - і писку також не було.
Я бачив декілька різних відео, і в одних деякі ВК переставали пищати (або пищали менше) при заміні БЖ, а в інших нічого не мінялось взагалі. Тому я трохи скептичний відносно цієї залежності
був чіф голдовий та 6800, пищали на пару у навантаженні та коли фпс довбився у потолок.
коли чіфа замінив на гігу то карта стала ледве чутна у навантаженні та коли фпс зашкалює.
Это не влияет на работу карты, у знакомого 1070 с покупки свистит а ей уже 7лет и всегда была под разгоном. Снова же если этот свист доставляет дискомфорт то можно вернуть в течение 14 дней указав причину, ее все ровно отправят в сц