Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Nuclear World: 19.06.2024 23:31 У меня вопрос, это его обычный режим работы или что то не так.
Звичайний. Цей ДБЖ постійно держить акуми у буферному режимі (~27,6В), коли увімкнений в розетку. Зарядний пристрій у нього, наскільки пам'ятаю, живиться з обомотки трансформатора, тому він завжди теплий.
Rucha
Member

Повідомлення

Nuclear World
Навіть вимкнутий УПС підзаряджає АКБ. Це норма.
Tesseract
Member

Повідомлення

З цієї причини, коли хата працює від зарядної станції, і комп не потрібен, то безперебійник краще витягати з розетки.
кудрявый
Member

Повідомлення

Навіть коли акумулятор заряджений, мій BNT 600 споживає приблизно 6,5вт, як міні ПК на N100 :)
ervin
Member

Повідомлення

Народ. В мене тесть використовує павер станцію в режимі UPS. Станція постійно на зарядці. До станції підключено роутер і ону постійно. В правилах використання таке забороняється якщо нема прям функції ups. Але фактично чим це загрожує?
Rucha
Member

Повідомлення

ervin
Швидким зносом АКБ.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Rucha: 23.06.2024 10:40 ervin
Швидким зносом АКБ.
Швидшим. Але не прям швидким. :)
кудрявый
Member

Повідомлення

ervin
Швидким зносом АКБ.
Я тут не розумію деяких моментів. Маю EB3A - UPS режим штатний. Але при цьому він тримає заряд 99-100%. Тобто про ніякий буферний режим мова не йде. Чим вони тоді відрізняються?
Volodya811
Member

Повідомлення

Nuclear World: 19.06.2024 23:31 Подскажите кто в курсе или у кого есть такой же упс, чтобы проверить. Взял упс Powercom BNT-1500AP и заметил такой момент. В выключенном состоянии, но при этом упс воткнут в розетку 220в, трансформатор горячий, не прямо руку обжечь можно как о раскалённый чайник, но и не еле тёплый, руку держать неприятно по температуре. Напряжение на клеммах акб около 27V (если отключить упс от сети 220в, то на клеммах становится где то 26V). Причём пробовал и во включенном состоянии оставить упс, одинаково. У меня вопрос, это его обычный режим работы или что то не так.
Якщо цей ДБЖ ввімкнений в розетку, то напруга одразу подається на трансформатор, на первинну обмотку. З однієї з вторинних обмоток одразу живиться зарядне ДБЖ (якщо батареї заряджені, то малим струмом, але, тим не менш). Проте, головне, що трансформатор має струм холостого ходу. Не менше 1 А. В результаті, трансформатор постійно "підігрівається" потужністю 10-15 Вт. Активного охолодження немає. Тому, і буде гарячим з часом.
П.С. Хвилюватися не варто. Це штатний режим роботи.

Відправлено через 15 хвилин 5 секунд:
ervin: 23.06.2024 08:35 Народ. В мене тесть використовує павер станцію в режимі UPS. Станція постійно на зарядці. До станції підключено роутер і ону постійно. В правилах використання таке забороняється якщо нема прям функції ups. Але фактично чим це загрожує?
Літієві та їх похідні батареї розраховані на роботу в режимі "заряд-розряд". Постійна підзарядка швидко їх виводить з ладу. В режимі ДБЖ (якщо цілодобово) батареї вистачить всього на 1-2 роки. В звичайні ДБЖ не просто так ставлять "свинцево-кислотні" АКБ. У нових літієвих зарядних станцій є режим ДБЖ. В цьому режимі підзарядка йде не постійно, а циклічно. Проте, ставка робиться на те, щоб максимум часу батарея була заряджена на 100%. В такому випадку ресурс батареї також буде вбиватися, але суттєво менше, чим при постійному заряді.
П.С. Ми колись на офісі так повбивали батареї ноутів за 3-4 роки (робочий день 8 годин). Ноути були постійно включені в розетку. Наївно думали, що, навпаки, "бережемо" батареї.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Volodya811

Спасибо за развёрнутый ответ. Просто трансформатор был не еле тёплый, поэтому насторожился. Вообще жаль что он постоянно заряжает акб, я раньше думал, что по окончанию зарядки подача питания на акб прекращается, а оно постоянно маслает в пустую.

Я вот думаю подложить что то под батареи, чтобы как то снизить передачу тепла от корпуса из за нагрева трансформатора. От малярного скотча (проклеить нишу где акб) или картона будет какой то эффект чтобы снизить как то теплообмен?
BohdanUA
Member

Повідомлення

кудрявый
Якщо зарядна станція дозволяє виставити макс рівень заряду, краще поставити щось у районі 80%. Але проблема насправді в іншому - зарядні станції не розраховані на роботу 24/7, тому у ній скоріше здохне електроніка, ніш літійзалізофосфатна батарея. А ремонт може бути дорогий/тривалий через брак екзотичних запчастин. Краще поставити класичний UPS і при необхідності перемикатися на зарядну станцію, як не як забавка це не з дешевих.
Volodya811
Member

Повідомлення

Nuclear World: 23.06.2024 12:08 Volodya811

Спасибо за развёрнутый ответ. Просто трансформатор был не еле тёплый, поэтому насторожился. Вообще жаль что он постоянно заряжает акб, я раньше думал, что по окончанию зарядки подача питания на акб прекращается, а оно постоянно маслает в пустую.

Я вот думаю подложить что то под батареи, чтобы как то снизить передачу тепла от корпуса из за нагрева трансформатора. От малярного скотча (проклеить нишу где акб) или картона будет какой то эффект чтобы снизить как то теплообмен?
Не думаю, що це знизить температуру батарей. От якби вентилятор на малих оборотах поставити - це інша справа. Але, від чого його живити, щоб не лізти до плати ДБЖ? Можливо USB вентилятор на 5 В зі струмом до 0,5 А. У Powercom BNT-1500AP є вихід ЮСБ Тайп В.
кудрявый
Member

Повідомлення

BohdanUA
Якщо зарядна станція дозволяє виставити макс рівень заряду, краще поставити щось у районі 80%. Але проблема насправді в іншому - зарядні станції не розраховані на роботу 24/7
Маю дві станції - Ecoflow можна обмежити % заряджання батареї, але немає режиу UPS
EB3A має режим UPS, але немає обмеження заряду, завжди 100%
:)
Не розумію чому таке не зробити виробнику, це просто допиляти пришивку яка оновлюється в цій станціїї, але поки такої прошивки немає.
Щодо електроніки яка вийде з ладу швидше за акуми - тут маю сумніви - ніде ще про таке не чув. Якщо маєте реальні приклади - поділіться.
Поки що EB3A працює цілодобово, живить міні ПК+монітор і переіодично через USB порт різні дрібні зарядки.
За 2 години відключення просідає десь до 70-75% Коли йому жарко - вмикає вентирятор. І ще - має три режими зарядки - турбо, звичайна та тиха. Я поставив на тиху, заряджання обмежено 100вт і встигає зарядитися від 70% до 100% за дві години.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

BohdanUA: 23.06.2024 12:12 кудрявый
Але проблема насправді в іншому - зарядні станції не розраховані на роботу 24/7, тому у ній скоріше здохне електроніка, ніш літійзалізофосфатна батарея. А ремонт може бути дорогий/тривалий через брак екзотичних запчастин. Краще поставити класичний UPS і при необхідності перемикатися на зарядну станцію, як не як забавка це не з дешевих.
От прям усі не розраховані? Серйозно?
BohdanUA
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov
А які розраховані? Можна приклади? Думаю людям згодяться.
Dremjke
Member

Повідомлення

ervin: 23.06.2024 08:35Але фактично чим це загрожує?
https://t.me/kievreal1/61953
Це так, для роздумів.
кудрявый
Member

Повідомлення

Dremjke
https://t.me/kievreal1/61953
Це так, для роздумів.
Страшилки для тих хто має гроші, але ні в чому не розбирається.
Все що я бачив в таких випадках, був видраний LiIon з електромобілів. Не знаю що там з зарядним і БМС.
Вистачає же "спеціалістів" що вважають що БМС не потрібна.
А так - LiFePo4 не горить, тільки димить і то, коли його знищувати механічно або перезарядом.
Dremjke
Member

Повідомлення

кудрявый: 23.06.2024 15:00був видраний LiIon з електромобілів. Не знаю що там з зарядним і БМС.
Скоріш за все, щось із того розряду і було. Але як на мене, то використовувати усі подібні пристрої не за призначенням - це великий ризик. Живемо у часи, коли уся ця жмотська кулібінщіна має бути зникнена, як явище.
Сам юзаю Ecoflow River 2 виключно за призначенням.
кудрявый
Member

Повідомлення

Dremjke
Категорично згоден. Кусок старої батареї від Нісана - квиток в одну сторону. Як казав один - "купіть порошковий вогнегасник і поставте не поряд, а в 5-ти метрах від батареї, бо коли вона займеться, то поряд ви не зможете підійти"
А так, фірмова річ яку експлуатувати в штатному режимі. Для мого EB3A режим UPS штатний. Без самодіяльності. І я не чув випадків коли такі пристрої у штатному режимі становили би небезпеку
fludimir
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 23.06.2024 13:37От прям усі не розраховані? Серйозно?
viewtopic.php?p=3805143#p3805143

плюс к этому - некоторые зарядные станции в режиме упса перегреваются и вырубают 220 по своему усмотрению. у меня есть ecoflow river - вот ее как упс использовать просто невозможно тк вырубается чаще чем свет. Недавно купленная Ugreen GS600 - две недели работала идеально (и бесшумно) как упс, а как-то утром проснулся - комп вырубился станция заряжается, при том что отключения света не было ночью
Відповісти