Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

Valdey377
Я правда эту функцию пробовал ещё в 2019г. и тогда она работала коряво, потом начали вводить такие опции, как предпочитать 5Ггц, если устройства поддерживают 5Ггц, т.е. для каждого устройства или в целом можно было выбрать, куда это устройство будут больше сталкивать при запросе. Но всё равно - зачем это для квартиры, в которой уверенный приём и скорость на всей площади на 5Ггц?
Valdey377
Member

Повідомлення

Avenger80: 19.06.2024 14:50 Valdey377
Я правда эту функцию пробовал ещё в 2019г. и тогда она работала коряво, потом начали вводить такие опции, как предпочитать 5Ггц, если устройства поддерживают 5Ггц, т.е. для каждого устройства или в целом можно было выбрать, куда это устройство будут больше сталкивать при запросе. Но всё равно - зачем это для квартиры, в которой уверенный приём и скорость на всей площади на 5Ггц?
Ну если везде уверенный приём то смысла нет. но быают нюансы, например в дальнем углу квартиры где ты лежишь на диване с ноутом и смартом, у тебя по 2.4 скорость будет выше чем на 5, а так да не особо нужно, но оно есть, в ручных настройках например можно задать для каждой из частот, что переходить только если сигнал будет ниже такой то мощности, а если в диапазоне такой то мощности то не переходить, там беда в том что чипы все разные и под всех не подстроишься(Во-вторых прошивка на устройстве должна быть самая последняя, ну и другая всякая ерундень
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Valdey377
Avenger80
Клієнт обирає до якої мережі підключатись, це головне що потрібно усвідомити! Все що стосується так званого Smart Connect насправді Band Stearing, завжди матиме проблеми у вигляді неідеального перемикання, так як "прийняття рішення" про переключення між частотами завжди на клієнті! Ну і не забувайте, що дурість і навіть більшою мірою наївність вимагати нормальну роботу такої технології на SOHO роутерах типу ASUS/TP-Link/Keenetic/etc. Якщо вам потрібна повноцінна реалізація якось конкретної "фічі" IEEE 802.11 то вам потрібна точка Enterprise, типу Cambium/Meraki/Aruba/Ruckus. Однак цінник там геть не гуманний і розглядати таке для дому ніхто не буде (хіба що б/в проте це вже геть інша історія), але це більше ремарка про те, що якщо у вас щось працює належним чином то не чіпайте!, нехай собі далі працює!
Bender911
Member

Повідомлення

Kp1: 18.06.2024 23:46 Всім привіт. Давно хотів собі гігабіт і купив Asus RT-AX52. Налаштування базові із коробки - пароль до мережі і все. Гігабітний інтернет. Завжди підключені наступні пристрої по вай-фай: 2 телефони Xiaomi, ТВ Hisense, MacBook. По проводу - стаціонарний ПК (windows 10). Жодних проблем.
Але! Іноді підключаю ноутбук Lenovo (windows 10) і роутер може по 5 разів за вечір перезаванажуватись. В логах не знаходжу причини. Сьогодні була та сама ситуація: перезавантаження в 22.25, а логи починаються з 22.27 (більш раніше логи - старі).
Гугл не допоміг. Остання надія на вас! Куди дивитись? Це проблема роутера? Здавати по гарантії? Зі старенький тп-лінк таких проблем не було. Зкидав до заводських налаштувань - не допомогло.
Буду безмежно вдячний кожному хто відгукнеться!
Повтори модель використання ноута на своєму стаціонарному ПК: Megogo, speedtest та інші додатки потримай вечір. Якщо без підключеного ноута але з такими самими сервісам все буде ОК, то дуже вірогідно що проблема з ноутом.

В такому випадку припускаю, що ноут ДОСить роутер через завірусованість/пошкоджений мережевий адаптер/драйвер чи інші причини. У мене був досвід коли після грози на одному з підприємств погоріли мережеві карти декількох компів і вони некоректними пакетами клали всю локальну мережу, тільки підключав такий комп падала мережа на поверсі.
S
Member

Повідомлення

Kp1: 19.06.2024 13:40П.с. возможно ли сдать по гарантии роутер и попросить не ремонт или замену, а возврат средств? Зная все это, я бы сегодня купил другую модель. Пусть и дороже, но чтобы не делала нервы, а просто работала.
Если 14 дней не вышло, есть чек, и товарный вид с упаковкой сохранены. То можно попробовать вернуть как рабочий, который не подошел. А если нет то только в сервис но там скорее всего скажут что он рабочий.
Kp1: 19.06.2024 13:40Прошивка самая последняя официальная. Никогда не занимался перепрошиваниями роутеров. Подскажите, где найти эти прошивки?
На сайте производителя обычно в разделе support есть и доступны для скачивания.
Grava
Member

Повідомлення

Люди, приїхав BE3600, придбав в пк intel ax210, інет 500мбіт. Підключення до роутера пк по віфі 2400/2400, швидкість передачі данних до наса (1гбіт мережева, підключений до роутера кабелем) по віфі 1гбіт. Стім качає свої 500мбіт. А все інше 200-250мбіт. Наприклад образ убунти з офф сайту 200мбіт, кабель - 500мбіт. В чому може бути проблема? Чому стім качає 500, нас 1гбіт, але інше 200? Що може бути?
WalkMan
Member

Повідомлення

Grava: 19.06.2024 19:58Чому стім качає 500, нас 1гбіт, але інше 200? Що може бути?
можливо обмеження провайдера, шейпінг або банальний ліміт на сервері, який віддає ісошку
Grava
Member

Повідомлення

WalkMan
Кидаю образ у free download manager - 200мбіт по віфі. Ставлю завантаження на паузу, відключаю віфі, вмикаю мережеву для кабеля і відразу 500мбіт. Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить :D
Filabatya
Member

Повідомлення

Мімо чи як там його включене? На кодування
Начитався про елементарну базу 3600 і розстиоївся псевдо 7вай фаєм(
Grava
Member

Повідомлення

Grava: 19.06.2024 20:04Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить
Ок, я вже нічого не розумію в цьому wifi. Поставив стару тенду: 500мбіт стім качає, до наса майже 600мбіт, все інше обмежене 200-220 мбіт як і на бе3600. По проводу ніяких обмежень, 500мбіт. :rotate:
Bender911
Member

Повідомлення

Grava: 19.06.2024 21:25
Grava: 19.06.2024 20:04Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить
Ок, я вже нічого не розумію в цьому wifi. Поставив стару тенду: 500мбіт стім качає, до наса майже 600мбіт, все інше обмежене 200-220 мбіт як і на бе3600. По проводу ніяких обмежень, 500мбіт. :rotate:
Виглядає що проблема клієнта. Спробуй на телефоні, дрова онови для карти
Grava
Member

Повідомлення

Bender911: 20.06.2024 00:13Виглядає що проблема клієнта. Спробуй на телефоні
Виявилося що на телефоні теж така ситуация - 200 спідтест та 600+ до девайсів у локальній мережі :-/
BigTypoon
Member

Повідомлення

Grava
Китайские Франкенштейны - они такие. Псевдо WiFi 7(be), которого нет.
Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
Ortyomko
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.06.2024 20:56 Мімо чи як там його включене? На кодування
Начитався про елементарну базу 3600 і розстиоївся псевдо 7вай фаєм(
я собі 7000 взяв. там теж псевдо? не розстроюйте мене :weep:
Grava
Member

Повідомлення

BigTypoon: 20.06.2024 10:16Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
Як я вже написав до цього - з іншим роутером те саме :eek: тому вже є сумніви що проблема у бе3600. Як воно може видавати 1гбіт віфі по локальній мережі, мої 500мбіт в стім, але 220мбіт на все інше? Ах210 у пк теж відпадає, бо на телефонах та сама ситуація :-/
Valdey377
Member

Повідомлення

Grava: 20.06.2024 10:35
BigTypoon: 20.06.2024 10:16Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
Як я вже написав до цього - з іншим роутером те саме :eek: тому вже є сумніви що проблема у бе3600. Як воно може видавати 1гбіт віфі по локальній мережі, мої 500мбіт в стім, але 220мбіт на все інше? Ах210 у пк теж відпадає, бо на телефонах та сама ситуація :-/
Смена канала на другой? Сети разъеденены?
Grava
Member

Повідомлення

Valdey377
Все це пробував, також 2.4 пробував вимикати.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko
Что такое псевдо wifi 7? Это отсутствие 320Мгц и 6Ггц? Или как? Кто мне объяснит? И что такое правильный wifi 7? И разрешён, стандартизирован ли у нас в регионе полный wifi 7 для всех устройств - включая роутеры и клиенты? Не будет ли приколов с настоящим wifi 7 роутером из США у нас в регионе? Почему многие страдают - о, это не настоящий wifi 7, о ужас? А у вас всё есть для настоящего wifi 7, чтоб он был по-настоящему настоящий с обоих сторон?
Valdey377
Member

Повідомлення

Grava: 20.06.2024 11:00 Valdey377
Все це пробував, також 2.4 пробував вимикати.
А второй роутер той же фирмы?
Grava
Member

Повідомлення

Valdey377
Ні, tenda ac10u
Відповісти