Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Avenger80
Member
Valdey377
Я правда эту функцию пробовал ещё в 2019г. и тогда она работала коряво, потом начали вводить такие опции, как предпочитать 5Ггц, если устройства поддерживают 5Ггц, т.е. для каждого устройства или в целом можно было выбрать, куда это устройство будут больше сталкивать при запросе. Но всё равно - зачем это для квартиры, в которой уверенный приём и скорость на всей площади на 5Ггц?
Я правда эту функцию пробовал ещё в 2019г. и тогда она работала коряво, потом начали вводить такие опции, как предпочитать 5Ггц, если устройства поддерживают 5Ггц, т.е. для каждого устройства или в целом можно было выбрать, куда это устройство будут больше сталкивать при запросе. Но всё равно - зачем это для квартиры, в которой уверенный приём и скорость на всей площади на 5Ггц?
-
Valdey377
Member
Ну если везде уверенный приём то смысла нет. но быают нюансы, например в дальнем углу квартиры где ты лежишь на диване с ноутом и смартом, у тебя по 2.4 скорость будет выше чем на 5, а так да не особо нужно, но оно есть, в ручных настройках например можно задать для каждой из частот, что переходить только если сигнал будет ниже такой то мощности, а если в диапазоне такой то мощности то не переходить, там беда в том что чипы все разные и под всех не подстроишься(Во-вторых прошивка на устройстве должна быть самая последняя, ну и другая всякая ерунденьAvenger80: ↑ 19.06.2024 14:50 Valdey377
-
Ekz0rcyst
Member
Valdey377
Avenger80
Клієнт обирає до якої мережі підключатись, це головне що потрібно усвідомити! Все що стосується так званого Smart Connect насправді Band Stearing, завжди матиме проблеми у вигляді неідеального перемикання, так як "прийняття рішення" про переключення між частотами завжди на клієнті! Ну і не забувайте, що дурість і навіть більшою мірою наївність вимагати нормальну роботу такої технології на SOHO роутерах типу ASUS/TP-Link/Keenetic/etc. Якщо вам потрібна повноцінна реалізація якось конкретної "фічі" IEEE 802.11 то вам потрібна точка Enterprise, типу Cambium/Meraki/Aruba/Ruckus. Однак цінник там геть не гуманний і розглядати таке для дому ніхто не буде (хіба що б/в проте це вже геть інша історія), але це більше ремарка про те, що якщо у вас щось працює належним чином то не чіпайте!, нехай собі далі працює!
Avenger80
Клієнт обирає до якої мережі підключатись, це головне що потрібно усвідомити! Все що стосується так званого Smart Connect насправді Band Stearing, завжди матиме проблеми у вигляді неідеального перемикання, так як "прийняття рішення" про переключення між частотами завжди на клієнті! Ну і не забувайте, що дурість і навіть більшою мірою наївність вимагати нормальну роботу такої технології на SOHO роутерах типу ASUS/TP-Link/Keenetic/etc. Якщо вам потрібна повноцінна реалізація якось конкретної "фічі" IEEE 802.11 то вам потрібна точка Enterprise, типу Cambium/Meraki/Aruba/Ruckus. Однак цінник там геть не гуманний і розглядати таке для дому ніхто не буде (хіба що б/в проте це вже геть інша історія), але це більше ремарка про те, що якщо у вас щось працює належним чином то не чіпайте!, нехай собі далі працює!
-
Bender911
Member
Повтори модель використання ноута на своєму стаціонарному ПК: Megogo, speedtest та інші додатки потримай вечір. Якщо без підключеного ноута але з такими самими сервісам все буде ОК, то дуже вірогідно що проблема з ноутом.Kp1: ↑ 18.06.2024 23:46 Всім привіт. Давно хотів собі гігабіт і купив Asus RT-AX52. Налаштування базові із коробки - пароль до мережі і все. Гігабітний інтернет. Завжди підключені наступні пристрої по вай-фай: 2 телефони Xiaomi, ТВ Hisense, MacBook. По проводу - стаціонарний ПК (windows 10). Жодних проблем.
Але! Іноді підключаю ноутбук Lenovo (windows 10) і роутер може по 5 разів за вечір перезаванажуватись. В логах не знаходжу причини. Сьогодні була та сама ситуація: перезавантаження в 22.25, а логи починаються з 22.27 (більш раніше логи - старі).
Гугл не допоміг. Остання надія на вас! Куди дивитись? Це проблема роутера? Здавати по гарантії? Зі старенький тп-лінк таких проблем не було. Зкидав до заводських налаштувань - не допомогло.
Буду безмежно вдячний кожному хто відгукнеться!
В такому випадку припускаю, що ноут ДОСить роутер через завірусованість/пошкоджений мережевий адаптер/драйвер чи інші причини. У мене був досвід коли після грози на одному з підприємств погоріли мережеві карти декількох компів і вони некоректними пакетами клали всю локальну мережу, тільки підключав такий комп падала мережа на поверсі.
-
S
Member
Если 14 дней не вышло, есть чек, и товарный вид с упаковкой сохранены. То можно попробовать вернуть как рабочий, который не подошел. А если нет то только в сервис но там скорее всего скажут что он рабочий.Kp1: ↑ 19.06.2024 13:40П.с. возможно ли сдать по гарантии роутер и попросить не ремонт или замену, а возврат средств? Зная все это, я бы сегодня купил другую модель. Пусть и дороже, но чтобы не делала нервы, а просто работала.
На сайте производителя обычно в разделе support есть и доступны для скачивания.Kp1: ↑ 19.06.2024 13:40Прошивка самая последняя официальная. Никогда не занимался перепрошиваниями роутеров. Подскажите, где найти эти прошивки?
-
Grava
Member
Люди, приїхав BE3600, придбав в пк intel ax210, інет 500мбіт. Підключення до роутера пк по віфі 2400/2400, швидкість передачі данних до наса (1гбіт мережева, підключений до роутера кабелем) по віфі 1гбіт. Стім качає свої 500мбіт. А все інше 200-250мбіт. Наприклад образ убунти з офф сайту 200мбіт, кабель - 500мбіт. В чому може бути проблема? Чому стім качає 500, нас 1гбіт, але інше 200? Що може бути?
-
WalkMan
Member
можливо обмеження провайдера, шейпінг або банальний ліміт на сервері, який віддає ісошкуGrava: ↑ 19.06.2024 19:58Чому стім качає 500, нас 1гбіт, але інше 200? Що може бути?
-
Grava
Member
WalkMan
Кидаю образ у free download manager - 200мбіт по віфі. Ставлю завантаження на паузу, відключаю віфі, вмикаю мережеву для кабеля і відразу 500мбіт. Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить
Кидаю образ у free download manager - 200мбіт по віфі. Ставлю завантаження на паузу, відключаю віфі, вмикаю мережеву для кабеля і відразу 500мбіт. Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить
-
Filabatya
Member
Мімо чи як там його включене? На кодування
Начитався про елементарну базу 3600 і розстиоївся псевдо 7вай фаєм(
-
Grava
Member
Ок, я вже нічого не розумію в цьому wifi. Поставив стару тенду: 500мбіт стім качає, до наса майже 600мбіт, все інше обмежене 200-220 мбіт як і на бе3600. По проводу ніяких обмежень, 500мбіт.Grava: ↑ 19.06.2024 20:04Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить
-
Bender911
Member
Виглядає що проблема клієнта. Спробуй на телефоні, дрова онови для картиGrava: ↑ 19.06.2024 21:25Ок, я вже нічого не розумію в цьому wifi. Поставив стару тенду: 500мбіт стім качає, до наса майже 600мбіт, все інше обмежене 200-220 мбіт як і на бе3600. По проводу ніяких обмежень, 500мбіт.Grava: ↑ 19.06.2024 20:04Не дуже схоже на обмеження провайдера, як він швидкість віфі мого обмежить
-
Grava
Member
Виявилося що на телефоні теж така ситуация - 200 спідтест та 600+ до девайсів у локальній мережіBender911: ↑ 20.06.2024 00:13Виглядає що проблема клієнта. Спробуй на телефоні
-
BigTypoon
Member
Grava
Китайские Франкенштейны - они такие. Псевдо WiFi 7(be), которого нет.
Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
Китайские Франкенштейны - они такие. Псевдо WiFi 7(be), которого нет.
Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
-
Ortyomko
Member
я собі 7000 взяв. там теж псевдо? не розстроюйте менеFilabatya: ↑ 19.06.2024 20:56 Мімо чи як там його включене? На кодування
-
Grava
Member
Як я вже написав до цього - з іншим роутером те саме тому вже є сумніви що проблема у бе3600. Як воно може видавати 1гбіт віфі по локальній мережі, мої 500мбіт в стім, але 220мбіт на все інше? Ах210 у пк теж відпадає, бо на телефонах та сама ситуаціяBigTypoon: ↑ 20.06.2024 10:16Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
-
Valdey377
Member
Смена канала на другой? Сети разъеденены?Grava: ↑ 20.06.2024 10:35Як я вже написав до цього - з іншим роутером те саме тому вже є сумніви що проблема у бе3600. Як воно може видавати 1гбіт віфі по локальній мережі, мої 500мбіт в стім, але 220мбіт на все інше? Ах210 у пк теж відпадає, бо на телефонах та сама ситуаціяBigTypoon: ↑ 20.06.2024 10:16Но думаю проблема твоя в настройках роутера, ищи заветную опцию в настройках
-
Grava
Member
Valdey377
Все це пробував, також 2.4 пробував вимикати.
Все це пробував, також 2.4 пробував вимикати.
-
Avenger80
Member
Ortyomko
Что такое псевдо wifi 7? Это отсутствие 320Мгц и 6Ггц? Или как? Кто мне объяснит? И что такое правильный wifi 7? И разрешён, стандартизирован ли у нас в регионе полный wifi 7 для всех устройств - включая роутеры и клиенты? Не будет ли приколов с настоящим wifi 7 роутером из США у нас в регионе? Почему многие страдают - о, это не настоящий wifi 7, о ужас? А у вас всё есть для настоящего wifi 7, чтоб он был по-настоящему настоящий с обоих сторон?
Что такое псевдо wifi 7? Это отсутствие 320Мгц и 6Ггц? Или как? Кто мне объяснит? И что такое правильный wifi 7? И разрешён, стандартизирован ли у нас в регионе полный wifi 7 для всех устройств - включая роутеры и клиенты? Не будет ли приколов с настоящим wifi 7 роутером из США у нас в регионе? Почему многие страдают - о, это не настоящий wifi 7, о ужас? А у вас всё есть для настоящего wifi 7, чтоб он был по-настоящему настоящий с обоих сторон?
-
Valdey377
Member
А второй роутер той же фирмы?
-
Grava
Member
Valdey377
Ні, tenda ac10u
Ні, tenda ac10u