Разгон памяти

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
Bomchik
Member

Повідомлення

ROG__84
Дякую за інформацію. За пару днів первині таймінги знижу і далі перейду до пошуків мінімальних вольтажів. Поки не поспішаю, бо купа нюансів, які ще не запам'ятались. Думаю, за тиждень +- знайду все.
Я так ррзумію, ddr5 потрібно довше тестувати, через корекцію помилок.
Hotty
Member

Повідомлення

Melofon
У BankGroupSwap є кілька налаштувань:
Auto
Disable
CPU Mode
APU Mode
ALT Mode
Треба експерементувати, який буде ліпше.
Aida64 можна оновити, вже э свіжіща версія, може це глюк якийсь з такою затримкою.
Melofon
Member

Повідомлення

Hotty

Ну так ладно аида, но если фпс падает то значит точно псп уменьшилась бо например одноранговая память на более высокой частоте и естественно с более высокой псп тоже показывает больший фпс бо для встройки это пипец как важно, даже тайминги не так важны как псп которая на частоте 4266 у меня была 64ГБ/с а сейчас 55-56ГБ/с, но что поделать, жаль конечно что двуранговая заводится на меньшей частоте но тут уже 32 гига вместо 16 а это будет играть свою роль особенно когда я дискретку поставлю, а потом может и проц поменяю на чиплетный Х3Д и там уже такая частота (3933) будет вполне отличной, ставить обратно 16ГБ кит который брал 4266 уже не буду, продам его. Может попробую ещё поэксперементировать с вариантами BGS.
Bomchik
Member

Повідомлення

А чим тестувати ddr5? Маю TestMem5 v0.5a. Таке підійде чи треба качати новіші версії?
ROG__84
Member

Повідомлення

Bomchik: 16.06.2024 20:52 А чим тестувати ddr5? Маю TestMem5 v0.5a. Таке підійде чи треба качати новіші версії?
Добро пожаловать в мир боли и печали ддр5.
TestMem extreme с профилем Анта777 или Исмуса.
Пакет тестов Y-Cruncher.
Это как основа, не факт что система будет на 100% стабильна, но как основа пойдет, а вообще пользоватся пк как обычно и смотреть,игры также очень чуствительны к разгону памяти.
Bomchik
Member

Повідомлення

Якщо не важко, то залийте програмку. Я гуглю і лише на обговорення знаходжу посилання. Ще на Гітхаб але там мені блочить завантаження :spy:
Bomchik
Member

Повідомлення

Поки результат такий.
30-36-36-60(ще тестую останій)
Частота 6000
Вольтаж 1.31в на dram vdd та vddq.
Окрім первиних таймінгів, ще якісь впливають на затримку? Швидкості мені вистачає і тих +0.1% погоди не зроблять. А от затримка поки в районі 65-66нс. Для галочки хотів би вийти з 60нс.
ROG__84
Member

Повідомлення

Ну на задерджки сильно влияют:захламленность системы, изоляция ядра, софт типа армори крейт,который весит в трее.
Melofon
Member

Повідомлення

ROG__84

У меня как раз есть армори крэйт, но ведь и раньше он у меня был и задержки были куда меньше таки с другой одноранговой памятью, а ещё я пробовал всё с трэя убрать и результат был тот же практически.
Asquadron
Junior

Повідомлення

Здравствуйте знатоки! Такой вопрос gigabyte z690 gaming x ddr4 +12600k, стоит kingston fury beast 2x8 3600mhz. Будет ли работать если я докуплю еще 2 планки такие же в хмп 3600, а то читал где то давно что с 4 планками хуже, больше нагрузка на проц, или вообще может не завестись из за какого то там daisy chaing работы оперативы, или лучше продать 2х8 и купить новые 2х16? Как лучше поступить?
Bomchik
Member

Повідомлення

Ех. Почав тестити TestMem0.12 extreme с профілем Анта777. Всі старання пішли коту під хвіст :lol:
Але провів тести різних таймінгів на їх вплив на затримки. Тестив cl, tRAS, tRTP, REFI, RFC. Вийшло, що найбільший вплив має REFI(і затримки меньші і швидкості більші) та cl. Все інше на рівні похибки.

Є ще пара запитань. Power Down Mode що це за фігня? Нормального пояснення не нагуглив, а тут його наче радять вимикати.
Та Fast Boot Mode вимикати лише на момент розгонів і тестування та коли вже буде остаточний результат, то можна його обратно увімкнути?
Bomchik
Member

Повідомлення

Більшість питань та проблем вирішую сам але все ж не всі.
Як testmem 0.12 показує помилки? Після другого циклу(десь півтори години) тест видає мені помилки але це не помилки, як зазвичай(в графі помилок), а саме вилазять маленькі вікна з помилкою і кнопкою ок. Зробити скріни не встиг, бо світло вимкнули.
спойлер
<< Thread Error Handler >>
State: 7
Core number: 8
Exception code: C0000005h
Exception addr: 10001853h

0F 29 07 0F 29 4F 10 0F 29 57

<< Thread Error Handler >>
State: 8
Core number: 11
Exception code: C0000005h
Exception addr: 100018D3h

0F 28 1F 0F 28 67 10 0F 28 6F
Melofon
Member

Повідомлення

Asquadron: 18.06.2024 15:02 Здравствуйте знатоки! Такой вопрос gigabyte z690 gaming x ddr4 +12600k, стоит kingston fury beast 2x8 3600mhz. Будет ли работать если я докуплю еще 2 планки такие же в хмп 3600, а то читал где то давно что с 4 планками хуже, больше нагрузка на проц, или вообще может не завестись из за какого то там daisy chaing работы оперативы, или лучше продать 2х8 и купить новые 2х16? Как лучше поступить?
Больше нагрузка на контроллер памяти в процессоре, но он от этого сильней греется не будет, не факт что возьмёт те же частоты с четырьмя планками, например у меня правда на другой платформе с четырьмя осилило только 3200МГц, поэтому конечно лучше продать и купить две по 16 что я и сделал недавно и это описано на предыдущих страницах и совет: прежде чем писать вопрос в любой теме прочитайте несколько предыдущих страниц, там как раз может быть ответ на ваш вопрос ;)
Bomchik
Member

Повідомлення

Ось що це за помилки? Тест пише пройшов без помилок, а мем тест типу крашнувся.
спойлер
eror.jpg
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Bomchik: 19.06.2024 10:46 Ось що це за помилки? Тест пише пройшов без помилок, а мем тест типу крашнувся.
А у тебе проц під ПБО і курвою?
Bomchik
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 19.06.2024 10:52
Bomchik: 19.06.2024 10:46 Ось що це за помилки? Тест пише пройшов без помилок, а мем тест типу крашнувся.
Я навіть слів таких не знаю. :(
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Bomchik: 19.06.2024 11:09
AlexKuzovkov: 19.06.2024 10:52

Я навіть слів таких не знаю. :(
Ой. То я не глянув що Інтел. :) Тоді питання знімаю.
Bomchik
Member

Повідомлення

Це якась фігня. В мене помилки почала сипати версія 0.5. Я нічого не розумію...я ж нічого не змінював...
Asquadron
Junior

Повідомлення

Melofon: 19.06.2024 08:09
Asquadron: 18.06.2024 15:02 Здравствуйте знатоки! Такой вопрос gigabyte z690 gaming x ddr4 +12600k, стоит kingston fury beast 2x8 3600mhz. Будет ли работать если я докуплю еще 2 планки такие же в хмп 3600, а то читал где то давно что с 4 планками хуже, больше нагрузка на проц, или вообще может не завестись из за какого то там daisy chaing работы оперативы, или лучше продать 2х8 и купить новые 2х16? Как лучше поступить?
Больше нагрузка на контроллер памяти в процессоре, но он от этого сильней греется не будет, не факт что возьмёт те же частоты с четырьмя планками, например у меня правда на другой платформе с четырьмя осилило только 3200МГц, поэтому конечно лучше продать и купить две по 16 что я и сделал недавно и это описано на предыдущих страницах и совет: прежде чем писать вопрос в любой теме прочитайте несколько предыдущих страниц, там как раз может быть ответ на ваш вопрос ;)
спасибо за ответ
Hotty
Member

Повідомлення

Bomchik
Не вистачає напруги на контролері пам'яті(SOC).
Відповісти