Підкажіть, яка користь від екрану на GPU в ноутбуках, конкретна мова про Legion 5 Pro 6800H/3070ti

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

Отже, яка користь від цього:
спойлер
photo_2024-0.jpg
Це клейкий ізолятор зі сторони плати і екран на іншій стороні.
Він трохи заважає гарному приляганню системи охолодження до чипа.
В цілому, після обслуговування ноута Legion 5 Pro 6800H/3070ti на TPM 7950 + рідкі HT7000 температури нормальні навіть з цією прокладкою, але відбиток не ідеальний як по GPU, так і по деяким банкам пам'яті, відповідно є різниця по Hot Spot GPU у 12-15 градусів.
Чи доцільно і адекватно зняти цей екран/ізолятор, чи такі дії небезпечні, та можуть викликати якість проблеми?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Відбиток не ідеальний може бути ще від того що самі теплотрубки із фольги могли трохи підігнутися. На 3050 в ноуті хотспот 9 градусів на крихітному чіпі, тож на здоровому чіпі 3070 це може бути й більш менш. Здирати екрани я не дуже раджу, не дарма їх туди клеять.
Евгений King
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 18.06.2024 10:33 Відбиток не ідеальний може бути ще від того що самі теплотрубки із фольги могли трохи підігнутися. На 3050 в ноуті хотспот 9 градусів на крихітному чіпі, тож на здоровому чіпі 3070 це може бути й більш менш. Здирати екрани я не дуже раджу, не дарма їх туди клеять.
Настільки недарма, що ніхно не знає навіщо :gigi:
В моєму випадку сам екран настільки гівняний, що у мене не виникає сумнівів, в чому саме проблема. Я в останнє як розбирав його трохи прим'яв і гарно вклав, то і хот спот став кращим і температури в цілому, але якщо зовсім зняти - має бути ще краще.
Просто роздрібні матеріали, як TPM 7950 і рідка HT10000, котрими хочу зараз обслужити, вартують не 3 копійки, тому підняв тему, бо матеріалу на раз обслужити і переробляти потім та ще морока.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ну то вже на ваш розсуд, якщо вважаєте що буде краще а також не вважаєте себе перфекціоністом та "всьопазаводу" то здирайте :beer:
Евгений King
Member

Повідомлення

Дякую, ще б чиюсь думку хотілось би почути, дві голови то добре, а три то вже Цербер :gigi:
Dancer
Member

Повідомлення

Що заважає туди ізолятора наклеїти... не пам'ятаю як воно називається, жовта прозора плівка, далектрик і термостійка, або на крайняк ізолетнту тряпчану автомобільну
Евгений King
Member

Повідомлення

Dancer: 21.06.2024 23:06 Що заважає туди ізолятора наклеїти... не пам'ятаю як воно називається, жовта прозора плівка, далектрик і термостійка, або на крайняк ізолетнту тряпчану автомобільну
Гарна ідея приходить опісля, та вже обслужив, лишив того екрана як то має бути, не рішився знімати чи щось колхозити
vereiden
Junior

Повідомлення

Dancer: 21.06.2024 23:06 Що заважає туди ізолятора наклеїти... не пам'ятаю як воно називається, жовта прозора плівка, далектрик і термостійка, або на крайняк ізолетнту тряпчану автомобільну
Каптоновий скотч :)
Відповісти