Останні статті і огляди
Новини
Скільки електроенергії ви використовуєте?
-
murzik
Member
У нас по договору теж три кВт, але ніхто це не контролює. Стоять старі рубильники , а люди якщо ставлять автомат то на тридцять два ампера і більше. У всіх бойлери, електро опалення. Часті аварії на стояках, бо багато горіхів, скруток, електрика не має.
-
daesz
Member
Зрозуміло, тоді нерозумію що оператор мала на увазі тими обмеженнями в 3 кВтTimedemo: ↑ 09.06.2024 10:26Ніякого обмеження, обмеження тільки ввідним автоматом, або якщо модний лічильник, то там обмеження ставлять як в договорі на приєднанн. На зони ні що не перемикається, просто в лічильнику дві цифри, одна рахує в денний час тарифу, інша в нічний. Тобто там два обліка просто рахується денний і нічний, в лічильникк свій годинник.daesz: ↑ 09.06.2024 00:28 Таке питання стосовно двозонного тарифу : оператор по телефону намагалась мені розповісти, але схоже сама не дуже знала. Отже, обмеження потужності в 3 кВт - це протягом всіх восьми годин (з 23 до 7) чи тільки протягом 15 хв після переключення "між зонами" ?

В любому випадку - не думаю, що навіть зимою вночі ПК+котел+холодильник+морозилка можуть їсти більше 3 кВт (хоча хто зна

-
dimus8210
Member
в середньому родина споживає 500-600кВт, самий високий показник був 726кВт 06.2023р, не економимо, приватний будинок, використання не оптимізовано взагалі. опалення газ, бак гарячої води 100л+бак холодної води 100л, є три кондиціонери, один інверторний використовується по осені для обігріву по кілька годин. матушка інтенсивно використовує електродуховку і індукційну плиту, кавомашина, електрочайник, електрогриль, постійно маслають два циркуляційні насоси, взимку чотири, в одному санвузлі сололіфт, глибинний насос, два холодильники і морозильна камера, один комп працює постійно і два вмикаю на челенджах в boinc проектах кожен жере по 300Вт.
побігав по хаті з ваттметром і виявилось що при відключеннях для комфортного життя достатньо щоб була доступна потужність до 2.5кВт і за +-6годин без світла використовуємо приблизно 1.5кВт, готуємо на газу/дровах, з електроприборів вмикається кавомашина, мікрохвильовка, роутер, 2 ноути і всі холодильники. глибинний насос і циркулі за потреби.
мої накидки по ваттметру
Кавомашина Макс 1394Вт, помол до 300Вт,
Мікхвильовка режим 800Вт, Макс 1334Вт
Гриль при розігріві 180градусів, 1770Вт, приготування індички 40хв спожито 500Вт, лаваш з сосискою 15хв спожито 100Вт.
Холодильник indesit лінійний 2-поверх, старт 980Вт, споживання 120-140Вт. За добу при температурі 24’ спожив 501Вт
Чайник 2,2кВт
Комп’ютер з 11:17 до 00:57 спожив 3315Вт
Роутер+ону споживає від 2.5Вт, за добу спожито 130Вт, з заряджанням дбж після 4х годинного відключення
Насоси 2шт циркуляційні до котла і гарячої води 177Вт, на добу 4,25кВт
Стабілізатор 1000ВА холостий хід 6.6Вт
побігав по хаті з ваттметром і виявилось що при відключеннях для комфортного життя достатньо щоб була доступна потужність до 2.5кВт і за +-6годин без світла використовуємо приблизно 1.5кВт, готуємо на газу/дровах, з електроприборів вмикається кавомашина, мікрохвильовка, роутер, 2 ноути і всі холодильники. глибинний насос і циркулі за потреби.
мої накидки по ваттметру
Кавомашина Макс 1394Вт, помол до 300Вт,
Мікхвильовка режим 800Вт, Макс 1334Вт
Гриль при розігріві 180градусів, 1770Вт, приготування індички 40хв спожито 500Вт, лаваш з сосискою 15хв спожито 100Вт.
Холодильник indesit лінійний 2-поверх, старт 980Вт, споживання 120-140Вт. За добу при температурі 24’ спожив 501Вт
Чайник 2,2кВт
Комп’ютер з 11:17 до 00:57 спожив 3315Вт
Роутер+ону споживає від 2.5Вт, за добу спожито 130Вт, з заряджанням дбж після 4х годинного відключення
Насоси 2шт циркуляційні до котла і гарячої води 177Вт, на добу 4,25кВт
Стабілізатор 1000ВА холостий хід 6.6Вт
-
Timedemo
Member
ну може в тебе по договору 3квт виділена потужність. 16а автомат на вводі. то може вона це мала на увазі, або затупила. там же дівчата сидять звичайні.daesz: ↑ 09.06.2024 11:03Зрозуміло, тоді нерозумію що оператор мала на увазі тими обмеженнями в 3 кВтTimedemo: ↑ 09.06.2024 10:26
Ніякого обмеження, обмеження тільки ввідним автоматом, або якщо модний лічильник, то там обмеження ставлять як в договорі на приєднанн. На зони ні що не перемикається, просто в лічильнику дві цифри, одна рахує в денний час тарифу, інша в нічний. Тобто там два обліка просто рахується денний і нічний, в лічильникк свій годинник.
В любому випадку - не думаю, що навіть зимою вночі ПК+котел+холодильник+морозилка можуть їсти більше 3 кВт (хоча хто зна).
-
murzik
Member
як зрозуміти графік на 15 число від Укренерго? з 8 до 23 і з 16 до 20 

-
waryag
Member
З 8 до 23 відключають по 1 черзі, з 16 до 20 по дві
-
murzik
Member
waryag
Що це означає
Вимкнули в 12
Що це означає

Вимкнули в 12
-
Draqoon
Member
79.0 кВт·год
-
murzik
Member
Draqoon
Сухі цифри без будь якої інформації не мають сенсу. Тема дивна взагалі.
Навіть якщо у ста людей бойлер, то залежить , скільки води за прийом використовують і якої температури
У мене бойлера може виставити на три людини, а може і одна злити два рази на день за один прийом.
Сухі цифри без будь якої інформації не мають сенсу. Тема дивна взагалі.
Навіть якщо у ста людей бойлер, то залежить , скільки води за прийом використовують і якої температури
У мене бойлера може виставити на три людини, а може і одна злити два рази на день за один прийом.
-
murzik
Member
Як жеж не комфортно без електроенергії. Напевно потрібен час, щоб звикнути до такої реальності. Є WiFi , освітлення, навіть вода (насосну станцію від генератора живлять місцева влада). Не має лише телевізорах комп'ютера, за яким я нічого і не роблю, коли він увімкнений. А все одно загальна атмосфера не та. Потрібно жити в селі, там байдуже буде.
Цікаво, скільки повинен приносити бізнес, щоб був сенс вмикати генератор.
Цікаво, скільки повинен приносити бізнес, щоб був сенс вмикати генератор.
-
Valdey377
Member
'Это всё вместе ,если комп стандартный без двух видюх и всё такое, съест за час ват 600-700, ну за ночь может 3 квт и съестdaesz: ↑ 09.06.2024 11:03 Зрозуміло, тоді нерозумію що оператор мала на увазі тими обмеженнями в 3 кВт
В любому випадку - не думаю, що навіть зимою вночі ПК+котел+холодильник+морозилка можуть їсти більше 3 кВт (хоча хто зна).
-
Adamantium
Ghost
зимой - 600
летом - 350-400
2 человека, дом без газа (зимой будет jопа, да
)
летом - 350-400
2 человека, дом без газа (зимой будет jопа, да

-
murzik
Member
завтра вранці ціни на генерати акумулятори і все інше +++++++++++%%%%Цієї зими українці зможуть користуватися електрикою менше ніж 4 години на день, якщо за 120 днів не вживатимуться заходи з відновлення енергосистеми.
Про це заявив директор ДТЕК Дмитро Сахарук.
якщо не буде серйозних руйнувань генерації, то, враховуючи теплу зиму загалом, "4 години взимку" буде лише декілька місяців. в інші місяці повинно бути покраще ..
п.с: треба придумати, як зарядити акумулятор за години 2.
а міні-упс для роутера взагалі не встигатиме заряджатись ..
-
Adamantium
Ghost
склепай универсальное зарядное - и будет тебе счастьеmurzik: ↑ 22.06.2024 22:30треба придумати, як зарядити акумулятор за години 2

-
murzik
Member
Adamantium
На вхід сонячних панелей блок живлення підключити , але ссу.
І підійде будь який блок живлення, чи потрібно правильну синус
Сьогодні не було з 12 до 18
І з 21/20 по сей час ...
А якщо буде 30-33? Градуси
На вхід сонячних панелей блок живлення підключити , але ссу.
І підійде будь який блок живлення, чи потрібно правильну синус
Сьогодні не було з 12 до 18
І з 21/20 по сей час ...
А якщо буде 30-33? Градуси
-
tablestikus
Member
Купи екофлоу чи блуетті і буде встигати заряджатисяmurzik: ↑ 22.06.2024 22:30 п.с: треба придумати, як зарядити акумулятор за години 2.
-
murzik
Member
tablestikus
один з "фахівців" інтернет магазину, де я брав інвертор, каже, що вони пробували підключати зовнішній блок живлення на вхід сонячних панелей, але воно працює некорректно. "МРРТ відключає панелі, коли АКБ заряджений або не має споживання. А блок живлення буде постійно грітися, працювати. Генерація Ж з панелей - розсіюється в тепло"
Дивний коментар. Бо блок живлення видасть (повинен принаймні) видавати стільки (чи скільки зможе), скільки запросить інвертор.
Я не вкурсі логіки роботи сонячних панелей-сонячного інвертора, можливо я не так це розумію.
один з "фахівців" інтернет магазину, де я брав інвертор, каже, що вони пробували підключати зовнішній блок живлення на вхід сонячних панелей, але воно працює некорректно. "МРРТ відключає панелі, коли АКБ заряджений або не має споживання. А блок живлення буде постійно грітися, працювати. Генерація Ж з панелей - розсіюється в тепло"
Дивний коментар. Бо блок живлення видасть (повинен принаймні) видавати стільки (чи скільки зможе), скільки запросить інвертор.
Я не вкурсі логіки роботи сонячних панелей-сонячного інвертора, можливо я не так це розумію.
-
Lekrs
Member
трішки не по темі. Вот так заходиш на нп, точку видачі розетки, рандомний магазиньчик, офіс... а там кондиціонер на повну працює, зато електрика 3 через 3 , свідомі громадяни *лять...

-
murzik
Member
Lekrs
а раціональність використання на об'єктах критичної інфраструктури? можливо скоро будуть комісії-ревізори-інспектори ходити.
п.с: кондиціонери нікуди не зникнуть, з осені вони будуть використовуватися на тепло
п.с2: від держави було б добре якісь програми на резервне живлення і відновлення програми на енергоефективні заходи
а раціональність використання на об'єктах критичної інфраструктури? можливо скоро будуть комісії-ревізори-інспектори ходити.
п.с: кондиціонери нікуди не зникнуть, з осені вони будуть використовуватися на тепло
п.с2: від держави було б добре якісь програми на резервне живлення і відновлення програми на енергоефективні заходи
-
Rucha
Member
Заміна ламп на світлодіодні на Укрпошті не канає?murzik: ↑ 25.06.2024 12:41 п.с2: від держави було б добре якісь програми на резервне живлення і відновлення програми на енергоефективні заходи