Доброго дня. Обновився з 1150 сокета на 1700. Залізо стартує але одразу кидає в біос. На ссд вінда десята. Ссд бачить в біосі, на першому портові. Пробую тиснути ф11 але там лише запуск біоса.
Мамка Msi pro z790-p wifi, 12600kf проц.
Фото не можу викласти, пише, що багато важить. Вирішу це питання і закину фото біоса.
Допоможіть. Капець як не хочу наново це все розбирати і ставити старе залізо.
Відправлено через 7 хвилин 26 секунд:
На материнці горить діод boot
Останні статті і огляди
Новини
Не запускається вінда після апгрейда
-
Bomchik
Member
-
bes
Member
что тут не понятно что надо переустановить винду ?
-
Bomchik
Member
Я про це думав. Але хотів запитати тут поради. Вдруг я просто щось не то в біосі включив чи не туди підключив. Вінду я завжди встигну переставити.
Так а чому така фігня з віндою?
Так а чому така фігня з віндою?
-
AccessDenied
Member
Bomchik
Возможно видна была установлена в Legacy режиме, а теперь стоит EFI режим.
Попробуйте найти переключение режима с UEFI в Legacy.
Возможно видна была установлена в Legacy режиме, а теперь стоит EFI режим.
Попробуйте найти переключение режима с UEFI в Legacy.
-
Shpoker
Member
Bomchik
Загрузись с флешки с вендой в ремонтном режиме и нажми восстановить загрузку (при условии что ты включил и легаси и уефи и бутнулся в том режиме, в котором была установлена венда)
Загрузись с флешки с вендой в ремонтном режиме и нажми восстановить загрузку (при условии что ты включил и легаси и уефи и бутнулся в том режиме, в котором была установлена венда)
-
Bomchik
Member
AccessDenied
Це не в біосі, а на самій материнці фішка?
Знайшов напив в біосі
Boot mode selecr [UEFI]
Але нема меню, щоб змінити
Це не в біосі, а на самій материнці фішка?
Знайшов напив в біосі
Boot mode selecr [UEFI]
Але нема меню, щоб змінити
-
Shpoker
Member
в биосе. глянул мануал - там нет листинга параметров, потому копай руками и глазами (ну или у кого-то мамка мси и он подскажет))Bomchik: ↑ 15.06.2024 12:58Msi pro z790-p
-
Bomchik
Member
Та і взагалі. Я ж ставив Вінду, коли біос в мене був UEFI на старій материнці MSI z87-g43. І там все працювало добре. Не розумію, чому тут воно має не грузитись.
-
Shpoker
Member
Bomchik
уефи загрузчик прописывается в том числе и в мамку (некоторые мамки при загрузке сканируют диски и обновляют инфу, некоторые нет (прямо как твоя))
уефи загрузчик прописывается в том числе и в мамку (некоторые мамки при загрузке сканируют диски и обновляют инфу, некоторые нет (прямо как твоя))
-
AccessDenied
Member
Bomchik
Ну, я как вариант назвал, кто знает что у вас там было ранее.
Тогда это нужно лечить специфическими утилитами, которые входят например в сборку WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (помянем).
Но, это нужно иметь под рукой носитель, чтобы с него загрузиться.
Ну, я как вариант назвал, кто знает что у вас там было ранее.
Тогда это нужно лечить специфическими утилитами, которые входят например в сборку WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (помянем).
Но, это нужно иметь под рукой носитель, чтобы с него загрузиться.
-
Bomchik
Member
Ох вже ця паніка. Сердечко ледь не вискочило.
Дійсно, в біосі знайшов пункт, де можна обрати ці режими. Але він був підписаний по іншому, тому довго шукав. Получаєтья обрав UEFI+Legacy і система стартанула через пару ребутів. Трішки пізніше опишу все, щоб можна було іншим знайти цю проблему через пошук.
Але тепер питання наперед. Я можу щось в Вінді відкорегуівати, щоб були "правильні налаштування" чи це лише з перестановкою вінди вона встане в UEFI режимі? І друге питання. Якщо переставляти вінду, то які параметри в біосі краще?
Дійсно, в біосі знайшов пункт, де можна обрати ці режими. Але він був підписаний по іншому, тому довго шукав. Получаєтья обрав UEFI+Legacy і система стартанула через пару ребутів. Трішки пізніше опишу все, щоб можна було іншим знайти цю проблему через пошук.
Але тепер питання наперед. Я можу щось в Вінді відкорегуівати, щоб були "правильні налаштування" чи це лише з перестановкою вінди вона встане в UEFI режимі? І друге питання. Якщо переставляти вінду, то які параметри в біосі краще?
-
Shpoker
Member
Bomchik
работает - не трогай, а вобще - слово легаси должно наталкивать на мысли
работает - не трогай, а вобще - слово легаси должно наталкивать на мысли
-
AccessDenied
Member
Bomchik
Для себя выбираю всегда Legacy, если это возможно (например на моей материнке без дискретки этот режим недоступен).
Потому, что это даёт набор дополнительных инструментов, типа мультизагрузки в разные версии WinPE или дуалбут в Linux и прочие MemTest'ы.
Я бы оставил так, как есть. Вдруг пригодится.
EFI
Для себя выбираю всегда Legacy, если это возможно (например на моей материнке без дискретки этот режим недоступен).
Потому, что это даёт набор дополнительных инструментов, типа мультизагрузки в разные версии WinPE или дуалбут в Linux и прочие MemTest'ы.
Я бы оставил так, как есть. Вдруг пригодится.
EFI
- спойлер
- спойлер