Останні статті і огляди
Новини
Перезавантажується ПК після грози
-
ClickCluck
Junior
Вчора була сильна гроза, дурак, не вимкнув ПК, заземлення в будинку немає і громовідводу.
Сидів в браузері робив звіт по роботі і ПК в одну мить сам перезавантажився.
Сьогодні погода нормальна, а він всеодно продовжує перезвантужуватись час від часу. Минут 30 попрацює - перезавантажується.
Материнська плата MSI z390 gaming pro carbon
Що можна перевірити? В гуглі інфу шукав, але з піднятих питань такого саме випадку не побачив у інших
Сьогодні погода нормальна, а він всеодно продовжує перезвантужуватись час від часу. Минут 30 попрацює - перезавантажується.
Що можна перевірити? В гуглі інфу шукав, але з піднятих питань такого саме випадку не побачив у інших
-
bes
Member
винда на HDD установлена ?
-
ClickCluck
Junior
Ні, на SSD m2, Kingston SNVS250gbes: ↑ 12.06.2024 14:45 винда на HDD установлена ?
-
Bender911
Member
Від грози могла вигоріти електроніка в якоїсь з компонент ПК. Наприклад мережева карта, якщо вита пара десь по стіні будинку йшла та спрацювала як антена.ClickCluck: ↑ 12.06.2024 14:43 Вчора була сильна гроза, дурак, не вимкнув ПК, заземлення в будинку немає і громовідводу.
-
ClickCluck
Junior
Доречі, вінда не перевстановлювалась давно, дуже рідко, але з'являється синій екран з помилкою:
whea_uncorrectable_error
Потім перезавантажуєш ПК, темний екран: Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Перезагрузитесь и выберите подходящее загрузочное устройство или вставьте загрузочный носитель в выбранное загрузочное устройство и нажмите клавишу.
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
whea_uncorrectable_error
Потім перезавантажуєш ПК, темний екран: Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Перезагрузитесь и выберите подходящее загрузочное устройство или вставьте загрузочный носитель в выбранное загрузочное устройство и нажмите клавишу.
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Вибачте, я в цих питаннях взагалі не розуміюсь. Але у мене, наприклад, оптичний кабель провайдера, проведений через вікно, і він з зовіншньої сторони будинку якраз йде вверх по стіні, прямо до даху.Bender911: ↑ 12.06.2024 15:01Від грози могла вигоріти електроніка в якоїсь з компонент ПК. Наприклад мережева карта, якщо вита пара десь по стіні будинку йшла та спрацювала як антена.ClickCluck: ↑ 12.06.2024 14:43 Вчора була сильна гроза, дурак, не вимкнув ПК, заземлення в будинку немає і громовідводу.
-
Crossbow
Member
тоді ніяк грозою мережу вам не випалить. Це один з плюсів "оптики".ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:12 оптичний кабель провайдера
ClickCluck
а БСОД у вас із-за відвалу SSD
-
ClickCluck
Junior
Відеокарту тільки що запускав в FurMark, 15 минут стресс тесту - все ок, температури теж впорядку, 62 градуси.
Змінив кабель живлення для БП. Був запасний, поки працює ПК
Переставив оперативну пам'ять в інші слоти - комп не хотів запускатись, був наче ввімкнений, але до монітору чомусь сигнал не доходив. 1 хвилину він поробив - ребут, потім ще раз включив - знову ребут.
Поставив плашки пам'яті знову на старе місце - запрацював
Відправлено через 12 хвилин 14 секунд:
Дякую за інформацію, замітив, що саме в іграх на цьому ССД така помилка виникає. Це вже ССД під заміну? Гарантії немає. Користуватись можна ним поки що?
Змінив кабель живлення для БП. Був запасний, поки працює ПК
Переставив оперативну пам'ять в інші слоти - комп не хотів запускатись, був наче ввімкнений, але до монітору чомусь сигнал не доходив. 1 хвилину він поробив - ребут, потім ще раз включив - знову ребут.
Поставив плашки пам'яті знову на старе місце - запрацював
Відправлено через 12 хвилин 14 секунд:
Це вже добре, що не випалило.Crossbow: ↑ 12.06.2024 15:17тоді ніяк грозою мережу вам не випалить. Це один з плюсів "оптики".ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:12 оптичний кабель провайдера
ClickCluck
а БСОД у вас із-за відвалу SSD
Дякую за інформацію, замітив, що саме в іграх на цьому ССД така помилка виникає. Це вже ССД під заміну? Гарантії немає. Користуватись можна ним поки що?
-
Crossbow
Member
а звідки я можу це знати?ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:30Користуватись можна ним поки що?
можливо, да і SSD максимально у вас не купуйте більше такий дешман.ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:30Це вже ССД під заміну?
-
ClickCluck
Junior
Знаю, але він мені майже безкоштовно дістався, а на "халяву" нормCrossbow: ↑ 12.06.2024 15:33а звідки я можу це знати?ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:30Користуватись можна ним поки що?можливо, да і SSD максимально у вас не купуйте більше такий дешман.ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:30Це вже ССД під заміну?
Відправлено через 12 хвилин 57 секунд:
Один з варіантів, що зараз може бути погана напруга через вчорашню грозу, це може призводити теж до перезавантажень?
-
Crossbow
Member
тільки у разі дуже низької напруги 100-180в або якшо у вас БЖ без APFC - тоді навіть вимикатись може!ClickCluck: ↑ 12.06.2024 15:51погана напруга через вчорашню грозу, це може призводити теж до перезавантажень?
-
fan-zp
Junior
ClickCluck
ну так померяйте напряжение в сети,тестер есть?
ну так померяйте напряжение в сети,тестер есть?
-
ClickCluck
Junior
Та поміряв би, якби був) Поки що годину як працює нормально. Побачим, що далі буде
-
ClickCluck
Junior
ПК уже не перезавантажується, не знаю, в чому саме причина була, можливо дійсно низька напруга
-
lewerlin
Member
Всі адекватні БП працюють від 100в(з розрахунку на однофазну мережу).Crossbow: ↑ 12.06.2024 16:04тільки у разі дуже низької напруги 100-180в
-
Crossbow
Member
тільки ТІ , у яких APFC є. Дешеві з PFC - не будуть.
-
AccessDenied
Member
Сейчас бы гадать на кофейной гуще, без модели БП...
-
lewerlin
Member
-
ClickCluck
Junior
Да, всеодно цікаво чому така фігня сталась. БП Gigabyte B700H, наче пишуть, що э APFC. Хіба ж могла прям так низько напруга впасти
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Ще, коли міняв місцями оператву, то в Біосі XMP профіль вимкнув, але я не думаю, що це взагалі якось впливати може
Відправлено через 14 хвилин 17 секунд:
Active PFC на сайті Gigabyte бачу
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Ще, коли міняв місцями оператву, то в Біосі XMP профіль вимкнув, але я не думаю, що це взагалі якось впливати може
Відправлено через 14 хвилин 17 секунд:
Active PFC на сайті Gigabyte бачу
-
waryag
Member
В себе вдома під час аварії нещодавно бачив 95 вольт. Реле напруги хоча би на холодильник мастхев.ClickCluck: ↑ 13.06.2024 14:12Хіба ж могла прям так низько напруга впасти
-
ClickCluck
Junior
Треба поставити буде, дякуюwaryag: ↑ 14.06.2024 11:51В себе вдома під час аварії нещодавно бачив 95 вольт. Реле напруги хоча би на холодильник мастхев.ClickCluck: ↑ 13.06.2024 14:12Хіба ж могла прям так низько напруга впасти