Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування ігрового 27″ WQHD-монітора MSI G274QPF-E2
-
docentlx
Member
Предлагаю обсудить Огляд та тестування ігрового 27″ WQHD-монітора MSI G274QPF-E2
Пропоную автору виправити помилку у реченні: "Монітор був підключений до відеокарти ASUS PROART-RTX4080S-O16G рідним кабелем HDMI та працював з частотою оновлення у 180 Гц." - замінити "HDMI" на Display port, бо HDMI може лише в 144Гц максимум (що і згадувалось доречі на першій сторінці огляду).
А якщо про монік - ніби гарненький -)) приємно що є рух у виробників до покращення характеристик 144-165-180Гц. І ціна адекватна, і бренд нормальний. Для балованих звичайно не зайде, але для пересічного користувача з такою ціною = агонь -))
Пропоную автору виправити помилку у реченні: "Монітор був підключений до відеокарти ASUS PROART-RTX4080S-O16G рідним кабелем HDMI та працював з частотою оновлення у 180 Гц." - замінити "HDMI" на Display port, бо HDMI може лише в 144Гц максимум (що і згадувалось доречі на першій сторінці огляду).
А якщо про монік - ніби гарненький -)) приємно що є рух у виробників до покращення характеристик 144-165-180Гц. І ціна адекватна, і бренд нормальний. Для балованих звичайно не зайде, але для пересічного користувача з такою ціною = агонь -))
Востаннє редагувалось 30.05.2024 14:35 користувачем Android, всього редагувалось 1 раз.
-
Vers1a
Member
Цікаво, коли виробники вже почнуть встановлювати повноцінні 10-бітні матриці в такі моделі, а не 8+FRC?
-
docentlx
Member
В смислі? це не вірно поставлене питання. виробники давним давно ставлять 10бітні матриці. це питання до вашого гаманця лише, яку модель обрати -))в кожного пристойного виробника є такі моделі.Vers1a: ↑ 30.05.2024 13:45 Цікаво, коли виробники вже почнуть встановлювати повноцінні 10-бітні матриці в такі моделі, а не 8+FRC?
-
Vlaad13
Member
на данный момент топовый монитор по соотношению цена - качество
10к гривен для такого моника - это почти даром
+ не поленились положили кабель дисплей порта сразу
10к гривен для такого моника - это почти даром
+ не поленились положили кабель дисплей порта сразу
-
Vers1a
Member
я мав на увазі - 2024 рік, пора уже переходити на повноцінні матриціdocentlx: ↑ 30.05.2024 13:49В смислі? це не вірно поставлене питання. виробники давним давно ставлять 10бітні матриці. це питання до вашого гаманця лише, яку модель обрати -))в кожного пристойного виробника є такі моделі.Vers1a: ↑ 30.05.2024 13:45 Цікаво, коли виробники вже почнуть встановлювати повноцінні 10-бітні матриці в такі моделі, а не 8+FRC?
це виглядає як TN замість IPS
я купував 5 років назад 2к монітор з 8+FRС матрицею, і був такий же самий бюджет 9000+ гривень
за цей час нічого не змінилось, має ж бути хоч якись прогресс
-
Artem_M
Member
Окрім курсу долара... в 2019 він був в середньому 25,8, сьогодні - 40,5...Vers1a: ↑ 30.05.2024 14:20 я купував 5 років назад 2к монітор з 8+FRС матрицею, і був такий же самий бюджет 9000+ гривень
за цей час нічого не змінилось, має ж бути хоч якись прогресс
За ті ж 348 баксів сьогодні можна купити MSI MAG 274QRF, який буде цікавіший за героя огляду. Хоча хотлайн чомусь пише, що у QPF E2 10біт.
-
man1242
Member
Не раджу Цей монитор, при 100% яскравости кольори жах, бачив цю модель у Комфи поряд з samsung g5 ips, у Самсунга набагато кращі кольори ніж у цього ультро супер фаст ips
-
Gelonyrum
Member
Маю схожу модель від MSI (G272QPF), є декілька нюансів у неї:
1. 8 біт + FRC працює лише при герцовці нижче 120, вище цей режим стає недоступним;
2. Максимальна герцовка включається тільки з включенням оверклоку в налаштуваннях монітору, але сенсу з неї жодного так як монітор не вивозить та починає артефачити на ній, тому прийдеться використовувати максимальну герцовку доступну без оверклокінг режиму;
Ну і трішки позитивних моментів:
1. На стандартній підставці доволі зручне регулювання положення та повороту монітору;
2. Режим "Нічного бачення" чудово працює в іграх з надто темними локаціями, можна вивести на швидкий доступ через червону пімпочку позаду монітору і вмикати в всяких печерах та нічних локаціях, там є АІ режим і він доволі добре з цим справляється (використовував в Gays Done, дуже подобалось).
1. 8 біт + FRC працює лише при герцовці нижче 120, вище цей режим стає недоступним;
2. Максимальна герцовка включається тільки з включенням оверклоку в налаштуваннях монітору, але сенсу з неї жодного так як монітор не вивозить та починає артефачити на ній, тому прийдеться використовувати максимальну герцовку доступну без оверклокінг режиму;
Ну і трішки позитивних моментів:
1. На стандартній підставці доволі зручне регулювання положення та повороту монітору;
2. Режим "Нічного бачення" чудово працює в іграх з надто темними локаціями, можна вивести на швидкий доступ через червону пімпочку позаду монітору і вмикати в всяких печерах та нічних локаціях, там є АІ режим і він доволі добре з цим справляється (використовував в Gays Done, дуже подобалось).
-
Artem_M
Member
Не раджу порівнювати монітори і телевізори самсунг на глаз в комфі і подібних. Ви і самі чудово розумієте чому)man1242: ↑ 30.05.2024 14:51 Не раджу Цей монитор, при 100% яскравости кольори жах, бачив цю модель у Комфи поряд з samsung g5 ips, у Самсунга набагато кращі кольори ніж у цього ультро супер фаст ips
-
docentlx
Member
Привіт, а можна докладніше про цей кейс? В мене також 8 біт + FRC. Питання ось у чому - як ти бачиш що 8 біт + FRC перестає працювати? Погіршується кольорова палітра зображення? чи як? чи коли моніку даєш більше 120Гц - в панелі нвідіа вже нема варіанту 8 біт + FRC?Gelonyrum: ↑ 30.05.2024 14:53 Маю схожу модель від MSI (G272QPF), є декілька нюансів у неї:
Я собі в нвідіа панелі виставив колір 8 біт + FRC = 10 біт тай усе. Частоту моніка в 165Гц. + адаптивну синхронізацію (щоб різало кадри до 165 як їх більше буде в грі). може в мене також є твоя проблема просто я про неї незнаю? -))) монік dell G3223d
-
Gelonyrum
Member
Думаю це в MSI такі приколи де маркетологи пишуть за фічі, але не пишуть за нюанси, при герцовці вище 120 банально пропадає варіант 8біт+фрс в панелі нвідія. Так же як і з герцовкою, чисто технічно там є 170 герц, але за їх адекватну працездатність ніхто не заявляв, це ж "розгін".docentlx: ↑ 30.05.2024 15:22 Привіт, а можна докладніше про цей кейс? В мене також 8 біт + FRC. Питання ось у чому - як ти бачиш що 8 біт + FRC перестає працювати? Погіршується кольорова палітра зображення? чи як? чи коли моніку даєш більше 120Гц - в панелі нвідіа вже нема варіанту 8 біт + FRC?
Я собі в нвідіа панелі виставив колір 8 біт + FRC = 10 біт тай усе. Частоту моніка в 165Гц. + адаптивну синхронізацію (щоб різало кадри до 165 як їх більше буде в грі). може в мене також є твоя проблема просто я про неї незнаю? -))) монік dell G3223d
-
Mr-VACUUM
Junior
Наскільки я розумію ця проблема не стосується DELL , також маю DELL , все норм.docentlx: ↑ 30.05.2024 15:22 Я собі в нвідіа панелі виставив колір 8 біт + FRC = 10 біт тай усе. Частоту моніка в 165Гц. + адаптивну синхронізацію (щоб різало кадри до 165 як їх більше буде в грі). може в мене також є твоя проблема просто я про неї незнаю? -))) монік dell G3223d
-
docentlx
Member
Угум, ясно. МСІашні китай маркетолухи зекономли трохи. Тільки от цікаво чи на софті чи на апаратній частині (матриці). ну то таке. Все одно, даний монітор з огляду, має бути гарним варіантом за такі гроші сьогодні.
-
Vlaad13
Member
1. ты наверное не в курсе что монитор можно настроить по цветамman1242: ↑ 30.05.2024 14:51 Не раджу Цей монитор, при 100% яскравости кольори жах, бачив цю модель у Комфи поряд з samsung g5 ips, у Самсунга набагато кращі кольори ніж у цього ультро супер фаст ips
2. у продаванов есть фокусные позиции которые нужно продавать(самсунг там есть всегда) и поэтому так делают специально
3. у телеков то же самое берем одинаковые ксяоми и самсунг - по разному настраиваем и получаем крутой самсунг и плохой ксяоми

-
Alligator
Member
Порівнював монітори і телевізори самсунг на око в комфі і телевізор 4-ри роки прекрасно працює домуArtem_M: ↑ 30.05.2024 14:59Не раджу порівнювати монітори і телевізори самсунг на глаз в комфі і подібних. Ви і самі чудово розумієте чому)man1242: ↑ 30.05.2024 14:51 Не раджу Цей монитор, при 100% яскравости кольори жах, бачив цю модель у Комфи поряд з samsung g5 ips, у Самсунга набагато кращі кольори ніж у цього ультро супер фаст ips

А ось саме порівняння 2560x1440 27″ IPS плоского з 3440 x 1440 34" VA вигнутим...
-
docentlx
Member
а з чого ти взяв що він порівнював з плоского з 3440 x 1440 34" VA вигнутим...? Чувак, може ти не знав, але у самсунг є модель одісей g5 на плоскій ірs матриці 165 гц. 27 дюймів 2к.Alligator: ↑ 30.05.2024 16:21Порівнював монітори і телевізори самсунг на око в комфі і телевізор 4-ри роки прекрасно працює домуArtem_M: ↑ 30.05.2024 14:59
Не раджу порівнювати монітори і телевізори самсунг на глаз в комфі і подібних. Ви і самі чудово розумієте чому)![]()
А ось саме порівняння 2560x1440 27″ IPS плоского з 3440 x 1440 34" VA вигнутим...
-
Artem_M
Member
Почитайте коментар вище. Мова не про те, що самсунг поганий, а про маркетинг.Alligator: ↑ 30.05.2024 16:21Порівнював монітори і телевізори самсунг на око в комфі і телевізор 4-ри роки прекрасно працює дому
- спойлер
Artem_M: ↑ 30.05.2024 14:59
Не раджу порівнювати монітори і телевізори самсунг на глаз в комфі і подібних. Ви і самі чудово розумієте чому)![]()
-
Vlaad13
Member
который на матрице BOE и мся на той же матрицеdocentlx: ↑ 30.05.2024 16:36а з чого ти взяв що він порівнював з плоского з 3440 x 1440 34" VA вигнутим...? Чувак, може ти не знав, але у самсунг є модель одісей g5 на плоскій ірs матриці 165 гц. 27 дюймів 2к.Alligator: ↑ 30.05.2024 16:21
Порівнював монітори і телевізори самсунг на око в комфі і телевізор 4-ри роки прекрасно працює дому![]()
как вы там отличия находите

-
docentlx
Member
в мене BMW і в тебе BMW, що правда в мене Х6 а в тебе Х1. І як жеж нам знайти відмінності? хмммм те і те ж = BMW!! єто тупік. -))Vlaad13: ↑ 30.05.2024 16:40который на матрице BOE и мся на той же матрицеdocentlx: ↑ 30.05.2024 16:36
а з чого ти взяв що він порівнював з плоского з 3440 x 1440 34" VA вигнутим...? Чувак, може ти не знав, але у самсунг є модель одісей g5 на плоскій ірs матриці 165 гц. 27 дюймів 2к.
как вы там отличия находите![]()
-
Nutbar
Member
Вже ніколи. Раніше встановлювали. Зараз з чесними 10 біт лише OLED моделі, якщо не враховувати суто професійні девайси за багато десятків тисяч негривень. З ТВ така сама ситуація.Vers1a: ↑ 30.05.2024 13:45 Цікаво, коли виробники вже почнуть встановлювати повноцінні 10-бітні матриці в такі моделі, а не 8+FRC?
Впирається в пропуснку здатність DP 1.2Gelonyrum: ↑ 30.05.2024 14:53 Маю схожу модель від MSI (G272QPF), є декілька нюансів у неї: