Скільки електроенергії ви використовуєте?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
wow_w
Member

Повідомлення

Одне відро в місяць
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

FunnyBear: 27.05.2024 14:58 odessitmws
Річ в тім, що я не уявляю, як знизити споживання. Воду гріти не бойлером а на газу - відверто сумнівне рішення з точки зору комфорту. А так, схоже, 400 кВт*год доведеться закладати в бюджет.
Бойлер багато тягне.
Двозонний тариф + великий бойлер (100-200 л) з додатковою теплоізоляцією + розумна розетка (ну або розумний бойлер). Гріє воду тільки вночі по низькому тарифу. Посуд мити в тазіку або посудомийці, як в Європах. Прання при низьких температурах.
Але. 300-400 квт для 4-х людей, то й так мало. Зекономиш 50 квт, легше не стане.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Витрати від 600 Вт*г в неопалювальний сезон до 1800 Вт*г в пікові зимні місяці.
Будинок опалюється електрикою (тепловим насосом), воду також гріє тепловий насос, плюс насос для води, холодильник, індукційна плита, пралка, посудомийка і т.д.
2 людини, опалювальна площа 115 кв.м.
Фінансово нормально, газом опалювати дорожче.
А от дефіцит і відключення, звісно, напрягають.
daesz
Member

Повідомлення

Виходить 180-210 кВт в місяць в теплу пору року, в холодну часто до 230-250 доходить (в основному через котел, думаю).
Минулої зими придбали морозильну камеру, бо "морозилки" в холодильнику не висталало, але місячне споживання наче не виросло :)

Завжди : холодильник, морозильна камера, посудомийка, котел (власне опалення).
Дуже часто : ПК (з профілю), нетбук, швейна машина, декілька телефонів (хоча деякі з них не в постійному використанні, тому й заряжати їх потрібно рідше).
Часто : телевізор (40" ІРС, але їсть відверто кажучи мало, щось в районі 40 Вт/год), кавоварка, пралка (2-3 "барабани" раз в тиждень).
Рідко : мікрохвильовка, електрочайник (з останнього подорожання е/е - використовую чайник тільки коли потрібно гаряча вода вже і нема коли чекати, до подорожання - користувались виключно електрочайником, бо виходило дешевше скипятити 2л води, ніж на газі).

Двозонного тарифу немає (коли попередній раз була можливість сходити в РЕС - мені там наговорили, що в 23.00 та 7.00 ранку, коли відбувається зміна тарифу - вимикають світло на 15хв (це схоже на якийсь "брєд"), але знайомих електриків чи людей у який 2-зонний тариф немаю, щоб спитати чи це дійсно так), але планую таки піти і наступного місяця підключити :shuffle:
murzik
Member

Повідомлення

я бойлері сиджу з великим споживання гарячої води, хоча є котел і це не раціонально. але бойлер тихий, може дати воду великим об'ємом швидко. 1500 грн в місяць...
FunnyBear
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Уф... яка жесть... 1800 - здуріти можна. Хоча, якщо окремо за воду не платите. Які ще у вас комунальні послуги? вивіз сміття? Плата за землю?
murzik
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 27.05.2024 15:54 Витрати від 600 Вт*г в неопалювальний сезон до 1800 Вт*г в пікові зимні місяці.
Будинок опалюється електрикою (тепловим насосом), воду також гріє тепловий насос, плюс насос для води, холодильник, індукційна плита, пралка, посудомийка і т.д.
2 людини, опалювальна площа 115 кв.м.
Фінансово нормально, газом опалювати дорожче.
А от дефіцит і відключення, звісно, напрягають.
у мене 1 поверх квартири. утеплили фасад 100мм, а витрата газу все одно 350 м3 на 96м2 в холодні місяці. треба ще підлоги гарно утепляти, хоча впевнений, сильно не знизиться витрата, бо плити це плити, воно все сусідам уходить, в бокові стіни..
big_bang
Member

Повідомлення

від 400 якщо не вмикаємо кондиціонер
все на електриці

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
daesz: 27.05.2024 16:08 Двозонного тарифу немає (коли попередній раз була можливість сходити в РЕС - мені там наговорили, що в 23.00 та 7.00 ранку, коли відбувається зміна тарифу - вимикають світло на 15хв (це схоже на якийсь "брєд"), але знайомих електриків чи людей у який 2-зонний тариф немаю, щоб спитати чи це дійсно так), але планую таки піти і наступного місяця підключити :shuffle:
це топова штука, що дозволяє економити на ЕЕ
дуже задоволений, шо поставили років 10 тому

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
нічого там не вимикається...
якісь "фахівці" конкретні попались

просто будете передавати (чи контролер) два показники замість одного

зимою особливо рятує з опаленням)

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
FunnyBear: 27.05.2024 16:37 fantomrulezz
Уф... яка жесть... 1800 - здуріти можна. Хоча, якщо окремо за воду не платите. Які ще у вас комунальні послуги? вивіз сміття? Плата за землю?
все міряюсь з сусідами - хто скільки заплатив за опалення в квартирі.
і шо - електрика навіть по 2.64 виходить дешевше

що правда в мене розумні розетки на обігрівачах з налаштованим графіком роботи
Востаннє редагувалось 27.05.2024 16:53 користувачем big_bang, всього редагувалось 1 раз.
mklm
Member

Повідомлення

SergN: 27.05.2024 14:48
shnok: 27.05.2024 14:47без указания сколько человек проживает, это в одно место
А, типу, вказавши, це опитування комусь принесе якусь практичну користь? :)
ip адреси будуть відправлені до Ахмєтова. для тих хто не відповідально споживає харчування будуть застосовуватись санкції. кількість проживаючих потрібна для місткості бусіка з гостями
Востаннє редагувалось 27.05.2024 16:53 користувачем mklm, всього редагувалось 1 раз.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

FunnyBear: 27.05.2024 16:37Уф... яка жесть... 1800 - здуріти можна. Хоча, якщо окремо за воду не платите. Які ще у вас комунальні послуги? вивіз сміття? Плата за землю?
Більше ніяких, ну хіба що інтернет ще.
Вода своя зі скважини.
Вивозу сміття поки немає, сам вивожу.
В грошах виходить вся комуналка біля 2000 грн в звичайний місяць і до 4000 грн в піковий зимній.
murzik: 27.05.2024 16:42у мене 1 поверх квартири. утеплили фасад 100мм, а витрата газу все одно 350 м3 на 96м2 в холодні місяці. треба ще підлоги гарно утепляти, хоча впевнений, сильно не знизиться витрата, бо плити це плити, воно все сусідам уходить, в бокові стіни..
В мене утеплено так, що більше вже нікуди, я при будівництві максимально вклався в енергоефективність :)
Бутерброд стіни - 250 мм керамічний блок + 150 мм мінеральної вати. Тепловий опір десь 5,5 м2*С/Вт.
Вікна рехау енергоефективні, двохкамерний склопакет, п'ятикамерний профіль, плюс додаткова плівка солярна.
Теплі двері та гаражні ворота.
Утеплений фундамент та покрівля.
Вентиляція з рекуператором.
Тепловий насос з коефіціентом перетворення біля 4 (взяв з розетки 1 кВт електрики, видав 4 кВт теплової енергії).
Це прям максимально ефективно з точки зору мінімізації витрат на опалення.
У знайомих в приватних будинках співставної площі з опаленням газом витрати в зімні місяці лише на опалення по 6-7к грн, а в мене 4к вся комуналка.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

mklm: 27.05.2024 16:52
SergN: 27.05.2024 14:48
А, типу, вказавши, це опитування комусь принесе якусь практичну користь? :)
ip адреси будуть відправлені до Ахмєтова. для тих хто не відповідально споживає харчування будуть застосовуватись санкції. кількість проживаючих потрібна для місткості бусіка з гостями
В моїй квартирі вже майже рік споживання біля 0, дякуючі рашці. :(
А от з опаленням лохонувся. :lamer:
Платив весь опалювальний сезон по 2к/міс. А можна ж було перед відʼїздом поставити лічильник на тепло і перекрити. :teacher: В більшості сусідів в будинку стоять.
Grimmjow
Member

Повідомлення

краще б створили тред з новим законопроектом зеленського

отам вже питання було б актуальне як економити :beer:
daesz
Member

Повідомлення

big_bang: 27.05.2024 16:51 це топова штука, що дозволяє економити на ЕЕ
дуже задоволений, шо поставили років 10 тому

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
нічого там не вимикається...
якісь "фахівці" конкретні попались

просто будете передавати (чи контролер) два показники замість одного

зимою особливо рятує з опаленням)
В той день коли ходив - там сиділа жіночка років 40-45, сказала мені ось це. Я спочатку хотів парирувати "як це відключення відбувається - що весь будинок? чи вся лінія?". Але потім збагнув що наврядчи у неї буде відповідь, думав схожу в ЖЕК при нагоді, та запитаюсь там у місцевого електрика, мб він знає, але ЖЕК на другому краї міста, тож так і не вийшло це зробити.
У нас в будинку поставили двохзонні лічильники в примусовому порядку восени (здається в вересні чи жовтні).
FunnyBear
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Клас) Ви молодець)
l-m
Member

Повідомлення

FunnyBear: 27.05.2024 16:37 fantomrulezz
Уф... яка жесть... 1800 - здуріти можна.
Це ж на 115м2 з опаленням, в грошах це дуже мало, навіть з нашим пільговим дешевим газом виходить у 2-3 рази дорожче.
Skoda
Junior

Повідомлення

130 кВ без бойлера і без економії. З бойлером +200 кВт.
phobosse
Member

Повідомлення

Живу один, газу немає, воду гріє бойлер. Виходить плюс-мінус 300 кВт.

Як економити, коли все на електриці - не знаю. Менше митись, менше їсти, ходити у брудному одязі та срати у темряві.
Rucha
Member

Повідомлення

phobosse: 29.05.2024 09:31 Як економити, коли все на електриці - не знаю. Менше митись, менше їсти, ходити у брудному одязі та срати у темряві.
Використовувати енергозаощаджувальні лампи, поставити двозонний лічильник та використовувати бойлер, пралку та посудомийку в ночі. Срати у темряві ніяк не допоможе заощадженню.
Engineer_1988
Member

Повідомлення

phobosse: 29.05.2024 09:31 Живу один, газу немає, воду гріє бойлер. Виходить плюс-мінус 300 кВт.
багацько щось, хіба що басейн набираєте)
2 дорослих+дитя=400-460 кВт (все електрика, бойлер на максимумі 50л, пралка в міс. не менше 10 разів :rotate: ). З 2тариф буде біля 350 кВт
phobosse
Member

Повідомлення

Rucha: 29.05.2024 10:08Використовувати енергозаощаджувальні лампи, поставити двозонний лічильник та використовувати бойлер, пралку та посудомийку в ночі. Срати у темряві ніяк не допоможе заощадженню
Не пам'ятаю коли востаннє бачив звичайну лампочку, вже багато років навіть у під'їзді стоять led. За лічильник подумаю, але вночі все ж таки хотілось би спати, а не прати чи готувати їжу ) плюс, якщо вночі будуть вимикати, а мене саме вночі на тому тижні вимикали, то не допоможе )
Відповісти