Фотки системников сюда

Модификации любого компьютерного оборудования
Відповісти
Автор
Повідомлення
Spawny
Member

Повідомлення

Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит

Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее

Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Востаннє редагувалось 17.09.2013 21:44 користувачем gehka3, всього редагувалось 3 разів.
sergiiua
HWBOT OC Team

Повідомлення

Ostin: 21.05.2024 09:58
sergiiua: 20.05.2024 14:22AMD Ryzen 9 7840U
І як ця штуковина в ігровому використанні в порівнянні з якимось старими паскалями чи полярисами? Десь на рівні 1060\580 чи відчутно гірше?
Важко порівняти саме з 1060/580, бо не юзав
Згідно з оглядами - на рівні GTX 1650

Можу також сказати фпс в іграх, в які граю:
Дота2: 120-150
Валорант: 150-200
КС2: 110-140
Ostin
Member

Повідомлення

sergiiua
Бомбезна річ вийшла :super:
Я ото дивився на ті міні-пк іноді, але вони мені завжди здавались занадто громіздкими по товщині. А у Вашому виконанні - так, як і має бути :up:
shnok
Member

Повідомлення

sergiiua: 20.05.2024 14:22 Поділюся своїм екстремально маленьким ПК
Лише 1/5 літра, а саме 198 мілілітрів (80мм х 80мм х 31мм)
Проц - AMD Ryzen 9 7840U (8 корів, 16 потоків)
Вбудована графіка - AMD Radeon 780M (12 сompute units)

В основі Minisforum EM780, але зняв стокові панелі, та роздрукував на 3D-принтері кастомні. Таким чином товщина корпусу знизилася на 12мм.
Зображення
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
лучший пост в этой теме. прикрутить много вентиляторов , особо ума не нужно, а здесь топ.
FarCry
Member

Повідомлення

Cool Story Time

Вирішив зробити невелику подорож у минуле, та показати вам еволюцію свого ПК.
Після довгих роздумів, я все таки вирішив побудувати новий комп'ютер з нуля... Але як не крути було боляче зраджувати старий корпус, який пережив декілька поколінь компонентів. :) Цей Cooler Master CM690 II Advanced Nvidia Edition пережив AMD Phenom II x4 925 / Intel Core i7 2600k / Intel Core i7 9700k та ворох відеокарт від GTX 285 / GTX 580 / GTX 680 до RX Vega 64.
CM690II Advanced
Зображення
Ось так він виглядав на протязі 10 років:
2012
2012.jpg
2018
2018.jpg
2021
Зображення
Новий ПК було вирішено зробити з любов'ю до деталей та естетики. В деякому сенсі це мій "Magnum Opus". :gigi:
Компоненти: Fractal North XL, Asus X670E-F, AMD Ryzen 7 7800X3D, Noctua NH-D15 Chromax, 48GB G.Skill Ripjaws 5 6400MHz, Crucial T705 PCI-E Gen. 5 SSD, Palit RTX 4090 Gamerock Omniblack, Sound Blaster AE-7.
2024
FN1.jpg
FN2.jpg
FN3.jpg
Ось якось так і пролетів час. Зараз ще скину фотки мого іншого ностальгічного проєкту.
sergiiua
HWBOT OC Team

Повідомлення

FarCry
Неймовірно круто виглядає збірка 2024, рівень фото теж вражає!
Треба ще профіль оновити)

shnok, Ostin
Дякую за підтримку :beer:
FarCry
Member

Повідомлення

Cool Story Time - Part 2

На протязі декількох років я також збирав деталі для "мрії школяра 00их". Неможливий ПК, який потягне всі ігри на максимальних налаштуваннях. (Вставити мем про Сашка)

Хотів посвятити цьому ділу невеликий ролик на Youtube... Але через роботу та інші обставини, руки так і не дійшли.
Результат вийшов бомбезний.
XP Master Race
XP Master Race 1.jpg
XP Master Race 2.jpg
XP Master Race 3.jpg
Компоненти:
Intel Core i7 3820 - 4х ядерний монстр.
Asus P8P67 - одна з останніх материнських плат з драйверами під Windows XP.
HyperX DDR3 1600MHz - 16гб пам'яті, з яких 32-бітна вінда може використовувати тільки 4гб. :laugh:
GeForce GTX 770 - Теж одна з останніх відеокарт з драйверами під XP.
Samsung 870 EVO SSD - прийшлось модифікувати вінду самопальними AHCI драйверами. Але результат того вартий! Літає як ракета.
Ну і на десерт - Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Edition. Остання звукова карта з нативною підтримкою EAX 5.

Монітор - HP A4576A
Теж абсолютний монстр, випущений в 1998 році. Працює на роздільній здатності 1600х1200 при 85hz. :super:
Graveworm
Member

Повідомлення

FarCry: 26.05.2024 13:48Intel Core i7 3820 - 4х ядерний монстр.
Asus P8P67
Шось не то :insane:
FarCry
Member

Повідомлення

Graveworm
Упс, дійсно... тупанув поки писав. Рядом не та коробка лежала. Насправді там Asus P9X79. :beer:
daesz
Member

Повідомлення

Мабуть пан щось сплутав, бо маркування кор яй7 з'явилось значно пізніше, ніж нульові, а конкретно цей процесор був випущений в першому кварталі 2012..
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
Launch Date Q1'12
Ось що каже про це чатджіпіті
Зображення

Відверто кажучи - це диво що всі ці компоненти все ще працюють у вас, в мене від самого першого мого ПК з живого залишився тільки проц (celeron 2.2 / 128 / 400 та ЦРТ 100гц монітор десь в гаражі), все інше давно спустило дух :D
FarCry
Member

Повідомлення

daesz: 26.05.2024 19:14 Мабуть пан щось сплутав, бо маркування кор яй7 з'явилось значно пізніше, ніж нульові, а конкретно цей процесор був випущений в першому кварталі 2012..

Відверто кажучи - це диво що всі ці компоненти все ще працюють у вас, в мене від самого першого мого ПК з живого залишився тільки проц (celeron 2.2 / 128 / 400 та ЦРТ 100гц монітор десь в гаражі), все інше давно спустило дух :D
Я тому і написав, що це "неможливий ПК", про який всі діти мріяли - але якого тоді ще не могло бути. ПК на якому можна пройти 3DMark 2001 з 999фпс, тому що більше не вміє показувати. ПК на якому FarCry видає 400 кадрів, а Crysis можна комфортно пройти на максимальних налаштуваннях. :jump:

На роботі є ще два компа, з якими треба повозитись... але обидва працюють. Один Pentium 1 100MHz з відюхой S3Trio64v2, а другий Atari MegaST II 1987 року, у якого помер флоппік. Як зремонтую - можна буде в музей продати.
daesz
Member

Повідомлення

FarCry: 26.05.2024 20:39
daesz: 26.05.2024 19:14 Мабуть пан щось сплутав, бо маркування кор яй7 з'явилось значно пізніше, ніж нульові, а конкретно цей процесор був випущений в першому кварталі 2012..

Я тому і написав, що це "неможливий ПК", про який всі діти мріяли - але якого тоді ще не могло бути. ПК на якому можна пройти 3DMark 2001 з 999фпс, тому що більше не вміє показувати. ПК на якому FarCry видає 400 кадрів, а Crysis можна комфортно пройти на максимальних налаштуваннях. :jump:

На роботі є ще два компа, з якими треба повозитись... але обидва працюють. Один Pentium 1 100MHz з відюхой S3Trio64v2, а другий Atari MegaST II 1987 року, у якого помер флоппік. Як зремонтую - можна буде в музей продати.
Тоді я вас погано зрозумів :up:
Ostin
Member

Повідомлення

FarCry: 26.05.2024 13:48Монітор - HP A4576A
І як воно? Очі випалює в 2024, чи можна сидіти пару годин?) Вже забув, коли сидів востаннє за CRT)

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
daesz
Там весь задум, як я розумію, був задля підтримки Windows XP. Тому і такий набор комплектуючих.
Wahoo
Member

Повідомлення

Ostin
СRT, после жк, на самом деле, смотрятся не так и плохо. Я бы даже сказал отлично смотрятся и абсолютно ничего не выжигают.
Igoretc
Member

Повідомлення

Теж люблю розглядати "тельбухи" (нутрощі) ПК. Навіть необов’язково щоб це були збірки з топових комплектуючих. Особливо цікаві такі, де грамотно реалізована вентиляція, шумоізоляція, акуратний кабельменеджмент... Але для мене важливо коли такі системи БЕЗ зайвої (переважно недешевої) "мішури", наприклад у вигляді грубих/кольорових кастомних кабелів з блискучими гребінцями, або захаращення підсвітки... - це частіше дратує ніж має, як полюбляють казати самі власники, "естетичний вигляд". Циганщина, вона і в ПК циганщина, і це, на жаль, чомусь досі у більшості людей не лікується - дивує коли в сетапі ПК є потенціал до якісного апгрейду, що може суттєво покращити його юзабильність, але власник витрачає гроші на дорогу непрактичну "модну" ілюмінацію.

Напевно перші спроби оптимізації внутрішнього простору ПК, хоч це далеко не перша моя збірка:
спойлер
P81205-190951.jpg
Тут усвідомлення, що корпуси ПК повинні бути великі, а грамотне розташування якісного БЖ дозволяє майже завжди працювати в пасивному режимі:
спойлер
P81206-021010.jpg
А тут вже і вентилятори ГПУ вміють автоматично дбати про тишу:
спойлер
P20729-185435.jpg
Нарешті повністю безшумна неігрова(!) збірка (єдиний вентилятор на башні ЦП теж не крутиться, бо температура не перевищує 65 градусів):
спойлер
20240403_15214300.jpg
Так виглядає моє розуміння оптимальності (потужність, тиша, вартість) сучасного ігрового ПК:
спойлер
20240506_171617.jpg
FarCry
Member

Повідомлення

Igoretc
Мій внутрішній аутист дуже вражений. :lick:
Колись теж хотів красиво прокласти кабелі, але вони такі с*ка жорсткі у Be Quiet, що швидко забив та забув.
На іншій системі, яка виконує у залі роль HTPC, теж грамотно організував охолодження, поставив великий кулер на CPU та відключив усі корпусні вентилі до 65 градусів по CPU. Не чув їх вже давно, і це при тому, що ганяю 4K HDR фільми через MadVR.

Ostin
Монітор в свій час був абсолютним Hi-End звірем, так що сидіти можна довго. Головне завжди працювати при 85гц, інакше при 60гц буде :puke:
За стільки років трішки погіршилась різкість, тож для роботи з текстом краще 1280х960. А для іграшок 1600х1200.
Найкрутіше те, що в русі немає ніякого змазування чи шлейфів. (Ghosting, Smearing) А роздільну здатність та герцівку можна виставляти майже від балди в межах можливостей монітору чи VGA кабеля, бо ніяких фізичних пікселів немає.
Igoretc
Member

Повідомлення

FarCry
Мій внутрішній аутист дуже вражений. :lick:
Було якось натхнення
Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

FarCry
а от до вашого корпусу йшла би класична ноктуа, ніколи не думав що таке напишу)))
_Slavko_
Member

Повідомлення

Igoretc, гарно зроблено, мої роботи схожі. не думав що в 52 може бути таке хобі :) надіюсь і ми до такого віку не втратимо інтерес до копирсання в залізках.
Igoretc
Member

Повідомлення

_Slavko_
Глянув ваші фото систем - просто супер! Шикарний кастом без зайвих "свистопірдєлок" - ідеально!
А за кабельменеджмент окремий ріспект :super:
Igoretc
Member

Повідомлення

FarCry
Колись теж хотів красиво прокласти кабелі, але вони такі с*ка жорсткі у Be Quiet, що швидко забив та забув.
До речі, жорсткість кабелів не є аж така погана річ, навпаки - це дуже навіть гуд! А також є однією з ознак високої якості. Були б м’які, то провисали б. А так, можна раз акуратно підігнути як воно треба, і більше ніколи не перейматись, що, наприклад з часом, до чогось гарячого почнуть доторкатись, або до рухомого/вібруючого, і тим не тільки створювати зайві аварійні ризики, а ще й додавати паразитні призвуки роботи системи під час активної вентиляції.
Недавно перевірив у себе, за приблизно місяць інтенсивного користування ПК, кабель не прогнувся ні на долю міліметра.
20240506_175211.jpg
20240506_174504.jpg
20240506_174620.jpg
Відповісти