Останні статті і огляди
Новини
Bethesda обіцяє виправити оновлену версію Fallout 4 вже завтра
-
Mainkoon
Member
VovaII
так, на останній версії працює. Навіть без f4se.
так, на останній версії працює. Навіть без f4se.
-
VovaII
Member
Mainkoon: ↑ 15.05.2024 10:00так, на останній версії працює.
??? Він же у вимогах стоїть? Чи якось самі ставили? Чи якимсь вдалим менеджером модів?Mainkoon: ↑ 15.05.2024 10:00Навіть без f4se.
-
Mainkoon
Member
VovaII
через Vortex ставлю. Там декілька подібних модів, цей без f4se працює. Назва Load Accelerator.
через Vortex ставлю. Там декілька подібних модів, цей без f4se працює. Назва Load Accelerator.
-
VovaII
Member
Mainkoon: ↑ 16.05.2024 09:31Load Accelerator.
Поставив вручну, по опису. Стало значно швидше, але наче фпс просів. Потрібно якось повернути відображення фпс.
-
Mainkoon
Member
VovaII
в стімі фпс показує. На екранах завантаження фпс скаче до 350, у грі - 60. Проблем з просіданням нема.
в стімі фпс показує. На екранах завантаження фпс скаче до 350, у грі - 60. Проблем з просіданням нема.
-
VovaII
Member
— Щось я не так поставив, мабуть. Файли то туди скопіював, а от в налаштуваннях мабуть щось не так?.. (: Там і про в-сінк щось писали і про іні файл... — В драйверах всінк відпустив, а в іні файлі нічого не міняв.Mainkoon: ↑ 18.05.2024 18:22в стімі фпс показує. На екранах завантаження фпс скаче до 350, у грі - 60.
-
Mainkoon
Member
В драйверах зробив налаштування з опису мода, ставив сам мод через Vortex.VovaII: ↑ 20.05.2024 17:35— Щось я не так поставив, мабуть. Файли то туди скопіював, а от в налаштуваннях мабуть щось не так?.. (: Там і про в-сінк щось писали і про іні файл... — В драйверах всінк відпустив, а в іні файлі нічого не міняв.Mainkoon: ↑ 18.05.2024 18:22в стімі фпс показує. На екранах завантаження фпс скаче до 350, у грі - 60.
Це тоже важливо - Disable any other applications that control vsync or fps limit. , бо може, наприклад, MSI Afterburner заважати.
-
Wonderboy
Member
Якщо відяха не витягує стабільні фпс при увімкненому всінку, то при фпс, наближених до всінку (наприклад, всінк 60 фпс, а відяха витягує тільки 45-55) будуть різкі скачки фпс аж до половинної частоти всінку. Тому тут або мод має вміти просто різати фпс буз увімкнення всінку, або самому виставляти обмеження фпс і жити з довгим завантаженням.VovaII: ↑ 17.05.2024 11:00Стало значно швидше, але наче фпс просів
-
VovaII
Member
Поставив в лоунчері нижчі налаштування на один крок, і по відключав там всі галки на "бліки", і т.д. і т.п. Штук шість галок.
В іні файлі поставив відображати фпс.
Стало легше. При завантаженнях фпс інколи і до 350 підскакує. Але і 190 бачив.
В самій грі 60(чи 61) тримає. Правда, в місто ще не ходив.
Із модом, фпс стіма зник. І швидкодія, по відчуттях, чомусь просіла. Навіть замки "ламати" складніше стало.
В іні файлі поставив відображати фпс.
Стало легше. При завантаженнях фпс інколи і до 350 підскакує. Але і 190 бачив.
В самій грі 60(чи 61) тримає. Правда, в місто ще не ходив.
— Це про "відпустити всінк"? Наче відпустив. При завантаженнях до 350 інколи підскакує. Чи там ще щось потрібно, а то я не все зрозумів.Mainkoon: ↑ 21.05.2024 14:44В драйверах зробив налаштування з опису мода
— Не впевнений, але навряд щоб він налаштування драйверу міняв? А інших модів я не ставив.Mainkoon: ↑ 21.05.2024 14:44ставив сам мод через Vortex.
До моду все стояло на максимум, а в драйвері було жорстке обмеження на 60 фпс.(Це щоб відяха менше споживала. — Війна закінчиться, — відпущу.) ФПС Стіма показував 60 майже завжди.Wonderboy: ↑ 21.05.2024 16:07Якщо відяха не витягує стабільні фпс при увімкненому всінку
Із модом, фпс стіма зник. І швидкодія, по відчуттях, чомусь просіла. Навіть замки "ламати" складніше стало.
Є в мене такий, у версії від EVGA, в комплекті із відяхою йшов. Але я в ньому лише напругу коригував і максимальне споживання(чи швидкодію). Хоча... потрібно глянути, бо швидкодія надто сильно впала. Разів у два, а під час замісів, так взагалі в декілька раз.Mainkoon: ↑ 21.05.2024 14:44Це тоже важливо - Disable any other applications that control vsync or fps limit. , бо може, наприклад, MSI Afterburner заважати.
-
Wonderboy
Member
Це якраз той випадок, коли просто залочка фпс краща за всінк. Але той варіант моду, що ставив у свій час я, аж ніяк не впливав на замки чи щось інше.VovaII: ↑ 21.05.2024 17:41ФПС Стіма показував 60 майже завжди.
-
Mainkoon
Member
VovaII
схоже на окремий випадок, в обговореннях моду є посилання на ЧАПи та відгуки інших "проблемних" користувачів. Може там є вирішення проблеми.
Або спробувати High FPS Physics Fix (потребує F4SE, який вже оновлений).
схоже на окремий випадок, в обговореннях моду є посилання на ЧАПи та відгуки інших "проблемних" користувачів. Може там є вирішення проблеми.
Або спробувати High FPS Physics Fix (потребує F4SE, який вже оновлений).
-
VovaII
Member
Вчора пізно:
В тому афтепбернері від ЄВГА стояв рок на фпс. Без нього боти забігали швидше ніж потрібно. В іні-файлі поставив 60 фас у грі. 350 при завантаженні, лишив. — Стало помітно краще. Максимальні налаштування ще не повертав, зрадів тому що вийшло.
Але: зʼявились горизонтальні полоси від розривів кадрів. — Жити можна, але якщо можна виправити, — то дуже хотілось би?
В тому афтепбернері від ЄВГА стояв рок на фпс. Без нього боти забігали швидше ніж потрібно. В іні-файлі поставив 60 фас у грі. 350 при завантаженні, лишив. — Стало помітно краще. Максимальні налаштування ще не повертав, зрадів тому що вийшло.
Але: зʼявились горизонтальні полоси від розривів кадрів. — Жити можна, але якщо можна виправити, — то дуже хотілось би?
-
Mainkoon
Member
А ось це застосовано?VovaII: ↑ 22.05.2024 12:47 Але: зʼявились горизонтальні полоси від розривів кадрів. — Жити можна, але якщо можна виправити, — то дуже хотілось би?
Fallout4 Settings
If you disabled vsync in your Fallout4Prefs.ini file, enable it again.
Set to: iPresentInterval = 1
-
VovaII
Member
Спробував із максимальними налаштуваннями — 60 фпс.VovaII: ↑ 22.05.2024 12:47Максимальні налаштування ще не повертав,
Mainkoon: ↑ 23.05.2024 09:24А ось це застосовано?
Fallout4 Settings
If you disabled vsync in your Fallout4Prefs.ini file, enable it again.
Set to: iPresentInterval = 1
— Туди навіть не зазирав... Вчора вечір без світла був. Може сьогодні вдасться?
Як би ці поради в гілку по Fallout4 перенести? Корисні ж!
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
Хочу проходити гру, щоб досягнення фіксувалися. І якимсь модом, написало що досягнення не будуть фіксуватись(натякаючи на нечесні досягнення). А цей F4SE досить крута штука. Із ним мабуть точно досягнення не буде фіксувати. — Поки обійдусь.Mainkoon: ↑ 22.05.2024 09:45потребує F4SE
Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
До речі, зрозумів(дойшло) що в Старфілді найбільше найгірше проти Fallout 4:
У Ф4 відстані між локаціями в яких щось відбувається, метрів 50-100-150. А в Старфілді, на згенерованих планетах, по кілометру. — І вони ще дивуються, чому гравцям нудно.
-
Denvys5
Member
-
VovaII
Member
Denvys5
Дякую. Поки що так постраждаю(без зручного інтерфейсу хабара сумно). А там може і знадобитись.
Мені б зараз якийсь тямущий опис знайти: "про розбудову економіки" у грі.
1) А то і коштів на різні(одного типу взагалі не вистачає) кулі і нановолокна, не вистачає.
2) Чув народ якось виробництво питної води запроваджує, і за неї бартером скуповує потрібне. Але щось хисту не вистачає зрозуміти як це в грі реалізувати?
3) І в поселенні настрій не дуже, — нові поселенці не приходять. Зупиняється десь на 15 чоловіках.
4) І коли овочі збираєш, то ГГ каже "добре б на це когось призначити"... — Я на обробку овочів призначив 2-3 людини. Овочі ростуть. А як на збір овочів призначити?? — Овочі збираю, щоб клейстер варити.
5) В будуванні поселення купа всілякого, що начебто не для прикрас. Магазини, станки і ще там щось. А як його використати, крім як архітектурний об'єкт??
Дякую. Поки що так постраждаю(без зручного інтерфейсу хабара сумно). А там може і знадобитись.
1) А то і коштів на різні(одного типу взагалі не вистачає) кулі і нановолокна, не вистачає.
2) Чув народ якось виробництво питної води запроваджує, і за неї бартером скуповує потрібне. Але щось хисту не вистачає зрозуміти як це в грі реалізувати?
3) І в поселенні настрій не дуже, — нові поселенці не приходять. Зупиняється десь на 15 чоловіках.
4) І коли овочі збираєш, то ГГ каже "добре б на це когось призначити"... — Я на обробку овочів призначив 2-3 людини. Овочі ростуть. А як на збір овочів призначити?? — Овочі збираю, щоб клейстер варити.
5) В будуванні поселення купа всілякого, що начебто не для прикрас. Магазини, станки і ще там щось. А як його використати, крім як архітектурний об'єкт??
-
VovaII
Member
Там так все і стояло.
-
Mainkoon
Member
Ось з цим модом граю, навіть f4se не потребує, ачівки працюють - перевірено.VovaII: ↑ 23.05.2024 12:24 Хочу проходити гру, щоб досягнення фіксувалися.
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15639
-
anyname
Member
2.Будуєте водоочисні , якщо є водоймище , або колонки якщо водоймища немає.а далі починаєте барижити водою. Вода кожен день з'являється в інвентарі верстата.і її необхідно звідти забирати самостійно (бо більше рівня видобутку її не з'явиться).далі одягаєте весь шмот з + до харизми й до торгашів.VovaII: ↑ 23.05.2024 13:07 Denvys5
3.перевіряєте чи достатній рівень безпеки,виробництва води та іжи,кількість спальних місць. Підвищуєте рівень комфорту (розвішуєте живопис та інше). От тільки потім до вас завітають супер мутанти та рейдери з питанням - як пройти в бібліотеку.
4.в режимі будівництва перевіряєте чи на кожній рослині є закріплений кріпак.
5.якщо достатній рівень харизми й є відповідний рівень перка будуєте магазин , станцію переробки сміття й закріплюєте туди кріпака.
-
VovaII
Member
О-О-О-О-О!!! Оце дякую! — От саме до таких нюансів поки доберешся, то й життя пройде.(образно кажучи)anyname: ↑ 24.05.2024 12:39Вода кожен день з'являється в інвентарі верстата.і її необхідно звідти забирати самостійно (бо більше рівня видобутку її не з'явиться)
О! А це завжди із радістю! Дармовий лут — це ми любимо. І далеко носить не потрібно.anyname: ↑ 24.05.2024 12:39От тільки потім до вас завітають супер мутанти та рейдери з питанням - як пройти в бібліотеку.
По можливості ставлю турелі як найвище. — Крутяться на всі боки, і нападники на них звертають увагу в останню чергу.
Також броні і озброєння поселенців корисне. Бо тоді, прибігши по "тривозі", можна не воювати, а займатись поселенням, поки поселенці "питання" вирішують. А потім отримати досвід на захист поселення і позбирати лут.
— Закріплений, але це тільки дає приріст їжі в поселенні. А самі овочі ніхто у верстак не збирає. От в чому питання.anyname: ↑ 24.05.2024 12:39.в режимі будівництва перевіряєте чи на кожній рослині є закріплений кріпак.
— А от що він дає? Для чого саме Ви його будуєте?anyname: ↑ 24.05.2024 12:39будуєте магазин
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
— Тобто торгують не очищеною водою? Чи я щось пропустив?anyname: ↑ 24.05.2024 12:392.Будуєте водоочисні , якщо є водоймище , або колонки якщо водоймища немає.а далі починаєте барижити водою.