Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
XAPAKTEPHUK
Junior

Dremjke: 20.05.2024 09:35 Не дуже зрозуміло, так все-таки MID чи MINI?
Я зібрав з MID корпусом, тому що не знайшов адекватного MINI корпусу. Тому й запитую чи є який MINI корпус без відкритої бічної панелі для такої конфігурації.
Последний раз редактировалось XAPAKTEPHUK 20.05.2024 10:46, всего редактировалось 1 раз.
Enombre de soberano
Member

XAPAKTEPHUK
Корпус с плохим продувом, сразу мимо - система не самая холодная. Не буду оригинальным Jonsbo D41 Mesh black (не надо комплексов, смотреться это будет сдержанно) + 3 Arctic P14 PWM PST CO с ограничением до 800 об/мин (схема 2 на дно на вдув, 1 над бп на выдув). Кулер проца ID-Cooling Frozn A410 Black
(Лучше pure rock 2) устанавливать, чтобы брал холодный воздух от задней стенки.
И это не моё дело, но мп по цене проца - зачем?
Тут либо 5700x3d с какой-нибудь MSI MPG B550 Gaming Plus (или вообще ASrock B550 PG Riptide), либо 5700x с тем же ASrock B550 PG Riptide.
oversteve
Member

XAPAKTEPHUK: 20.05.2024 10:43ID-Cooling Frozn A410 Black
+1 до того, що Enombre de soberano написав, тільки вентилятори Арктик Р14 МАХ
ну і ще декілька корпусів
https://hard.rozetka.com.ua/gamemax-mes ... 364160196/
https://notebooker.ua/catalog/komplektu ... ro_wt.html
https://hard.rozetka.com.ua/398928744/p ... gIl8_D_BwE
ще як варіант, якщо хочете щоб було ще менше - взяти мАТХ маму, там набагато більше можливостей відкривається
daesz
Member

del, випадково натиснув цитату замість приватного повідомлення :shuffle:
XAPAKTEPHUK
Junior

Enombre de soberano
Дякую за інформацію.
Щодо проца 5700x3d. Він же має 105W (5700x - 65W) і моя логіка що була більша TDP потребує набагато кращий кулер і це своєю чергою додаткові витрати й напевно це все одно буде не така тиха система як з 5700x.
Щодо материнки, то хочеться Wi-Fi модуль, а з ASrock B550 PG Riptide доведеться брати окремий модуль.
Чи багато в цьому сенсу якщо можна взяти материнку зі встроєним модулем? Що скажете щодо MSI B550M PRO-VDH WIFI?

oversteve
Дякую за варіанти. І дійсно, mini ATX материнка непоганий варіант, чомусь я навіть не дивився на цей тип.
Щодо Mesh корпусів, в них напевно біде з пилом буде, чи я помиляюсь? І які гарні варіанти корпусу під mini ATX материнку?
Enombre de soberano
Member

XAPAKTEPHUK: 20.05.2024 19:32хочеться Wi-Fi модуль,
Сильно переоценённое преимущество, в конце концов вы не mini-itx систему собираете, чтобы тягать её внутри квартиры. На разницу можно взять приличный роутер и соплю нужной длины.
Hells Angels
Member

daesz: 19.05.2024 20:08тому доведеться буде купити більший рюкзак для нього
бляха аж захотілось таке, але переплачувати за проарт карту :(
daesz
Member

Hells Angels: 20.05.2024 21:03
daesz: 19.05.2024 20:08тому доведеться буде купити більший рюкзак для нього
бляха аж захотілось таке, але переплачувати за проарт карту :(
Мені не подобається компоновка сендвічем, тмоу для мене мимо :)
От схожий і значно привабливішив корпус, але для 3060 дуалів, які дешеві :D
Hells Angels
Member

daesz: 20.05.2024 21:51Мені не подобається компоновка сендвічем, тмоу для мене мимо
да яка різниця яка там в середині компоновка, коли туда залазиш лише коли то все збираєш до купи, а чистиш від пилу "умовним балончиком" а не щіточкою :shuffle:
daesz
Member

Hells Angels: 20.05.2024 21:55
daesz: 20.05.2024 21:51Мені не подобається компоновка сендвічем, тмоу для мене мимо
да яка різниця яка там в середині компоновка, коли туда залазиш лише коли то все збираєш до купи, а чистиш від пилу "умовним балончиком" а не щіточкою :shuffle:
Сумісніть тільки з ЛП охолодженням + рейзери це що викликає проблеми частіше за все :)
На мою суб'єктивну думку : компоновка сендвічем - це не раціональне використання простору ціною компромісу охолодження ЦП. Так, умовні 7500ф/7600/7700/7900 будуть нормально працювати і на ЛП кулері, але це буде досягнуто ціною значно вищих обертів пропелера та більшого шуму в цілому :-/
Hells Angels
Member

daesz: 20.05.2024 22:01Сумісніть тільки з ЛП охолодженням + рейзери це що викликає проблеми частіше за все
завжди доводиться чимось пожертвувати заради розміру коробки
daesz: 20.05.2024 22:01але це буде досягнуто ціною значно вищих обертів пропелера та більшого шуму в цілому
нормальний топфлоу, трішки погратись з оптимайзером і думаю все буде в адекватних межах роботи і шуму.
XAPAKTEPHUK
Junior

Вирішив що M-ATX буде більше підходящим форматом, і придивися до корпусу D31 MESH Black.
Але згідно з цим https://pcpartpicker.com/list/gMGxJy - то мені 10 міліметрів для відеокарти не вистачає (340 mm відюха), хоча в специфікаціях до корпусу зазначено таке "Graphics card support:330-400mm". Я так розумію що додатковий простір закриває блок живлення?
Ціль збірки невелика й тихенька система для геймінгу. Варто напевно додати що я трохи модингом займаюсь тому швидкість запуску ігор також має значення.
Последний раз редактировалось XAPAKTEPHUK 21.05.2024 17:46, всего редактировалось 1 раз.
Hells Angels
Member

XAPAKTEPHUK: 21.05.2024 17:43то мені 10 міліметрів для відеокарти не вистачає (340 mm відюха)
залезает карта длиной 345 при длине блока питания 160 до конекторов остается где то сантиметр
XAPAKTEPHUK
Junior

Hells Angels
спойлер
Изображение
Щось на кшталт як на Level 2 схемі виходить, так?
A якщо прибрати верхній вентилятор як на першій схемі - то проблем взагалі не повинно бути?
Последний раз редактировалось XAPAKTEPHUK 21.05.2024 18:21, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

XAPAKTEPHUK: 21.05.2024 17:43 Вирішив що M-ATX буде більше підходящим форматом, і придивися до корпусу D31 MESH Black.
Але згідно з цим https://pcpartpicker.com/list/gMGxJy - то мені 10 міліметрів для відеокарти не вистачає (340 mm відюха), хоча в специфікаціях до корпусу зазначено таке "Graphics card support:330-400mm". Я так розумію що додатковий простір закриває блок живлення?
Ціль збірки невелика й тихенька система для геймінгу. Варто напевно додати що я трохи модингом займаюсь тому швидкість запуску ігор також має значення.
(не звертайте уваги на шнурки які стирчать, бо лінь було укладати їх після заміни МП, оскільки знав що через деякий час копрус всерівно буду міняти) там доволі багато місця ще залишається, в мене ВК 320мм.
спойлер
Изображение
Навіть з не модульним БЖ як в мене - 340 влізеться спокійно :up:
Patruletz
Member

XAPAKTEPHUK
блок живлення 140мм як раз в корзині, над блоком стоїть вентилятор прям в притирочку, так що забереш ти вентиль чи ні, блок вище не піднімеш :laugh:
тому запхати карту 340 та більше можна спокійно.
спойлер
Изображение
XAPAKTEPHUK
Junior

daesz
Patruletz

Дякую панове за роз'яснення, та ще й з ілюстраціями! :beer:
dimkopimko
Junior

Коротше кажучи. Вирішив шо буду перезбирати своє майно у КОРПУС VINGA CS315B та до міняти свій старий CoolerMaster mpx-7001-acabw-700w на БЛОК ЖИВЛЕННЯ VINGA 750W (VPS-750GV2). Бо потрібна модульність.

Як сберу усьо до купи, буду маякувать. Всим дякую за минулу допомогу.
oversteve
Member

dimkopimko
якщо бж ще не брали, то задумайтеся над сфх, бо буде значно легше все збирати та утрамбовувати
якщо бабло піджимає, то вінга здається +-ок сфх бж випустила
https://ua.gecid.com/power/vinga_sfx-500g/
man1242
Member

питання, э якісь тести порівняння акваріума та стандартного мідл тавера корпуса особливо відеокарти. Читав що у акваріумах відяхи почувають себе набагто краще
Ответить