Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

VladimirV: 13.05.2024 13:34
GreenMile: 13.05.2024 13:11 Подивіться порівняння 4070ti та 4070ti super, наприклад, на техпаверап, на гуру3д і інших достовірних ресурсах. У останньої 16Гб і, як наслідок, більша шина, замість 12Гб, але це навіть в 4к не дало нічого, різниця 3-5% за рахунок того, що у 4070ті супер просто на тих же 5% більше ядер зробили і все. ГПУ просто не може утилізувати ту пам'ять, воно не вивозить.
Ось, наприклад, КП2077 з трасуванням шляху в 2к, в цьому режимі навіть в ФХД воно споживає майже всю враму на 4070ті (десть 10-12Гб), а по факту заяйва пам'ять не допомогла ніяк навіть в 2к, от і все.
спойлер
Зображення
Те саме і у вас, дохлим картам для ФХД більше 8Гб не потрібно, ну воно добре, якщо є більше і це на ціну не впливає, але по суті ГПУ здохне раніше ніж зможе утилізувати ту зайву пам'ять, тому ганятися за пам'яттю у відриві від продуктивності ГПУ - марна справа. Наприклад, 4060ti з 16Гб таки краще себе показує (бо не вистачає їй на ультрах з генератором кадрів 8Гб):
спойлер
Зображення
Очевидно, что при переполнении буфера будет использоваться ОЗУ, чем сильнее игра кушает сверх видеобуфера, тем больше подгрузка будет через ОЗУ. Это приведет очевидно в первую очередь к статерам, то есть падению 0,1 % и 1%, чем больше тем хуже. Все что вы написали и так очевидно, кроме того что никто незнает какие игры будут в будущем по потреблению VRAM. Насчет чипа. Да киберпанк удобная вещь ведь она требует топовых гпу, но есть и более слабые в плане требования к чипу, я например привел. Так что утилизация памяти=мощность гпу кореллируется еще и самой требовательностью игры и ее оптимизации+ разрешением игры.
Понятно что в крайности кидаться не стоит. и условную 3060/12 нельзя называть лучшей чем 3080/10 или 3070TI/8. Но в рамках разумного можно же найти вариант под 2к монитор с 12+ Гб памяти и это будет логично на ближайшие годы.
В якому майбутньому, які ігри, які "рамки розумного", коли у вас на руках 350 доларів і карти початкового сегменту? :dontknow: 4070ti вийшла півтора роки тому і прямо з виходу хейтери кудахкали, що от завтра вийдуть ігри, яким 12Гб мало, і шо, багато таких ігор вийшло? Назвіть хоч одну "слабку гру" якій вистачає продуктивності ГПУ 4060, а не вистачає пам'яті? Ви там писали про The Outer Worlds Spacer's Choice Edition, ну ось вам вона на 4060 в 2к на 8Гб і шо, де там які проблеми? Ніяких статерів не видно, абсолютно рівний фреймтайм, то шо не так? Я повторю питання, яке вже тут писали - ви граєте в гру чи у цифри в кутку екрану? :dontknow:
спойлер
Навіть якщо завтра вийде який кривий "слабкий порт" з консолі де не вистачає саме пам'яті - ну зменшите налаштування графіки трохи вліво, в чому проблема? У вас бюджет лоу-сегменту карт, а запити як для топів, трохи тойво, вимоги перегляньте :)
VladimirV
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.05.2024 13:28
VladimirV: 13.05.2024 13:34
Очевидно, что при переполнении буфера будет использоваться ОЗУ, чем сильнее игра кушает сверх видеобуфера, тем больше подгрузка будет через ОЗУ. Это приведет очевидно в первую очередь к статерам, то есть падению 0,1 % и 1%, чем больше тем хуже. Все что вы написали и так очевидно, кроме того что никто незнает какие игры будут в будущем по потреблению VRAM. Насчет чипа. Да киберпанк удобная вещь ведь она требует топовых гпу, но есть и более слабые в плане требования к чипу, я например привел. Так что утилизация памяти=мощность гпу кореллируется еще и самой требовательностью игры и ее оптимизации+ разрешением игры.
Понятно что в крайности кидаться не стоит. и условную 3060/12 нельзя называть лучшей чем 3080/10 или 3070TI/8. Но в рамках разумного можно же найти вариант под 2к монитор с 12+ Гб памяти и это будет логично на ближайшие годы.
В якому майбутньому, які ігри, які "рамки розумного", коли у вас на руках 350 доларів і карти початкового сегменту? :dontknow: 4070ti вийшла півтора роки тому і прямо з виходу хейтери кудахкали, що от завтра вийдуть ігри, яким 12Гб мало, і шо, багато таких ігор вийшло? Назвіть хоч одну "слабку гру" якій вистачає продуктивності ГПУ 4060, а не вистачає пам'яті? Ви там писали про The Outer Worlds Spacer's Choice Edition, ну ось вам вона на 4060 в 2к на 8Гб і шо, де там які проблеми? Ніяких статерів не видно, абсолютно рівний фреймтайм, то шо не так? Я повторю питання, яке вже тут писали - ви граєте в гру чи у цифри в кутку екрану? :dontknow:
спойлер
Навіть якщо завтра вийде який кривий "слабкий порт" з консолі де не вистачає саме пам'яті - ну зменшите налаштування графіки трохи вліво, в чому проблема? У вас бюджет лоу-сегменту карт, а запити як для топів, трохи тойво, вимоги перегляньте :)
Навіщо мені це відео, якщо я сам грав на двух картах. Це початкова локація, зі старту, тут впритик, далі більше, що я й написав в деяких локаціях. Наприклад в доповненні "Вбивство на Эрідані", та інших. Комі потрібен список ігр той сам зможе найти відео на ютубі та статті/огляди/тести, їх достатньо, я висловив свою думку.
"Хочаб одну" я приведу таки.
Переливати з пустого в порожнє не буду, тому ви праві я здаюся, а автор хай сам вирішує, рекомендацій тут було багато, рівшення все одно за ним.
nbveh250
Junior

Повідомлення

Вітаю всіх в мене ноутбук dell Alienware m17x r4 хочу замінити відеокарту з radeon 6870 на Tesla m6 що треба для цього зробити
yupi
Member

Повідомлення

nbveh250
Найти рабочую, купить, поменять :rotate:
Omelya
Member

Повідомлення

Volodya811: 13.05.2024 18:03
LeXeR: 13.05.2024 09:23 Замовив новий БП на 850wt, тепер я так розумію лишилося діло за малим - знайти 6800/6800xt не ушатану в гівно майнінгом :rotate: :-/ Або взяти недорогу 4060ti нову і чекати щось гіпер нове продуктивне і по адекватному прайсу з 5000их зелених чи 8000их червоних :super:
П.С. А якщо мобілізують, то тим краще. Значить, тоді пізніше будете купувати новіше покоління. Тим більше, що гроші на хорошу карту будуть без проблем.
Ви серйозно? :rotate: 1) якщо він попаде на фронт, то там буде така реаліті "гра", з такими спецефектами, що йому,потом, уже ігри на комп'ютері будуть не цікаві.
2) щоб потом грати в ігри треба іще мати руки якими нажимати на клаву-мишку :( і очі щоб бачити що на моніторі :weep:
3) тоді(після війни) вже краще зробити продовження гри, другий етап...а саме взятися за наших гавриків-корупціонерів...в такий "гейм" і я б зіграв...жаль тіки що сохраненій не має...
sselesnes
Member

Повідомлення

nbveh250 MXM 3.0b - може краще Nvidia 1070 (у неї можливо TDP трохи менше)? Для цього треба скористатись темою по ноутбукам - тут тільки допомога по вибору. Але я б запропонував Вам продати ноутбук та пошукати інший.
Omelya
Member

Повідомлення

shnok: 13.05.2024 20:39
Vlaad13: 13.05.2024 18:37
:lol: :lol: :lol:
я надеюсь после этого, мне перестанут писать - что я троль
та да клоунов хватает, одному пишем 2 дня, он в итоге сам не знает что хочет, второй уже говорит что мобилизация это хорошо, на карту заработаешь)),
правда если уже нужна будет человеку та карта в принципе
дивлюся вам мінусів на ставили як і мені...обідно блін :( :shuffle:
Melofon
Member

Повідомлення

Omelya: 20.05.2024 00:24дивлюся вам мінусів на ставили як і мені...
Не удивительно, зачем такое писать в выборе видеокарт мне не понятно :facepalm:
Reinmar
Member

Повідомлення

Всім привіт, із RTX 4070 оптимальна покупка буде Gigabyte 4070 WINDFORCE 3 OC? Самий дешевий у великих магазинах варіант на 3 кулера. Чи карта холодна і брати на 2 кулера теж можна? І яку,якщо так? Мсі Вентус ругають за шум, так розумію. Паліт ні, бо був негативний досвід. ASUS 4070 Dual EVO OC Edition або INNO3D 4070 Twin X2 норм? Чи таж Гіга WINDFORCE 2?
heidfeld
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.05.2024 11:30 Всім привіт, із RTX 4070 оптимальна покупка буде
зачем тебе та помойка. когда 7800xt дешевле и лучше везде, и запас есть?
https://y.ua/asus-amd-radeon-tuf-rx7800 ... /p1264084/
https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-am ... -g-672338/
Melofon
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.05.2024 11:30 Всім привіт, із RTX 4070 оптимальна покупка буде Gigabyte 4070 WINDFORCE 3 OC? Самий дешевий у великих магазинах варіант на 3 кулера. Чи карта холодна і брати на 2 кулера теж можна? І яку,якщо так? Мсі Вентус ругають за шум, так розумію. Паліт ні, бо був негативний досвід. ASUS 4070 Dual EVO OC Edition або INNO3D 4070 Twin X2 норм? Чи таж Гіга WINDFORCE 2?
Асус дуал надо брать без приставки EVO, это самая нормальная из двухвентильных и по цене и по охладу, EVO это уменьшенная версия по той же цене и её можно советовать разве что в очень маленькие корпуса, а так это шляпа и я бы не советовал если корпус позволяет трёхвентильные даже, так то Асус дуал примерно те же темпы имеет что и трехвентильная гига виндфорс или игл. А вообще лучше доплатить до 4070 супер, она будет чувствительно лучше но переплата небольшая.
yupi
Member

Повідомлення

Reinmar
дуал бери :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.05.2024 11:30 Всім привіт, із RTX 4070 оптимальна покупка буде Gigabyte 4070 WINDFORCE 3 OC? Самий дешевий у великих магазинах варіант на 3 кулера. Чи карта холодна і брати на 2 кулера теж можна? І яку,якщо так? Мсі Вентус ругають за шум, так розумію. Паліт ні, бо був негативний досвід. ASUS 4070 Dual EVO OC Edition або INNO3D 4070 Twin X2 норм? Чи таж Гіга WINDFORCE 2?
если хотите секономить берите такое(если не смущает белый цвет)
https://ek.ua/ua/prices/asus-geforce-rt ... e-oc-12gb/
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 21.05.2024 12:24 так то Асус дуал примерно те же темпы имеет что и трехвентильная гига виндфорс или игл.
Довжина ейсус дуал (не ево) - 267мм, довжина гіги віндфорс/ігл тривентильної - 261мм. Фізику не обдуриш :)
oversteve
Member

Повідомлення

хтось там недавно шукав 4070с по ок ціні, на розетці гіга геймінг за 29к і ще 1.8к бонусів насипають, які потім можна на щось інше витрати, благо там багато різного хламу :D
Reinmar
Member

Повідомлення

daesz: 21.05.2024 14:01
Melofon: 21.05.2024 12:24 так то Асус дуал примерно те же темпы имеет что и трехвентильная гига виндфорс или игл.
Довжина ейсус дуал (не ево) - 267мм, довжина гіги віндфорс/ігл тривентильної - 261мм. Фізику не обдуриш :)
Тобто 3 вентілі покажуть себе гірше 2, якщо плата=база коротша?
daesz
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.05.2024 15:44
Довжина (на 8мм - 267 проти 261) та ширина (ще 8мм - 134 проти 126) у дуала більші (тобто об'єм радіатора), як і діаметр пропелерів (в дуала наче 100м, в гіги точно менші - 92 або й взагалі 80). Плати там +- одинакового розміру.
oversteve
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.05.2024 15:44
там багато факторів, крім власне кількості вентиляторів - їх діаметр (у гіги 80мм, у дуал 95мм, скорше за все повітряний потік на 25-30% більше), вага і розмір радіатора (гіга вужче і коротше, скорше за все маса менше), можливіть його продути без перешкод (гіга з більшим вікном на хвості), кількість трубок для передачі тепла від основи до радіатора (3 у гіги, 4 у асуса)

п.с. для прикладу по закордонним тестам інно3д 4070 твін х десь на рівні асусу дуалу по охолодженню, а розміри там суттєво менші по всіх осях, але інший дизайн радіатора і більше трубок, в той же час паліт дуал також десь таких же ж розмірів, як інно3д, але там все гірше
Reinmar
Member

Повідомлення

Виходить кращий вибір біла Asus 4070 Dual White за приблизно 25000, 4 трубки, не обрізана база? Далі кращі будуть вже на 2-3 тисячі дорожчі трьохвентиляторні. Хоча і інно3д 4070 твін х стільки ж коштує, і до цієї фірми і мене гарне відношення, Asus карта колись сгоріла,як і Palit. Тільки Asus хоч 3 роки проробив, а Palit через тиждень після закінчення двохрічної гарантії вмер :)
oversteve
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.05.2024 18:02 Виходить кращий вибір біла Asus 4070 Dual White за приблизно 25000, 4 трубки, не обрізана база? Далі кращі будуть вже на 2-3 тисячі дорожчі трьохвентиляторні. Хоча і інно3д 4070 твін х стільки ж коштує, і до цієї фірми і мене гарне відношення, Asus карта колись сгоріла,як і Palit. Тільки Asus хоч 3 роки проробив, а Palit через тиждень після закінчення двохрічної гарантії вмер :)
на 2-3к дорожче можна взяти асус дуал 4070 супер
ну і власне якщо збираєтесь асус у офіціала брати, то там мали давати догму 2 в нагрузку
Відповісти