Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
_VlaD_
Member

Повідомлення

artko: 03.05.2024 11:51До того ж згаданий 1квт інвертор може використовувати навіть одну панель, можна і у квартири встановити та подовжити термін резервування.
Это квартира должна быть на солнечной стороне и без тени. Если затеняется даже небольшая часть панели, то панель почти не работает. Там элементы соединены последовательно и ток вся панель будет выдавать тот, который способна дать самая затененная ячейка.
artko
Member

Повідомлення

_VlaD_
ну так це не обов'язково, просто можна якщо умови дозволяють. (про затінення я знаю, в мене є панелі :) але там теж є багато цікавого, той же вплив затінення трохи компенсують розподілом панелей на декілька частин з окремими байпас діодами. в мене якраз дивний набір з різноманітних видів панелей, все це особисто побачив...)
wandering
Junior

Повідомлення

Вітання!
Можливо хтось мав досвід з дбж Logic Power? Тому що по характеристикам все виглядає дуже круто, але відгуків повноцінних не зміг знайти https://logicpower.ua/ua/ibp-s-pravilno ... escription

Якщо це повний шлак, то порадьте аналог, буду вдячний.
GreenMile
Member

Повідомлення

wandering: 10.05.2024 07:39 Вітання!
Можливо хтось мав досвід з дбж Logic Power? Тому що по характеристикам все виглядає дуже круто, але відгуків повноцінних не зміг знайти https://logicpower.ua/ua/ibp-s-pravilno ... escription

Якщо це повний шлак, то порадьте аналог, буду вдячний.
Нормальні бюджетні ДБЖ. На всяк випадок, ви ж в курсі, що в ньому немає акумуляторів і він під зовнішні батареї?
wandering
Junior

Повідомлення

GreenMile: 10.05.2024 11:45 Нормальні бюджетні ДБЖ. На всяк випадок, ви ж в курсі, що в ньому немає акумуляторів і він під зовнішні батареї?
Так, розумію, що він без акума, просто вже є в користуванні 200а у зв'язці з автоінвертором, але не зручно це все постійно включати, викключати, ставити зарядку і контролити рівень заряду. А даний дбж маю надію перебере на себе цю рутину за прийнятну ціну. Дякую за відповідь.
Kashtan
Member

Повідомлення

Доброго дня.
На жаль для себе змушений задати питання - який дбж кращий віріант, який потрібен для дж-пон, та 19в роутера. На жаль бо ситуація останні кілька днів сумна з електрикою, по 9 годин відсутня як така, а я готувався до вимикань по сценарію двохрічної давності, повно кабелів адаптерів 12 та 9 вольт, а півтори роки тому перейшов на дж-пон, поставив 300мбіт замість ста, і роутер довелось міняти. БЖ 19 вольт. Є пауербанк з виводом 19 вольт, для ноутбуків, схема робоча, але це кожного разу вручну перетикати, а потім не забути зарядити.
ДЖ-пон так само - вимикати кабель, процедуру повторити. Електрика може пропадати кілька разів на добу.
Варіантів кілька - на хотлайні дбж для роутера 19в я не виявив.
На Алі є 4 моделі з 19в, в двох є Юсб через який можна через адаптер підключити синхронно дж-пон, у одного окремий 12в дс вихід, у двох найдешевших моделях немає фото з тилового боку, що там є не ясно.
Також існує варіант Юсб адаптера 19 в, але такий є лише тайп сі, ну гаразд, в мене є черговий адаптер, Юсб - на тайп сі, 10 ампер, коштує грн 80. І бо нього придбати типовий дбж для роутера з Юсб виходом, і паралельно дж-пон.
То які будуть поради?
Радикально вирішити питання і придбати бу автомобільний акумулятор на 200-300А/годин з інвертором поки не розглядаю, якщо зовсім буде критично тоді лише.
Tesseract
Member

Повідомлення

Kashtan
Спробуйте підключіть роутер до джерела 12 В. 95% ймовірності, що буде нормально працювати. Якщо усе ок, то шукайте Marsriva KP7/KP9, або тут іще були безперебійники без акума, типу такого: https://proline.biz.ua/ef6012c-12v-stabilized
BohdanUA
Member

Повідомлення

Kashtan

Ще є Eaton 3S Mini, якщо роутер не працює від 12В. Але він дорогий і має малу ємність.
_VlaD_
Member

Повідомлення

BohdanUA: 17.05.2024 23:45
Ще є Eaton 3S Mini, якщо роутер не працює від 12В. Але він дорогий і має малу ємність.
Это да. Пишут что внутри две банки по 2200 мА*ч. Наверно, больше двух часов терминал с роутером не проживет. Деньги на ветер.
Kashtan
Member

Повідомлення

Tesseract: 17.05.2024 21:14 Kashtan
Спробуйте підключіть роутер до джерела 12 В. 95% ймовірності, що буде нормально працювати. Якщо усе ок, то шукайте Marsriva KP7/KP9, або тут іще були безперебійники без акума, типу такого: https://proline.biz.ua/ef6012c-12v-stabilized
16в підключав з пауербанку - не завівся.
Марсрива поглянув - 12/48/53,5/24/48 - немає 19в. В іншої моделі PoE - 15 V / 1.0 A, 24 V / 1.0 A DC - 12 V / 3.0 A DC - 12 V / 1.5 A DC - 9 V / 1.0 A - теж немає 19в.
https://proline.biz.ua/ef6012c-12v-stabilized - там 12В ±0,6В
Нагуглив такий бдж - але немає в наявності.
https://moto-scooter.prom.ua/ua/p159959 ... -dlya.html

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
BohdanUA: 17.05.2024 23:45 Kashtan

Дякую. Ви абсолютно правильно висловились - дорогий і мала ємність, але принаймні я знаю що існує така модель, для різноманіття добре.
Crong
Member

Повідомлення

Kashtan
Як варіант, в уже готовому MiniUPS змінити вихідну напругу DC-DC перетворювача на 19В.
У Marsriva KP1 стоїть LP6221, яка може видавати 20В.
У DC1018P здається стоїть LP6216, яка може 24В.

У DC1036P стоїть LP6483, вона може максимум 12В. А от на PoE порту, здається стоїть LP6216, яка може 24В. Там перемикачем замикаються різні резистори, які задають вихідну напругу.
artko
Member

Повідомлення

Crong
та навіщо лізті та міняти сам дбж...
Kashtan
візьміть трохи дротів, будь який дбж на 12в, dc-dc step-up модуль та зберіть самостійно під 19в.. це не проблема зовсім.

або якщо є у вас повербанк з підтримкою PD - можна його тригером запустити на 19в. в мене такий валяється, брав під ноут який не вміє type-c - з одного боку сучасній повербанк або БЖ, з другого роз'єм класичний для ноута
Crong
Member

Повідомлення

Kashtan
Але якщо маршрутизатор на 19В, то він непевно і споживає багато. Із самих ємних тут хіба що Marsriva KP1 Ultra (30W) і KP1 Plus (18W), але їх зараз ніде немає в наявності. В них стоять 4х21700 4000mAh, які можна замінити на Vapcell 6000mAh.
artko: 18.05.2024 22:41візьміть трохи дротів, будь який дбж на 12в, dc-dc step-up модуль та зберіть самостійно під 19в..
ККД всієї системи буде напевно 50-60%. Якщо маршрутизатор споживає багато, то MiniUPS може не витягнути ні потужністю, ні ємністю.
artko
Member

Повідомлення

Crong
с чого раптом? типовий dc-dc має ккд звичайно ~90%. 19в - зовсім не визначає великого споживання. (наприклад, мікротіки "побутові", які живляться від 24в - споживають меньше 10вт, струм <0.5A, тобто для 12в дбж з урахуванням підняття напруги біля 1а чи трохи більше. ). Asus полюбляє класти БЖ на 19в, мабуть у них на складах їх багато :)
Crong
Member

Повідомлення

artko
Бо 8,4В→12В→19В, якщо ККД буде 70% – це вже чудовий результат.
MiniUPS віддають:
KP1 Ultra: ~46-52Wh
DC1018P: ~27Wh
DC1036P: ~24Wh

Скільки ми отримаємо на виході Wh з усіма перетвореннями, і на скільки їх вистачить якщо маршрутизатор буде споживати 10-15Вт?
Востаннє редагувалось 18.05.2024 23:38 користувачем Crong, всього редагувалось 8 разів.
artko
Member

Повідомлення

Crong: 18.05.2024 23:11 Скільки ми отримаємо на виході Wh з усіма перетвореннями, і на скільки їх вистачить якщо маршрутизатор буде споживати 10-15Вт?
на скільки - це вже інше питання. як на мене такі мініатюрні дбж зовсім сенсу нема розглядати, в поточних умовах з відключеннями по мінімум 3..4 години. Це так, погратися...
в мене зараз резерв 6000wh, і то малувато.

можливо, практичніше замінити роутер у цьому випадку.
Kashtan
Member

Повідомлення

UPD - сталась кумедна річ, поставив пауербанк на 12В, та й пішов собі, ініціалізація у роутера триває хвилини півтори, не став чекати, бувши впевненим у негативному результаті, приходжу ось нині, через 3 години майже - працює роутер на 12В! Я пам'ятаю що 16В ставив і не завівся, можливо я щось тоді сплутав.

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Crong: 18.05.2024 22:20 Kashtan
Як варіант, в уже готовому MiniUPS змінити вихідну напругу DC-DC перетворювача на 19В.
У Marsriva KP1 стоїть LP6221, яка може видавати 20В.
У DC1018P здається стоїть LP6216, яка може 24В.

У DC1036P стоїть LP6483, вона може максимум 12В. А от на PoE порту, здається стоїть LP6216, яка може 24В. Там перемикачем замикаються різні резистори, які задають вихідну напругу.
Тобто потрібно дещо доробити у роутері своїми руками? Сам я не зроблю такі операції але в мене є знайомий фахівець, погляну можливо.

Відправлено через 5 хвилин :
artko: 18.05.2024 22:41 Crong
та навіщо лізті та міняти сам дбж...
Kashtan
візьміть трохи дротів, будь який дбж на 12в, dc-dc step-up модуль та зберіть самостійно під 19в.. це не проблема зовсім.

або якщо є у вас повербанк з підтримкою PD - можна його тригером запустити на 19в. в мене такий валяється, брав під ноут який не вміє type-c - з одного боку сучасній повербанк або БЖ, з другого роз'єм класичний для ноута
Простіше взяти на алі той кабель за 80грн - тайп сі дс 20в, я так міркую.

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Crong: 18.05.2024 22:52 Kashtan
Але якщо маршрутизатор на 19В, то він непевно і споживає багато. Із самих ємних тут хіба що Marsriva KP1 Ultra (30W) і KP1 Plus (18W), але їх зараз ніде немає в наявності. В них стоять 4х21700 4000mAh, які можна замінити на Vapcell 6000mAh.
artko: 18.05.2024 22:41візьміть трохи дротів, будь який дбж на 12в, dc-dc step-up модуль та зберіть самостійно під 19в..
ККД всієї системи буде напевно 50-60%. Якщо маршрутизатор споживає багато, то MiniUPS може не витягнути ні потужністю, ні ємністю.
Споживає 6.6 ватт - ваттметром вимірював.Ж-пон споживає 2.33ватт - міряв юсб-тестером.
Разом 9 ват виходить пара.
kolesnukm
Member

Повідомлення

artko: 18.05.2024 23:03 Crong
с чого раптом? типовий dc-dc має ккд звичайно ~90%. 19в - зовсім не визначає великого споживання. (наприклад, мікротіки "побутові", які живляться від 24в - споживають меньше 10вт, струм <0.5A, тобто для 12в дбж з урахуванням підняття напруги біля 1а чи трохи більше. ). Asus полюбляє класти БЖ на 19в, мабуть у них на складах їх багато :)
в мене АХ3 від ups з алі (упс на 6 акумів із блоком 13в) на 12в не запустився ( від повербанку із кабелем перетворювачем на 12в (більше ніякого не було) запускається тільки із 1-2 клієнтами і павер має бути від 22.5W і то кожні 15 хв ребут, на інших 18 і 20 навіть не вмикається нормально. В друга вийшло такий запустити через POE на 24, від китайського UPS. Саме цікаво що від мого UPS Xiaomi AX3000T 12v 1a, працює чудово а вот жоден павер не може його запустити. Google Nest WI-FI із блоком на 19в, спокійно працює на Marsriva KP3 на 12в з онушкою працює біля 6 годин. Marsriva всі зараз порозбирали і ціни на них з кожним днем помаленьку ростуть
Tesseract
Member

Повідомлення

Kashtan: 19.05.2024 00:54Я пам'ятаю що 16В ставив і не завівся, можливо я щось тоді сплутав.
Тут іще питання в струмі. Під час старту роутер кілька секунд може споживати доволі великий струм. Якщо павербанк видає 16В, але наприклад максимум 0,25А, то цього не вистачить для запуску. Буде або просто внутрішня помилка, або циклічний ребут.
Clever
Member

Повідомлення

Любі друзі, якої думки про малий ДБЖ LP-418PRO під роутер + оптичний модем, можна брати? Пару років пропрацює?

https://logicpower.ua/ua/ibp-dlya-route ... -lp-418pro

чи до 1500 є щось краще?
Відповісти