Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
processsor_ua
Member
Народ, трапилась відяха в колекцію.
Radeon HD3870X2 GDDR4 (AX3870X2 1GBD4-PH)
Брав як не робочу, але в принципі запустилась, драйвера на він10 всунув, але чи криво працює кросфаєр, чи все таки якас біда. якщо поставити драйвера, то до перезавантаження на 1 чіпі фурмарк круте, а от після перезавантаження фурмарк не запускається, але в гпу-з якщо запустити той типу тест на весь екран, то працює обидва гпу.
Хтось мав з цими відіками справу саме на він 10? ну на вихідних ще зберу ПК з 7-кою...
Брав як не робочу, але в принципі запустилась, драйвера на він10 всунув, але чи криво працює кросфаєр, чи все таки якас біда. якщо поставити драйвера, то до перезавантаження на 1 чіпі фурмарк круте, а от після перезавантаження фурмарк не запускається, але в гпу-з якщо запустити той типу тест на весь екран, то працює обидва гпу.
Хтось мав з цими відіками справу саме на він 10? ну на вихідних ще зберу ПК з 7-кою...
-
acidburn
Member
Мамка з VLB або з PCI? Можуть бути різні варіанти, швидше за все десь конфлікт IRQ/DMA, іноді лікується джамперами іноді ніт.Бумик: ↑ 08.05.2024 21:32 Від версіі драйверу це не залежить.Вінда свіжовстановлена,так би мовити,без різного *сміття*.Також *бавився* з перериваннями,нічого не допомагає.
Встановлював по черзі в усі наявні три слоти ISA ,що є на мамці,все одно таке коїться.
Як варіант спробувати ще ініціалізацію через UNISOUND в autoexec.bat перед завантаженням вінди.
-
spoglyadach
Member
Спробуйте ще на Win 11 зпустити, там має точно працювати як требаprocesssor_ua: ↑ 08.05.2024 22:22 Народ, трапилась відяха в колекцію.
-
Бумик
Member
На мамці три слоти ISA (без VLB ),три слоти PCI.acidburn: ↑ 08.05.2024 23:35 Мамка з VLB або з PCI? Можуть бути різні варіанти, швидше за все десь конфлікт IRQ/DMA, іноді лікується джамперами іноді ніт.
Як варіант спробувати ще ініціалізацію через UNISOUND в autoexec.bat перед завантаженням вінди.
Закинув файлік UNISOUND та прописав в autoexec.bat такі стрічки
SET BLASTER=A220 I5 D1 H1 P330
C:\UNISOUND.COM/V80
При завантаженні Вінди начебто звуковуха ініціюється Але це не допомагає-так же нема звуку при вході в Віндовс.
Відправлено через 48 хвилин 55 секунд:
В мене на другому профільному копмі 486 встановлена звуковуха AD1816,встановив її в цей комп,підкинув драйвери,то вона працює й тут без нарікань.Але ця ESS1869 ніяк не хоче робити на обоїх компах.Може з нею не все гаразд,а може особливих налаштувань потребує.
Мабуть,встановлю якусь PCI звуковушку,але ж з ними у DOS в іграх трабли ,це багатьом відомо.
Гадаю,треба шукати ISA звуковуху якусь іншу.
-
Бумик
Member
Продовбався майже цілий день з цією ESS1869,все одно трабли.
Встановив EnSoniq 1370 PCI,завантажив драйвери на неї.Завелася з пів тичка...
Пізніше буду пробувати ,як вона робитиме в DOS іграх.Але підозрюю,що будуть несподіванки.
Може в кого є на продаж ISA звуковуха за невеликі гроші ,то відлистуйте у П.П.
Встановив EnSoniq 1370 PCI,завантажив драйвери на неї.Завелася з пів тичка...
Пізніше буду пробувати ,як вона робитиме в DOS іграх.Але підозрюю,що будуть несподіванки.
Може в кого є на продаж ISA звуковуха за невеликі гроші ,то відлистуйте у П.П.
-
Sanьka
Member
На скільки пам'ятаю офіційна підтримка 10ки йде з 5000 радіка. Тому правильніше юзати 7ку.processsor_ua: ↑ 08.05.2024 22:22 Народ, трапилась відяха в колекцію.
-
ApostolCV
Member
До речі , хто буде мучати HD 3850 AGP під Windows 7 , вибирайте дрова 13.9. Під 14.1BETA тема аеро ломає інтерфейс.
-
Tfd
Member
Ось таке поповнення можу виставити на показ.
Просто давно вже мені не траплялися пеньки "коробочки".
More info:
More:
Просто давно вже мені не траплялися пеньки "коробочки".
More info:
- спойлер
-
На жаль, бокс розкрили грубувато і даремно розрізали пломбу з протилежного боку. Але могло бути й значно гірше. )
Степінг R0, шкода тільки що "китаєць".
Як видно, є проблемка з вертушкою. Треба шукати їй заміну:
Серед того що було в наявності, аналогічного кулера у мене не знайшлося.
Буду шукати таку ж "Фуджікуру" на 0.60А. Взагалі був трохи здивований що радіатор повністю алюмінієвий. Разом з прохолоднішим P4 631 (щоправда B1-step) колись у боксі йшов радіатор з мідним сердечником. Але в принципі він більш-менш справляється з цим Прескотом.
Чорна кришка на черевце процесора була в комплекті, а от відсутній пластиковий "кокон" знайшов у себе. Колись приїхав разом з якимось CPU - добре що зберіг. )
Книжечка-гарантійка також була, але вже розкрита. Навіть наклейку відліпили від корпуса. Звісно, стікер вже не в ідеальному стані. Знайшов у себе нову книжку, проте вона дещо відрізняється від оригінальної. Поки буде так, а далі ще подумаю залишити як є чи все ж повернути оригінальну для більшої автентичності.
More:
- спойлер
-
Сама "дощечка" ніби й звичайна, але неординарним є чіпсет ATI RADEON XPRESS 200. Одноканальний (якщо не менше), як виявляється.
Проте у всьому іншому цілком ОК як для офісної машини. В наявності IDE, SATA, PCI-E, вбудоване відео на шейдерах для підтримки Aero в Win7. Процесори тільки NetBurst на 1 чи 2 ядра і без всіляких там Extreme Edition.
Офіційно підтримує пам'ять DDR2 тільки на 400 і 533MHz. Фактично ж нормально товаришує також і з DDR2 667MHz. А от з 800MHz вже проблеми. Принаймні на автоматі по SPD з нею зовсім не заводиться. Солюшн то руками ставити частоту 667МГц і відповідні таймінги. Хоча в CMOS Setup з останнім оновленням BIOS вона і розуміє що в ній стоїть PC6400. До 2ГБ only (але можна навіть 1 плашкою).
Така ось дичина.
-
ApostolCV
Member
Цікавий пакунок.
У АТІ-шних чипсетів робота з пам'яттю по моїм відчуттям на дві сходинки нижче за бідолашну VIA. Не всі модулі та ще не двух сторонні.
У АТІ-шних чипсетів робота з пам'яттю по моїм відчуттям на дві сходинки нижче за бідолашну VIA. Не всі модулі та ще не двух сторонні.
-
radical
Member
Ага, це, саме, одна з небагатьох плат intel на не-інтеловському чипсеті.
Є ще така без двійки з ДДР400.
А у мене є парочка інтеловських плат на SIS - d201gly і d201gly2
по швидкості він помітно зливав інтеловським чипсетам, це було видно навіть неозброєним оком, зате вдалося дротинками в сокеті розігнати проц 166>200
колись апгрейдив знайомому ноут сокет P на ATI чипсеті, намахався підбираючи такі модулі, щоб працювали разом.ApostolCV: ↑ 12.05.2024 21:44 У АТІ-шних чипсетів робота з пам'яттю по моїм відчуттям на дві сходинки нижче за бідолашну VIA. Не всі модулі та ще не двух сторонні.
по швидкості він помітно зливав інтеловським чипсетам, це було видно навіть неозброєним оком, зате вдалося дротинками в сокеті розігнати проц 166>200
-
offece-trader
Member
Здравствуйте
Для одного декоративного проекта надо старые пентиумы, которые самые первые керамические. Целиком устроят мертвые, главное что бы ноги были на месте и не гнутые. Если у кого завалялось - пишите.
Для одного декоративного проекта надо старые пентиумы, которые самые первые керамические. Целиком устроят мертвые, главное что бы ноги были на месте и не гнутые. Если у кого завалялось - пишите.
-
Tfd
Member
На жаль, немає у мене ще жодної VIA під LGA775 чи пізніх 2-каналок на 478-й сокет. Цікаво буде якось порівняти якщо розживуся такими платами. Є тільки результати з P4X266 але то інша епоха. )ApostolCV: ↑ 12.05.2024 21:44 У АТІ-шних чипсетів робота з пам'яттю по моїм відчуттям на дві сходинки нижче за бідолашну VIA. Не всі модулі та ще не двух сторонні.
Робота з пам'яттю:
Двохсторонні модулі ATI-шний чіпсет насправді підтримує. Одна плаха на 2ГБ функціонує на ньому коректно (dual-rank, 16-chip).
Система з WinXP працювала доволі приємно. Очевидно що це багато в чому заслуга 2М кеша у процесора. На якомусь Celeron D з 256К і 533МГц шиною пісня напевно була б набагато сумніша.
It's true! D101 мені колись траплялась. Дуже давно, ще на першій роботі. Тоді не представляла інтересу. А тепер усе інакше. ) Все що є із альтернативного то достойний експонат для досліджень. D201GLY2 непогана друкарська чи торент-машинка має бути. А ще я б таким міняв древні плати з Pentium 4 на промислових комп'ютерах яких ще немало. Здається, крім ATI та SIS інших 3-rd party чіпсетів на побутових материнках Intel і не було.radical: ↑ 13.05.2024 07:09 Ага, це, саме, одна з небагатьох плат intel на не-інтеловському чипсеті.
Прикольно. ) У мене був схожий досвід, тільки Socket M. Samsung R40. 2+1GB RAM: політ нормальний. А ще Celeron M 420 махнув на T7200, після всього воно почало хоча б якось дихати.ApostolCV: ↑ 12.05.2024 21:44 колись апгрейдив знайомому ноут сокет P на ATI чипсеті, намахався підбираючи такі модулі, щоб працювали разом.
-
radical
Member
У мене на такій зібрана портативна гейм-машинка для дос/98, itx корпус розміром з книжку з бучним блоком живлення 12В. Замість жорсткого диску IDE DOM, у PCI слоті підключена через флекс-райзер ESS Solo-1 з MIDI дочкою. Карта просто лежить паралельно платі всередині корпусу на шлейфах, звук з неї виводиться на фронтальне гніздо корпусу. Під досом ігри типу duke3d йдуть з SB Pro/FM/GM.Tfd: ↑ 18.05.2024 20:12 D201GLY2 непогана друкарська чи торент-машинка має бути.
-
Бумик
Member
Протестував SLI з двох GF 8800 GTS 320 Mb/320 Bit
Материнка MSI K8N SLI Platinum (s 939)
Процесор Athlon X2 4600
ОЗУ DDR 400 2 Gb Dual
Так ось,якщо в 3D Mark Vantage по папугам вийшло десь 42-43 проценти профіту,то в Mark 2001 навпаки,пішло в мінус.
Vantage 8800 Single versus 8800 SLI
Материнка MSI K8N SLI Platinum (s 939)
Процесор Athlon X2 4600
ОЗУ DDR 400 2 Gb Dual
Так ось,якщо в 3D Mark Vantage по папугам вийшло десь 42-43 проценти профіту,то в Mark 2001 навпаки,пішло в мінус.
Vantage 8800 Single versus 8800 SLI
- спойлер
- спойлер
-
Бумик
Member
Доречі,перед цим тестував на цій збірці Radeon HD 3870 DDR4 1024 Mb/256 Bit,то в порівнянні з карткою 8800 у Вантажі виходить паритет,а у Марку 2001 трохи профіту по папугах...
- спойлер
-
KingpinUA
Member
offece-trader
Мож тут есть https://danielkawakami.blogspot.com/?m=1
Мож тут есть https://danielkawakami.blogspot.com/?m=1
-
acidburn
Member
бачу електроенергію взагалі не економитеБумик: ↑ 19.05.2024 11:16 Протестував SLI з двох GF 8800 GTS 320 Mb/320 Bit
-
Tfd
Member
Напевно SLI просто більше підзаватажив CPU роботою, тому бали і просіли. Починаючи десь із GF7800, 2001-й 3DMark то скоріше вже не для відеокарт бенчмарк.Бумик: ↑ 19.05.2024 11:16 Так ось,якщо в 3D Mark Vantage по папугам вийшло десь 42-43 проценти профіту,то в Mark 2001 навпаки,пішло в мінус.
-
John Doe
Member
Чет Youtube сегодня в тему видео 2008 года рекомендовал:
- Crysis benchmarks 8800GTX 3-way SLi 1920x1080
-
Бумик
Member
John Doe
Не тільки ПЕЧкі,а ще й гвиноткрил напевно викликали
В мене в Слаї теж картки 8800 впритул становляться,то тій,що у першому слоті , не позаздриш-грїється,мов скажена...
Є бенчери покрутіше
Не тільки ПЕЧкі,а ще й гвиноткрил напевно викликали
В мене в Слаї теж картки 8800 впритул становляться,то тій,що у першому слоті , не позаздриш-грїється,мов скажена...
Є бенчери покрутіше
- спойлер