Останні статті і огляди
Новини
Windows 11
-
Rucha
Member
ipix
ExplorerPatcher.
ExplorerPatcher.
-
Devijack
Member
Хто ще сидить без файлу підкачки? Позавчора прилетіло примусово оновлення, тепер маю в журналі системі 2004 та жалоби на те що в системі невистачає файлу підкачки. Також ігри стали ругатись на те саме чи намертво виснути. При цьому вільної ОЗУ десь 15 гіг залишається.
-
Donate
Member
1. Навіщо його вимикати? Те що там ввімкнено за замовчуванням так і потрібно залишати якщо не розумієте навіщо воно взагалі. Зі спірного у 10/11 це лише "Віртуалізація ядра"...Devijack: ↑ 18.05.2024 01:46 Хто ще сидить без файлу підкачки? Позавчора прилетіло примусово оновлення, тепер маю в журналі системі 2004 та жалоби на те що в системі невистачає файлу підкачки. Також ігри стали ругатись на те саме чи намертво виснути. При цьому вільної ОЗУ десь 15 гіг залишається.
2. Те що софт закине у commit повинно бути, якщо система не може виділити то пробачте немає памяті.
-
AFU_power
Member
Ніхто, він не тільки для підкачки, він ще використовується для логів та відлагодження і має стояти хоча би 500мбDevijack: ↑ 18.05.2024 01:46 Хто ще сидить без файлу підкачки? Позавчора прилетіло примусово оновлення, тепер маю в журналі системі 2004 та жалоби на те що в системі невистачає файлу підкачки. Також ігри стали ругатись на те саме чи намертво виснути. При цьому вільної ОЗУ десь 15 гіг залишається.
-
Dremjke
Member
Із цікавості подивився - у самого на Win11 стоїть swap 16гб. Жодного разу не виникали проблеми із-за нехватки RAM.
Хоча ні, була проблема. Fallout4 чомусь вилітав, якщо файлу підкачки не було
Хоча ні, була проблема. Fallout4 чомусь вилітав, якщо файлу підкачки не було
-
Devijack
Member
Взагалі не розумію нащо він мені, за замовчуванням він десь десятки гігабайт постійно молотить, мені шкода свого ссд стільки перезаписів на порожньому. В системі 32гб озу. Ніяких проблем не було до нещодавного оновлення.Donate: ↑ 18.05.2024 03:00
1. Навіщо його вимикати? Те що там ввімкнено за замовчуванням так і потрібно залишати якщо не розумієте навіщо воно взагалі.
-
0F
Member
16 ГБ ОЗП - файл менше 3 ГБ.Devijack: ↑ 18.05.2024 11:57 за замовчуванням він десь десятки гігабайт постійно молотить
32 ГБ ОЗП - аналогічно.
Виставлено автоматичний вибір розміру файлу (як воно і є за замовчуванням).
А взагалі, навіть лінукс дуже не любить відсутність свопу аж до паніки ядра при агресивній роботі ООМ кіллера, яка може відбутись в тому числі тоді, коли якісь сторінки ОЗП треба вивантажити, але немає куди.
-
Dremjke
Member
На лінуксі swap - то must have. Завжди монтую окремий розділ під це діло. З віндою в цьому плані простіше набагато.0F: ↑ 18.05.2024 12:49А взагалі, навіть лінукс дуже не любить відсутність свопу
-
Donate
Member
1. Ну то велком до гугла читати як працює память фізична і віртуальна...Devijack: ↑ 18.05.2024 11:57 Взагалі не розумію нащо він мені, за замовчуванням він десь десятки гігабайт постійно молотить, мені шкода свого ссд стільки перезаписів на порожньому. В системі 32гб озу. Ніяких проблем не було до нещодавного оновлення.
https://habr.com/ru/articles/107605/
Якщо нічого не зрозуміло, значить не вашого розуму інформація і просто потрібно нічого не чіпати. По дефолту виставлено так як треба, і він взагалі зменшується чи збільшується в залежності від потреб.
2. Ви там що патріот на 120 гігів купили і на нього молитесь? Середньої якості ССД вивести по запису практично неможливо...
3. Віримо що оновлення винні і тільки вони, а не практично вже десятиріччями
-
SergiusTheBest
Member
Я не лінуксі без свопа (маю 12GB RAM) і на віндовс його також вимикаю, але в мене стара система на основі Server 2008R2. Все працює нормально.0F: ↑ 18.05.2024 12:49 А взагалі, навіть лінукс дуже не любить відсутність свопу аж до паніки ядра при агресивній роботі ООМ кіллера, яка може відбутись в тому числі тоді, коли якісь сторінки ОЗП треба вивантажити, але немає куди.
-
S
Member
Уже 100 раз обсуждалось, и MS однозначно по этому поводу высказался - даже если RAM много файл подкачки должен быть в любом случае иначе корректная работа не гарантируется.Devijack: ↑ 18.05.2024 01:46Хто ще сидить без файлу підкачки? Позавчора прилетіло примусово оновлення, тепер маю в журналі системі 2004 та жалоби на те що в системі невистачає файлу підкачки. Також ігри стали ругатись на те саме чи намертво виснути. При цьому вільної ОЗУ десь 15 гіг залишається.
-
Devijack
Member
1. Ну то велком до гугла читати як працює память фізична і віртуальна...
Якщо нічого не зрозуміло, значить не вашого розуму інформація і просто потрібно нічого не чіпати. По дефолту виставлено так як треба, і він взагалі зменшується чи збільшується в залежності від потреб.
[/quote]
Звісно дякую за інформацію, але питання вмикати або ні, я не ставив. Кажу що проблем ніяких не було до нещодавного оновлення. Як і на 10ці до того і фол 4й нормально працював і 11 вінда вже більше року прекрасно працювала.
Оновлення я відкатив, буде прикро якщо це не виправлять у майбутьному.
-
AFU_power
Member
Навіть на бомжацькому WD SN580 щоб вичерпати ресурс перезаписів свопом при щоденному користуванні або навіть геймінгу знадобиться років з 10.Devijack: ↑ 18.05.2024 11:57
Взагалі не розумію нащо він мені, за замовчуванням він десь десятки гігабайт постійно молотить, мені шкода свого ссд стільки перезаписів на порожньому. В системі 32гб озу. Ніяких проблем не було до нещодавного оновлення.
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Стаття за 06.11.2010, це 14 років назад. З того часу уже вийшла він 8, він 8.1, він 10, яка оновилась мажорно 16 разів і він 11, яка оновилась мажорно 7 разів. Мінорно навіть не берусь підраховувати. З того же часу було додано багато заплаток від хардварних вразливостей, додаткових фіч захисту цілісності ядра, секьюр бут і був змінений менеджмент пам'ятью, який чудово проілюстрований навіть в диспетчері завдань. А розглядаємі версії вінди в статті вже давно протухли і перестали бути актуальнимиDonate: ↑ 18.05.2024 12:591. Ну то велком до гугла читати як працює память фізична і віртуальна...Devijack: ↑ 18.05.2024 11:57 Взагалі не розумію нащо він мені, за замовчуванням він десь десятки гігабайт постійно молотить, мені шкода свого ссд стільки перезаписів на порожньому. В системі 32гб озу. Ніяких проблем не було до нещодавного оновлення.
-
SergiusTheBest
Member
Є посилання на слова Майкрософт? Якщо достатньо пам'яті, то своп потрібен тільки для запису інформації про синій екран смерті. Ну і запустити зможете не N вкладок в браузері, а N*2. От і все.S: ↑ 18.05.2024 13:18 Уже 100 раз обсуждалось, и MS однозначно по этому поводу высказался - даже если RAM много файл подкачки должен быть в любом случае иначе корректная работа не гарантируется.
Відправлено через 5 хвилин 27 секунд:
Та вже давно окремий розділ не потрібен і він навіть не пропонується при інсталяції. Ну і без swap чудово працює, якщо є достатньо пам'яті (у мене 12ГБ). Плюс в Linux є налаштування роботи зі swap: параметр vm.swappiness. На Windows не чув, щоб його можна якось налаштовувати.Dremjke: ↑ 18.05.2024 12:56 На лінуксі swap - то must have. Завжди монтую окремий розділ під це діло. З віндою в цьому плані простіше набагато.
Відправлено через 27 хвилин 28 секунд:
Щодо ресурсу SSD. Одна комірка пам'яті може бути перезаписана 3000 раз. Зазвичай виробник додатково резервує 10% об'єму для запасних комірок. Для 256ГБ диску це буде 25ГБ. Якщо кожен день своп буде записувати 25ГБ даних, то диску вистачить на 3000 днів (8 років). Якщо є вільне місце на диску - то вистачить на більше, бо навантаження буде розподілятися на всі вільні комірки рівномірно. Але скільки даних записується в своп за один день - залежить від багатьох параметрів. Це може бути і 0.25ГБ і 250ГБ. Кожен може промоніторити у себе, який саме об'єм пишеться на SSD за 1 день.AFU_power: ↑ 18.05.2024 14:08 Навіть на бомжацькому WD SN580 щоб вичерпати ресурс перезаписів свопом при щоденному користуванні або навіть геймінгу знадобиться років з 10.
-
0F
Member
Сподіваюсь твої ручки не дотичні до критичних систем. Раз в тебе лінукс/вінда працює нормально без свопа, то запусти 10-20 докер-контейнерів на такому об'ємі ОЗП і повтори фразу "працює нормально" ще раз.SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 13:02 Я не лінуксі без свопа (маю 12GB RAM) і на віндовс його також вимикаю, але в мене стара система на основі Server 2008R2. Все працює нормально.
Є, і вони знаходяться по першому посиланню в пошуку.SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 19:01 Є посилання на слова Майкрософт?
-
SergiusTheBest
Member
Ви розумієте, що система повинна відповідати навантаженню на неї? Для мого домашнього користування достатньо RAM без свопа. Контейнери я також запускаю, вони на Linux майже безкоштовні в плані витрати зайвих ресурсів. Тут важливо, що знаходиться в контейнері, а не сам факт наявності контейнера. Для будь-якої системи (зі свопом чи без) завжди буде якесь число N, на якому вона зламається.0F: ↑ 18.05.2024 19:05 Сподіваюсь твої ручки не дотичні до критичних систем. Раз в тебе лінукс/вінда працює нормально без свопа, то запусти 10-20 докер-контейнерів на такому об'ємі ОЗП і повтори фразу "працює нормально" ще раз.
В першому посиланні форум answers.microsoft.com, де кожен може дати будь-яку відповідь (як stackoverflow). Це не офіційна відповідь, і навіть не гарантується її правильність.0F: ↑ 18.05.2024 19:05 Є, і вони знаходяться по першому посиланню в пошуку.
-
Donate
Member
І нічого не змінилось в цілому... Так як суміністність з вістою зберігаємоAFU_power: ↑ 18.05.2024 14:08 Стаття за 06.11.2010, це 14 років назад. З того часу уже вийшла він 8, він 8.1, він 10, яка оновилась мажорно 16 разів і він 11, яка оновилась мажорно 7 разів. Мінорно навіть не берусь підраховувати. З того же часу було додано багато заплаток від хардварних вразливостей, додаткових фіч захисту цілісності ядра, секьюр бут і був змінений менеджмент пам'ятью, який чудово проілюстрований навіть в диспетчері завдань. А розглядаємі версії вінди в статті вже давно протухли і перестали бути актуальними
-
0F
Member
Мені все одно взагалі на твій сценарій користування, ось дока RHEL:SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 19:17 Ви розумієте, що система повинна відповідати навантаженню на неї? Для мого домашнього користування достатньо RAM без свопа.
https://access.redhat.com/documentation ... -swapspace
Можна почати з того, щоб задавати правильні питання пошуковику:SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 19:17 В першому посиланні форум answers.microsoft.com, де кожен може дати будь-яку відповідь (як stackoverflow). Це не офіційна відповідь, і навіть не гарантується її правильність.
https://learn.microsoft.com/en-us/troub ... of-windows
-
Donate
Member
Ось профільний ССД що на ньому тільки не було за роки...SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 19:01 Щодо ресурсу SSD. Одна комірка пам'яті може бути перезаписана 3000 раз. Зазвичай виробник додатково резервує 10% об'єму для запасних комірок. Для 256ГБ диску це буде 25ГБ. Якщо кожен день своп буде записувати 25ГБ даних, то диску вистачить на 3000 днів (8 років). Якщо є вільне місце на диску - то вистачить на більше, бо навантаження буде розподілятися на всі вільні комірки рівномірно. Але скільки даних записується в своп за один день - залежить від багатьох параметрів. Це може бути і 0.25ГБ і 250ГБ. Кожен може промоніторити у себе, який саме об'єм пишеться на SSD за 1 день.
- спойлер
-
S
Member
Настолько избитая тема, что лень искать сами можете нагуглить на английском.SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 19:01 Є посилання на слова Майкрософт? Якщо достатньо пам'яті, то своп потрібен тільки для запису інформації про синій екран смерті. Ну і запустити зможете не N вкладок в браузері, а N*2. От і все.
Отправлено спустя 4 минуты 18 секунд:
На среднестатистическом домашнем ПК своп ssd и за 10 лет не убьет. Но если сильно переживаете, то купите Enterprise ssd или вообще Optane.SergiusTheBest: ↑ 18.05.2024 19:01Щодо ресурсу SSD. Одна комірка пам'яті може бути перезаписана 3000 раз. Зазвичай виробник додатково резервує 10% об'єму для запасних комірок. Для 256ГБ диску це буде 25ГБ. Якщо кожен день своп буде записувати 25ГБ даних, то диску вистачить на 3000 днів (8 років). Якщо є вільне місце на диску - то вистачить на більше, бо навантаження буде розподілятися на всі вільні комірки рівномірно. Але скільки даних записується в своп за один день - залежить від багатьох параметрів. Це може бути і 0.25ГБ і 250ГБ. Кожен може промоніторити у себе, який саме об'єм пишеться на SSD за 1 день.
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
И именно по этому в Win10 своп файлов стало два а то и три когда в более ранних версиях был один.AFU_power: ↑ 18.05.2024 14:08 З того же часу було додано багато заплаток від хардварних вразливостей, додаткових фіч захисту цілісності ядра, секьюр бут і був змінений менеджмент пам'ятью, який чудово проілюстрований навіть в диспетчері завдань. А розглядаємі версії вінди в статті вже давно протухли і перестали бути актуальними