Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Pro100David
Junior
Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.acm_fan: ↑ 15.05.2024 02:42Вы раскройте софт, с которым работаете, потому как под ФШ брать 7500F смысла мало (проц хорош за свой прайс, особенно с алика, но его 12 потоков для ФШ не особо нужны). Готовы что-то купить не в магазине, к слову?Pro100David: ↑ 14.05.2024 16:54щось обрати для графічного дизайну
Итого: бюджет - есть, грани - есть (без подсветки и игр, только работа), но что за работа - неясно.
В ідеалі щоб влізти в 25 000 але якщо того стоїть то можна +
-
Vlaad13
Member
с каким количеством мегапикселей вы будете работать?(разрешение)Pro100David: ↑ 15.05.2024 09:53Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.acm_fan: ↑ 15.05.2024 02:42
Вы раскройте софт, с которым работаете, потому как под ФШ брать 7500F смысла мало (проц хорош за свой прайс, особенно с алика, но его 12 потоков для ФШ не особо нужны). Готовы что-то купить не в магазине, к слову?
Итого: бюджет - есть, грани - есть (без подсветки и игр, только работа), но что за работа - неясно.
памяти лучше бы 64 взять
-
GreenMile
Member
В тазік за 25кVlaad13: ↑ 15.05.2024 11:29памяти лучше бы 64 взятьPro100David: ↑ 15.05.2024 09:53
Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.
Насправді, 32 з головою, маю аналогічний сценарий на другому ПК де 64Гб, так от я ще не бачив жодного разу, щоб хоча б до 32 підібралось, це хібащо запустити всі програми і кіберпанк паралельно
-
Mixx
Member
Pro100David
Ну вот сборка на 7500ф для ваших задач норм, максимально быстрый однопоток, много быстрой ОЗУ, ссд с драмкешем, я бы только БП сменил на более тихий и видеокарту брал нвидия, даже 3050 8гб будет норм, возможно где-то куда+тензорники и пригодятся, АМД карта в вашем сценарии точно бесполезна, если не брать карту нвидия - можно обойтись встройкой от р5 7600.
Есть вариает ещё рассмотреть и5 12400 со встройкой, Адоб вроде умеет в квиксинк, но лично я не пробовал, тут пусть подскажут те, кто сталкиваются каждый день.
Ну вот сборка на 7500ф для ваших задач норм, максимально быстрый однопоток, много быстрой ОЗУ, ссд с драмкешем, я бы только БП сменил на более тихий и видеокарту брал нвидия, даже 3050 8гб будет норм, возможно где-то куда+тензорники и пригодятся, АМД карта в вашем сценарии точно бесполезна, если не брать карту нвидия - можно обойтись встройкой от р5 7600.
Есть вариает ещё рассмотреть и5 12400 со встройкой, Адоб вроде умеет в квиксинк, но лично я не пробовал, тут пусть подскажут те, кто сталкиваются каждый день.
-
lordep
Member
Як варіант...Pro100David: ↑ 15.05.2024 09:53Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.acm_fan: ↑ 15.05.2024 02:42
Вы раскройте софт, с которым работаете, потому как под ФШ брать 7500F смысла мало (проц хорош за свой прайс, особенно с алика, но его 12 потоков для ФШ не особо нужны). Готовы что-то купить не в магазине, к слову?
Процесор Intel Core i5-12400F (BX8071512400F)
Повітряне охолодження ID-COOLING SE-903-SD V3
Материнська плата ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-32GIS)
SSD накопичувач Kioxia Exceria 500 GB (LRC10Z500GG8)
Відеокарта MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS 8G OC (912-V809-4287)
Блок живлення GIGABYTE P550B
Корпус Vinga Ghost
= 24 872 грн (comtrading.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/a2f3354a2cc26da9b3a2/
- спойлер
-
acm_fan
HWBOT OC Team
В сухом остатке нас интересует максимальный буст частоты ЦП на одно ядро (или несколько их шт), а не полный выхлоп от всех ядер.Pro100David: ↑ 15.05.2024 09:53Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.
Продуктивность видео - базовая.
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/1 ... -25098574/Pro100David: ↑ 14.05.2024 23:53Основні вимоги до ПК це мінімум 16 ГБ оперативки.
SSD +- 500 думаю вистачить під систему та програми.
Має бути щось з можливісьтю апгрейду згодом (по потребі).
Мінімум краси і наворотів максимум практичність і продуктивність.
Бюджет +- 30 000.
Якщо можна з конкретними моделями та детаями.
Б/У не пропонувати.
в Enko соберут за 1 грн.
- спойлер
Видео встроенное, для вывести картинку на монитор и посмотреть видео в ютубе - за глаза. Для Корел/ФШ другое и не требуется.
7500F - обрезок от 7600 (он идёт без встройки), 7600 - не смогший в частоты 7600X. 7500F будет сильно дешевле, но отдельно к нему новая ВК даже уровня "затычка" делает мероприятие около бесполезным, но решать Вам.
Охлад без наворотов.
Мама с "запасом" - в "будущем" какой-то более мощный ЦП сможет переварить. Разгонять ЦП не умеет, но и не требуется.
Памяти поставил 48 ГБ, по цене сейчас паритет (x1,5 на фоне 32 ГБ). "На перспективу" - то что нужно, на память цены божеские сегодня, а может быть иначе.
Быстрый SSD на 1 ТБ. Здесь сами смотрите: можно снизить до 500 ГБ, но выгода всего 1к грн будет - насколько это стоит того. Можно модель проще-дешевле (но деньги кажется ещё есть), можно топовее-дороже (типа KC3000).
Корпус mATX, но готовый "в перспективе" к установке (в т. ч. длинной) ВК. Продуваемый. Два вентилятора в базе. Нет подсветки. Из цикла недорого, но и не убого. Можно дешевле и хуже, можно интереснее, но дороже. Из нюансов - верхняя пылевая сетка крепится изнутри корпуса
Достаточный БП, "бронза", не модульный, в таком сетапе будет на низких оборотах всё время. В случае добавления какой-то (далёкой от топ сегмента) ВК - сможет с ней работать. Хуже не нужно, лучше - всегда пожалуйста, но придётся доплачивать (хотя бы ещё 1к грн или больше, чтобы выйти на "золото").
В целом, много чего по Вашей заявке можно покачать в разные стороны. AM5 в плане "перспективности" ещё жива (будут новые камни), а вот Intel 1700 уже всё или около того.
-
Nouriel
Member
чув від роботяг з фотошопа, лайтрума і тд, що навпаки амд використовують, бо кольори передає краще, та і там ніде не треба тензориMixx: ↑ 15.05.2024 12:44брал нвидия, даже 3050 8гб будет норм
Востаннє редагувалось 16.05.2024 14:38 користувачем Nouriel, всього редагувалось 1 раз.
-
Denvys5
Member
Nouriel
Новідео для куди і АМД для виводу зображення
Новідео для куди і АМД для виводу зображення
-
Nouriel
Member
збірка acm_fan найкраще підходить на мою думку, тільки
не сказав би шо з запасом, вона при споживанні 120ват уже тротлить через перегрів врм, я б таки накинув ~1000грн до ASRock B650M PG Lightning чи ASRock B650M-HDV/M.2acm_fan: ↑ 16.05.2024 03:48Мама с "запасом" - в "будущем" какой-то более мощный ЦП сможет переварить.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Давайте мухи и котлеты разделим. Есть ли там лимит на 120 Вт - допустим (я точно не в курсе), а троттлинг откуда взялся? Как он проявляется? Частота ЦП падает? При залоченном самим производителем лимите? Не верю. Давайте пруфы - посмотрим.
Пан сможет 7800X3D (и будущий аналог - с большой долей вероятности) туда поставить без вопросов, или сразу маму закладывать под 7950X? И зачем? Под Корел/ФШ? Ну такое...
Пан сможет 7800X3D (и будущий аналог - с большой долей вероятности) туда поставить без вопросов, или сразу маму закладывать под 7950X? И зачем? Под Корел/ФШ? Ну такое...
-
daesz
Member
Я взагалі не бачу резону брати 7600х з тою МП яку ви додали в білд - ви там ніколи макс буст не побачите. Просто гроші на вітер.acm_fan: ↑ 16.05.2024 15:11 Давайте мухи и котлеты разделим. Есть ли там лимит на 120 Вт - допустим (я точно не в курсе), а троттлинг откуда взялся? Как он проявляется? Частота ЦП падает? При залоченном самим производителем лимите? Не верю. Давайте пруфы - посмотрим.
От А620і з масивним радіатором та 8ма фазами живлення з андервольтом показує 5к, а без було ще менше.
- спойлер
На тій МП що ви кинули всього 6 фаз і 2грами радіатора - там і 5к наврядчи буде, звідсіля закономірне питання - на який викидати гроші за 7600х, якщо він в кращому випадку буде працювати як 7600, а швидше за все гірше, бо в 7600 - 65Вт тдп, а в 7600х - вже 105
Збірка за виключенням іксованого проца нормальна. 48 гіг в приницпі ні для чого не потрібні в даний час (в мене з гіговими проектами в ФШ ніколи не забиває 32 гіга), в ілюстраторі тим більше. Корелом/індезайн не користуюсь, тому за них нічого не скажу
-
VladimirV
Member
Pro100David
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/1 ... -25321493/
Я бы как-то так собирал, естественно сам, и из разных магазинов с гарантией, там где дешевле.
Процессор покупать лучше тут на форуме/ или на Aliexpress (долго ждать)
Ryzen 5 7500F если отдельно искать видеокарту
Ryzen 5 7600 если первое время пересидеть на встройке пока нет денег на видеокарту
Видеокарту если нет денег на новую свежую, то нет смысла покупать оверпрайс в магазине такую, которые уже есть на б/у рынке. Тут на форуме от проверенных продавцов с проверкой+манибеком нормально можно купить и сэкономить.
По остальным деталям, там полный запас на апгрейд. Мать с запасом, БП с запасом, куллер с запасом, у ОЗУ есть AMD профиль, корпуса хватит на любую длину карты, ССД хоть и не "топовые" но с высоким запасом записи (TBW) и отдельно взят маленький под виндовс/проги (сдохнет если - не так жалко).
А так... Я бы докупил в эту сборку 7500F с алика/форума и RTX3060/12 с форума и с горем пополам почти вложился бы в 30к. Либо купил R5 7600 и сидел на встройке
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/1 ... -25321493/
Я бы как-то так собирал, естественно сам, и из разных магазинов с гарантией, там где дешевле.
Процессор покупать лучше тут на форуме/ или на Aliexpress (долго ждать)
Ryzen 5 7500F если отдельно искать видеокарту
Ryzen 5 7600 если первое время пересидеть на встройке пока нет денег на видеокарту
Видеокарту если нет денег на новую свежую, то нет смысла покупать оверпрайс в магазине такую, которые уже есть на б/у рынке. Тут на форуме от проверенных продавцов с проверкой+манибеком нормально можно купить и сэкономить.
По остальным деталям, там полный запас на апгрейд. Мать с запасом, БП с запасом, куллер с запасом, у ОЗУ есть AMD профиль, корпуса хватит на любую длину карты, ССД хоть и не "топовые" но с высоким запасом записи (TBW) и отдельно взят маленький под виндовс/проги (сдохнет если - не так жалко).
А так... Я бы докупил в эту сборку 7500F с алика/форума и RTX3060/12 с форума и с горем пополам почти вложился бы в 30к. Либо купил R5 7600 и сидел на встройке
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Ещё один, пруфы где?daesz: ↑ 16.05.2024 15:37Я взагалі не бачу резону брати 7600х з тою МП яку ви додали в білд - ви там ніколи макс буст не побачите. Просто гроші на вітер.
У одного - VRM коптит и некий троттлинг, у второго - буст не работает.
Аргументация уровня "бог"daesz: ↑ 16.05.2024 15:376 фаз і 2грами радіатора - там і 5к наврядчи буде
Заканчиваем балаган - человек если захочет, то покурит тему и купит мать пожирнее. И для её выбора есть профильная ветка (правда, люди и аргументы там не лучше, но вдруг повезёт).
-
daesz
Member
Які ще пруфи потрібно? У мене МП має 8 фаз по 60 з масивним радіатором і на А620 чіпсеті максимум вижимає 5к, на тій що ви кинули 6 фаз по 50 з двома грамами алюмінію. Тут не те що пруфи не потрібні, тут наявність елементарної логіки достатньо.acm_fan: ↑ 16.05.2024 16:44Ещё один, пруфы где?daesz: ↑ 16.05.2024 15:37Я взагалі не бачу резону брати 7600х з тою МП яку ви додали в білд - ви там ніколи макс буст не побачите. Просто гроші на вітер.
Нє, ну на дешевшій МП, з меншою кількістю фаз та з нижчим струмом на фазу - буст таки точно буде працювати кращеacm_fan: ↑ 16.05.2024 16:44 у второго - буст не работает.
Тут діло не в МП, тут діло в тому, що 7600х не дасть нічого крім 100 градусів на харчувальнику.acm_fan: ↑ 16.05.2024 16:44 Аргументация уровня "бог"
Заканчиваем балаган - человек если захочет, то покурит тему и купит мать пожирнее. И для её выбора есть профильная ветка (правда, люди и аргументы там не лучше, но вдруг повезёт).
Доречі, ваші то деacm_fan: ↑ 16.05.2024 16:44 пруфы где?
-
Mixx
Member
daesz
Особисто у мене була така материнка, 7600 бустив на макс завжди коли не було упору в теплопакет 88вт, з тильної сторони мосфетів після пів години аїди я особисто наміряв 48 град, сміливо можнав ставити будь-який 6-8 ядерник, більше 120-130вт вони фізично не споживають, тих 6 фаз дрмос по 50а під радіатором для такого навантаження більш ніж достатньо.
І не треба вигадувати казочки про 100град на харчувальнику, материнка справді дуже не погана за свої гроші. У HW Unboxed на ній стабільно 7950х3д працював без натяку на перегрів. Взагалі на ам5 перегрів можливий тільки на якомусь гівні з 4 не-дрмос фазами без радіатору, добре що таких плат до десятка на весь сокет...
Особисто у мене була така материнка, 7600 бустив на макс завжди коли не було упору в теплопакет 88вт, з тильної сторони мосфетів після пів години аїди я особисто наміряв 48 град, сміливо можнав ставити будь-який 6-8 ядерник, більше 120-130вт вони фізично не споживають, тих 6 фаз дрмос по 50а під радіатором для такого навантаження більш ніж достатньо.
І не треба вигадувати казочки про 100град на харчувальнику, материнка справді дуже не погана за свої гроші. У HW Unboxed на ній стабільно 7950х3д працював без натяку на перегрів. Взагалі на ам5 перегрів можливий тільки на якомусь гівні з 4 не-дрмос фазами без радіатору, добре що таких плат до десятка на весь сокет...
-
daesz
Member
Так, тільки в 7600х - 105Вт тдп з ПЛ 142 (якщо не помиляюсь), на який він потрібен на цій платі? Щоб отримати продуктивність умовного 7600?Mixx: ↑ 16.05.2024 21:50 daesz
Це справді хороша МП в умовах 65ти ватників (7500ф/7600/7700/7900), для всього іншого сумнівають що вийде без тротла при тривалому використанні в роботі чи навіть іграх..
-
Mixx
Member
daesz
Ви щось собі явно надумали..
На цій платі що 7600, що 7600х, що 7700х будуть працювати 1в1 так само, як і на б650, тести в інтернеті є, в перших біосах була підтримка і 170вт камінців, але через обмеження 70градусів! на врм вона скидувала частоту топів, тому залишили підтримку лише 140вт і нижче каменів, як на ній працює 7970х3д - є ютубі. Те, что бачив у себе - під 90вт 7600 стабілізатор живлення холодний у будь-яких навантаженнях. І камон, у мене була материнка на б350 від мсі з 4+2 живленням, на ній прекрасно 1600х розігнаний працював, в аїді могло жерти +-140вт і жодних проблем, при чому кілька років так працювало, тут же стабілізатор куди подтужніший, а ви розповідаєте маячню, що під смішним навантаженням можуть бути проблеми там, де навіть теоретично проблем бути не може.
Ви щось собі явно надумали..
На цій платі що 7600, що 7600х, що 7700х будуть працювати 1в1 так само, як і на б650, тести в інтернеті є, в перших біосах була підтримка і 170вт камінців, але через обмеження 70градусів! на врм вона скидувала частоту топів, тому залишили підтримку лише 140вт і нижче каменів, як на ній працює 7970х3д - є ютубі. Те, что бачив у себе - під 90вт 7600 стабілізатор живлення холодний у будь-яких навантаженнях. І камон, у мене була материнка на б350 від мсі з 4+2 живленням, на ній прекрасно 1600х розігнаний працював, в аїді могло жерти +-140вт і жодних проблем, при чому кілька років так працювало, тут же стабілізатор куди подтужніший, а ви розповідаєте маячню, що під смішним навантаженням можуть бути проблеми там, де навіть теоретично проблем бути не може.
-
Lamobot
Member
Вітаю!
Прошу перевірити наступну збірку щодо сумісності і оптимальності. Також підкажіть, які з цим залізом можуть виникнути потенційні проблеми.
Прайси: https://hotline.ua/ (тільки надійні магазини типу ITbox/Brain, Rozetka, Telemart, Moyo, Fotos, тощо)
CPU: 7950X
З прицілом на андервольт і повітряне охолодження
CPU Cooler: NH-D15S chromax.black + additional NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap
Однозначно не хочу воду. Кулери Thermalright у нас недоступні. Обирав між NH-D15 і NH-D15S з додатковим вентилятором. Другий варіант сумарно виходить трохи дорожче, але у NH-D15S є офсет під відяхи.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
MEM: G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 6400 MHz Ripjaws S5 (F5-6400J3239F48GX2-RS5K)
Порадили цю пам’ять не дивлячись на те, що тут XMP, а не EXPO. Вона скоріше за все на Hynix і можна буде потвікати таймінги. Сказали, що з XMP профілем на 6400 має завестися.
Обирав із доступных низкопрофільних G.Skill. Альтернативні варіанти:
G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 5600 MHz Flare X5 AMD EXPO (F5-5600J4040D48GX2-FX5)
G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 5600 MHz Ripjaws S5 Black (F5-5600J4040D48GX2-RS5K)
Але вони обидві на Micron.
Взагалі-то я гратися в розгон не дуже хочу. Якщо поїде з налаштуваннями XMP-профілю, то буде супер.
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
GPU: ASUS TUF-RTX4070TIS-16G-GAMING
Альтернатива: Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC
PSU: SeaSonic VERTEX GX-850
Вже придбав.
CASE: LIAN LI O11 AIR MINI
Вже придбав.
CASE Fans: 2 x Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap
У цього корпуса є 2х140 front і 1х120 rear. Хочу додати 140 на дно і на дах. По одному достатньо?
Задачі - в основному для роботи з 3D: важкі моделі в ZBrush, симуляція тканин в Marvelous Designer (як на процесорі, так і на відеокарті), робота з Cry/Unreal Engines і трохи в Marmoset Toolbag, текстуринг в Photoshop і Substance Painter з великою кількістю слоїв, рендер в Arnold for Maya (CPU). Періодично ігри.
Прошу перевірити наступну збірку щодо сумісності і оптимальності. Також підкажіть, які з цим залізом можуть виникнути потенційні проблеми.
Прайси: https://hotline.ua/ (тільки надійні магазини типу ITbox/Brain, Rozetka, Telemart, Moyo, Fotos, тощо)
Однозначно не хочу воду. Кулери Thermalright у нас недоступні. Обирав між NH-D15 і NH-D15S з додатковим вентилятором. Другий варіант сумарно виходить трохи дорожче, але у NH-D15S є офсет під відяхи.
Порадили цю пам’ять не дивлячись на те, що тут XMP, а не EXPO. Вона скоріше за все на Hynix і можна буде потвікати таймінги. Сказали, що з XMP профілем на 6400 має завестися.
Взагалі-то я гратися в розгон не дуже хочу. Якщо поїде з налаштуваннями XMP-профілю, то буде супер.
Вже придбав.
Вже придбав.
У цього корпуса є 2х140 front і 1х120 rear. Хочу додати 140 на дно і на дах. По одному достатньо?
Задачі - в основному для роботи з 3D: важкі моделі в ZBrush, симуляція тканин в Marvelous Designer (як на процесорі, так і на відеокарті), робота з Cry/Unreal Engines і трохи в Marmoset Toolbag, текстуринг в Photoshop і Substance Painter з великою кількістю слоїв, рендер в Arnold for Maya (CPU). Періодично ігри.
-
lordep
Member
Все повинно бути сумісне.Lamobot: ↑ 17.05.2024 14:55 Вітаю!
Вже придбав.
Вже придбав.
-
heidfeld
Member
Можно взять дешевле и не хуже Scythe FUMA 3 https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kuler-s ... Tz4Vv.htmlLamobot: ↑ 17.05.2024 14:55
тесты
https://www.tomshardware.com/reviews/sc ... 3-review/2
https://www.techpowerup.com/review/scyt ... ler/9.html