Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Pro100David
Junior

Повідомлення

acm_fan: 15.05.2024 02:42
Pro100David: 14.05.2024 16:54щось обрати для графічного дизайну
Вы раскройте софт, с которым работаете, потому как под ФШ брать 7500F смысла мало (проц хорош за свой прайс, особенно с алика, но его 12 потоков для ФШ не особо нужны). Готовы что-то купить не в магазине, к слову?
Итого: бюджет - есть, грани - есть (без подсветки и игр, только работа), но что за работа - неясно.
Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.
В ідеалі щоб влізти в 25 000 але якщо того стоїть то можна +
Vlaad13
Member

Повідомлення

Pro100David: 15.05.2024 09:53
Вы раскройте софт, с которым работаете, потому как под ФШ брать 7500F смысла мало (проц хорош за свой прайс, особенно с алика, но его 12 потоков для ФШ не особо нужны). Готовы что-то купить не в магазине, к слову?
Итого: бюджет - есть, грани - есть (без подсветки и игр, только работа), но что за работа - неясно.
с каким количеством мегапикселей вы будете работать?(разрешение)
памяти лучше бы 64 взять
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 15.05.2024 11:29

памяти лучше бы 64 взять
В тазік за 25к :rotate:
Насправді, 32 з головою, маю аналогічний сценарий на другому ПК де 64Гб, так от я ще не бачив жодного разу, щоб хоча б до 32 підібралось, це хібащо запустити всі програми і кіберпанк паралельно :)
Mixx
Member

Повідомлення

Pro100David
Ну вот сборка на 7500ф для ваших задач норм, максимально быстрый однопоток, много быстрой ОЗУ, ссд с драмкешем, я бы только БП сменил на более тихий и видеокарту брал нвидия, даже 3050 8гб будет норм, возможно где-то куда+тензорники и пригодятся, АМД карта в вашем сценарии точно бесполезна, если не брать карту нвидия - можно обойтись встройкой от р5 7600.

Есть вариает ещё рассмотреть и5 12400 со встройкой, Адоб вроде умеет в квиксинк, но лично я не пробовал, тут пусть подскажут те, кто сталкиваются каждый день.
lordep
Member

Повідомлення

Як варіант...
Процесор Intel Core i5-12400F (BX8071512400F)
Повітряне охолодження ID-COOLING SE-903-SD V3
Материнська плата ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-32GIS)
SSD накопичувач Kioxia Exceria 500 GB (LRC10Z500GG8)
Відеокарта MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS 8G OC (912-V809-4287)
Блок живлення GIGABYTE P550B
Корпус Vinga Ghost
= 24 872 грн (comtrading.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/a2f3354a2cc26da9b3a2/
спойлер
Зображення
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Pro100David: 15.05.2024 09:53Софт Corel Draw Photoshop Ilustrator InDesing + допоміжні програми.
В сухом остатке нас интересует максимальный буст частоты ЦП на одно ядро (или несколько их шт), а не полный выхлоп от всех ядер.
Продуктивность видео - базовая.
Pro100David: 14.05.2024 23:53Основні вимоги до ПК це мінімум 16 ГБ оперативки.
SSD +- 500 думаю вистачить під систему та програми.
Має бути щось з можливісьтю апгрейду згодом (по потребі).
Мінімум краси і наворотів максимум практичність і продуктивність.
Бюджет +- 30 000.
Якщо можна з конкретними моделями та детаями.
Б/У не пропонувати.
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/1 ... -25098574/
в Enko соберут за 1 грн.
спойлер
Зображення
7600X - 6 ядер 12 потоков с максимальным бустом на ядро.
Видео встроенное, для вывести картинку на монитор и посмотреть видео в ютубе - за глаза. Для Корел/ФШ другое и не требуется.
7500F - обрезок от 7600 (он идёт без встройки), 7600 - не смогший в частоты 7600X. 7500F будет сильно дешевле, но отдельно к нему новая ВК даже уровня "затычка" делает мероприятие около бесполезным, но решать Вам.
Охлад без наворотов.
Мама с "запасом" - в "будущем" какой-то более мощный ЦП сможет переварить. Разгонять ЦП не умеет, но и не требуется.
Памяти поставил 48 ГБ, по цене сейчас паритет (x1,5 на фоне 32 ГБ). "На перспективу" - то что нужно, на память цены божеские сегодня, а может быть иначе.
Быстрый SSD на 1 ТБ. Здесь сами смотрите: можно снизить до 500 ГБ, но выгода всего 1к грн будет - насколько это стоит того. Можно модель проще-дешевле (но деньги кажется ещё есть), можно топовее-дороже (типа KC3000).
Корпус mATX, но готовый "в перспективе" к установке (в т. ч. длинной) ВК. Продуваемый. Два вентилятора в базе. Нет подсветки. Из цикла недорого, но и не убого. Можно дешевле и хуже, можно интереснее, но дороже. Из нюансов - верхняя пылевая сетка крепится изнутри корпуса :rotate:
Достаточный БП, "бронза", не модульный, в таком сетапе будет на низких оборотах всё время. В случае добавления какой-то (далёкой от топ сегмента) ВК - сможет с ней работать. Хуже не нужно, лучше - всегда пожалуйста, но придётся доплачивать (хотя бы ещё 1к грн или больше, чтобы выйти на "золото").
В целом, много чего по Вашей заявке можно покачать в разные стороны. AM5 в плане "перспективности" ещё жива (будут новые камни), а вот Intel 1700 уже всё или около того.
Nouriel
Member

Повідомлення

Mixx: 15.05.2024 12:44брал нвидия, даже 3050 8гб будет норм
чув від роботяг з фотошопа, лайтрума і тд, що навпаки амд використовують, бо кольори передає краще, та і там ніде не треба тензори
Востаннє редагувалось 16.05.2024 14:38 користувачем Nouriel, всього редагувалось 1 раз.
Denvys5
Member

Повідомлення

Nouriel
Новідео для куди і АМД для виводу зображення :laugh:
Nouriel
Member

Повідомлення

збірка acm_fan найкраще підходить на мою думку, тільки
acm_fan: 16.05.2024 03:48Мама с "запасом" - в "будущем" какой-то более мощный ЦП сможет переварить.
не сказав би шо з запасом, вона при споживанні 120ват уже тротлить через перегрів врм, я б таки накинув ~1000грн до ASRock B650M PG Lightning чи ASRock B650M-HDV/M.2
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Давайте мухи и котлеты разделим. Есть ли там лимит на 120 Вт - допустим (я точно не в курсе), а троттлинг откуда взялся? Как он проявляется? Частота ЦП падает? При залоченном самим производителем лимите? Не верю. Давайте пруфы - посмотрим.
Пан сможет 7800X3D (и будущий аналог - с большой долей вероятности) туда поставить без вопросов, или сразу маму закладывать под 7950X? И зачем? Под Корел/ФШ? Ну такое...
daesz
Member

Повідомлення

acm_fan: 16.05.2024 15:11 Давайте мухи и котлеты разделим. Есть ли там лимит на 120 Вт - допустим (я точно не в курсе), а троттлинг откуда взялся? Как он проявляется? Частота ЦП падает? При залоченном самим производителем лимите? Не верю. Давайте пруфы - посмотрим.
Пан сможет 7800X3D (и будущий аналог - с большой долей вероятности) туда поставить без вопросов, или сразу маму закладывать под 7950X? И зачем? Под Корел/ФШ? Ну такое...
Я взагалі не бачу резону брати 7600х з тою МП яку ви додали в білд - ви там ніколи макс буст не побачите. Просто гроші на вітер.
От А620і з масивним радіатором та 8ма фазами живлення з андервольтом показує 5к, а без було ще менше.
Зображення
спойлер
Зображення
При 5.1к заявлених в РВО.
На тій МП що ви кинули всього 6 фаз і 2грами радіатора - там і 5к наврядчи буде, звідсіля закономірне питання - на який викидати гроші за 7600х, якщо він в кращому випадку буде працювати як 7600, а швидше за все гірше, бо в 7600 - 65Вт тдп, а в 7600х - вже 105 :)

Збірка за виключенням іксованого проца нормальна. 48 гіг в приницпі ні для чого не потрібні в даний час (в мене з гіговими проектами в ФШ ніколи не забиває 32 гіга), в ілюстраторі тим більше. Корелом/індезайн не користуюсь, тому за них нічого не скажу :)
VladimirV
Member

Повідомлення

Pro100David
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/1 ... -25321493/
Я бы как-то так собирал, естественно сам, и из разных магазинов с гарантией, там где дешевле.
Процессор покупать лучше тут на форуме/ или на Aliexpress (долго ждать)
Ryzen 5 7500F если отдельно искать видеокарту
Ryzen 5 7600 если первое время пересидеть на встройке пока нет денег на видеокарту
Видеокарту если нет денег на новую свежую, то нет смысла покупать оверпрайс в магазине такую, которые уже есть на б/у рынке. Тут на форуме от проверенных продавцов с проверкой+манибеком нормально можно купить и сэкономить.

По остальным деталям, там полный запас на апгрейд. Мать с запасом, БП с запасом, куллер с запасом, у ОЗУ есть AMD профиль, корпуса хватит на любую длину карты, ССД хоть и не "топовые" но с высоким запасом записи (TBW) и отдельно взят маленький под виндовс/проги (сдохнет если - не так жалко).
А так... Я бы докупил в эту сборку 7500F с алика/форума и RTX3060/12 с форума и с горем пополам почти вложился бы в 30к. Либо купил R5 7600 и сидел на встройке
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

daesz: 16.05.2024 15:37Я взагалі не бачу резону брати 7600х з тою МП яку ви додали в білд - ви там ніколи макс буст не побачите. Просто гроші на вітер.
Ещё один, пруфы где?
У одного - VRM коптит и некий троттлинг, у второго - буст не работает.
:facepalm:
daesz: 16.05.2024 15:376 фаз і 2грами радіатора - там і 5к наврядчи буде
Аргументация уровня "бог" :pray: :gigi:
Заканчиваем балаган - человек если захочет, то покурит тему и купит мать пожирнее. И для её выбора есть профильная ветка (правда, люди и аргументы там не лучше, но вдруг повезёт).
daesz
Member

Повідомлення

acm_fan: 16.05.2024 16:44
daesz: 16.05.2024 15:37Я взагалі не бачу резону брати 7600х з тою МП яку ви додали в білд - ви там ніколи макс буст не побачите. Просто гроші на вітер.
Ещё один, пруфы где?
Які ще пруфи потрібно? У мене МП має 8 фаз по 60 з масивним радіатором і на А620 чіпсеті максимум вижимає 5к, на тій що ви кинули 6 фаз по 50 з двома грамами алюмінію. Тут не те що пруфи не потрібні, тут наявність елементарної логіки достатньо.
acm_fan: 16.05.2024 16:44 у второго - буст не работает.
Нє, ну на дешевшій МП, з меншою кількістю фаз та з нижчим струмом на фазу - буст таки точно буде працювати краще 🤡
acm_fan: 16.05.2024 16:44 Аргументация уровня "бог" :pray: :gigi:
Заканчиваем балаган - человек если захочет, то покурит тему и купит мать пожирнее. И для её выбора есть профильная ветка (правда, люди и аргументы там не лучше, но вдруг повезёт).
Тут діло не в МП, тут діло в тому, що 7600х не дасть нічого крім 100 градусів на харчувальнику.
acm_fan: 16.05.2024 16:44 пруфы где?
Доречі, ваші то де ;)
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Особисто у мене була така материнка, 7600 бустив на макс завжди коли не було упору в теплопакет 88вт, з тильної сторони мосфетів після пів години аїди я особисто наміряв 48 град, сміливо можнав ставити будь-який 6-8 ядерник, більше 120-130вт вони фізично не споживають, тих 6 фаз дрмос по 50а під радіатором для такого навантаження більш ніж достатньо.

І не треба вигадувати казочки про 100град на харчувальнику, материнка справді дуже не погана за свої гроші. У HW Unboxed на ній стабільно 7950х3д працював без натяку на перегрів. Взагалі на ам5 перегрів можливий тільки на якомусь гівні з 4 не-дрмос фазами без радіатору, добре що таких плат до десятка на весь сокет...
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 16.05.2024 21:50 daesz
Особисто у мене була така материнка, 7600 бустив на макс завжди коли не було упору в теплопакет 88вт, з тильної сторони мосфетів після пів години аїди я особисто наміряв 48 град, сміливо можнав ставити будь-який 6-8 ядерник, більше 120-130вт вони фізично не споживають, тих 6 фаз дрмос по 50а під радіатором для такого навантаження більш ніж достатньо.

І не треба вигадувати казочки про 100град на харчувальнику, материнка справді дуже не погана за свої гроші. У HW Unboxed на ній стабільно 7950х3д працював без натяку на перегрів. Взагалі на ам5 перегрів можливий тільки на якомусь гівні з 4 не-дрмос фазами без радіатору, добре що таких плат до десятка на весь сокет...
Так, тільки в 7600х - 105Вт тдп з ПЛ 142 (якщо не помиляюсь), на який він потрібен на цій платі? Щоб отримати продуктивність умовного 7600?
Це справді хороша МП в умовах 65ти ватників (7500ф/7600/7700/7900), для всього іншого сумнівають що вийде без тротла при тривалому використанні в роботі чи навіть іграх..
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Ви щось собі явно надумали..

На цій платі що 7600, що 7600х, що 7700х будуть працювати 1в1 так само, як і на б650, тести в інтернеті є, в перших біосах була підтримка і 170вт камінців, але через обмеження 70градусів! на врм вона скидувала частоту топів, тому залишили підтримку лише 140вт і нижче каменів, як на ній працює 7970х3д - є ютубі. Те, что бачив у себе - під 90вт 7600 стабілізатор живлення холодний у будь-яких навантаженнях. І камон, у мене була материнка на б350 від мсі з 4+2 живленням, на ній прекрасно 1600х розігнаний працював, в аїді могло жерти +-140вт і жодних проблем, при чому кілька років так працювало, тут же стабілізатор куди подтужніший, а ви розповідаєте маячню, що під смішним навантаженням можуть бути проблеми там, де навіть теоретично проблем бути не може.
Lamobot
Member

Повідомлення

Вітаю!
Прошу перевірити наступну збірку щодо сумісності і оптимальності. Також підкажіть, які з цим залізом можуть виникнути потенційні проблеми.
Прайси: https://hotline.ua/ (тільки надійні магазини типу ITbox/Brain, Rozetka, Telemart, Moyo, Fotos, тощо)

CPU: 7950X
З прицілом на андервольт і повітряне охолодження
CPU Cooler: NH-D15S chromax.black + additional NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap
Однозначно не хочу воду. Кулери Thermalright у нас недоступні. Обирав між NH-D15 і NH-D15S з додатковим вентилятором. Другий варіант сумарно виходить трохи дорожче, але у NH-D15S є офсет під відяхи.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
MEM: G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 6400 MHz Ripjaws S5 (F5-6400J3239F48GX2-RS5K)
Порадили цю пам’ять не дивлячись на те, що тут XMP, а не EXPO. Вона скоріше за все на Hynix і можна буде потвікати таймінги. Сказали, що з XMP профілем на 6400 має завестися.
Обирав із доступных низкопрофільних G.Skill. Альтернативні варіанти:
G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 5600 MHz Flare X5 AMD EXPO (F5-5600J4040D48GX2-FX5)
G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 5600 MHz Ripjaws S5 Black (F5-5600J4040D48GX2-RS5K)
Але вони обидві на Micron.
Взагалі-то я гратися в розгон не дуже хочу. Якщо поїде з налаштуваннями XMP-профілю, то буде супер.

SSD: Samsung 990 PRO 1TB
GPU: ASUS TUF-RTX4070TIS-16G-GAMING
Альтернатива: Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC
PSU: SeaSonic VERTEX GX-850
Вже придбав.
CASE: LIAN LI O11 AIR MINI
Вже придбав.
CASE Fans: 2 x Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap
У цього корпуса є 2х140 front і 1х120 rear. Хочу додати 140 на дно і на дах. По одному достатньо?

Задачі - в основному для роботи з 3D: важкі моделі в ZBrush, симуляція тканин в Marvelous Designer (як на процесорі, так і на відеокарті), робота з Cry/Unreal Engines і трохи в Marmoset Toolbag, текстуринг в Photoshop і Substance Painter з великою кількістю слоїв, рендер в Arnold for Maya (CPU). Періодично ігри.
lordep
Member

Повідомлення

Lamobot: 17.05.2024 14:55 Вітаю!
Прошу перевірити наступну збірку щодо сумісності і оптимальності. Також підкажіть, які з цим залізом можуть виникнути потенційні проблеми.
Прайси: https://hotline.ua/ (тільки надійні магазини типу ITbox/Brain, Rozetka, Telemart, Moyo, Fotos, тощо)

CPU: 7950X
З прицілом на андервольт і повітряне охолодження
Однозначно не хочу воду. Кулери Thermalright у нас недоступні. Обирав між NH-D15 і NH-D15S з додатковим вентилятором. Другий варіант сумарно виходить трохи дорожче, але у NH-D15S є офсет під відяхи.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
MEM: G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 6400 MHz Ripjaws S5 (F5-6400J3239F48GX2-RS5K)
Порадили цю пам’ять не дивлячись на те, що тут XMP, а не EXPO. Вона скоріше за все на Hynix і можна буде потвікати таймінги. Сказали, що з XMP профілем на 6400 має завестися.
Обирав із доступных низкопрофільних G.Skill. Альтернативні варіанти:
G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 5600 MHz Flare X5 AMD EXPO (F5-5600J4040D48GX2-FX5)
G.Skill 96 GB (2x48GB) DDR5 5600 MHz Ripjaws S5 Black (F5-5600J4040D48GX2-RS5K)
Але вони обидві на Micron.
Взагалі-то я гратися в розгон не дуже хочу. Якщо поїде з налаштуваннями XMP-профілю, то буде супер.

SSD: Samsung 990 PRO 1TB
GPU: ASUS TUF-RTX4070TIS-16G-GAMING
Альтернатива: Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC
PSU: SeaSonic VERTEX GX-850
Вже придбав.
CASE: LIAN LI O11 AIR MINI
Вже придбав.
CASE Fans: 2 x Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap
У цього корпуса є 2х140 front і 1х120 rear. Хочу додати 140 на дно і на дах. По одному достатньо?

Задачі - в основному для роботи з 3D: важкі моделі в ZBrush, симуляція тканин в Marvelous Designer (як на процесорі, так і на відеокарті), робота з Cry/Unreal Engines і трохи в Marmoset Toolbag, текстуринг в Photoshop і Substance Painter з великою кількістю слоїв, рендер в Arnold for Maya (CPU). Періодично ігри.
Все повинно бути сумісне.
heidfeld
Member

Повідомлення

Lamobot: 17.05.2024 14:55
Можно взять дешевле и не хуже Scythe FUMA 3 https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kuler-s ... Tz4Vv.html
тесты
https://www.tomshardware.com/reviews/sc ... 3-review/2
https://www.techpowerup.com/review/scyt ... ler/9.html
Відповісти