Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Radio Bay
Member
А є куди поспішати? ) Півтора/два часи на всі триoversteve: ↑ 11.05.2024 20:30це все довго і напряжно
Ідея зрозуміла, але використовувати цю зубчатку по поверхні з перфорациєю для мне досить сумнівно
-
oversteve
Member
ну от як раз бачив відоси, як ними робили діри в недостатньо перфорованих мордах, я і сам такими коронками користуюся, і ними дуже зручно робити діри в дереві/металі, правда перфорацію покищо не доводилося сверлитиRadio Bay: ↑ 11.05.2024 20:49А є куди поспішати? ) Півтора/два часи на всі триoversteve: ↑ 11.05.2024 20:30це все довго і напряжно
Ідея зрозуміла, але використовувати цю зубчатку по поверхні з перфорациєю для мне досить сумнівно
-
Hells Angels
Member
Radio Bay: ↑ 11.05.2024 20:49А є куди поспішати?)
якщо не вийде чи щось піде не так, він же вас проклянеoversteve: ↑ 11.05.2024 20:57ну от як раз бачив відоси
-
oversteve
Member
якщо лізуть по товщині повнорозмірні 25мм+ вентилятори і не за всі гроші, то Arctic P14 Max, саме Мах, бо він і вібрувати/свистіти буде менше, за звичайний Р14, і статичний тиск там вище, та й взагалі працює тихішеVinzy: ↑ 11.05.2024 20:37 У меня стоят арктики P12 slim. На что тогда их заменить если не дырявить и чтобы ном дуло без шума лютого? Щас тихо в простое. В играх приемлемо. Реверсивки походу шумные судя по тех. характеристикам.
https://hwbusters.com/cooling/arctic-p1 ... 0mm-fan/8/
Відправлено через 5 хвилин 18 секунд:
попередньо попрактикуватися і пару дір в чомусь іншому просверлити, щоб зрозуміти сам процес, а насправді воно все досить легко сверлиться, якщо є якась практика і добре тримати дрелькуHells Angels: ↑ 11.05.2024 21:02Radio Bay: ↑ 11.05.2024 20:49А є куди поспішати?)якщо не вийде чи щось піде не так, він же вас проклянеoversteve: ↑ 11.05.2024 20:57ну от як раз бачив відоси
-
Radio Bay
Member
Може бути, я не 100% стверджую, я обмислюю можливі проблеми. У дереві я й сам от таким робив, столешниця, ДСП, отвори для дротів, їх круглою пластиковою заглушкою закривають, там все зрозуміло, вжік та випало знизу, вставил, красотаoversteve: ↑ 11.05.2024 20:57ну от як раз бачив відоси, як ними робили діри в недостатньо перфорованих мордах, я і сам такими коронками користуюся
Можливо таке, якщо, наприклад, цій кільцьовій штуці дати одразу забагато обертів, та тільки ці зуб'я у різні боки полетять. Мене ця перфорация насторожує, але буде весело, я в такі моменти промислові окулярі одягаю. Ну його в дупу цей героїзмHells Angels: ↑ 11.05.2024 21:02якщо не вийде чи щось піде не так, він же вас прокляне
-
daesz
Member
2 шт 140, в принципі будь-яких 25мм; якщо 3 пінові, то виставте в біосі сайлент мод чи щось типу того, якщо 4 пінові, то просто з під вінди налаштуйте нормальну курву, щоб не крутило вище 1к обертів, і буде і тихо, і холодно
-
Hells Angels
Member
з дремелем хороша ідея, але то краще десь найти в оренду на певний час, штука доволі специфічна і витрачати кошти на її придбання то лишнє.Radio Bay: ↑ 11.05.2024 21:25Можливо таке
-
oversteve
Member
ну ви ж бачите, що моя одна коронка коштує більше ніж ваш набір, то не з простаRadio Bay: ↑ 11.05.2024 21:25Може бути, я не 100% стверджую, я обмислюю можливі проблеми. У дереві я й сам от таким робив, столешниця, ДСП, отвори для дротів, їх круглою пластиковою заглушкою закривають, там все зрозуміло, вжік та випало знизу, вставил, красотаoversteve: ↑ 11.05.2024 20:57ну от як раз бачив відоси, як ними робили діри в недостатньо перфорованих мордах, я і сам такими коронками користуюся
Можливо таке, якщо, наприклад, цій кільцьовій штуці дати одразу забагато обертів, та тільки ці зуб'я у різні боки полетять. Мене ця перфорация насторожує, але буде весело, я в такі моменти промислові окулярі одягаю. Ну його в дупу цей героїзмHells Angels: ↑ 11.05.2024 21:02якщо не вийде чи щось піде не так, він же вас прокляне
ці дешеві коронки по дереву гнуться і коцаються від звичайного дсп, а та коронка по металу тверда і товста, там треба постаратися, щоб її поxерити
-
daesz
Member
Я на алі декілька років тому замовив лижні окуляри, дешеві (десь в районі сотки вийшли) і якраз те що треба для пиляння/сверлінняRadio Bay: ↑ 11.05.2024 21:25Може бути, я не 100% стверджую, я обмислюю можливі проблеми. У дереві я й сам от таким робив, столешниця, ДСП, отвори для дротів, їх круглою пластиковою заглушкою закривають, там все зрозуміло, вжік та випало знизу, вставил, красотаoversteve: ↑ 11.05.2024 20:57ну от як раз бачив відоси, як ними робили діри в недостатньо перфорованих мордах, я і сам такими коронками користуюся
Я тоді ще працював над власним проектом корпусу, але так воно нікуди й не дійшло
-
Radio Bay
Member
Згоден, найбільш інтелігентний шляхHells Angels: ↑ 11.05.2024 21:34з дремелем хороша ідея, але то краще десь найти в оренду на певний час, штука доволі специфічна і витрачати кошти на її придбання то лишнє.
Маєте рацію, ціна не з проста. Гарна ідея - дремель у прокат або можно лот на "Кабанчику" розмістити, щоб хтось приїхав з ним та прямими руками віпилив отвориoversteve: ↑ 11.05.2024 21:35а та коронка по металу тверда і товста, там треба постаратися, щоб її поxерити
-
Vinzy
Member
-
oversteve
Member
До речі можливо комусь знадобиться подібна інфа по гарантії і допоможе при виборі - почав шелестіти Arctic P12, я його брав в місцевому КТС, то ж просто закинув в магазин, вони йоги відправили в СЦ і десь за півтора тижні виділили новий, враховуючи що ціна на арктики досить низька, при тому що вентилятори досить ок, гарантія 5 років і працює, а затрати на заміну по гарантії 0, то як на мене зашибісь варіант
-
oversteve
Member
та ну, це буде гірше і більш шумно, ніж 2 слімки 120, які є у людини, вже не кажучі про повноцінні товсті вентилятори0kie: ↑ 13.05.2024 07:31 Vinzy
Можешь ещё такую шнягу попробовать. Всё же лучше, чем пилить корпус...
-
oversteve
Member
І ще один нюанс виліз по Arctic P12 PWM, який по гарантії видали - старий був ревізії 2, новий рев.4. Рев.2 по спекам мав стартувати від 2.8В, а рев.4 від 4.5В, по факту перший десь від 3В і стартує, а другий хоче біля 8В, і напевно десь під 1.5к обертів розганяється зі старту, так що для них регулювання тільки ШИМ, скручувати напругу для отримання нихькіх обертів не вийде, якщо хтось буде планувати таке робити. Підозрюю що така сама ситуація і з іншими Арктиками, у яких в спеках зараз стартова напруга від 4.5В (Мах, всі моделі ПВМ). Із позитивного - у рев.4 сам мотор тихіше працює
-
Patruletz
Member
що перші котрі купував у жовтні, що останні у березні всі 7 штук 4 ревізії.oversteve: ↑ 19.05.2024 11:59по Arctic P12 PWM
-
oversteve
Member
Рев.4 вже досить давно випускають, точно більше року, а ті рев.2 у мене ще з кінця 22 року, так що в принципі нічого дивного, що зараз всі рев.4Patruletz: ↑ 19.05.2024 12:37що перші котрі купував у жовтні, що останні у березні всі 7 штук 4 ревізії.oversteve: ↑ 19.05.2024 11:59по Arctic P12 PWM
я скорше про те, що більшість оглядів арктиків досить старі і там всюди рев.1-2 і вони стартують з низької напруги, і можливо хтось захоче повісити їх на реобас або на понижуючий напругу перехїдник, а з рев.4 такий фокус не пройде.
Ну і ті моделі, що без ПВМ по спекам і далі мають стартувати з 3В, так що скорше за все там старий мотор, який буде трохи більш шумний, ніж у ПВМ версій.
-
Vinzy
Member
Подскажите плиз вентилятор чтобы продувал радиатор BeQuiet pure rock 2. Тот что в комплекте (pure wings 2 120mm) идет какой-то кал. После радиатора вообще не чувствую хоть какой-то поток воздуха. Вот и думаю заменить на вдув получше, а этот сзади влепить.
Пока выбрал
Arctic p12(обычный, не мах)
Thermaltake Toughfan 12 Performance Fan 120мм
Вот только за термалтейк непонятно. Он новинка на розетке. Но пишут для радиаторов специально.
Вот только еще стоит вопрос шума. Понятно ноктуа тихо, но пишут не прям сильно продувает. Хотелось бы баланс. Если кто брал что-то иное и хорошо показло себя в раьоте буду оч благодарен за модели
Пока выбрал
Arctic p12(обычный, не мах)
Thermaltake Toughfan 12 Performance Fan 120мм
Вот только за термалтейк непонятно. Он новинка на розетке. Но пишут для радиаторов специально.
Вот только еще стоит вопрос шума. Понятно ноктуа тихо, но пишут не прям сильно продувает. Хотелось бы баланс. Если кто брал что-то иное и хорошо показло себя в раьоте буду оч благодарен за модели
-
oversteve
Member
а чим Мах не влаштовує? за свої гроші один з кращих вентиляторівVinzy: ↑ 02.06.2024 17:11Thermaltake Toughfan 12 Performance Fan
таффен 12 про по оглядах норм, звичайний по відгуках не айс
-
Vinzy
Member
oversteve
Отзывы пишут что после 2000об он очень шумный. Мне шум воздушного потока не критичен. Но если есть гул при этом то это беда. Уже в корпусе 8 вентиляторов и их практически не слышно до 1300оборотов.. Но это все слим версии.
Отзывы пишут что после 2000об он очень шумный. Мне шум воздушного потока не критичен. Но если есть гул при этом то это беда. Уже в корпусе 8 вентиляторов и их практически не слышно до 1300оборотов.. Но это все слим версии.