Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
odessitmws
Member

Повідомлення

heidfeld
Ну так в видео оба телека с зональной подсветкой, просто у одного их больше от того и называют миниледом... а тут сравнивают с задней/боковой
GentleAlex
Junior

Повідомлення

korea: 17.04.2024 22:09 Допоможіть обрати один з трьох ТВ:
Samsung QE55LS03BAUXUA
Philips 55PUS8818/12
TCL 55C805

Гратись не планую, в основному беру для перегляду фільмів/серіалів.

Десь з 2018 користуюсь LG UK6200PLA звук і кольори подобаються. Кріпити буду на стіну, переглядати з трьох метрів.

Завтра/після завтра буду дивитися їх оффлайн. Знаю що вони абсолютно різні, але +/- в одній ціні і мають свої переваги. У самсунга це тоненький провід і матовий екран + цікаве кріплення до стіни, у філіпса навколишня підсвітка, а ТЛС - не певен, але кажуть, що за ці гроші краща матриця :dontknow:
Якщо хтось вкаже на що варто звернути увагу буду вдячний :beer:
Маю схожого Самсунга та 65-го Філіпса цього ж покоління - поки що Філіпс подобається більше. Джентельменський набір ПО (лампа, num, vimu, torrserv), якість зображення, звук, підсвітка ембі вже кілька місяців щовечора змушують проводити вечора за переглядом біля нього.
video777
Junior

Повідомлення

Підкажіть будь ласка де у Києві купити новий сірий олед Samsung QE55S90C без ньюансів і у рідній плівці не вітринний
Як його перевірити на биті піксели та чи можна безпосередньо з рідного пульта побачити скільки він працював в хвилинах
Як його правильно розпакувати і встановити
Хто реально купив и задоволений продавцем
1раз вже спробував закинув 500 гр задатку
Через 10 днів кажуть є тільки з браком давайте інший купите...
Гроші повернули але не одразу і тягли час...
І чи можна безпосередньо у них купити і самому забрати а не доставка додому

https://licost.com.ua/ua/samsung-qe55s9 ... I4QAvD_BwE
Тут хтось купував

Дайте будь ласка відеоролик на розпаковку и установку
1985god
Member

Повідомлення

Я тут скачав 2 роздачі з гуртом толока
Тривалість: 01:58:59
Якість: UHD BDRemux 4K 2160p

Відео:
кодек: H.265 (HEVC)
розмір кадру: 3840x2160
бітрейт: 70109 кб/с
бітова глибина: 10 біт
кольоровий простір: BT.2020 (HDR)

https://toloka.to/t109146

І запустив з компа serviio media server на свій телевізор 55 lg 4k досить бюджетний куплений років 6-7 тому

І що я бачу у фільмах бітрейт 60 70 мегабіт/сек Телевізор весь час пригальмовує тобто таке враження що під вантажує , Ну таке враження що не вистачає швидкості інтернету але насправді Мережа моніторингу з комп’ютера не завантажується більше 86 мегабіт
від комп’ютера до роутера Gigabit , але от на телевізорі 100 мегабіт , Комп хороший роутер теж, Моніторив завантаження роутера тп лінк ах1800 в нормі 5-10%.
Виходить телевізор просто не стягує перекодовувати ?
А який у вас телевізор та чи лагає він при відтворенні 60 Мегабіт потоку ?
Може якщо щось повидаляти на телевізорі якісь додатки це йому допоможе ? :laugh: якщо це взагалі можливо видалити додатки

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
Можливо спробувати інший медіа сервер. Просто я вже більше ніж півроку не включав телевізор і трохи забув як воно працює

Отправлено спустя 53 секунды:
В яких телевізорах Gigabit лан порт ? Чи можна це вважати опосередкованою ознакою того що телевізор стягне?
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god
Может быть несколько составляющих - не вытягивает процессор телевизора, не вытягивает поток через сеть, дело в том, что у вас может быть и больше 100Мбит/с иногда и тут начинаются тормоза, не вытягивает встроенный плеер. В общем, если это телевизор, та ещё и старый, та ещё не на Андроиде - то всё может быть.
Выход - купить приставку типа того же Mi Box S 2-й генерации за 2 тыс. грн и будет всё ОК, плюс добавится куча возможностей.
Tesseract
Member

Повідомлення

1985god: 10.05.2024 00:17serviio media server
Схоже, що комп не встигає перекодовувати, бо коли я останній раз дивився цю штуку, то не знайшов там можливості вимкнути перекодування. Тому я зараз користуюся прогою Universal Media Server, яка дозволяє вписати в конфігу "disable_transcoding =true" і просто стрімити файли як вони є.
Kassatka
Member

Повідомлення

1985god
У мене телевізор Sony XR-50X94J (Google TV) також через 100 Мбіт/с Ethernet фільми з подібним бітрейтом лагає. А якщо перекину на 512-гігову флешку і потім вставлю флешку в ТВ, то через USB працює без лагів. Там і USB 2.0 цілком вистачить, бо 480 Мбіт/с значно вище, ніж 100 Мбіт/с. Спробуйте цей фільм запустити з великого обсягу флешки або з зовнішнього HDD. Якщо лаги зникнуть, значить таки винен 100 Мбіт/с. Чи це комп декодує, а телик старий телик на WebOS такого формату відео не розуміє, бо я не уявляю собі поки що, що таке serviio media server? А то якщо обзаведетеся приставкою також зі 100 Мбіт/с, то знов можуть бути такі ж самі лаги вже на приставці і на Андроїд ТВ. Там де 70 Мбіт середній бітрейт, там він туди-сюди коливається і місцями може доходити й до 100 Мбіт та й сам інтерфейс не факт що всі 100 Мбіт/с чесно й завжди пропустить.
Проблему з 100 Мбіт/с буває, що вирішують підключенням через Wi-Fi, якщо вдасться досягти при цьому більше 100 Мбіт/с. А ще на деяких телевізорах вирішували підключенням Ethernet-кабелю в телевізор через USB-свисток, але не факт що на вашому старому телеку таке можливо.
Avenger80
Member

Повідомлення

Kassatka
Через что смотрите фильмы, через какой плеер на своём Google TV? Поставьте тот же Vimu. На счёт приставки - так можно ж задействовать 5Ггц частоту wifi и будет счастье, если приставка не сильно прям далеко от роутера, то свободно будет выше 100Мбит/c на 5Ггц, в отличие от 100Мбит/c Lan. Поэтому приставка будет лучше в любом случае для 1985god - человек получит более мощное железо, более совершенную ОС с большими возможностями (установки программ apk - Torrserve, NUM, VImu, Lampa и т.д. и т.п.), дальше - получит более скоростное соединение по wifi. Т.е. получит тот же Google TV как и у вас, только на более мощном железе, чем у вас.
спойлер
Честно, если на телевизоре нет Андроид TV, Google TV - я не понимаю, как можно пользоваться нормально всеми благами СМАРТ функций, на всяких Tizen или WebOS и особенно на телевизорах 5-10 летней давности - это же всё очень неудобно, урезано и вообще.

Отправлено спустя 27 минут 18 секунд:
1985god
А вообще, Kassatka, правильно написал - попробуйте фильм этот через USB проиграть и это всё покажет. Но в любом случае при покупке приставки с голосовым управлением, Андроид TV, Google TV будет совершенно другой экспириенс, чем с этими Tizen или WebOS.

Отправлено спустя 2 часа 21 минуту 16 секунд:
А может дело не в самой сети (скорости сети), а в serviio media server и вашем плеере в телевизоре (железе и ПО). Просто у себя проверил на Gemini 80Гб (HEVC, 80973 Kбит/с) и без участия приставки, а чисто телевизор и DLNA сервер на роутере - что по wifi (2,4Ггц), что по проводу на телевизоре Самсунг 7 серии (2019г.) не увидел тормозов.
1985god
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.05.2024 08:22 1985god
Может быть несколько составляющих - не вытягивает процессор телевизора, не вытягивает поток через сеть, дело в том, что у вас может быть и больше 100Мбит/с иногда и тут начинаются тормоза, не вытягивает встроенный плеер. В общем, если это телевизор, та ещё и старый, та ещё не на Андроиде - то всё может быть.
Выход - купить приставку типа того же Mi Box S 2-й генерации за 2 тыс. грн и будет всё ОК, плюс добавится куча возможностей.
дякую за пораду ! Ніколи не стикався з цими девайсами , хоча з технологіями товаришую. Якщо вам не тяжко прояснити пару деталей, лікбез схеми роботи ?
1) чи зможу я тягнути сам фільм = файл з компа на приставку і далі на ТВ ? Яким шляхом файл з ПК буде потрапляти на приставку якщо в ній нема LAN порту
2) у мене додасться 3-й пульт один від ТБ другий від акустичної системи третій від смарт ТВ , буду як діджей телеоператор :gigi:

приставка https://www.mi.com/global/product/xiaom ... -gen/specs

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
Tesseract: 10.05.2024 10:35
1985god: 10.05.2024 00:17serviio media server
Схоже, що комп не встигає перекодовувати, бо коли я останній раз дивився цю штуку, то не знайшов там можливості вимкнути перекодування. Тому я зараз користуюся прогою Universal Media Server, яка дозволяє вписати в конфігу "disable_transcoding =true" і просто стрімити файли як вони є.
диився по диспечеру завдань і по AIDA64 навантаження на проц щось порядка до 10% Ryzen 5 3600 + RTX3060 12 Gb , хоча райзен на частоті 4,2 переважно
заарз спробую вашу програму медіасервера ?
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god
1) Будет попадать через wifi (приставки)-роутер-компьютер. Можно по сети, открыв папку на компьютере, можно через DLNA (у меня к роутеру подсоединён внешний жесткий диск). К примеру, в том же проигрывателе Vimu (та и MX player, VLC), которые можно поставить с помощью apk есть сетевые функции, есть DLNA функции. Но наиболее продвинутый Vimu. Какая разница LAN или Wifi? Просто это тип соединения разный, но везде вы получаете связь с роутером и компом.
2) По пультам особо не скажу, у меня сейчас два пульта от телевизора и приставки - приставочным пультом управляю самой приставкой, а от телевизора просто громкостью телевизора. Хотя в том же пульте Mi Box S обещают управлять и телевизором (громкостью).
Просто купив приставку, вы получите обновлённую функцию смарт возможностей своего телевизора, может и не нужно будет тянуть фильмы с компа, будете их смотреть онлайн или запускать торренты с Torrserve. Телевизор превращается в монитор в таком случае, который выводит изображение, а приставка уже это мозги (системник). Если вы не совсем довольны мультимедийной частью своего телевизора, то приставка его снова оживит.
Kassatka
Member

Повідомлення

Avenger80
Ну так, через ViMu великі графонисті HDR-ні фільми й дивлюся, щось дрібне невеличке через VLC-плеєр. Купив ViMu Media Player for TV через те, що він підтримує відтворення Dolby Vision, і дійсно таки відтворює Dolby Vision прямо з MKV-файлів. VLC та стандартний плеєр Dolby Vision не вміють.
Стосовно WiFi, то я купив собі потужний маршрутизатор Mikrotik RB4011iGS+RM з розрахунку для торентів без функціоналу WiFi, з розрахунку що не дуже то мені той WiFi вдома й потрібен, а коли знадобиться, то докуплю окрему точку доступу WiFi. Можна було за +2000 грн. купити варіант з WiFi, причому дуже потужним, але не хочу зайвий раз опромінюватися, краще коли все по-стародавньому через дроти працює. Тож малобітрейтні фільми буду розшарювати через LAN, а 70+ Мбіт перекидати на USB-носій.
Avenger80: 10.05.2024 14:33более совершенную ОС с большими возможностями (установки программ apk - Torrserve, NUM, VImu, Lampa и т.д. и т.п.), дальше - получит более скоростное соединение по wifi. Т.е. получит тот же Google TV как и у вас, только на более мощном железе, чем у вас.
Честно, если на телевизоре нет Андроид TV, Google TV - я не понимаю, как можно пользоваться нормально всеми благами СМАРТ функций, на всяких Tizen или WebOS и особенно на телевизорах 5-10 летней давности - это же всё очень неудобно, урезано и вообще.
"Torrserve, NUM, VImu, Lampa" У принципі крім VImu, я нічим з цього не користуюся. Торренти з компа, а потім уже скачані плейером ТВ дивитися. У принципі в мене Full HD телік LG 2014 року моделі часів 3D, користувався перед своїм Соні, зараз віддав у кімнату до батьків. Так у ньому на Web OS такий чудовий всеїдний стандартний плейер, що на 200 фільмів різних кодеків може хіба якийсь один не відтворить. Звісно без 4K та H265, але ж це ще з епохи Full HD. Проте й DTS відтворює і взагалі з кодеками чудово. Зараз звісно у нових Tizen або WebOS буде з DTS та Dolby Vision проблеми, чого нема на моєму Google Tv Соні, ще й дуже зручно, що VLC та WiMu вміють з Samba-протоколом працювати, замість того, щоб лише з одним DLNA мучитись. А ще під Android TV зручний додаток для онлайн IPTV та фільмів, для WevOS він менш функціональний, встановлюється вручну й вимагає постійно вставленої флешки й запускається через дупу з десятої спроби.
А так якщо приставка, то я переживаю, що вона не буде використовувати фірмові покращувалки зображення, вбудовані в телік, особливо у моєї Sony, та й два пульти й два окремих увімкнених пристрої замість одного не дуже добре, тому я б надавав перевагу дивитися фільми безпосередньо теліком, а не приставкою, якщо це можливо і Android Tv/Google TV у цьому дають перевагу. Але коли вже є телевізор з обмеженим функціоналом, тоді звісно простіше купити приставку, ніж замінити телевізор.
1985god
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.05.2024 16:04 1985god
1) Будет попадать через wifi (приставки)-роутер-компьютер. Можно по сети, открыв папку на компьютере, можно через DLNA (у меня к роутеру подсоединён внешний жесткий диск). К примеру, в том же проигрывателе Vimu (та и MX player, VLC), которые можно поставить с помощью apk есть сетевые функции, есть DLNA функции. Но наиболее продвинутый Vimu. Какая разница LAN или Wifi? Просто это тип соединения разный, но везде вы получаете связь с роутером и компом.
2) По пультам особо не скажу, у меня сейчас два пульта от телевизора и приставки - приставочным пультом управляю самой приставкой, а от телевизора просто громкостью телевизора. Хотя в том же пульте Mi Box S обещают управлять и телевизором (громкостью).
Просто купив приставку, вы получите обновлённую функцию смарт возможностей своего телевизора, может и не нужно будет тянуть фильмы с компа, будете их смотреть онлайн или запускать торренты с Torrserve. Телевизор превращается в монитор в таком случае, который выводит изображение, а приставка уже это мозги (системник). Если вы не совсем довольны мультимедийной частью своего телевизора, то приставка его снова оживит.
телевізор має Wi-Fi 2,4 ГГц? в принципі діапазон у мене не дуже запаскуджений , але щойно замірив телефоном спідтестом на місці де стоїть ТВ там 35 Мбіт\сек :) тому дякую за пораду з приставкою, але якось нема довіри Wi-Fi та й банальна математика не грає фільм 70 Мбіт, а вай фай 35 :) .
universal media server не подобається два пункти одразу 1) просить авторизацію без неї не запускається ...2) навіщось запускає браузер ...буду шукати інший
або прийдеться змиритися і качати ільми з нижчим бітрейтом :) ну і ще варіант флешки \ зовнішнього ХДД спробую

приставки які по LAN зєднуються яку обрати ?
https://ek.ua/ua/ek-list.php?katalog_=3 ... 4957,44958 такі штуки вирішать питання ? яку з них краще взяти ?

щось я туплю у Xiaomi TV Box S (2nd Gen) буде на вай фай 5 підключатися до роутера , а вже HDMI до ТV :rotate: але кабель всетаки надійніше якщо вже він там прокладений то чому його не використати ?
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god
Посмотрите Технозон (Youtube) и прошу, не берите всякие приставки за 1000грн (всякие Х96 и т.д.). На счёт отсутствия LAN - это не правило, а особенность Mi Box S, в основном есть Lan у приставок (а у многих даже 1Гбит). Раньше были популярные Mecool, Ugoos.
Скажите, а 35Мбит/c это на какой частоте wifi у вас в телефоне?
1985god
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.05.2024 17:02 1985god
Посмотрите Технозон (Youtube) и прошу, не берите всякие приставки за 1000грн (всякие Х96 и т.д.). На счёт отсутствия LAN - это не правило, а особенность Mi Box S, в основном есть Lan у приставок (а у многих даже 1Гбит). Раньше были популярные Mecool, Ugoos.
Скажите, а 35Мбит/c это на какой частоте wifi у вас в телефоне?
я спробую hdd , інший медіаплеєр на ПК , та останнім буде дивитися в бік Gelius Pro Smart TV Box AirMax 4/32 (GP-TB001) https://ek.ua/ua/prices/gelius-pro-smar ... rmax-4-32/ а може ноутбука , який буде працювати як медіаплеєр :) , все залежить від того яку мені дадуть зарплату :shuffle: бо як виявилось фільм то
High Efficiency Video Coding або HEVC) — сучасний стандарт стиснення відео, який розглядається як наступник нині популярного H. 264, затверджений Міжнародним союзом електрозв'язку (МСЕ) в кінці січня 2013 року.
хоча теле виявився не таким древнім як я думав 2019 рік lg 55uk6400plf
https://www.displayspecifications.com/ru/model/82311217 навіть є 5 ГГц Wi Fi s yfdsnm gslnhbve' H.265 / MPEG-H Part 2 / HEVC :super:
спойлер
3GPP (3rd Generation Partnership Project, .3gp)
AVI (Audio Video Interleaved, .avi)
DivX (.avi, .divx, .mkv)
Flash Video (.flv, .f4v, .f4p, .f4a, .f4b)
H.263
H.264 / MPEG-4 Part 10 / AVC video
H.265 / MPEG-H Part 2 / HEVC
MKV (Matroska Multimedia Container, .mkv .mk3d .mka .mks)
QuickTime (.mov, .qt)
M2TS (Blu-ray Disc Audio-Video (BDAV) MPEG-2 Transport Stream, .m2ts, .MTS)
MP4 (MPEG-4 Part 14, .mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r, .m4v)
MPEG-4
TS (MPEG Transport Stream, .ts, .tsv, .tsa)
VC-1
VP9
хоча саме меню вже приторможує :( і фільм чомусь теж :eek: :rolleyes: :insane:
значить є сенс розбиратися та експерементувати
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god
https://ek.ua/ua/ek-item.php?resolved_n ... ew_=review - 8k :gigi: и т.д. - вот это о чём я и писал, какая-то сомнительная китайщина подвального уровня. Те же Mecool, Ugoos, Mi Box S (тем более) себя зарекомендовали на 100% среди пользователей, а здесь даже непонятна начинка и плюс маркетинговые 8k, говорит о высоком уровне китайщины в худшем его смысле, вот из-за таких приставок люди и разочаровываются в них, говорят, что это гадость, понакупив приставок уровня X96 за образно говоря 600грн, которые глючат и тормозят. :) Кстати, есть ещё TOX3, как дешёвая альтернатива Ugoos. В общем, эту тему надо изучать и это здесь оффтоп. Но тема интересная и очень сильно расширяет возможности телевизора с плохим СМАРТом. :)
спойлер

Востаннє редагувалось 10.05.2024 17:48 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
ADv
Member

Повідомлення

Положение роутера относительно тв многое решает. Например у меня через 1 стену на 5ггц канала хватает на высокий битрейт, но достаточно открыть одну стеклянную балконную дверь между роутером и тв - всё, пропускная падает ниже 100мбит и начинаются тормоза высоких видеопотоков. Получить больше 100мбит на 2.4 - из разряда фантастики даже в идеальных условиях. Потому если и покупать приставку, то либо с возможностью подключить кабелем гигабит, либо переносом роутера ближе к приставке и работе на 5ггц.
1985god
Member

Повідомлення

Всім дякую ! :super: підключив зовнішній HDD і той фільм гладко плавно без глюків без гальм ...
Значить питання не на стороні ТВ . Значить продовжуєм мучити медіасервери підбирати

Отправлено спустя 21 минуту 58 секунд:
поки що буду писати негативний досвід Simple DNA , universal media server, Serviio, 5kplayer. kodi
Tesseract
Member

Повідомлення

1985god: 10.05.2024 15:172) у мене додасться 3-й пульт один від ТБ другий від акустичної системи третій від смарт ТВ , буду як діджей телеоператор :gigi:
Якщо приставка підтримує протокол HDMI-CEC то нею можна керувати пультом від телевізора. Але в налаштуваннях телевізора можливо доведеться ввімкнути цю фічу. До того ж різні виробники її по різному називають.
Також цей протокол дозволяє робити навпаки, і керувати телевізором з приставки. Акустикою таким чином також можна керувати, якщо вона підтримує цей протокол і підключена через HDMI.
1985god: 10.05.2024 16:52universal media server не подобається два пункти одразу 1) просить авторизацію без неї не запускається ...2) навіщось запускає браузер ...
Це історія про те, що "а давайте усе перепишемо з нуля" це майже завжди погана ідея. У них був звичайний інтерфейс з купою налаштувань, але вони вирішили зробити новий на основі вебу. Звичайно ж не доробили і кинули на півдорозі. Але старий інтерфейс усе ще доступний, якщо клікнути правою кнопкою мишки по іконці в трею і вибрати "Налаштування (старі)". Всередині є кнопка "Edit UMS configuration manually" куди треба додати рядок "disable_transcoding =true". Решта налаштувань на ваш смак.
Avenger80: 10.05.2024 17:36В общем, эту тему надо изучать и это здесь оффтоп. Но тема интересная и очень сильно расширяет возможности телевизора с плохим СМАРТом. :)
Там скоро новий Chromecast від гугла буде виходити, собі я мабуть його візьму.
Kassatka
Member

Повідомлення

1985god: 10.05.2024 18:18 Значить продовжуєм мучити медіасервери підбирати
Думаю, що це нічого не допоможе, якщо піки бітрейту в 100 Мбіт LAN впираються. Ще якщо багато бітрейту займають оригінальна англійська чи якісь інші доріжки, то можна перезібрати MKV-файл за допомогою MKVToolNix, викинувши зайві аудіодоріжки. Заодно зменшує розмір файлу. Але все рівно звук не надто багато займає у порівнянні з відео навіть якщо дуже якісний. Треба якось обходити обмеження 100 Мбіт LAN для фільмів високого бітрейту.
1985god
Member

Повідомлення

Я вирішив костилем - зовнішньою кишенею для ssd sata :) :shuffle:
Відповісти