Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
acidburn
Member

Повідомлення

offece-trader: 04.05.2024 22:57 А как вообще дружить сб лайв с вин10 64 ? А то в устройствах показывается, но драйвера как то не ставятся с родного сайта, может где есть какая сборка правильная по вин10 64 ?
Та до чого тут збірка, воно вже в 7 вінді працювало тільки з бубном, а в 10 тільки КХ драйвера (ставити як адмін, +режим сумісності з 7, вбудований звук бажано в біосі відключити)

https://drivers.softpedia.com/get/SOUND ... l#download

або https://www.kxproject.com/download
Бумик
Member

Повідомлення

acidburn: 05.05.2024 00:05 воно вже в 7 вінді працювало тільки з бубном, а в 10 тільки КХ драйвера (ставити як адмін, +режим сумісності з 7, вбудований звук бажано в біосі відключити)
В Win XP теж замучився з цією SB Live(SB 0220),підійшли дрова від Sound Blaster Audigy,якщо кому може треба,закину на якийсь файлообмінник.
А по запиту SB 0220 скачував купу різних дров,всюди були трабли.
offece-trader
Member

Повідомлення

acidburn: 05.05.2024 00:05
offece-trader: 04.05.2024 22:57 А как вообще дружить сб лайв с вин10 64 ? А то в устройствах показывается, но драйвера как то не ставятся с родного сайта, может где есть какая сборка правильная по вин10 64 ?
Та до чого тут збірка, воно вже в 7 вінді працювало тільки з бубном, а в 10 тільки КХ драйвера (ставити як адмін, +режим сумісності з 7, вбудований звук бажано в біосі відключити)

https://drivers.softpedia.com/get/SOUND ... l#download

або https://www.kxproject.com/download
Спасибо, буду пробовать. Я просто зашел на страницу креатива, там под 8 есть 64 драйвера вот и пытался их присобачить к 10, а оно совсем никак.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Пардон , про який бубен іде річ. Прямо сьогодні тикав SB0220 на Асрок 775і65G .
Під 7кою просто тикаєш диспетчер у папку з дровами від аудіджи.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Я канєшно вибачаюсь B-) але навіщо SBLive 5.1 юзати під Win 10 якщо його легко покарає по якості звуку будь-який Ріалтек?
acidburn
Member

Повідомлення

ApostolCV: 05.05.2024 00:23 Пардон , про який бубен іде річ. Прямо сьогодні тикав SB0220 на Асрок 775і65G .
Під 7кою просто тикаєш диспетчер у папку з дровами від аудіджи.
Дрова всеж-таки не зовсім ті, звук є але у мене були проблеми чи то з багатоканалом, чи з оптикою, вже не пам'ятаю. Тільки з КХ стало все ок але реально навіщо воно без нормального ЕАХ
навіщо SBLive 5.1 юзати під Win 10 якщо його легко покарає по якості звуку будь-який Ріалтек?
Для плат часів 775 – хіба що тільки на топових, інакше шум і наводки. А реально якісний ріялтек з'явився приблизно в часи зникнення PCI слотів
spoglyadach
Member

Повідомлення

acidburn: 05.05.2024 00:59 Для плат часів 775 – хіба що тільки на топових, інакше шум і наводки. А реально якісний ріялтек з'явився приблизно в часи зникнення PCI слотів
Так, бо далі PCI пішов через контроллери без нативної підтримки чіпсетами, тоді і поставив хрест на цьому роз'ємі в рамках основної системи.
А от стосовно ріалтеків все правильно, десь з 2007-2008 років почалась їх декриміналізація вже точно не пам'ятаю бо багато років юзав X-Fi Elite Pro :up:
radical
Member

Повідомлення

Саме з SB0220 були якісь трабли з драйверами чи то під DOS, чи під Win98. Тому для ретро-систем її не рекомендують, я SB0160 спеціально знайшов з GAME портом натомість.
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 05.05.2024 00:27Я канєшно вибачаюсь B-) але навіщо SBLive 5.1 юзати під Win 10 якщо його легко покарає по якості звуку будь-який Ріалтек?
Достал ящик с железками сел проверять, материнка которая стоит сейчас как тестовая на 775 под вин10, потому под ней и пытался завести :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Краще таке тестувати без костилів на нативній Win XP з нативними драйверами, бо будуть танці з бубном. Вони і так будуть але з Win 10 їх стане тільки більше
nochnik89
Member

Повідомлення

amd firegl v5600
есть такая карточка. Интересна вообще коллекционерам или такое ? :)
radical
Member

Повідомлення

По идее, это проф аналог ATI Radeon HD 2600 PRO/ХТ
nochnik89
Member

Повідомлення

radical
Никогда не сталкивался со старым проф сегментом от амд ) поэтому даже не знаю. Драйверы на вин 7 есть .
radical
Member

Повідомлення

А у кого є celeron tualatin 1400 B1, до скількох він зазвичай гониться без фанатизму з вольтмодами?

В мене щось ледве-ледве 109*14, але то, можливо, плата дурить.
sania
Junior

Повідомлення

https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=83643

пише що 125 по шині. Але автор мабуть з вольтажем грався.
radical
Member

Повідомлення

У мене, як виявилось, і нема пристойної в плані розгону "туалатинової" плати.
На тій, з якою він прийшов, (і815 PCPartner) були сильно здуті електроліти, переставив проц в Chaintech CT-6VIA5T, вона максимум 109 по шині запускається.
Є ще дві плати від MSI на "туалатинових" чипсетах VIA, але там з розгоном ще гірше, ніж на чайнику, не хочу навіть і пробувати.
Десь ще була плата Еліттруп на 815, там розгін з біосу хоч і з великим кроком, але там є можливість виставити Vcore джамперками.
mklm
Member

Повідомлення

ніколи не ганяв на повітрі тухліки, але думаю що 1.7 має бути стейбл
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

radical: 08.05.2024 20:33 У мене, як виявилось, і нема пристойної в плані розгону "туалатинової" плати.
На тій, з якою він прийшов, (і815 PCPartner) були сильно здуті електроліти, переставив проц в Chaintech CT-6VIA5T, вона максимум 109 по шині запускається.
Є ще дві плати від MSI на "туалатинових" чипсетах VIA, але там з розгоном ще гірше, ніж на чайнику, не хочу навіть і пробувати.
Десь ще була плата Еліттруп на 815, там розгін з біосу хоч і з великим кроком, але там є можливість виставити Vcore джамперками.
Колись давно бавився Туалатінами. Мав Asus CUBX під них, непогано йшли.
Бумик
Member

Повідомлення

Може хтось підкаже.Таке ось питання.
Комп 486
мамка Socket 3
проц AMD-DX4 133 Mgz
ОЗУ 48 МB Simm 72 (EDO)
відео S3 Virge Trio 64/ 2MB (PCI)
звук ESS 1869 (ISA)
WIN 95 4.0.950.B
Так ось,трабла зі звуком.Після встановлення драйверів все працює,все ОК.Але опісля того,як виключити чи ребутнути комп,*злітає* драйвер звука.Оновлюю драйвер(без різниці,через *встановлення нового обладнання* чи через *властивості - пристрої*),звук відновлюїться,але до першого виключення чи ребуту.
Від версіі драйверу це не залежить.Вінда свіжовстановлена,так би мовити,без різного *сміття*.Також *бавився* з перериваннями,нічого не допомагає.
Встановлював по черзі в усі наявні три слоти ISA ,що є на мамці,все одно таке коїться.
Що воно може бути та як це побороти?Дякую.
спойлер
Зображення
radical
Member

Повідомлення

Може, четвірочна плата (не томатина якась часом?) просто не дуже дружить зі стандартом Плюнь&Плач. Що там у біосі є стосовно підтримки PnP і чи є можливість спробувати non-PnP карту?
Можна ще спробувати задати карті ресурси вручну через диспетчер пристроїв, щоб система їх не вибирала сама.
Відповісти