RX 5700XT перезагружается в играх

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Fifanio
Junior

Повідомлення

tiger_403: 03.05.2024 13:13 Кстати да,верно ребята написали выше-очень похоже на проблемы с памятью,понизьте частоты и понаблюдайте.
Никак нельзя понизить. В афтербернер ползунок частоты памяти стоит на минимуме(видно на втором скрине выше) В АМД адреналин в ручную так же не дает понизить, стоит память минимум в 1750 MHz, и ниже никак нельзя почему то. По поводу перегрева памяти тоже нет, открывал игру на первом мониторе, на втором GPU-Z, память успела прогреться до 65 градусов и перезагрузился комп. А перегрев памяти пишут происходить аж после 100 градусов
big_bang
Member

Повідомлення

3DMark
Unigine Superposition

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
спробуй зашити рідний біос і проведи повторно тести

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
ага
в мене була карта від зелених, шо нормально працювала, а от тільки нагрузиш пам'ять - виліт.
були биті банки !

друже, спробуй те шо я тобі писав вище - біос, бенчмарки...
не піде - gehka3
сам в нього нічого не ремонтував, але всі його радять :-/ :popcorn:
Fifanio
Junior

Повідомлення

big_bang: 03.05.2024 13:23 3DMark
Unigine Superposition

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
спробуй зашити рідний біос і проведи повторно тести

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
ага
в мене була карта від зелених, шо нормально працювала, а от тільки нагрузиш пам'ять - виліт.
були биті банки !

друже, спробуй те шо я тобі писав вище - біос, бенчмарки...
не піде - gehka3
сам в нього нічого не ремонтував, але всі його радять :-/ :popcorn:
А какой именно биос зашивать? Тут все одинаковые по цифрам и все такие как у меня https://ru.paste.pics/0186c0033ed42bed1f3f3caef1a750bf
big_bang
Member

Повідомлення

обери ще виробника пам'яті

якось дивно частоти відображені в gpu-z

Відправлено через 34 секунди:
інструкцій youtube купа
Fifanio
Junior

Повідомлення

big_bang: 03.05.2024 13:36 обери ще виробника пам'яті

якось дивно частоти відображені в gpu-z

Відправлено через 34 секунди:
інструкцій youtube купа
То якшо навіть моя версія біос в GPU-Z, співпадає з версією біоса на цьому сайті, то всеодно скачувати біос і зашивати?
big_bang
Member

Повідомлення

спробуй

можливо, пани майнери заливали на неї модифікований біос на основі останньої версії
VladimirV
Member

Повідомлення

Fifanio: 03.05.2024 13:37 То якшо навіть моя версія біос в GPU-Z, співпадає з версією біоса на цьому сайті, то всеодно скачувати біос і зашивати?
Странно, что ваш GPU-Z не показал вольтажи под нагрузкой по линиии pci-e и 8pin, наверное надо HWINFO ставить, может он покажет. Это в плане порядка с основными напряжениями
спойлер
Зображення
Скачайте OCCT, зайдите в Stability test > VRAM > выберите 95% ,пройдите не по времени а достаточно 3-5 Cycles (круга). Будет ли сыпать ошибки в специальном окошке программы?
спойлер
Зображення
Fifanio
Junior

Повідомлення

VladimirV: 03.05.2024 13:49
Fifanio: 03.05.2024 13:37 То якшо навіть моя версія біос в GPU-Z, співпадає з версією біоса на цьому сайті, то всеодно скачувати біос і зашивати?
Странно, что ваш GPU-Z не показал вольтажи под нагрузкой по линиии pci-e и 8pin, наверное надо HWINFO ставить, может он покажет. Это в плане порядка с основными напряжениями
спойлер
Зображення
Скачайте OCCT, зайдите в Stability test > VRAM > выберите 95% ,пройдите не по времени а достаточно 3-5 Cycles (круга). Будет ли сыпать ошибки в специальном окошке программы?
спойлер
Зображення
Прошел 7 циклов, 5 минут потестило, нет никаких ошибок, вот скрин - https://ibb.co/KLtqBb1
По этому можна сказать точно, что с памятью все ок?
big_bang
Member

Повідомлення

йо йой...
цікаво

можливо якесь коротке на самій платі і блок живлення уходить у захист ?
Fifanio
Junior

Повідомлення

big_bang: 03.05.2024 14:11 йо йой...
цікаво

На вигляд плата як нова, якби десь було кз, я думаю булоб видно візуально. Я ретельно її обдивився кожен міліметр коли розібрав, бо теж думав про це. Все як з завода, навіть пилюки небуло ніде на платі
Евгений King
Member

Повідомлення

Fifanio: 03.05.2024 14:14
big_bang: 03.05.2024 14:11 йо йой...
цікаво

На вигляд плата як нова, якби десь було кз, я думаю булоб видно візуально. Я ретельно її обдивився кожен міліметр коли розібрав, бо теж думав про це. Все як з завода, навіть пилюки небуло ніде на платі
Просто гарно помили
А пломби по 10грн на OLX оно пачками, це не показово
big_bang
Member

Повідомлення

ма-гі-я ! ! !

короче, фурмарк на olx не показник.
треба ігрові тести робити

я сам власник 5700хт і від себе скажу, шо червоних треба брати ВИКЛЮЧНО від Sapphire
до цього була msi mech - шлак повний !
Fifanio
Junior

Повідомлення

big_bang: 03.05.2024 14:27 ма-гі-я ! ! !

я сам власник 5700хт і від себе скажу, шо червоних треба брати ВИКЛЮЧНО від Sapphire
Я всетаки думаю що може бути перегрів VRM відеокарти. Знайшов на одному з форумів стару тему, там у людини якрах РХ 5700хт від сапфір. Проблема точно така як в мене, всі тести проходить, а в іграх комп перезавантажується, тільки в нього він писав, нова з магазину, і так почалось через місяць після того як купив. Потом він в кінці відписав що проблема була в перегріві мосфет, він скинув напругу з 1200 mv, до 1050 mv і йому допомогло. Але я теж так робив скидав і частоти і напругу, на проблему ніяк не посприяло, просто пограти можна на 10 хвилин більше, аж потім перезавантаження.

Тим більше в мене в GPU-Z чомусь датчики VRM зовсім не працюють
VladimirV
Member

Повідомлення

Fifanio: 03.05.2024 14:09 Прошел 7 циклов, 5 минут потестило, нет никаких ошибок, вот скрин - https://ibb.co/KLtqBb1
Похоже на то, что нормально всё. Я бы еще помониторил просадки 12V от БП, то есть любой тест, который грузит карту, тот же Furmark 1920X1080@8xMSAA
Скачайте HWINFO, запустите сверху в меню "Датчики", в окне найдите свою видеокарту и пункт с напряжением откройте. Даблклик на эти пункты откроет окно с графиком. Запустите фурмарк минут 5-7, посмотрите есть ли там скачки напряжений, или линии ровные. Если ровные то БП держит питание. Тогда только драйвера/прошивки либо мастеру в руки.
спойлер
Зображення
Евгений King
Member

Повідомлення

Поправлю Вас трошки
Як минулий власник RX 470/570/580/590, 5700, 6700XT, 6900XT червоні карти краще зовсім не брати
А якщо і брати, то з великим розумінням чому і для чого, і неперевершеним бажанням боротись і миритись з багами

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Fifanio: 03.05.2024 14:33 Тим більше в мене в GPU-Z чомусь датчики VRM зовсім не працюють
Цікаво як буде працювати те, чого не існує )
Fifanio
Junior

Повідомлення

VladimirV: 03.05.2024 14:35
Fifanio: 03.05.2024 14:09 Прошел 7 циклов, 5 минут потестило, нет никаких ошибок, вот скрин - https://ibb.co/KLtqBb1
Похоже на то, что нормально всё. Я бы еще помониторил просадки 12V от БП, то есть любой тест, который грузит карту, тот же Furmark 1920X1080@8xMSAA
Скачайте HWINFO, запустите сверху в меню "Датчики", в окне найдите свою видеокарту и пункт с напряжением откройте. Даблклик на эти пункты откроет окно с графиком. Запустите фурмарк минут 5-7, посмотрите есть ли там скачки напряжений, или линии ровные. Если ровные то БП держит питание. Тогда только драйвера/прошивки либо мастеру в руки.
спойлер
Зображення
А у меня чет нет таких подпунктов как у вас, с GPU PCIe, GPU 8 pin и тд, только напряжения ядра, когда на него нажимаю то график открывается - https://ibb.co/wK74tpZ
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Fifanio: 03.05.2024 11:58
AntonyKandaurov: 03.05.2024 07:03 Перегрів.
Робити самому обслуговування це добре, але ви не написали що саме намастили на чіпи та поклали які термопрокладки. Звісно, якщо ви намазали якийсь гд900 та поклали сині жувальні гумки арктіка або якийсь дешевий непотріб з алібабаю то це мало допоможе.
Термопасту намазав арктик мх 2, вона добре себе показала на моєму райзені за 2 роки користування. Термопрокладки так, сині Arctic Thermal Pad за 200грн з розетки. Але якщо проблема в прокладках, то чому на заводських прокладках проблема була такаж сама? Коли я її розібрав то прокладки заводські були живі і термопаста жива, не засохша. Ще раз повторюсь, таке врежаеня що відеокартою від завода ніхто не користувався
Товщини прокладок співпадають із тим що має бути на пам'яті? Можливо прокладка затонка і немає контакту, бо фурмарк не вантажить пам'ять а вона вже 82 градуси. Також наголошу вам що оте за 200 гривень на розетці то фігня а не прокладки.
Завантажте тест unigine superposition, ставте пресет 8к і тестуйте.

Та і взагалі 5ххх серія амд вся нюхала майнінг тож покупка такої карти лотерея ще та.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Fifanio: 03.05.2024 14:33

Я всетаки думаю що може бути перегрів VRM відеокарти. Знайшов на одному з форумів стару тему, там у людини якрах РХ 5700хт від сапфір. Проблема точно така як в мене, всі тести проходить, а в іграх комп перезавантажується, тільки в нього він писав, нова з магазину, і так почалось через місяць після того як купив. Потом він в кінці відписав що проблема була в перегріві мосфет, він скинув напругу з 1200 mv, до 1050 mv і йому допомогло. Але я теж так робив скидав і частоти і напругу, на проблему ніяк не посприяло, просто пограти можна на 10 хвилин більше, аж потім перезавантаження.

Тим більше в мене в GPU-Z чомусь датчики VRM зовсім не працюють
У вас пам'ять 82 градуси в фурмарці який майже зовсім не вантажить пам'ять.
VladimirV
Member

Повідомлення

Нету значит датчиков. Чесно я немогу больше ничего дельного посоветовать. Мерять надо, лучше конечно напишите viewtopic.php?p=3793822#p3793822 , как вам советовали. Это может быть как драйвера/прошивки так и железо. Нужна диагностика мультиметром)
Fifanio
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 03.05.2024 14:55
Fifanio: 03.05.2024 11:58

Термопасту намазав арктик мх 2, вона добре себе показала на моєму райзені за 2 роки користування. Термопрокладки так, сині Arctic Thermal Pad за 200грн з розетки. Але якщо проблема в прокладках, то чому на заводських прокладках проблема була такаж сама? Коли я її розібрав то прокладки заводські були живі і термопаста жива, не засохша. Ще раз повторюсь, таке врежаеня що відеокартою від завода ніхто не користувався
Товщини прокладок співпадають із тим що має бути на пам'яті? Можливо прокладка затонка і немає контакту, бо фурмарк не вантажить пам'ять а вона вже 82 градуси. Також наголошу вам що оте за 200 гривень на розетці то фігня а не прокладки.
Завантажте тест unigine superposition, ставте пресет 8к і тестуйте.

Та і взагалі 5ххх серія амд вся нюхала майнінг тож покупка такої карти лотерея ще та.
Я вас розумію, так, може прокладка не та. Але повторюсь ще раз, відкриваю на першому моніторі гру, на другому моніторі GPU-Z, пам'ять в грі навіть не встигає прогріватися до 80 градусів, як комп перезавантажується через 3 хвилини. Тобто явно проблема не в перегріві памя'яті
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Fifanio
Ще раз.
В тесті фурмарк, де порожня пам'ять-> 82 градуси.
Гпу 58, хотспот 70 а пам'ять 82. Вас оце не дивує? Якби був перегрів врм то карта би скидала частоти або просто пшикнула та й все.
Відповісти