Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

А як поміряти просідання швидкості?
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical, я в свій час робив тест по кожному пункту, тобто в Евересті відкриваєш вкладку Read і тикаєш 10 разів і отримуєш статистика типу:
1.327 MB/s
2.327
3.760
4.326
5.330
6.328
7.328
8.760
9.760
10.328.
Тобто не щось середнє а або мінімум , або максимум. І що цікаво коли в мінімумі то він шкандибає десь біля чипсетів VIA.
radical
Member

Повідомлення

Я думав, є якийсь софт, ну типу як для тестів HDD, що міряє мінімум, максимум та середнє.

Правильно налаштований чипсет VIA, як мінімум, не поступається BX

693A.jpg
moonlight49
Member

Повідомлення

Може когось зацікавить залізо viewtopic.php?f=26&t=279500
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Всім привіт.

Може комусь треба ASRock FM2A68M-DG3+ ?

Теоретично працює. Але немає ні проца ні пам'яті для перевірці.

Ще є athlon 64 x2

Віддам безоплатно. Що те що те :)
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 24.04.2024 17:05 Всім привіт.

Може комусь треба ASRock FM2A68M-DG3+ ?

Теоретично працює. Але немає ні проца ні пам'яті для перевірці.

Ще є athlon 64 x2

Віддам безоплатно. Що те що те :)
Все. Новий хазяїн знайшовся.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Gigabyte GA-G33M-DS2R в состоянии новой viewtopic.php?f=29&t=278688
Пересыл ваш (НП), кто первый отпишется - тому и поедет
Enjoy
Member

Повідомлення

gehka3: 26.04.2024 17:14 Gigabyte GA-G33M-DS2R в состоянии новой viewtopic.php?f=29&t=278688
Пересыл ваш (НП), кто первый отпишется - тому и поедет
Так а сколько Вы хотите за нее?
gehka3
Катярко

Повідомлення

Enjoy
Совершенно безвозмездно, т.е. практически даром, на халяву, запросто так :)
nummus777
Junior

Повідомлення

del
enterprise2k3
Member

Повідомлення

Шановні, хто на початку квітня тут цікавився материнками під 604 сокет? :beer:
Подумую позбуватися материнки, або комплекту на її базі, IWILL DP533-S, 7505 чипсет. До неї можу дати проци 3066/512к/533, можливо й охолодження знайду.
Причина - заміна на аналогічний конфіг з asus pc-dl і відсутність зайвого місця в квартирі, як це не сумно писати
Тому хто з вас хоче собі це в колекцію - пишіть в приватні
mklm
Member

Повідомлення

розбавлю трохи барахолку в топіку...

десь 2-3 місяці тому завдяки тімейту з команди hwbot отримав до рук материнку на 845 з сдр. і ось тільки зараз дійшли до неї руки. спробував оновити свій рекдорд по частоті сдрам але не пішло - мамка рандомно зупиняється на 205-210 мгц і майже зовсім не реагує на таймінги :insane:
спойлер
Зображення
ApostolCV
Member

Повідомлення

Volt mod +LM mod - PROFIT!!!111
E5800_@4GHZ.jpg
radical
Member

Повідомлення

mklm
мій досвід
я, правда, просто намагався по максимуму розкачати мамку, на якій заявлено тільки 400 шину.
Дійшов до 190, 200 висне.
У цієї плати виявлено такі цікавих моменти:
1. Вона розуміє регістрову пам'ять, довго не ганяв, але 512 модуль на 177 і трієчках працював точно
2. На ній були нерозпаєні джампери (які мені брат впаяв), підключені напряму до клокера, у результаті чого можна тупо брати таблицю частот для клокера і виставляти по ній FSB
3. Vcore виставляється теж джамперками, але мені поки що не було потреби його чіпати
спойлер
190.jpg
2666cash.jpg
208.jpg
mklm
Member

Повідомлення

radical: 01.05.2024 06:51 mklm
мій досвід
я, правда, просто намагався по максимуму розкачати мамку, на якій заявлено тільки 400 шину.
Дійшов до 190, 200 висне.
У цієї плати виявлено такі цікавих моменти:
1. Вона розуміє регістрову пам'ять, довго не ганяв, але 512 модуль на 177 і трієчках працював точно
2. На ній були нерозпаєні джампери (які мені брат впаяв), підключені напряму до клокера, у результаті чого можна тупо брати таблицю частот для клокера і виставляти по ній FSB
3. Vcore виставляється теж джамперками, але мені поки що не було потреби його чіпати
спойлер

190.jpg
2666cash.jpg
208.jpg
джампери то є прикольно, але толку від них не багато. в синхроні вийти за 200 мгц на 845 дуже важко на відміну від 815. на минулому team cup було завдання завалідити максимальну частоту сдрам та зняти скріншот з похибкою не більше 1%, в мене вийшло 215мгц - https://hwbot.org/submission/5323570. ще мамка глюкава була, я спочатку подумав шо вона взагалі не працює, а потім розібрався - якщо до кінця зачиняти сокет то на пост карті 00 :laugh:, ну і пошук регістру який змінює значення tRAS бо в біос нічого немає взагалі (мамка OEM hp від ASUS). чомусь були надії шо на transcend зможу піти далі, але не сталося. на 815 (CUSL/TUSL/ST6) в синхроні фініш десь 213-215 мгц, тепер розумію шо проблема 100% з плашкою рам
radical
Member

Повідомлення

mklm
На 845 QDI можна виставити таймінги, але в біосі немає навіть можливості виставити FSB:RAM 1:1, я SPD перешивав в PC100, щоб це зробити.
Пам'ять якась noname 7нс на чипах Qimonda, але, здається, на 166 шину 3:4 я з нею так і не вийшов.
Бумик
Member

Повідомлення

8800 GTX жівіше усіх живих B-)
спойлер
8800 картинка.jpg
GeForce 8800GTX 768 Mb  3D Mark Vantage- 3.jpg
acidburn
Member

Повідомлення

Бумик: 02.05.2024 11:41 8800 GTX жівіше усіх живих B-)
Андервольт, андерклок, і запускати тільки в холодильнику, такий екземпляр берегти треба
spoglyadach
Member

Повідомлення

acidburn: 02.05.2024 17:26 Андервольт, андерклок, і запускати тільки в холодильнику, такий екземпляр берегти треба
А в холодильнику від перепаду температур пайка і відвалиться B-)
offece-trader
Member

Повідомлення

А как вообще дружить сб лайв с вин10 64 ? А то в устройствах показывается, но драйвера как то не ставятся с родного сайта, может где есть какая сборка правильная по вин10 64 ?
Відповісти