Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Nortrom
Member

Повідомлення

O_O
Кроме 3D, +- одинаково
Projector
Junior

Повідомлення

daesz: 30.04.2024 15:16 Українські магазини готуються до пасхальних знижок :lol:
Зображення
Угу, особливо Asus, +на тій же розетці за покупку асусів і гігів були бонуси по 1-1.5к. Можно сказати деякі відяшки ледь не на 5к подорожчали за день. Деякі середні варіанти звичайної 4070 коштують дорожче Pait Jetstream 4070s, дивна шняга з цінами.
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 30.04.2024 15:16 Українські магазини готуються до пасхальних знижок :lol:
Зображення
А шо це за плагін такий, що показує статистку ціни в розетці?
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.04.2024 23:47
Зображення
А шо це за плагін такий, що показує статистку ціни в розетці?
Скинув в ПМ :)
Projector: 30.04.2024 23:12
Зображення
Угу, особливо Asus, +на тій же розетці за покупку асусів і гігів були бонуси по 1-1.5к. Можно сказати деякі відяшки ледь не на 5к подорожчали за день. Деякі середні варіанти звичайної 4070 коштують дорожче Pait Jetstream 4070s, дивна шняга з цінами.
Я б і не знав, але заходив глянути товари в закладках, точніше конкретну модель клавіатури від хатор і помітив цю ціну на 4070 проарт (вона в мене там валялась ще з осені коли собі ВК підбирав) :D
Projector
Junior

Повідомлення

Я довго зарікався не брати собі відяшки AMD з зрозумілих причин, але через тонну хвалебних відгуків вирішив таки спробувати 7800xt від Sapphire. І перше враження було чудове - супер температури, гарні фєпєси, зручний софт. Але як тільки руки дійшли від тестів до ігор - почалися стандартні амудешні "приколи". Серед приколів головним були регулярні мікрофрізи(а подекуди не мікро) в половині відтестованих проектів. Прошерстив реддіт, спробував різноманітні методи рішення проблем, і зрозумів що проблема тут одна - дровішки і з цим нічого не поробиш, треба чекати поки пофіксять. Причому в тому ж реддіті куча постів було про те, які проекти стали краще проацювати після оновлення дров а які навпаки зломались... І оскільки на моїй старенькій 2080s, яка ще й перегрівалась таких траблів не було, відніс це чудо назад в магаз, благо прийняли і повернули гроші. Таке короче, може мені не повезло, може якась проблема на моїй стороні, але з зеленою картю проблем немає, з червоною є і я такий не один...
Bucho
Member

Повідомлення

Projector
Тобто? На реддіт можна знайти ниття на любий смак і по любому вендору. У 99% юзерів немає ніяких проблем зі статтерами на нових картах АМД. Тому краще задайте це питання своїм рукам та іншому софту та залізу, перед тим, як лізти випорожнятись на форумі про погане амуде.
sselesnes
Member

Повідомлення

Projector редіти редітами, але ви пошукайте у гуглі "Nvidia микрофризы". Гарно там, де нас нема.
daesz
Member

Повідомлення

Мікрофрізи - це проблема ЦП, а саме того що він не стправляється з побудовою кадрів, рідше ВК, а саме нестача відеопам'яті :rotate:
Mixx
Member

Повідомлення

Упс, не туди
lewerlin
Member

Повідомлення

Projector: 01.05.2024 10:52Я довго зарікався не брати собі відяшки AMD з зрозумілих причин, але через тонну хвалебних відгуків вирішив таки спробувати 7800xt від Sapphire. І перше враження було чудове - супер температури, гарні фєпєси, зручний софт. Але як тільки руки дійшли від тестів до ігор - почалися стандартні амудешні "приколи". Серед приколів головним були регулярні мікрофрізи(а подекуди не мікро) в половині відтестованих проектів. Прошерстив реддіт, спробував різноманітні методи рішення проблем, і зрозумів що проблема тут одна - дровішки і з цим нічого не поробиш, треба чекати поки пофіксять. Причому в тому ж реддіті куча постів було про те, які проекти стали краще проацювати після оновлення дров а які навпаки зломались... І оскільки на моїй старенькій 2080s, яка ще й перегрівалась таких траблів не було, відніс це чудо назад в магаз, благо прийняли і повернули гроші. Таке короче, може мені не повезло, може якась проблема на моїй стороні, але з зеленою картю проблем немає, з червоною є і я такий не один...
Увімкніть Enhanced Sync.
daesz: 01.05.2024 11:48Мікрофрізи - це проблема ЦП, а саме того що він не стправляється з побудовою кадрів, рідше ВК, а саме нестача відеопам'яті :rotate:
В даному випадку якраз драйвер плюс, вірогідно, старий монітор, з "фрісінком" для галочки.
Після 23.12.1 змінилась логіка роботи синхронізації. На старих дешевих моніках, з кривими спеками, фрісінк або глючив, або монік мав частоту типу 74.9725(мій приклад), що костиль з боку виробника моніка. От тільки проц не може 0,9725 кадра підготувати.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 01.05.2024 12:39
Projector: 01.05.2024 10:52Я довго зарікався не брати собі відяшки AMD з зрозумілих причин, але через тонну хвалебних відгуків вирішив таки спробувати 7800xt від Sapphire. І перше враження було чудове - супер температури, гарні фєпєси, зручний софт. Але як тільки руки дійшли від тестів до ігор - почалися стандартні амудешні "приколи". Серед приколів головним були регулярні мікрофрізи(а подекуди не мікро) в половині відтестованих проектів. Прошерстив реддіт, спробував різноманітні методи рішення проблем, і зрозумів що проблема тут одна - дровішки і з цим нічого не поробиш, треба чекати поки пофіксять. Причому в тому ж реддіті куча постів було про те, які проекти стали краще проацювати після оновлення дров а які навпаки зломались... І оскільки на моїй старенькій 2080s, яка ще й перегрівалась таких траблів не було, відніс це чудо назад в магаз, благо прийняли і повернули гроші. Таке короче, може мені не повезло, може якась проблема на моїй стороні, але з зеленою картю проблем немає, з червоною є і я такий не один...
Увімкніть Enhanced Sync.
daesz: 01.05.2024 11:48Мікрофрізи - це проблема ЦП, а саме того що він не стправляється з побудовою кадрів, рідше ВК, а саме нестача відеопам'яті :rotate:
В даному випадку якраз драйвер плюс, вірогідно, старий монітор, з "фрісінком" для галочки.
Після 23.12.1 змінилась логіка роботи синхронізації. На старих дешевих моніках, з кривими спеками, фрісінк або глючив, або монік мав частоту типу 74.9725(мій приклад), що костиль з боку виробника моніка. От тільки проц не може 0,9725 кадра підготувати.
В мене умовно старий монік, стоїть 24.3.1 уже декілька тижнів (до цього був 23.12.1, бо на 24.1.1 злапав декілкьа чорних екранів в деяких іграх, "відкатив" і сидів на 23.12.1) і в мене ніяких проблем із мікрофрізами не було Пропустив мимо очей про криві спеки, мб тут якраз той випадок :up:
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 01.05.2024 12:41В мене умовно старий монік, стоїть 24.3.1 уже декілька тижнів (до цього був 23.12.1, бо на 24.1.1 злапав декілкьа чорних екранів в деяких іграх, "відкатив" і сидів на 23.12.1) і в мене ніяких проблем із мікрофрізами не було Пропустив мимо очей про криві спеки, мб тут якраз той випадок :up:
При чому тут оффтоп, якщо тема прямо стосується ГПУшки. Саме таких проблем у НВідії нема, бо в них в принципі немає синхронізації на моніторах без VRR(не нових). У АМД фрісінк працює навіть через HDMI старих версій, але там часто "костилі". Видимо переробили на людський VRR, а для старого, на роль "костиля", призначили Enhanced Sync.
daesz: 01.05.2024 12:41"відкатив" і сидів на 23.12.1
Для старих моніків, це краща опція.
Projector
Junior

Повідомлення

Bucho: 01.05.2024 11:18 Projector
Тобто? На реддіт можна знайти ниття на любий смак і по любому вендору. У 99% юзерів немає ніяких проблем зі статтерами на нових картах АМД. Тому краще задайте це питання своїм рукам та іншому софту та залізу, перед тим, як лізти випорожнятись на форумі про погане амуде.
Обожнюю людей, які беруть статистику з голови як головний аргумент. З приводу рук, софта та заліза, з цим усе добре, принаймі з старою 2080, яка вже трохи в перегрів уходить таких проблем не виникає. Сумнівів що 13600к якимось чином так ботлнечить, що викликає фрізи теж немає. Enhanced Sync також пробував, як і багато інших варіантів, включно їз встановленням тільки драйверів без Адреналіну. І на відміну від тебе, я не фанат якогось виробника заліза, щоб з піною у рота шось там комусь доводити. Чи когось схиляти до якогось вибору. Щей переходити на особистості і писати що ти там щось висрав.
P.S. Це все було місяці 2 тому, може зараз з свіжими дровами ситуація була би краще. Ала перевіряти більше не маю бажання.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 01.05.2024 12:55
daesz: 01.05.2024 12:41"відкатив" і сидів на 23.12.1
Для старих моніків, це краща опція.
Нема потреби, за декілька місяців проблем не було жодних. А на 23.12.1 - той же р6с в мене не запускається і вимагає оновити драйвер, тому точно не варіант. Єдиний висновок зробив із дровами - обновляти їх треба коли в цьому є реальна потреба (як от з сіджем була), а працює - не чіпай (я так на нвідії сидів на дровах по пів року, поки не помічав що були якісь проблеми і тоді вже першим ділом провіряв чи є якісь оновлення дров і чи зникає проблема після оновлення дров) :rotate:

Тема ж виобру ВК, а не їх обговорень :shuffle:
lewerlin
Member

Повідомлення

Projector: 01.05.2024 13:00якимось чином так ботлнечить, що викликає фрізи теж немає.
Це не боттлнек, а розсинхрон рендеру. 2080с(нащо тільки було її міняти?) звірялась лише з процом, а 7800ХТ вочевидь ще й з монітором. З VRR/G-Sync монітор сам підлаштовується під карту, а не карта тягне його синхронізацію на горбі, на додачу до процесора(і в цілому справляється, але не з костилями у вигляді дробної герцовки).
odessitmws
Member

Повідомлення

+1 хоть с АМД и частенько скрытые косяки, но плавность то дело рук
Bucho
Member

Повідомлення

Projector: 01.05.2024 13:00 І на відміну від тебе, я не фанат якогось виробника заліза, щоб з піною у рота шось там комусь доводити. Чи когось схиляти до якогось вибору. Щей переходити на особистості і писати що ти там щось висрав.
На відміну від нефанатів у мене всього лишень один ПК з 4х на AMD. Всі інші домашні на Intel+NV.
Проблем не маю ні з тим ні з тим, як ніколи й до цього не мав. Хоча перша моя 3D карта від зелених була куплена ще в минулому столітті - Riva TNT2, a від червоних - Radeon 7200 у 2001му. Після чого були десятки інших моделей від обох виробників...
ekynda
Member

Повідомлення

Добавлю от себя по поводу амд драйверов - после покупки 7800хт играл в 5 игр: last of us, re4 remake, archolos, gothic 3 и outward. В готике 3 при выходе из игры зависает, в аутварде вылетало за 15 часов игры раз 10, 3 раза с ребутом пк. С остальными 3мя проблем не было. Пробовал 3 версии драйверов, через ddu удалял. Гугл говорит, что не я один такой, это касательно проблем с готикой 3 и аутвардом. На 3060ti играл в эти игры без проблем. Для ценителей старых игр и инди не рекомендую к покупке. Сама же железка Сапфир Пульс 7800хт в плане тишины и температур идеальна, даже при условии мини-итх корпуса.
Vlaad13
Member

Повідомлення

АМД ожидаемо сливают везде
голая производительность
лучи
апскейлеры
но карты от красных конечно же лучше и массовый потребитель конечно не шарит - вот и покупает их больше :lol:
MW124
Member

Повідомлення

Vlaad13
чомусь тут не зливає
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... lse/7.html
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ure/7.html

при ціні 32+ за нормальних 4070с, я вибрав sapphire 7900gre pure. дроселів не чути від слова взагалі, але поки більше 300 кадрів не ловив.
Відповісти