Останні статті і огляди
Новини
З'явилася інформація про десктопний процесор Intel Core Ultra 5 240F
-
grezet
Junior
Предлагаю обсудить З'явилася інформація про десктопний процесор Intel Core Ultra 5 240F
А хіба правильно писати Чип, а не Чіп ?
А хіба правильно писати Чип, а не Чіп ?
-
Kassatka
Member
Так, у іншомовних словах правильно писати "чи", а не "чі".grezet: ↑ 30.04.2024 11:21 А хіба правильно писати Чип, а не Чіп ?
Стаття в Уніан, де пояснює відомий український мовознавець Олександр Авраменко
У мене ця стаття в закладинках."Запам'ятайте правило: в іншомовних словах після букв д, т, з, с, ц, р, ж, ч, ш ми пишемо букву и", - акцентував Авраменко.
-
IvanCh
Member
grezet
згідно правопису И,
але в українській мові и та і взаємо замінні і взалежності від діалекту чи говору можуть мінятися місцями.
тому в розмовній мові можна і і
згідно правопису И,
але в українській мові и та і взаємо замінні і взалежності від діалекту чи говору можуть мінятися місцями.
тому в розмовній мові можна і і
-
Геральт
Member
Всі процесори Arrow Lake-S розраховані на новий роз'єм LGA1851, який Intel використовуватиме до 2026 року.
1.5 року на сокет. Інтел, інтел ніколи не міняється )
-
Alex646
Member
Можна просто фразу запам'ятати "де ти з'їси цю чашу жиру". В школі ще викладали.Kassatka: ↑ 30.04.2024 11:25 Так, у іншомовних словах правильно писати "чи", а не "чі".
Стаття в Уніан, де пояснює відомий український мовознавець Олександр Авраменко
У мене ця стаття в закладинках."Запам'ятайте правило: в іншомовних словах після букв д, т, з, с, ц, р, ж, ч, ш ми пишемо букву и", - акцентував Авраменко.
-
Alligator
Member
Соромлюся запитати. А i3, Pentium, Celeron тоді для кого?Процесор Intel Core Ultra 5 240F належить до початкового сегмента і буде наступником Core i5-14400F.
-
rjavyi_pastor
Member
Ну за логікою інтела - це дно. Хоча в мене є медіасервер на N5095 і на лінуксі це доволі шустра машинка для відео, закачувань та браузеру.Alligator: ↑ 30.04.2024 11:36Соромлюся запитати. А i3, Pentium, Celeron тоді для кого?Процесор Intel Core Ultra 5 240F належить до початкового сегмента і буде наступником Core i5-14400F.
-
daesz
Member
Є речі які ніколи не зміняться це одна з нихГеральт: ↑ 30.04.2024 11:32 Всі процесори Arrow Lake-S розраховані на новий роз'єм LGA1851, який Intel використовуватиме до 2026 року.
-
Conqistador
Member
Alligator
ни pentiumа ни celeronа больше не будет, будут цифровые наименования вроде Intel processor 300
ни pentiumа ни celeronа больше не будет, будут цифровые наименования вроде Intel processor 300
-
Kashtan
Member
Значить ціла епоха минула. Гіпертрейдінг, селерон та пентіум.Дуже цікаво побачити в тестах 2нм інтела. По щільності транзисторів він десь як 3нм+ тсмц, але точних цифр вже неможливо знайти, раніше публікували, а як почалась війна нанометрів - не можу знайти.
-
Vlaad13
Member
отпишите кто шарит - сервера понимают гипертрейдинг разве?
-
Robostyle
Member
Интересно что заставило выбросить НТ и как они это компенсируют
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Будет резкий скачок с синих "7" нанометров (10+++) на "2" в обход "4" (7)? Слабо верится.
Компенсируют атомными недоядрами.Robostyle: ↑ 30.04.2024 13:23 Интересно что заставило выбросить НТ и как они это компенсируют
-
zaqik
Member
сервера понимают гипертрейдинг
Если я правильно понял значение "понимают", то раньше точно понимали. Первый хеон умел в НТ, например, с одним ЦП на плате и НТ в тестах показывал 1.6 результата двух ЦП без НТ. Ну, и если по магазинам смотреть, то в характеристиках современных хеонов (не днищенских) потоков в два раза больше, чем ядер
-
Inquisitor
Member
Kassatka: ↑ 30.04.2024 11:25
"Запам'ятайте правило: в іншомовних словах після букв д, т, з, с, ц, р, ж, ч, ш ми пишемо букву и", - акцентував Авраменко.
У мене ця стаття в закладинках.
тобто, dicpic стане дикпіком, а dildo - дилдо?
-
daesz
Member
Це ті самі експерди, які вчились в школі на двійки, а тепер вводять всілякі ґоґвартси, геппі та голлоу.
-
Alligator
Member
По i9 на 450 Ватт кожній домохозяйці?rjavyi_pastor: ↑ 30.04.2024 11:52Ну за логікою інтела - це дно. Хоча в мене є медіасервер на N5095 і на лінуксі це доволі шустра машинка для відео, закачувань та браузеру.
Intel processor 300 это для следующего поколения.Conqistador: ↑ 30.04.2024 12:09 Alligator
Ultra 5 125H/Ultra 5 135H/Ultra 7 155H..Ultra 9 185H прошлое. Логично что при Ultra 5 240F будут и Ultra 7 260F и Ultra 9 280F и т.д. но просто ноутбучные Ultra 5 115U были, даже Core 3 100U были.
Не только поддерживают, а это одно с основ серверов под гипервизор, сам интел рекомендует использовать до 30% оверсела с использованием гипертрейдинга но ушлые хостеры демпингуют зарезая пользователям использовать более 50% ядра и тем самым кроме продажи одного ядра на двох клиентов увеличивают показатели до 3-ех и сколько совесть позволяетVlaad13: ↑ 30.04.2024 12:59 отпишите кто шарит - сервера понимают гипертрейдинг разве?
-
Kassatka
Member
Не знаю. Я це правило тільки стосовно букви "ч" нещодавно запам'ятав і буду використовувати. У школі вчився на відмінно, але потім багато правил давно позабував. У правописі зазвичай виїзджаю за рахунок того, що завжди багато читав, ще в передінтернетну епоху, тому слова в пам'яті відкладаються не лише як звучать, але й якими буквами пишуться. Якщо виникають сумніви у написанні, то часто гуглю. Також звертаю увагу на інфу по правопису чи правильному перекладу, на яку натрапляю при нагоді, й намагаюся запам'ятати й себе скоригувати, якщо раніше помилявся з цього моменту. Десь так.
-
Alligator
Member
так слово вже зайнято, є дилда, а чик-чирик в країні картопляного фюрера використовують, не будемо ж повторювати!
-
Conqistador
Member