З'явилася інформація про десктопний процесор Intel Core Ultra 5 240F

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
grezet
Junior

Повідомлення

Предлагаю обсудить З'явилася інформація про десктопний процесор Intel Core Ultra 5 240F

А хіба правильно писати Чип, а не Чіп ?
Kassatka
Member

Повідомлення

grezet: 30.04.2024 11:21 А хіба правильно писати Чип, а не Чіп ?
Так, у іншомовних словах правильно писати "чи", а не "чі".
Стаття в Уніан, де пояснює відомий український мовознавець Олександр Авраменко
"Запам'ятайте правило: в іншомовних словах після букв д, т, з, с, ц, р, ж, ч, ш ми пишемо букву и", - акцентував Авраменко.
У мене ця стаття в закладинках.
IvanCh
Member

Повідомлення

grezet
згідно правопису И,
але в українській мові и та і взаємо замінні і взалежності від діалекту чи говору можуть мінятися місцями.
тому в розмовній мові можна і і
Геральт
Member

Повідомлення

Всі процесори Arrow Lake-S розраховані на новий роз'єм LGA1851, який Intel використовуватиме до 2026 року.

1.5 року на сокет. Інтел, інтел ніколи не міняється )
Alex646
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.04.2024 11:25 Так, у іншомовних словах правильно писати "чи", а не "чі".
Стаття в Уніан, де пояснює відомий український мовознавець Олександр Авраменко
"Запам'ятайте правило: в іншомовних словах після букв д, т, з, с, ц, р, ж, ч, ш ми пишемо букву и", - акцентував Авраменко.
Можна просто фразу запам'ятати "де ти з'їси цю чашу жиру". В школі ще викладали. :rolleyes:
Alligator
Member

Повідомлення

Процесор Intel Core Ultra 5 240F належить до початкового сегмента і буде наступником Core i5-14400F.
Соромлюся запитати. А i3, Pentium, Celeron тоді для кого? :spy:
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Alligator: 30.04.2024 11:36
Процесор Intel Core Ultra 5 240F належить до початкового сегмента і буде наступником Core i5-14400F.
Ну за логікою інтела - це дно. Хоча в мене є медіасервер на N5095 і на лінуксі це доволі шустра машинка для відео, закачувань та браузеру.
daesz
Member

Повідомлення

Геральт: 30.04.2024 11:32 Всі процесори Arrow Lake-S розраховані на новий роз'єм LGA1851, який Intel використовуватиме до 2026 року.

1.5 року на сокет. Інтел, інтел ніколи не міняється )
Є речі які ніколи не зміняться це одна з них :D
Conqistador
Member

Повідомлення

Alligator

ни pentiumа ни celeronа больше не будет, будут цифровые наименования вроде Intel processor 300
Kashtan
Member

Повідомлення

Значить ціла епоха минула. Гіпертрейдінг, селерон та пентіум.Дуже цікаво побачити в тестах 2нм інтела. По щільності транзисторів він десь як 3нм+ тсмц, але точних цифр вже неможливо знайти, раніше публікували, а як почалась війна нанометрів - не можу знайти.
Vlaad13
Member

Повідомлення

отпишите кто шарит - сервера понимают гипертрейдинг разве?
Robostyle
Member

Повідомлення

Интересно что заставило выбросить НТ и как они это компенсируют
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Будет резкий скачок с синих "7" нанометров (10+++) на "2" в обход "4" (7)? Слабо верится.
Robostyle: 30.04.2024 13:23 Интересно что заставило выбросить НТ и как они это компенсируют
Компенсируют атомными недоядрами.
zaqik
Member

Повідомлення

сервера понимают гипертрейдинг

Если я правильно понял значение "понимают", то раньше точно понимали. Первый хеон умел в НТ, например, с одним ЦП на плате и НТ в тестах показывал 1.6 результата двух ЦП без НТ. Ну, и если по магазинам смотреть, то в характеристиках современных хеонов (не днищенских) потоков в два раза больше, чем ядер :dontknow:
Inquisitor
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.04.2024 11:25

тобто, dicpic стане дикпіком, а dildo - дилдо? :think:
daesz
Member

Повідомлення

Inquisitor: 30.04.2024 15:47
Kassatka: 30.04.2024 11:25

Це ті самі експерди, які вчились в школі на двійки, а тепер вводять всілякі ґоґвартси, геппі та голлоу.
Alligator
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 30.04.2024 11:52
Alligator: 30.04.2024 11:36
Ну за логікою інтела - це дно. Хоча в мене є медіасервер на N5095 і на лінуксі це доволі шустра машинка для відео, закачувань та браузеру.
По i9 на 450 Ватт кожній домохозяйці? :gigi:
Conqistador: 30.04.2024 12:09 Alligator
ни pentiumа ни celeronа больше не будет, будут цифровые наименования вроде Intel processor 300
Intel processor 300 это для следующего поколения.
Ultra 5 125H/Ultra 5 135H/Ultra 7 155H..Ultra 9 185H прошлое. Логично что при Ultra 5 240F будут и Ultra 7 260F и Ultra 9 280F и т.д. но просто ноутбучные Ultra 5 115U были, даже Core 3 100U были.
Vlaad13: 30.04.2024 12:59 отпишите кто шарит - сервера понимают гипертрейдинг разве?
Не только поддерживают, а это одно с основ серверов под гипервизор, сам интел рекомендует использовать до 30% оверсела с использованием гипертрейдинга но ушлые хостеры демпингуют зарезая пользователям использовать более 50% ядра и тем самым кроме продажи одного ядра на двох клиентов увеличивают показатели до 3-ех и сколько совесть позволяет :shuffle:
Kassatka
Member

Повідомлення

Inquisitor: 30.04.2024 15:47 тобто, dicpic стане дикпіком, а dildo - дилдо? :think:

:laugh: :dontknow:
Не знаю. Я це правило тільки стосовно букви "ч" нещодавно запам'ятав і буду використовувати. У школі вчився на відмінно, але потім багато правил давно позабував. У правописі зазвичай виїзджаю за рахунок того, що завжди багато читав, ще в передінтернетну епоху, тому слова в пам'яті відкладаються не лише як звучать, але й якими буквами пишуться. Якщо виникають сумніви у написанні, то часто гуглю. Також звертаю увагу на інфу по правопису чи правильному перекладу, на яку натрапляю при нагоді, й намагаюся запам'ятати й себе скоригувати, якщо раніше помилявся з цього моменту. Десь так. :dontknow:
Alligator
Member

Повідомлення

Inquisitor: 30.04.2024 15:47
Kassatka: 30.04.2024 11:25 У мене ця стаття в закладинках.

так слово вже зайнято, є дилда, а чик-чирик в країні картопляного фюрера використовують, не будемо ж повторювати!
Відповісти