Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
yariksom
Member

Повідомлення

VladimirV: 15.04.2024 11:47 5700x3d сегодня можно купить на алике за 165$. Там очередная акция. Это где-то 6500грн.
И нарваться на налог в 20% или продавец напишет цену в 10 баксов и хлам пришлет.
daesz
Member

Повідомлення

yariksom: 15.04.2024 12:36
VladimirV: 15.04.2024 11:47 5700x3d сегодня можно купить на алике за 165$. Там очередная акция. Это где-то 6500грн.
И нарваться на налог в 20% или продавец напишет цену в 10 баксов и хлам пришлет.
Замовляв двічі р7600 з алі з двох різних магазинів (перший раз з AMD-CPU Store, кого вже немає, а другий раз з https://vi.aliexpress.com/store/5174014 ), перший раз навіть не звернув увагу на те що ціна була вища за 150 євро, другий раз попросив сам щоб написати на 5 євро нижче, щоб не морочити голову з митницею - і мені продаван сам відписав що вони завжди кладуть ціну нижчу. До того ж ви не мали діла з рефандами на алі, якщо таке пишете. Раз посилка не прийшла, другий раз прийшло не те, що замовляв (зовсім два інші товари, не проци) - алі мені відрефандив повну вартість замовлення обидва рази. Головне знімати розпакування на телефон чи камеру, щоб у вас були якісь докази ;)
PhoenixTMS
Member

Повідомлення

SergN
Andikho
Чому така впевненість в тому, що не вийде якийсь 5850x3d чи 59х0x3d?
Melofon
Member

Повідомлення

PhoenixTMS

5850X3D это вряд-ли бо уже и так есть два восьмиядерника с кэшем, а вот 59х0X3D ещё может быть но вероятно вряд-ли бо если бы хотели то выпустили уже бы давно, а на закате платформы его выпускать как-то не очень много смысла.
Andikho
Member

Повідомлення

PhoenixTMS: 16.04.2024 00:58Чому така впевненість в тому, що не вийде якийсь 5850x3d чи 59х0x3d?
Тому що немає попиту на таке - кому треба швидкодію для професійних задач - той або вже має 5900х/5950х, або збере систему на зен4, кому потрібно для ігор - немає сенсу платити за "зайві" CCD. Вихід 5700х3д саме й мотивований тим, що є певна кількість чіпів, які на показниках 5800х3д або не працюють, або працюють з неприйнятними для АМД параметрами напруг, от їх і збувають. А лаштувати під платформу, яка уже "закрита" нову лінію з розпайки ccd, нову лінію з виготовлення кришок, наново калібрувати лінію, яка ті кришки ставить - це все недоцільно фінансово.
daesz
Member

Повідомлення

Для початку - амуде не закривало АМ4 платформу.
Andikho
Member

Повідомлення

daesz: 16.04.2024 13:23Для початку - амуде не закривало АМ4 платформу.
Ага - повна роадмапа нових продуктів на неї. Чи у вашому розумінні "закрито" це коли з підтримки зняли?
daesz
Member

Повідомлення

Andikho: 17.04.2024 13:07
daesz: 16.04.2024 13:23Для початку - амуде не закривало АМ4 платформу.
Ага - повна роадмапа нових продуктів на неї. Чи у вашому розумінні "закрито" це коли з підтримки зняли?
У моєму розумінні закрито (та й в розумінні будь-кого іншого) - це знято з лінії виробництва. Цього не було, on top of it - вони продовжують випускати нові процесори на АМ4 а також додавати підтримку цих проців на старі плати.
VladimirV
Member

Повідомлення

Думаю для ігор переплата на ам4 вище за 5700x3d якось виглядає не дуже розумно. Ціна на аліку в акційні дні вже прийнятна, і навіть буває майже на рівні з безмитом (якщо хтось париться).
Бо якщо вийде new am4 CPU, дорожче навіть за 5800x3d, майже кожен замислиться про ам5.
Andikho
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2024 13:20вони продовжують випускати нові процесори на АМ4 а також додавати підтримку цих проців на старі плати.
Підкажіть, будь ласка, які принципово нові процесори випустили на АМ4, після релізу АМ5. Там лише ренейми/рефреши, або ж як у випадку з 5700х3д, збувають те, що не поїхало на режимах топових рішень (під "не поїхало" я не маю на увазі, що воно геть не працює, я маю на увазі те, що сам виробник повважав недоцільним, тому що є сумніви в можливості цих чіпів пережити гарантійний термін). І припиніть уже фантазувати за АМ4 - це чудова платформа, яка оживила індустрію, але для АМД це уже пройдений етап і вони на цій платформі поставили хрест, збуваючи ті чіпи, які уже виготовлені. Не більше того.
daesz
Member

Повідомлення

Добре маніпулюєте фактами ;)
Закрито = знято з виробництва. Тим часом лінії продовжують працювати, нові модифікації проців на основі існуючих виходять.
Чи у вашому розумінні
Andikho: 17.04.2024 15:00 Підкажіть, будь ласка, які принципово нові процесори випустили на АМ4, після релізу АМ5.
це те що робить інцел з 10нм++++++++++++++?
Andikho
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2024 15:36Закрито = знаято з виробництва.
Так воно і знято - нові чіпи не виготовляють, лише розпаковують на подложки те, що вже було виготовлено. Зен3+ на АМ4 може вийшов? Ні. Про Зен4 взагалі мовчу.
daesz: 17.04.2024 15:36нові модифікації проців на основі існуючих виходять
Так, ренейми і відбраковка (той самий 5700х3д).
daesz: 17.04.2024 15:36це те що робить інцел
Ви тепле з м'яким плутаєте, це по-перше, по-друге, АМД таким теж промишляє, хоч і в менших масштабах - наочний тому приклад мобільні 7х35HS, які по факту ренейми 6х00 мобільних. Зараз у них 8х35 лінійка ноутбучна така ж сама є, яка по факту теж саме, що і 7х40HS "зі збільшеною продуктивністю ШІ модуля".

Та й ви мені так і не назвали моделі нових процесорів, які вийшли на АМ4 після запуску АМ5. Але краще я в подальшому флуді участі не прийматиму.
Andikho
Member

Повідомлення

VladimirV: 17.04.2024 16:01Как минимум
Архитектурных нововведений не планируется — это будут уже знакомые чипы Zen 3.
Так, геть нове.
Там, до речі, про інтелівські +++++++ згадували :rotate:
Це буде щось нове? Ні, просто збільшена базова частота, частота буста там буде така ж, яку легко можно було і на звичайних іксах отримати через правку кривої РВО.
VladimirV
Member

Повідомлення

Andikho: 17.04.2024 16:08
VladimirV: 17.04.2024 16:01Как минимум
Архитектурных нововведений не планируется — это будут уже знакомые чипы Zen 3.
Так, геть нове.
Там, до речі, про інтелівські +++++++ згадували :rotate:
Це буде щось нове? Ні, просто збільшена базова частота, частота буста там буде така ж, яку легко можно було і на звичайних іксах отримати через правку кривої РВО.
если речь прям про принципиально новые, а не рефреши, отбраковку, разгон и прочую оптимизацию то я тоже не особо верю.
Хотя может быть всякое. тот же 5900x3d 5950x3d если погуглить был в разработке, но отказались как я в итоге понял что сильно дорого.
тот же 5600x3d 6-ядерник, которого массово нигде почему то нет, не получил популярности.
Так что я не ванга спорить о таком. Зачем-то же они делают ренейм и расширяют линейку процов на ам4 значит смысл есть.
Andikho
Member

Повідомлення

VladimirV
Я вже обіцяв не флудити, але останнє виключення зроблю (хоч я і говорив цю очевидно річ і мені наліпили мінусів) - 5600х3д вийшов саме тому, що готували 5900х3д, але зрозуміли, що перелаштування виробничих ліній, щоби виготовити кришку теплорозподільника і відкалібрувати обладнання під правильну посадку чіпів і кришок - надто дорого і не виправдано, тому що попит буде обмеженим в умовах появи зен4 і ам5. Під 5600х3д і 5700х3д з очевидних причин такої проблеми немає, бо фізично вони повна копія уже існуючого 5800х3д, тобто для лінії, яка паяє чіплети на підложку і садить кришки взагалі немає різниці який з них трьох вона зараз "збирає". 5950х3д і 5900х3д потребують зміни в лінію збирання, потребують інших кришок теплорозподільних (не можна від 5х50Х поставити, бо чіплети у х3д різної висоти), а отже це затрати. Є попит їх виправдати? Очевидно, що в АМД вирішили, що такого попиту не буде. І з кожним днем імовірність виходу нових ЦП під АМ4 лише знижується, з об'єктивних причин - нащо займати виробничі потужності чіплетами під 5ххх проци, якщо можна їх заняти процами 7ххх?
Всі оці "нові" проци - це чіплети, які уже виготовлені, це не щось, що виробляється зараз.

На цьому дякую за дискусію.
Melofon
Member

Повідомлення

Andikho: 16.04.2024 12:28А лаштувати під платформу, яка уже "закрита" нову лінію з розпайки ccd, нову лінію з виготовлення кришок, наново калібрувати лінію, яка ті кришки ставить - це все недоцільно фінансово.
Ничего там нового строить не нужно, всё уже налажено, какая проблема на платку где уже распаян 5800X3D добавить ещё один CCD с шестью или восмью ядрами и получится условный 59x0X3D. :facepalm: а то что это им не нужно это другой вопрос бо на них просто не будет спроса и.к. действительно лучше уже на АМ5 собирать.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Красным сектантам которые любят улучшать старую платформу посвящается :lol:
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.04.2024 13:37 Красным сектантам которые любят улучшать старую платформу посвящается :lol:
З цього ж відео видно, що 5700х3д працює на рівні з 7500ф в ОС в синглах, а в кіберкотлетних забавках що 400 фпс, а що 600 - одна хрінь, тільки скрін тірінг добавляє.
vladka767
Junior

Повідомлення

Всем привет! Есть сборка на 1650v4 + 16 GB DDR4.
Раньше была RX580, сейчас заменил ее на RX 6800 XT.
Посоветуйте проц под нее, пожалуйста!
За каждый фпс не гонюсь, бюджет не безграничный, но хотелось бы чтобы видяха не простаивала)
Да и собираю не чисто под игры, нужна производительность в рабочих задачах.

Сейчас смотрю в сторону AMD.
Из последних мыслей взять r7 5700x. Из плюсов вижу : относительно не дорого, можно оставить мою DDR4 память.
Еще смотрю на 7500F ну или психануть и раскошелится на 7700, но блин там цена уже улетает в космос))
Я просто сколько обзоров смотрю на ютубе у всех разные результаты, кто-то гонит, кто-то нет, у кого-то одна видяха, у кого-то другая...короче больше вопросов чем ответов.

Вобщем буду благодарен за любую помощ в этом вопросе)

Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
Да если что интел со счетов не сбрасываю, просто на данный момент вижу оптимальным для себя такие решение от амд, если есть аргументы в сторону какого-то решения от интел, буду рад выслушать!
Відповісти