Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 13.04.2024 03:27
daesz: 13.04.2024 03:26
dpi і чутливість миші у вінді яке до цього має відношення? :gigi:
Ты хоть понимаешь как отчеты приходят с мыши? Я тебе объясняю, что винда срет в отчеты, ты гигикаешь
Коли не розумієш різниці між репорт рейтом та діпіай, але комусь щось пробуєш доказати/навчити :facepalm:
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 13.04.2024 12:07
DuckRider: 13.04.2024 03:27
Ты хоть понимаешь как отчеты приходят с мыши? Я тебе объясняю, что винда срет в отчеты, ты гигикаешь
Коли не розумієш різниці між репорт рейтом та діпіай, але комусь щось пробуєш доказати/навчити :facepalm:
Чел, я poling rate на ime3.0 разгонял со 125 до 1000гц через сторонний юсб драйвер в попытке побороть всратую шину, дающую негативную акселерацию на >1м/с и про её pixel skipping в отчете x:y 1x1 знал ещё до того как ты первую игровую мышку купил :facepalm:
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 13.04.2024 13:41
daesz: 13.04.2024 12:07
Чел, я poling rate на ime3.0 разгонял со 125 до 1000гц через сторонний юсб драйвер в попытке побороть всратую шину, дающую негативную акселерацию на >1м/с и про её pixel skipping в отчете x:y 1x1 знал ещё до того как ты первую игровую мышку купил :facepalm:
Ще раз : яке відношення має репорт рейт до діпіай? :facepalm:
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 13.04.2024 13:51
DuckRider: 13.04.2024 13:41
Ще раз : яке відношення має репорт рейт до діпіай? :facepalm:
При чём тут полинг рейт? :facepalm:
daesz
Member

Повідомлення

daesz: 01.04.2024 18:36 То лоу сенс абюзери :)
олсо (імхо звичайно), краще велика чутливість на миші і низька у вінді, ніж наоборот :shuffle:
DuckRider: 01.04.2024 18:46 Ну ты ж не понимаешь как это работает...
DuckRider: 13.04.2024 17:37 При чём тут полинг рейт? :facepalm:
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Krovatka
Member

Повідомлення

Обьясните плз, как правильно выставлять этот dpi? Я не сильно понимаю, что это вообще такое, чисто на глаз, это чувствительность :gigi: . Хотя говорят, что лучше больше dpi ставить, а в винде понизить чувствительность. У меня мышка razer basilisk v3, мне комфортно работать с 1400, больше слабо понимаю зачем может быть надо, а в самой мышке 25к+ напхано, но она же в таком режиме впринципе неюзабельна :insane:
daesz
Member

Повідомлення

Krovatka: 13.04.2024 18:37 Я не сильно понимаю, что это вообще такое
dots per inch ака крапки за дюйм тобто кількість контрольних точок які проходить курсор при переміщенні. різниця тільки в тім, що знизивши чутливість у вінді - ви робите можливим для мишки пройти відстань в 1 метр за 16000 точок, замість 5000, тобто траекторія руху плавніша.
І воно не має нічого спільного з report rate ака частотою з якою миша відправляє от ці зчитані точки при переміщенні, як от пан вище намагається це доказати :facepalm:
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 13.04.2024 18:36
daesz: 01.04.2024 18:36 То лоу сенс абюзери :)
олсо (імхо звичайно), краще велика чутливість на миші і низька у вінді, ніж наоборот :shuffle:
DuckRider: 01.04.2024 18:46 Ну ты ж не понимаешь как это работает...
DuckRider: 13.04.2024 17:37 При чём тут полинг рейт? :facepalm:
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Отчет о перемещении мыши приходит в виде х:y координат на которые нужно сместить мышь. А полинг рейт - это количество этих отчетов за секунду. Но ты же не даун, можешь отличить количество яблок от самих яблок? Нет? Штош. Так вот, продолжая диалог: эти х:у принимаются виндой на среднем ползунке чувствительности и без повышенной точности указателя как прямое указание к действию, например: 1х0 - вправо едем, -1х0 - влево едем, 18х6 - куда-то туда.
В то же время любое другое значение ползунка чувствительности в винде ведет к наложению коэффициентна от 0,5 до 2. Т.е , винда взяла твои 18х6и сделала из них 9х3, а на часть того что пришло с мыши сделала вид, что такого небыло, потому реальный результат того что ты своей рукой карлякал по ковру в перерывах между тем как пьешь пиво и пишешь мне чушь на форуме, будет отличаться от того что ты видишь на экране из-за округлений и игнорирования фактически произошедших перемещений, если трогать этот сраный ползунок винды
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 13.04.2024 21:29
Отчет о перемещении мыши приходит в виде х:y координат на которые нужно сместить мышь. А полинг рейт - это количество этих отчетов за секунду. Но ты же не даун, можешь отличить количество яблок от самих яблок? Нет? Штош. Так вот, продолжая диалог: эти х:у принимаются виндой на среднем ползунке чувствительности и без повышенной точности указателя как прямое указание к действию, например: 1х0 - вправо едем, -1х0 - влево едем, 18х6 - куда-то туда.
В то же время любое другое значение ползунка чувствительности в винде ведет к наложению коэффициентна от 0,5 до 2. Т.е , винда взяла твои 18х6и сделала из них 9х3, а на часть того что пришло с мыши сделала вид, что такого небыло, потому реальный результат того что ты своей рукой карлякал по ковру в перерывах между тем как пьешь пиво и пишешь мне чушь на форуме, будет отличаться от того что ты видишь на экране из-за округлений и игнорирования фактически произошедших перемещений, если трогать этот сраный ползунок винды
Я чесно кажучи замучився питати, але так вже й бути, останній раз - яке відношення має ЧАСТОТА З ЯКОЮ МИША ВІДПРАВЛЯЄ дані на пк до DPI? edt. Передумав, ви всерівно не в змозі віповісти.
Зараз би даунами обзивати коли не в змові відрізнити 2 зовсім різні параметри опосореденьо пов'язані між собою :facepalm:
Не впевнений чи троль, чи зрозумів що втупив і тепер "лєбєдя рубає" :-/

Я розумію, що такому мастер майнду це прост оне вміщається в голову, але все-таки спробую :
(1) ідемо на ek (можна і на будь-який інший сайт з мишами, це не важливо)
(2) відкриваєм першу мишу із списку (яка - також не важливо)
(3) бачимо окремо вказані параментри dpi та частоти опитування
Зображення
Знаєте чому? Бо це 2 абсолютно різні параметри.
Найс маніпуляціями фактів займаєтесь та "висераєте" свої поняття. В любому випадку - блок лист поповнився ще одним тролем :D
DuckRider
Member

Повідомлення

Чел так и не смог понять, что данные с мыши передаются не на основе магии воздуха, а отчетами в виде смещения по двум осям, а сами отчеты строятся на основе сравнения разницы данных с фотографий с сенсора, грубо говоря, перемноженных на тот самый дпи (чтоб получить тот самый dots per inch или counts per inch, что лучше проясняет саму суть происходящего, ибо имея неограниченную битность и скорость движения мы б увидели отчет от мыши в виде 400х0 при 400 дпи или 1600х0 при 1600 дпи при движении на 1 дюйм поверхности) и что полинг рейт - это лишь характеристика сколько таких пакетов с данными может прийти в секунду :lol: Очередной чел купил первую игровую мышь и считает, что всё знает
7mindfields
Member

Повідомлення

DuckRider: 14.04.2024 03:28 Чел так и не смог понять, что данные с мыши передаются не на основе магии воздуха, а отчетами в виде смещения по двум осям, а сами отчеты строятся на основе сравнения разницы данных с фотографий с сенсора, грубо говоря, перемноженных на тот самый дпи (чтоб получить тот самый dots per inch или counts per inch, что лучше проясняет саму суть происходящего, ибо имея неограниченную битность и скорость движения мы б увидели отчет от мыши в виде 400х0 при 400 дпи или 1600х0 при 1600 дпи при движении на 1 дюйм поверхности) и что полинг рейт - это лишь характеристика сколько таких пакетов с данными может прийти в секунду :lol: Очередной чел купил первую игровую мышь и считает, что всё знает
Я вперше чую, що дефолтне значення (6) в вінді треба змінювати на більш низьке, бо це краще :think:
murzik
Member

Повідомлення

миша Gembird musg-301, зламалось колесо всередині (вісь) від ударів. де можна його придбати.
7mindfields
Member

Повідомлення

murzik: 14.04.2024 11:19 миша Gembird musg-301, зламалось колесо всередині (вісь) від ударів. де можна його придбати.
Миша 350грн коштує нова, який ремонт? :eek:
murzik
Member

Повідомлення

7mindfields
нафіга мені вся миша. треба колесо за 10 грн)
7mindfields
Member

Повідомлення

murzik: 14.04.2024 11:47 7mindfields
нафіга мені вся миша. треба колесо за 10 грн)
Ти намагаєшся знайти запчастини для одноразової миші
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

Ось колеса мишки очень трудно подобрать такую же, нужно много доноров чтобы помочь в данном вопросе, 7mindfields правильно говорит, оно просто того не стоит.

Відправлено через 5 годин 28 хвилин 43 секунди:
по поводу цены вот колесо на логитеч суперлайт
спойлер
Screenshot_20240414-183652_AliExpress_1.jpg
[/off]
KLUZO
Junior

Повідомлення

Привіт) Я хочу купити собі нову мишку, клавіатуру і килимок для миші. Наразі зупинився на такому варіанті: клавіатура Hator Rockfall 2 Mecha Aurum Orange USB Black (HTK-710); Миша Hator Pulsar 2 PRO Black (HTM-520); Килимок Hator Tonn Black (HTP-020). Виходить приблизно за цей набір десь 3900 грн. Використовувати буду для ігор(на кіберспорт не розраховую), офісна робота(друкувати буду багато, шум неважливий). Чи хороша ця мишка? Може порадите свій варіант в межах цього кошторису?
creater_ua
Member

Повідомлення

Хлопці, не сваріться, відкриваємо у Він11 Copilot, ярличок біля годинника, обовязково ставимо режим "точно" (активація спражнього GPT-4) і задаємо питання. Ви будете вражені як якісно Вам розяснить ШІ про DPI, polling rate, input lag, debounce time, величину відриву сенсора, моушн-синк, згаджування кутів і повзунок Віндовс (ігри його часто ігнорують, він більш для робочого столy). :beer:
KLUZO, про Hator Pulsar 2 PRO різні відгуки, якщо Ви хочете купувати офіційно і з гарантією за 1100грн, це може бути як варіант, якщо не боїтесь взяти без гарантії, то тут "преміум-китай" просто поза конкуренцією, варіантів вистачає. Hator Rockfall 2 Mecha явно крутіша за ту мишу, котру розглядаєте :rotate:, в мене ще в самого більш старіша версія Hator Rockfall evo досі
tolebamber
Member

Повідомлення

creater_ua
Совершенно разные клавы - сравнение не корректно, а вот сравнивать с Rockfall 2 TKL Optica - корректно, которую я бы и рекомендовал
creater_ua
Member

Повідомлення

tolebamber: 15.04.2024 17:10 creater_ua
Совершенно разные клавы - сравнение не корректно
Ви не зрозуміли, я не порівнюю моделі, я в контексті, що сам мав клаву цієї фірми і досі не змінив, це відсилка до бренду Hator. Звісно це інші клави, новіша вже слідує сучасному тренду, підкладки, помякшувачі, шумоізоляція та інші приємні штуки, через які натискання на клавішу викликає додаткове відчуття комфорту (особливо Аурум Орандж версія), ну принаймі на перший час, потім, мабуть, вже всерівно, особливо якщо в навушниках :)
Відповісти