Останні статті і огляди
Новини
Не вмикається монітор
-
4estation
Junior
Всім привіт.
Вже не знаю куди дивитись.
Ситуація така:
Материнська плата asrock h610M-hdv/ i5 12400 /2*8 kingston kvr32n22s8/8
Не вмикається монітор після того як потухне( в плані електроживлення "вимикати монітор після 1хв простою"."переводити комп'ютер в режим сну - ніколи").
Не після того як пк "засне", а саме як потухне монітор. ПК при цьому працює, нема саме зображення. Лікується перезапуском драйвера відеокарти.
Що робив: иіняв материнську плату на msi pro h610m-e, міняв блок живлення, збирав на столі без корпусу, міняв проц на такий само, пам'ять міняв на таку саму, біос asrock шив. Результат нульовий. Система W10/W11 з оф сайту - без різниці, результат той самий. Поведінка однакова що на Hdmi що на D-sub. З 10 пк однаково зібріних так себе поводять 2.
У кого які думки будуть?
Вже не знаю куди дивитись.
Ситуація така:
Материнська плата asrock h610M-hdv/ i5 12400 /2*8 kingston kvr32n22s8/8
Не вмикається монітор після того як потухне( в плані електроживлення "вимикати монітор після 1хв простою"."переводити комп'ютер в режим сну - ніколи").
Не після того як пк "засне", а саме як потухне монітор. ПК при цьому працює, нема саме зображення. Лікується перезапуском драйвера відеокарти.
Що робив: иіняв материнську плату на msi pro h610m-e, міняв блок живлення, збирав на столі без корпусу, міняв проц на такий само, пам'ять міняв на таку саму, біос asrock шив. Результат нульовий. Система W10/W11 з оф сайту - без різниці, результат той самий. Поведінка однакова що на Hdmi що на D-sub. З 10 пк однаково зібріних так себе поводять 2.
У кого які думки будуть?
-
Crossbow
Member
по проблемі: вона скоріше за все саме в моніторі.
-
4estation
Junior
Дуже дотепно.
Дивно було б думати, що я все переміняв а монЫтор залишив без уваги.
Монітор манів теж
Дивно було б думати, що я все переміняв а монЫтор залишив без уваги.
Монітор манів теж
-
Crossbow
Member
це не вказано у першому пості.4estation: ↑ 10.04.2024 13:45Монітор манів теж
драйвер на "Штеуд" відло, поставте руками більш стару версію.4estation: ↑ 10.04.2024 13:36З 10 пк однаково зібріних так себе поводять 2
-
4estation
Junior
ставив - те саме
-
Crossbow
Member
а якщо перекинути процесори з "робочих" на "не робочий" комп і навпаки ?4estation: ↑ 10.04.2024 13:54ставив - те саме
Відправлено через 46 секунд:
я це бачу, але саме цікаво "з глюкнутого ПК" , поставити проц в нормально працюючий.4estation: ↑ 10.04.2024 13:36міняв проц на такий само
-
4estation
Junior
нема такої можливостія це бачу, але саме цікаво "з глюкнутого ПК" , поставити проц в нормально працюючий.
-
Crossbow
Member
-
lordep
Member
А якщо відключити "вимикати монітор після 1хв простою" та встановити заставку ?
P.S. Можливо БІОС оновити https://www.asrock.com/MB/Intel/H610M-H ... u.asp#BIOS
P.S. Можливо БІОС оновити https://www.asrock.com/MB/Intel/H610M-H ... u.asp#BIOS
-
4estation
Junior
шив новішим старішим - нема результату.P.S. Можливо БІОС оновити https://www.asrock.com/MB/Intel/H610M-H ... u.asp#BIOS
Вже голова обертом
може бути чіпсет?
-
lordep
Member
Так як МП міняли значить, висока ймовірність, що проблема в дефекті графічного ядра ЦП. А Лінукс пробували ставити ?4estation: ↑ 10.04.2024 15:15шив новішим старішим - нема результату.P.S. Можливо БІОС оновити https://www.asrock.com/MB/Intel/H610M-H ... u.asp#BIOS
Вже голова обертом
може бути чіпсет?
-
4estation
Junior
Ні, це не пробував, з тої причини що має стояти windowsА Лінукс пробували ставити ?
-
lordep
Member
Розумію, в порядку експерименту, так як випадок неординарний.4estation: ↑ 10.04.2024 18:05Ні, це не пробував, з тої причини що має стояти windowsА Лінукс пробували ставити ?
-
4estation
Junior
Хтось наврочив...
Asus prime 560m-a/i5 11600 те ж саме
Asus prime 560m-a/i5 11600 те ж саме
-
Crossbow
Member
а якшо на моніторі (коли він потух) - в меню вибрати "вхід" з якого виводити. Ну тоб-то якшо підключено по HDMI, то "примусово" вибрати ще раз HDMI.
І я так і не зрозумів: "пробувалось з одною і тою самою моделю монітора чи зовсім різні моніки (модельно навіть)."
І я так і не зрозумів: "пробувалось з одною і тою самою моделю монітора чи зовсім різні моніки (модельно навіть)."
-
Engineer_1988
Member
Без кропило (аспергилл) ну ніяк4estation: ↑ 10.04.2024 13:36 Вже не знаю куди дивитись.
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
4estation
Junior
обсолютно різні.зовсім різні моніки (модельно навіть)
Отправлено спустя 51 секунду:
ахрана атмєна. все ок.
Отправлено спустя 2 минуты 38 секунд:
Якщо підкинути в конфіг якийсь відік, все працює норм. З довбаним інтелом ну ніяк не хоче
![mad :mad:](./images/smilies/mad.gif)