Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
Scoffer
Member
unique-neon
Нвідія з тобою не згодна.
https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/te ... -products/
вкладка NVIDIA Reflex Compatible Monitors, всі до останнього з повноціним g-sync, а не з недо.
Нвідія з тобою не згодна.
вкладка NVIDIA Reflex Compatible Monitors, всі до останнього з повноціним g-sync, а не з недо.
-
unique-neon
Member
Scoffer
Нвідіа так само не перераховує монітори без gsync'а в маркетингових матеріалах і по дефолту в драйвері галочку не ставить не дивлячитись на підтримку adaptive sync.
Якісь переваги мабуть є в апаратного gsync, але це не вона.
Нвідіа так само не перераховує монітори без gsync'а в маркетингових матеріалах і по дефолту в драйвері галочку не ставить не дивлячитись на підтримку adaptive sync.
Якісь переваги мабуть є в апаратного gsync, але це не вона.
-
Melofon
Member
Я смотре кое-кого в Гугле забанилиDespedo: ↑ 11.04.2024 13:12Не бачу я зараз таких LG моніторів в наявностіMelofon: ↑ 11.04.2024 12:54 Как раз у LG есть изогнутые 34" 3440*1440 IPS и 144-170Гц , но они не дешёвые и стоят как тот олед, если устраивает VA матрица то изогнутый 34" можно взять в два-три раза дешевле чем эти лыжы за 14-20к, я за таким сижу и мне всё устраивает, с текстом там уж точно проблем нет, разрешение 3440*1440 очень даже хорошей плотности чтобы уже с небольшого расстояния не замечать пиксели.
https://hotline.ua/ua/computer/monitory ... 32-665044/ тут два таких LG и Асус с Бенкью на похожих матрицах, все изогнуты, только изогнутость на ips максимум 1800R, если нужна более сильная курватура то это к VA.
-
Despedo
Member
я то все бачив, саме по lg то тільки одна модель і то в незрозумілих магазинах, я такі ""шарашкіни контори" не розглядаю.Melofon: ↑ 12.04.2024 15:05Я смотре кое-кого в Гугле забанили
https://hotline.ua/ua/computer/monitory ... 32-665044/ тут два таких LG и Асус с Бенкью на похожих матрицах, все изогнуты, только изогнутость на ips максимум 1800R, если нужна более сильная курватура то это к VA.
-
Wahoo
Member
Я прошу помощи, но поскольку у меня избирательная слепота, то вашу помощь я не увижу. Ну нет, значит нет!Despedo: ↑ 12.04.2024 15:17 я то все бачив, саме по lg то тільки одна модель і то в незрозумілих магазинах, я такі ""шарашкіни контори" не розглядаю.
Ты уж опиши те источники, которые ты рассматриваешь, чтоб народ зазря не распинался.
-
Dremjke
Member
Хто вам таке сказав? Все прекрасно працює, якщо в моніторі увімкнена адаптивна синхронізація і у грі відключити vsync в налаштуваннях, технологія працює відмінно і немає ніяких розривів. Або ми не правильно один одного зрозуміли.unique-neon: ↑ 12.04.2024 12:49Не зовсім вірно, включений g-sync без vsync нічого не робитиме, монітор працюватиме на своїй частоті не залежно від гри і будуть розриви.
Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
Ось тут не дуже зрозумів. Можете більш детально уточнити, що саме маєте на увазі?Scoffer: ↑ 12.04.2024 10:17Відповідно ніяких рефлексів він не вміє і інпут-лаги не покращує.
-
Melofon
Member
Вам конкретно LG что-ли нужен?, я вам показал 4 варианта того что вы хотели, не устраивает берите на VA (я таким пользуюсь без проблем) и там изогнутость выше, у моего 1500R и это стандарт, у самсунгов 1000R что уже более кривой, думаю есть и другие бренды с такой же курватурой на такой же матрице от Самсунг.Despedo: ↑ 12.04.2024 15:17я то все бачив, саме по lg то тільки одна модель і то в незрозумілих магазинах, я такі ""шарашкіни контори" не розглядаю.Melofon: ↑ 12.04.2024 15:05
Я смотре кое-кого в Гугле забанили
-
Scoffer
Member
Dremjke
Я маю на увазі що є дві схожі за назвою, але принципово різні за технічною складовою технології. G-SYNC i G-SYNC Compatible. Перша вимагає від монітора спеціальну плату обробки зображення від нвідії і підримує приблизно все з моднявих технологій, а друга - рівно навпаки. Так, маркетологам нвідії варто було б дати лопатою по голові за такі найменування, але маємо що маємо.
Так от, той монітор це G-SYNC Compatible, не G-SYNC.
Відправлено через 12 хвилин 55 секунд:
А є ще G-SYNC Ultimate, котрий = G-SYNC + HDR. Ну з цим хоч з назви зрозуміло що щось має вміти.
Я маю на увазі що є дві схожі за назвою, але принципово різні за технічною складовою технології. G-SYNC i G-SYNC Compatible. Перша вимагає від монітора спеціальну плату обробки зображення від нвідії і підримує приблизно все з моднявих технологій, а друга - рівно навпаки. Так, маркетологам нвідії варто було б дати лопатою по голові за такі найменування, але маємо що маємо.
Так от, той монітор це G-SYNC Compatible, не G-SYNC.
Відправлено через 12 хвилин 55 секунд:
А є ще G-SYNC Ultimate, котрий = G-SYNC + HDR. Ну з цим хоч з назви зрозуміло що щось має вміти.
-
Dremjke
Member
Scoffer
Зрозумів, дякую.
Тобто G-SYNC Compatible не підтримує ту саму Nvidia Reflex? Бо мені здавалося, що ця технологія дає результат на таких моніторах.
Зрозумів, дякую.
Тобто G-SYNC Compatible не підтримує ту саму Nvidia Reflex? Бо мені здавалося, що ця технологія дає результат на таких моніторах.
-
Scoffer
Member
Dremjke
Нвідія стверджує що ні. В списку:
тільки повноцінні G-SYNC монітори з платою.
Нвідія стверджує що ні. В списку:
тільки повноцінні G-SYNC монітори з платою.
-
IrosLAV
Member
Привіт. Підкажіть по яким критеріям обирати монітор для прогрраміста (на подарок). Діагоналі 27-32? І максимально великі розрішення і герцовка для чіткості і плавності? А от з матрицею найважче, думаю взагалі без різниці яка?
-
Dremjke
Member
Більше схоже на якийсь обмежений і одобрений Нвідією "для галочки" перелік моніторів.Scoffer: ↑ 12.04.2024 21:18Нвідія стверджує що ні. В списку:
Я все-таки більш схильний до думки, що Nvidia Reflex - це в першу чергу реалізація безпосередньо для конкретної гри, а також досить багато відеокарт цю технологію підтримують, тобто незалежно від монітору.
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
А чим зараз програміст користується? 2 монітори?IrosLAV: ↑ 12.04.2024 21:28Привіт. Підкажіть по яким критеріям обирати монітор для прогрраміста
-
Despedo
Member
32 не всім заходять, дехто любить кодити на 27, кодити зручніше на 2-х моніторах ніж на одному дуже великому. Герцовка думаю тут не принципово, а от роздільну здатність краще 4к, матриця однозно ips.IrosLAV: ↑ 12.04.2024 21:28 Привіт. Підкажіть по яким критеріям обирати монітор для прогрраміста (на подарок). Діагоналі 27-32? І максимально великі розрішення і герцовка для чіткості і плавності? А от з матрицею найважче, думаю взагалі без різниці яка?
P.S. Сам працюю за 27 4к монітором на ips
-
IrosLAV
Member
Dremjke Епловський ноут + дуже старий ледь живий 24" чи 27", не знаю точно
Despedo так, тут й проблема вгадати, яка діагональ йому більш зайде. Я звик працювати на великих діагоналях (65" і 42"), а дехто не сприймає більше 24"
Despedo так, тут й проблема вгадати, яка діагональ йому більш зайде. Я звик працювати на великих діагоналях (65" і 42"), а дехто не сприймає більше 24"
-
unique-neon
Member
1. Стаття на blurbustersDremjke: ↑ 12.04.2024 19:00Хто вам таке сказав? Все прекрасно працює, якщо в моніторі увімкнена адаптивна синхронізація і у грі відключити vsync в налаштуваннях, технологія працює відмінно і немає ніяких розривів. Або ми не правильно один одного зрозуміли.unique-neon: ↑ 12.04.2024 12:49Не зовсім вірно, включений g-sync без vsync нічого не робитиме, монітор працюватиме на своїй частоті не залежно від гри і будуть розриви.
2. Перевіряв сам. Розривів і справді не бачив коли фпс нижчий за частоту монітора, але добре видно, коли фпс вищий.
Щодо того коли фпс нижчий за частоту монітора, то не знаю, можливо і фпс лімітера достатньо без vsync'a. А можливо розриви не такі помітні.
Умови експерименту виставти не низьку герцівку 60 Гц (чим вища, тим менше видно розриви). Виключити vsync і в грі і в контрол панелі. І застосувати фпс лімітер (теж є в контрол панелі):
- при 55 фпс, я не бачив розривів
- при 65 фпс, їх багато
Відправлено через 25 хвилин 9 секунд:
Та загалом вірно. Ну і бажано зі стандартним лайоутом субпікселів, тобто оледи не такі оптимальні. Ну і герцівка тут на мій смак не критична при роботі з текстом, якщо спеціально не шукати, то різниці в плавності на десктопі не помічаю. Але це суб'єктивно. В іграх добре помічаю.IrosLAV: ↑ 12.04.2024 21:28І максимально великі розрішення і герцовка для чіткості і плавності?
Це мабуть суб'єктивно. Якщо є два монітора, то я особисто ок і з 24, і з 27, і з 32. 24 у мене FHD, а 27 i 32 - 4K. Текст звичайно чіткіший на 4К. Але якщо говорити за діагоналі, то з усіма нормально. Потреби в більших діагоналях відповідно не маю, бо місце просто пустує і більше головою крутити між моніторами. А от ноутбучні 14 дюймів, то уже журба. Оце подумав що ще часто половиню один монітор між двома софтинами - то 32 тут однозначно переможець з трьох варіантів.IrosLAV: ↑ 12.04.2024 21:28Діагоналі 27-32?
Як можна нормально працювати за 40 дюймовим екраном і більше не уявляю.
Широкоформатні для роботи не пробував тому не знаю, якщо це тільки один монітор, то може і краще за 16:9 для розполовинювання.
-
Юра Ray
Junior
Вітаю що скажете про цей монітор - QUBE Overlord G27Q180 ? Або дайте пораду який бюджетний ( до 10 -11 т. ) QHD монік взяти для ігор ?
-
Dremjke
Member
Для прикладу, грав в кс2, де в мене явно більше, ніж 165к/с (монітор 165Гц) і ніяких розривів на екрані нема. В деяких інших іграх, де відеокарта здатна видати більше 165Гц - ситуація аналогічна. В цьому і полягає суть адаптивної синхронізації. Але випадки бувають різні, так. Особисто я забув про будь-які розриви після того, як рік тому купив новий монітор g-sync compatible.unique-neon: ↑ 13.04.2024 01:362. Перевіряв сам. Розривів і справді не бачив коли фпс нижчий за частоту монітора, але добре видно, коли фпс вищий.
Щодо того коли фпс нижчий за частоту монітора, то не знаю, можливо і фпс лімітера достатньо без vsync'a. А можливо розриви не такі помітні.
Умови експерименту виставти не низьку герцівку 60 Гц (чим вища, тим менше видно розриви). Виключити vsync і в грі і в контрол панелі. І застосувати фпс лімітер (теж є в контрол панелі):
- при 55 фпс, я не бачив розривів
- при 65 фпс, їх багато
Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
Та будь-який монітор 27" 1440p і частота розгортки > 144Hz. Матриця VA чи IPS, що приємніше очам буде.IrosLAV: ↑ 13.04.2024 00:45Епловський ноут + дуже старий ледь живий 24" чи 27", не знаю точно
-
unique-neon
Member
Dremjke
При перевищенні частоти монітора vrr просто вимикається. Імовірно розриви маскує частота монітора. Я теж не дуже помічаю розриви на 144 гц з вимкнутим vrr, зокрема тому що граю з геймпада. Впринципі чим вища герцівка, тим менше сенсу у vrr, умовно на гіпотетичному 1000 гц vsync буде виглядати як gsync. Щодо того, чому не видно розривів при з gsync без vsync, то ще походив по тому сайту - можуть бути внизу екрану при нестабільному фпс.
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
При перевищенні частоти монітора vrr просто вимикається. Імовірно розриви маскує частота монітора. Я теж не дуже помічаю розриви на 144 гц з вимкнутим vrr, зокрема тому що граю з геймпада. Впринципі чим вища герцівка, тим менше сенсу у vrr, умовно на гіпотетичному 1000 гц vsync буде виглядати як gsync. Щодо того, чому не видно розривів при з gsync без vsync, то ще походив по тому сайту - можуть бути внизу екрану при нестабільному фпс.
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
До слова про dpi та apple. З якогось року вони видалили субпіксельне згладжування, від коли всі фірмові девайси перейшли на ретину. Так що 2к може виглявати мильнуватіше, ніж під віндою.Dremjke: ↑ 14.04.2024 09:42Та будь-який монітор 27" 1440p і частота розгортки > 144Hz. Матриця VA чи IPS, що приємніше очам буде.
-
Vpupkin
Member
Без vsync будет порядок пока фпс ниже максимальной частоты монитора, например на 144гц мониторе будут разрывы в нижней части экрана когда фпс 121-144.unique-neon: ↑ 14.04.2024 12:15можуть бути внизу екрану при нестабільному фпс.
лечится либо включением vsync либо ограничением фпс до 120 и будет порядок только с vrr без vsync.
-
unique-neon
Member
Vpupkin
Це правильно. Але дискусія почалась з того, що при включеному vrr v-sync вже не потрібний, на що я заперечив.
Це правильно. Але дискусія почалась з того, що при включеному vrr v-sync вже не потрібний, на що я заперечив.