Проблема з запуском відеокарти з 2 слоту PCIe

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Igoretc
Member

Повідомлення

Власне проблема в назві теми.
Це мій старий ПК на Xeon E3 1240V2 і материнці ASRock Z77 Extreme4, який повинен працювати виключно як безшумний аудіоплеєр на Linux.
спойлер
Так виглядає цей багатостраждальний МузПК
Так виглядає цей багатостраждальний МузПК
Я туди недавно прикупив дешеву відеозатичку ASUS GT 710 Silent 2GB, ця карта має стояти в другому слоті PCIe, бо в першому має бути USB контролер, який спеціально заточений під вивід "якісної цифри" на ЦАП і заживлений з окремого лінійного БЖ.
Все ніби починалось гарно - працювало і грало пречудово музло...
Тепер відеокарта відмовляється запускатись з 2го слоту PCIe, а ПК видає п’ять коротких звукових сигналів з чорним екраном. З 1го PCIe все ніби працює норм, навіть Вінда11 запускається в FHD, а гріється максимум до 52 градусів, але в такому випадку неможлива реалізація концепції.
Можливо причиною була статика, признаюсь чесно, я таки згрішив пальпацією радіаторів відеокарти, чіпсету і башні проца, бо під Linux програмного моніторингу температур не було, а єдиний вентилятор на башні проца в БІОСі вимкнений до 65 градусів. Або можливо від експериментів з пониженням напруг і частот в тому ж БІОСі.
Знайшов тут схожу тему viewtopic.php?f=3&t=277829 може і мені хтось дасть розумні поради, як з тим жити далі :weep:
gehka3
Катярко

Повідомлення

Во втором слоте хоть что то видится мамкой?
Там линии через коммутаторы идут
Igoretc
Member

Повідомлення

gehka3: 06.04.2024 20:49 Во втором слоте хоть что то видится мамкой?
Там линии через коммутаторы идут
Ставив туда іншу відеокарту яка вже з додатковим живленням від БЖ і вищезгаданний USB контролер - нічого слот не бачить ((
gehka3
Катярко

Повідомлення

Значит или битый/битые коммутаторы или проблема с питающими на слот второй, ресетом, обвязкой слота/коммутаторов, сокетом (берутся линии от 9й из 16ти и выше на второй слот), процем
Igoretc
Member

Повідомлення

gehka3: 06.04.2024 21:09 Значит или битый/битые коммутаторы или проблема с питающими на слот второй, ресетом, обвязкой слота/коммутаторов, сокетом (берутся линии от 9й из 16ти и выше на второй слот), процем
Це можна якось якісно вилікувати? Чи то вже не варто?
gehka3
Катярко

Повідомлення

Вероятно можно, нужно смотреть что там виновник
Igoretc
Member

Повідомлення

Материнка з процесором поїхали на лікування у Дніпро
спойлер
20240408_140233.jpg
gehka3
Катярко

Повідомлення

Igoretc
Готово: viewtopic.php?p=3784881#p3784881
Igoretc
Member

Повідомлення

Дікій васторг! :banan:
Ремонт відбувся швидко, враховуючи трансфер Львів=>Дніпро=>Львів, на все пішло 3 доби, і якісно.
Майстру ріспект! :pray:
gehka3
Катярко

Повідомлення

Igoretc
:beer:
Відповісти