Csb 12460 стоит, 2 года ей, 14в на клемах Думаете может помочь замена на новую?Rucha: ↑ 02.04.2024 10:38 hazard
Зараз вони всі APFC. Тому треба досліджувати індивідуальну сумісність конкретного БЖ та ББЖ. Але спочатку я би перевірив АКБ.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
hazard
Member
-
GreenMile
Member
Якщо там два роки їй валило 14В+ постійно, то та батарея вже висохла і не буде нормально тримати. Це біда 95% побутових ДБЖ.hazard: ↑ 02.04.2024 10:44Csb 12460 стоит, 2 года ей, 14в на клемах Думаете может помочь замена на новую?Rucha: ↑ 02.04.2024 10:38 hazard
Зараз вони всі APFC. Тому треба досліджувати індивідуальну сумісність конкретного БЖ та ББЖ. Але спочатку я би перевірив АКБ.
-
hazard
Member
На старом блоке легко держала 5 мин, дальше я выключал
-
GreenMile
Member
Це ні про що не говорить без тесту батареї. В АКБ росте внутрішній опір з часом, тому, чим більше навантаження - тим сильніше вона буде "просідати", тобто слабке навантаження 5-10А струмом (60-120Вт) вона ще буде тримати якось, а сильне навантаження - 20А і більше (240Вт і більше) вона вже може вже не витримувати, бо напруга буде падати нижче критичної.hazard: ↑ 02.04.2024 10:53 На старом блоке легко держала 5 мин, дальше я выключал
-
hazard
Member
Если заменить 9 на 12 Ah (рядом поставить) может прокатить?
-
Shpoker
Member
hazard попробуй, почему нет (у меня с таким-же упсом пачка 6В батарей рядом лежит, не жалуюсь)
-
кудрявый
Member
[Если заменить 9 на 12 Ah (рядом поставить) может прокатить?/quote]
Цілком, просто зарядний струм залишиться такий як був і час заряджання збільшиться на чверть.
-
GreenMile
Member
Можете спробувати, але ДБЖ буде все одно вбивати акуми. Візьміть поміряйте скільки він там на зарядку дає, яку напругу, бо в мене PCM старий, 600ВА, так він, коли увімкнений дає 14,7В на заряд, коли вимкнений кнопкою на морді - то 13,8В. Так от, якщо ДБЖ не виключається ніколи, то він роками кип'ятить ті нещасні акуми при 14,7В, які просто висихають від такого. Правильний заряд АГМ аків - це 14,4-14,7В і потім при повній зарядці перехід в буферний режим, це зазвичай 13,4-13,8В. Але побутові ДБЖ цього автоматичного переходу в буферний режим не вміють робити (або ось тільки у виключеному стані), тому акуми в них живуть роки по 2 максимум, якщо ДБЖ постійно включений.hazard: ↑ 02.04.2024 11:49 Если заменить 9 на 12 Ah (рядом поставить) может прокатить?
-
hazard
Member
Если при батареи 9 Ah мощность бесперебойника 495 Вт,то как почитать сколько будет при 12 Аh ?
-
Crossbow
Member
неизменна! больше чем он может не выдаст!hazard: ↑ 03.04.2024 10:02мощность бесперебойника 495 Вт
А вот "мощность" (емкость) - в ВТ\ч - на 12А\ч АКБ будет чуточку дольше держать туже нагрузку.
-
_VlaD_
Member
Если одна женщина вынашивает ребенка 9 месяцев, то за сколько времени одного ребенка выносят две женщины?hazard: ↑ 03.04.2024 10:02 Если при батареи 9 Ah мощность бесперебойника 495 Вт,то как почитать сколько будет при 12 Аh ?
-
Vinzy
Member
Посоветуйте хороший бесперебойник.
Комп
R5 5600+Rx 6800 бп в пк стоит на 850W. Но жрет он меньше. Думаю где-то ~500-600W.
И моник на 60W
Хотелось бы не шумный.
И главное чтобы я просто успевал нормально выключить комп как свет отрубают.
Думал посмотреть на 700W+ но не все понятно не отрубится ли сразу. А то отзывы иногда противоречат
P. S. Я в них не разбираюсь.
Комп
R5 5600+Rx 6800 бп в пк стоит на 850W. Но жрет он меньше. Думаю где-то ~500-600W.
И моник на 60W
Хотелось бы не шумный.
Думал посмотреть на 700W+ но не все понятно не отрубится ли сразу. А то отзывы иногда противоречат
-
hazard
Member
Думаю на 700 Ватт вырубит сразу.Vinzy: ↑ 04.04.2024 20:33 Посоветуйте хороший бесперебойник.
Комп
И моник на 60W
Хотелось бы не шумный.
Я так купил на свою голову блок питания на 650w под новую видеокарту. Мой Powercom на 500 W теперь под нагрузкой вырубается сразу а в простое через 5 сек. Оказывается они все сейчас с активным PFC и под мой блок питания нужен УПС от 900W а цены на них сейчас улетели в космос. УПС буду продавать-будет без него,пусть вырубает.
-
GreenMile
Member
У вас він не тримає, бо батарея дохла. Якщо винен АПФЦ, то ваш ДБЖ просто би вирубався миттєво в момент переходу на батареї і все, якщо ж він без навантаження працює 5 секунд і гасне - ПФЦ там ні до чого (в режимі без навантаження як мінінмум), це акум дохлий, якій навіть 30-50Вт не витримує. Я вам про це вище казав.hazard: ↑ 04.04.2024 21:10 Я так купил на свою голову блок питания на 650w под новую видеокарту. Мой Powercom на 500 W теперь под нагрузкой вырубается сразу а в простое через 5 сек. Оказывается они все сейчас с активным PFC и под мой блок питания нужен УПС от 900W а цены на них сейчас улетели в космос. УПС буду продавать-будет без него,пусть вырубает.
ПФЦ - це по суті просто еквівалентний вхідний опір, він грає роль саме в момент зникнення напруги: напруга на вхідному конденсаторі БЖ падає, ПФЦ бачить це неподобство і хоче "з розетки" взяти більше струму, якого нема в момент, поки ДБЖ перемикається на батареї, і от коли ДБЖ таки перемкнувся на батареї, то в цей момент ПФЦ хоче від нього завеликий струм, який просто перевантажує ДБЖ і той вимикається по перевантаженню.
Для розуміння поясню на пальцях (це дуже спрощено для легкості сприйняття і загального розуміння проблеми):
- спойлер
- 1. Штатний режим роботи від мережі 220В: ви граєте в ігри у вас споживання ПК, ну, нехай, 300Вт, при цьому БЖ з розетки (транзитом через ДБЖ) споживає 1,36А струм.
Коли все ок, на вхідному конденсаторі БЖ ~310В (випрямлених).
2. Нештатний режим - зникає мережа 220В, ДБЖ потрібно близко 3-8мс для перемикання і видачі 220В, ці 3-8 мс живлення взяти нема звідки і ПК живиться із запасеної енергії отого вхідного конденсатора БЖ, там де 310В було. Конденсатор стрімко розряджається і на ньому так само стрімко падає напруга, наприклад, впала там вже до 200В. ПФЦ бачить це неподобство і починає відпрацьовувати свій хліб: він намагається взяти з мережі (якої ще нема, бо ДБЖ не перемкнувся) більше струму, щоб швидше зарядити конденсатор, який катастрофічно втрачає напругу, до його штатних 310В. Чим менша напруга на конденсаторі - тим більше хоче взяти ПФЦ з мережі. І ось тут, залежно від споживання ПК в цей момент, залежно від того, як довго перемикається ДБЖ, залежно від ємності вхідного конденсатора, залежно від того, наскільки "агресивний" ПФЦ, він може захотіти взяти з розетки умовно 10А замість 1,36А. І тут нарешті вмикається наш рятівник ДБЖ потужністю 500Вт, з якого вже пекельно зголоднілий ПФЦ хоче викачати в цей момент 10А*220В = 2200Вт. 500-ваттний ДБЖ, звісно, на це не підписувався і зі словами "ви там зовсім очманіли на з мене 2,2кВт вимагати?!" вирубається через перевантаження, не встигнув включитись.
Яка з цього мораль: вплив ПФЦ проявляється лише в момент перемикання і залежить все це від того, скільки ватт споживав ПК, який в БЖ вхідний конденсатор (як довго він здатен утримати на собі роботу ПК), як швидко перемикається ДБЖ. *Є звісно винятки, але в загальному випадку саме так.
Тому для вирішення проблеми треба або більш потужний ДБЖ, здатний видати ПФЦ все, що той хоче (2,2кВт умовно), або ДБЖ, який швидко перемикається і таким чином не доводить ПФЦ до такого лютого голоду, або НЕСПОДІВАНО більш потужний чи якісний БЖ, бо в ньому будуть конденсатори більші і він довше втримається (хоча це може знівелюватись агресивність ПФЦ, тому гарантії нема, але випадки такі були).
Ну то вам треба ДБЖ десь десь 1000-1400ВА (~800-900Вт) і на два акуми.Vinzy: ↑ 04.04.2024 20:33 Посоветуйте хороший бесперебойник.
Комп
И моник на 60W
Хотелось бы не шумный.
-
Vinzy
Member
1500ВА.. Не думал что придётся брать с таким запасом. Думал 700W хватит.
Многие пишут что они шумят и греются. Особенно от батареи. Вот от батареи вообще не проблема. Выключил комп и все.
Но вот нагрев и шум.. Как-то смущает. Особенно нагрев. И при нагрузке во время игр от сети тоже получается шум будет?
Многие пишут что они шумят и греются. Особенно от батареи. Вот от батареи вообще не проблема. Выключил комп и все.
Но вот нагрев и шум.. Как-то смущает. Особенно нагрев. И при нагрузке во время игр от сети тоже получается шум будет?
-
GreenMile
Member
Суть не ватах, а в тому, що написано вище. Ви можете купити 500Вт ДБЖ з подвійним перетворенням і все, його вистачить, бо він не перемикається. Або купити ДБЖ на 700 Вт, у якого час перемикання умовно 2мс, а не 8-10 як у звичайних Або напаяти конденсаторів в БЖ, чи викинути з БЖ блок ПФЦVinzy: ↑ 04.04.2024 22:56 1500ВА.. Не думал что придётся брать с таким запасом. Думал 700W хватит.
-
Vinzy
Member
А есть пример подобных моделей или бренд?GreenMile: ↑ 04.04.2024 23:00 Ви можете купити 500Вт ДБЖ з подвійним перетворенням і все, його вистачить, бо він не перемикається.
-
GreenMile
Member
Задайте фільтр "подвійне перетворення" в магазині і все, але одразу скажу, ціна вам не сподобається, вони коштують х2-х3 від від звичайних.Vinzy: ↑ 04.04.2024 23:07А есть пример подобных моделей или бренд?GreenMile: ↑ 04.04.2024 23:00 Ви можете купити 500Вт ДБЖ з подвійним перетворенням і все, його вистачить, бо він не перемикається.
-
artko
Member
нема у вас споживання 500..600вт. до 400вт може буде і то оптимистично.Vinzy: ↑ 04.04.2024 20:33 Комп
И моник на 60W
(r9 5900x + 6700XT під навантаженням ~350вт, вимірював)
якщо не треба шум - десь окремо від комп'ютеру встановити центральний ДБЖ на всю квартиру/будинок. я так зробив
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
в мене так колись вибивало комп при перемиканні на дбж, не встигав. навісив поряд з рідним конденсатором якусь банку від промислового частотного перетворювача, як рукою зняло
але коли втикав в розетку досить давно вимкнутий комп - почало вибивати 10А автомат у щитку, поки конденсатор заряджався )
-
hazard
Member
Сегодня новую CSB 12Ah за много денег поставил-работает как и на старойGreenMile: ↑ 04.04.2024 22:51У вас він не тримає, бо батарея дохла. Якщо винен АПФЦ, то ваш ДБЖ просто би вирубався миттєво в момент переходу на батареї і все, якщо ж він без навантаження працює 5 секунд і гасне - ПФЦ там ні до чого (в режимі без навантаження як мінінмум), це акум дохлий, якій навіть 30-50Вт не витримує. Я вам про це вище казав.hazard: ↑ 04.04.2024 21:10 Я так купил на свою голову блок питания на 650w под новую видеокарту. Мой Powercom на 500 W теперь под нагрузкой вырубается сразу а в простое через 5 сек. Оказывается они все сейчас с активным PFC и под мой блок питания нужен УПС от 900W а цены на них сейчас улетели в космос. УПС буду продавать-будет без него,пусть вырубает.
ПФЦ - це по суті просто еквівалентний вхідний опір, він грає роль саме в момент зникнення напруги: напруга на вхідному конденсаторі БЖ падає, ПФЦ бачить це неподобство і хоче "з розетки" взяти більше струму, якого нема в момент, поки ДБЖ перемикається на батареї, і от коли ДБЖ таки перемкнувся на батареї, то в цей момент ПФЦ хоче від нього завеликий струм, який просто перевантажує ДБЖ і той вимикається по перевантаженню.
Для розуміння поясню на пальцях (це дуже спрощено для легкості сприйняття і загального розуміння проблеми):Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
- спойлер
- 1. Штатний режим роботи від мережі 220В: ви граєте в ігри у вас споживання ПК, ну, нехай, 300Вт, при цьому БЖ з розетки (транзитом через ДБЖ) споживає 1,36А струм.
Коли все ок, на вхідному конденсаторі БЖ ~310В (випрямлених).
2. Нештатний режим - зникає мережа 220В, ДБЖ потрібно близко 3-8мс для перемикання і видачі 220В, ці 3-8 мс живлення взяти нема звідки і ПК живиться із запасеної енергії отого вхідного конденсатора БЖ, там де 310В було. Конденсатор стрімко розряджається і на ньому так само стрімко падає напруга, наприклад, впала там вже до 200В. ПФЦ бачить це неподобство і починає відпрацьовувати свій хліб: він намагається взяти з мережі (якої ще нема, бо ДБЖ не перемкнувся) більше струму, щоб швидше зарядити конденсатор, який катастрофічно втрачає напругу, до його штатних 310В. Чим менша напруга на конденсаторі - тим більше хоче взяти ПФЦ з мережі. І ось тут, залежно від споживання ПК в цей момент, залежно від того, як довго перемикається ДБЖ, залежно від ємності вхідного конденсатора, залежно від того, наскільки "агресивний" ПФЦ, він може захотіти взяти з розетки умовно 10А замість 1,36А. І тут нарешті вмикається наш рятівник ДБЖ потужністю 500Вт, з якого вже пекельно зголоднілий ПФЦ хоче викачати в цей момент 10А*220В = 2200Вт. 500-ваттний ДБЖ, звісно, на це не підписувався і зі словами "ви там зовсім очманіли на з мене 2,2кВт вимагати?!" вирубається через перевантаження, не встигнув включитись.
Яка з цього мораль: вплив ПФЦ проявляється лише в момент перемикання і залежить все це від того, скільки ватт споживав ПК, який в БЖ вхідний конденсатор (як довго він здатен утримати на собі роботу ПК), як швидко перемикається ДБЖ. *Є звісно винятки, але в загальному випадку саме так.
Тому для вирішення проблеми треба або більш потужний ДБЖ, здатний видати ПФЦ все, що той хоче (2,2кВт умовно), або ДБЖ, який швидко перемикається і таким чином не доводить ПФЦ до такого лютого голоду, або НЕСПОДІВАНО більш потужний чи якісний БЖ, бо в ньому будуть конденсатори більші і він довше втримається (хоча це може знівелюватись агресивність ПФЦ, тому гарантії нема, але випадки такі були).Ну то вам треба ДБЖ десь десь 1000-1400ВА (~800-900Вт) і на два акуми.Vinzy: ↑ 04.04.2024 20:33 Посоветуйте хороший бесперебойник.
Комп
И моник на 60W
Хотелось бы не шумный.