Останні статті і огляди
Новини
Чи можливо зробити так, щоб Wifi (на МП) працював коли ПК вимкнений?
-
odessitmws
Member
на самом деле роутер который может в 6е стоит дорого, печально что его зарезали дровами
-
artko
Member
daesz
жаль мабуть так, якимось іншими софтовими методами тільки.
жаль мабуть так, якимось іншими софтовими методами тільки.
-
odessitmws
Member
я чот пропутил? адаптер в мамке не умеет раздавать инет что вы вручную собрались включать?daesz: ↑ 03.04.2024 16:05Видать включати мені прийдеться вайфай вручну :\
-
daesz
Member
Він вміє, але автоматично скриптом не запускається.odessitmws: ↑ 03.04.2024 16:13я чот пропутил? адаптер в мамке не умеет раздавать инет что вы вручную собрались включать?daesz: ↑ 03.04.2024 16:05Видать включати мені прийдеться вайфай вручну :\
Обидва телефони його бачать + читалка також.
Востаннє редагувалось 03.04.2024 16:23 користувачем daesz, всього редагувалось 3 разів.
-
Liquidator
Member
У меня инет с ГПОН, и даже когда были блекауты - работу все равно надо было делать, я перешел работать за ноут и с самого ноута от УСБ запитывал и сам ОНУ при не обходимости. Далее сам ноут подключался к экофлоу и часов 10 всё это работало. Длаее если свет так и не давали - экофлоу в руки и на заправку где всегда работал генератор, там в течении часа заряжаешь экофлоу на 100 % и утебя еще чистых часов 8-10 чтобы поработать...... на телефоны раздавал также спомощью вафляадаптера встроенного в ноут......Avenger80: ↑ 03.04.2024 16:04 Liquidator
Не всегда... А представьте нынешние реалии с блэкаутами, отключениями электричества (у нас сейчас каждый день по 4 часа отключают свет) - на коне люди с GPON и питающимися от повербанков ONU и роутерами. А как вы будете запитывать в таком случае целый комп для раздачи инета? Как показала практика - мобильные операторы в такой ситуации хуже некуда, только GPON.
Востаннє редагувалось 03.04.2024 16:17 користувачем Liquidator, всього редагувалось 1 раз.
-
artko
Member
на жаль, ні. не надійніше і стабільніше. особисто перевіряв і на налаштованому тому ж мікротіку отримував (через нього) швидкість більше, ніж при дроту від провайдера напряму у домашній сервер (перевіряв на ньому).Liquidator: ↑ 03.04.2024 15:53 но факт останется фактом что связка сесть-ПК будет ВСЕГДА НАДЕЖНЕ И СТАБИЛЬНЕЕ связки сеть-роутер-ПК, какой бы вы дорогой и современный и супер-пупер навороченный роутер в эту связку не влупили.
мовчу вже про те, що спеціалізований роутер здатний працювати безперервно, не тягне на собі вантаж інших програм та т.п, його швидкість не залежіть від навантаження на ПК.
мабуть вам дійсно погані роутери доводилося тестити. (хоча, повторюсь, досить давно таких не бачив серед навіть середньго класу пристроїв).
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
там якийсь окремий софтовий роутер стоїть схоже, по самі драйвери рапортують що не вміють. якась темна справаodessitmws: ↑ 03.04.2024 16:13я чот пропутил? адаптер в мамке не умеет раздавать инет что вы вручную собрались включать?daesz: ↑ 03.04.2024 16:05Видать включати мені прийдеться вайфай вручну :\
Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
та так і будемо живити - в мене є невеличкий акумулятор та сонячні панелі, будинок цілком під аварійним живленням, від 6 до 12 годин, дивлячись на час доби та інше. а ще генератор стоїть з каністрою бензинуAvenger80: ↑ 03.04.2024 16:04 А представьте нынешние реалии с блэкаутами, отключениями электричества (у нас сейчас каждый день по 4 часа отключают свет) - на коне люди с GPON и питающимися от повербанков ONU и роутерами. А как вы будете запитывать в таком случае целый комп для раздачи инета? Как показала практика - мобильные операторы в такой ситуации хуже некуда, только GPON.
-
Liquidator
Member
Не рассказывайте небылицы - если кабель напрямую дать в сетевуху это априори всегда стабильнее, чем дать кабель в ЛЮБОЙ роутер, а из роутера в ту же сетевуху - существует такое понятие как КПД устройства, а КПД = 100% не бывает, поэтому на любом роутере всегда будет какая то потеря - законов физики никто не отменялartko: ↑ 03.04.2024 16:18на жаль, ні. не надійніше і стабільніше. особисто перевіряв і на налаштованому тому ж мікротіку отримував (через нього) швидкість більше, ніж при дроту від провайдера напряму у домашній сервер (перевіряв на ньому).Liquidator: ↑ 03.04.2024 15:53 но факт останется фактом что связка сесть-ПК будет ВСЕГДА НАДЕЖНЕ И СТАБИЛЬНЕЕ связки сеть-роутер-ПК, какой бы вы дорогой и современный и супер-пупер навороченный роутер в эту связку не влупили.
мовчу вже про те, що спеціалізований роутер здатний працювати безперервно, не тягне на собі вантаж інших програм та т.п, його швидкість не залежіть від навантаження на ПК.
мабуть вам дійсно погані роутери доводилося тестити. (хоча, повторюсь, досить давно таких не бачив серед навіть середньго класу пристроїв).
-
Avenger80
Member
artko
Скорее всего плохие и ещё и древние роутеры, а потом... развилось мнение на годы вперёд (фобия), что роутеры, как класс устройств - это зло. Хотя это уже далеко не так.
Скорее всего плохие и ещё и древние роутеры, а потом... развилось мнение на годы вперёд (фобия), что роутеры, как класс устройств - это зло. Хотя это уже далеко не так.
-
artko
Member
Liquidator
ок. як скажете. закрив тему.
ок. як скажете. закрив тему.
-
Avenger80
Member
Liquidator
Ну потеряете вы 1-2Мбит/c может быть - это критично? А вообще - надо протестировать - кабель напрямую - скорость и кабель через роутер - скорость. Честно, разница в районе погрешности. Я представляю, как к примеру, вот этот роутер - https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A будет резать скорость по проводу. Ладно, извините, дело ваше.
Ну потеряете вы 1-2Мбит/c может быть - это критично? А вообще - надо протестировать - кабель напрямую - скорость и кабель через роутер - скорость. Честно, разница в районе погрешности. Я представляю, как к примеру, вот этот роутер - https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A будет резать скорость по проводу. Ладно, извините, дело ваше.
Востаннє редагувалось 03.04.2024 16:33 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
-
odessitmws
Member
киньте ссылочку на гайд как сделать если не сложноdaesz: ↑ 03.04.2024 16:15Він вміє
-
daesz
Member
Перший результат в пошуціodessitmws: ↑ 03.04.2024 16:33киньте ссылочку на гайд как сделать если не сложноdaesz: ↑ 03.04.2024 16:15Він вміє
-
artko
Member
з цікавості затестив - win11, intel ax200 - вмикається, каже що все ок - але жоден телефон мережу не бачить з введеними параметрами
p.s. драйвери теж кажуть що не підтримується.
-
daesz
Member
В мене бачать та працюють обидва телефони та електронна книжка. На другому телефоні (та й на книжці) в мене навіть сімкарит немає.artko: ↑ 03.04.2024 16:48з цікавості затестив - win11, intel ax200 - вмикається, каже що все ок - але жоден телефон мережу не бачить з введеними параметрами
p.s. драйвери теж кажуть що не підтримується.
-
Liquidator
Member
Да нет никакой фобии и какого-то плохого отношения к роутерам как классу устройств, просто в текущих реалиях использования инета он мне не был нужен и пока не нужен как дополнительное устройство вот и всё.Avenger80: ↑ 03.04.2024 16:29 artko
Боле того я уже присматриваю устройство вот типа такого класса https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ?tab=about - Бездротовий маршрутизатор (роутер) TP-Link XC220-G3v который одновременно выполняет и функцию ONU (оно у меня полюбому висит на стенке и нужно по умолчанию для инета GPON) и функцию непосредтвенно роутера и пока не купил из-за того, что именно как роутер он умеет только всего лишь Wi-Fi 5, что как бы в текущих реалиях когда уже WiFi 7 практически вышел в люди не совсем актуально по скоростям...... так что если появится чутка более современная модель совмещающая ONU GPON + ROUTER то я скоре всего куплю, если же нет - то возможно мне будет достаточно и WIFi 5 сети, и я прикуплю пока на пробу XC220-G3v - единственное в своем роде ONU+Router в одном флаконе что мне встречалось на рынке Украины
Востаннє редагувалось 03.04.2024 17:07 користувачем Liquidator, всього редагувалось 1 раз.
-
mklm
Member
artko: ↑ 03.04.2024 16:20 на налаштованому тому ж мікротіку отримував (через нього) швидкість більше, ніж при дроту від провайдера напряму
завантажити прискорювач інтернету без смс та реєстрацій
-
Liquidator
Member
Я ж вам писав, якщо така морока то автоматизувати найпростіше з свіжим Connetify, воно ставить свій дравер віртуального роутера і налаштовується на автозапуск при запуску сисетеми. Єдине шо вона платана ця софтина.daesz: ↑ 03.04.2024 16:05artko: ↑ 03.04.2024 15:35 daesz
наче для такої плати вже є драйвер версії 24.34.2.567 від цього року, пишуть навіть що є підтримка hosted network під windows. спробуйте пошукати та поставити.
i tried (c)
Видать включати мені прийдеться вайфай вручну :\
Можна спробувати наприклад безкоштовні MyPublicWiFi або My WIFI Router, але самою безпролемною мені видался свого часу платна Connetify
-
daesz
Member
В тім і проблема що він платнийLiquidator: ↑ 03.04.2024 17:24Я ж вам писав, якщо така морока то автоматизувати найпростіше з свіжим Connetify, воно ставить свій дравер віртуального роутера і налаштовується на автозапуск при запуску сисетеми. Єдине шо вона платана ця софтина.
Можна спробувати наприклад безкоштовні MyPublicWiFi або My WIFI Router, але самою безпролемною мені видался свого часу платна Connetify
В мене проблема з тим, щоб запам'ятати що потрібно включити вайфай коли вмикаю ПК. Деколи пішов в іншу кімнату, чи на кухню, чи в туалет, а вайфай забув увімкнути. ще пів біди якщо телефон із сімкою, можна мобільним користатись, але якщо із книжкою чи другим телефоном
Спробував першу, наче все доволі просто в налаштуваннях (самої мережі), але як її заставити вмикатись після запуску ПК та автовмикати вайфай - не бачу :\
Спробую ще другу, але вже або вночі, або завтра.
-
Liquidator
Member
Стосовно MyPublicWiFi наприклад - то зайдіть в налаштування - тобто менджмнет, там тупо відповідна галка є - "стартувати разом з системою",daesz: ↑ 03.04.2024 18:49В тім і проблема що він платнийLiquidator: ↑ 03.04.2024 17:24
Я ж вам писав, якщо така морока то автоматизувати найпростіше з свіжим Connetify, воно ставить свій дравер віртуального роутера і налаштовується на автозапуск при запуску сисетеми. Єдине шо вона платана ця софтина.
В мене проблема з тим, щоб запам'ятати що потрібно включити вайфай коли вмикаю ПК. Деколи пішов в іншу кімнату, чи на кухню, чи в туалет, а вайфай забув увімкнути. ще пів біди якщо телефон із сімкою, можна мобільним користатись, але якщо із книжкою чи другим телефоном
Спробував першу, наче все доволі просто в налаштуваннях (самої мережі), але як її заставити вмикатись після запуску ПК та автовмикати вайфай - не бачу :\
або просто гуглите як настроїти чи увас гугл відключили? https://daad.org.ua/10801-yak-nalashtuv ... cwifi.html та https://daad.org.ua/10802-yak-koristuva ... DACD0E8BBC
-
daesz
Member
В мене інтерфейс трохи відрізнявся (було 5 вкладок). Те що на скріні - це ж запуск самого додатку, а не хотспоту. Чи ні?Liquidator: ↑ 03.04.2024 19:55Стосовно MyPublicWiFi наприклад - то зайдіть в налаштування - тобто менджмнет, там тупо відповідна галка є - "стартувати разом з системою",daesz: ↑ 03.04.2024 18:49
В тім і проблема що він платний
або просто гуглите як настроїти чи увас гугл відключили? https://daad.org.ua/10801-yak-nalashtuv ... cwifi.html та https://daad.org.ua/10802-yak-koristuva ... DACD0E8BBC
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Глянув ті лінки, що ви кинули. В мене взагалі інакший інтерфейс був. Качав ось тут :
https://mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html