Спробуйте 7400-7600, VDD 1.435 / VDDQ 1.4, SA 1.25. Таймінги 32-45-45-57. Для перевірки стабільності пам'яті - testmem5 профілі anta777 extreme/absolut. Для перевірки стабільності контролера пам'яті - Y-Cryncher хоча б хвилин 20 тесту VT3 чи VST(у нових версіях на заміну йому прийшов VT3). Не забувайте слідкувати за температурами, раджу одразу підкинути якийсь обдув. Якщо буде стабільно, то можна просто забити на вищі частоти і підтянути вторинні таймінги (це дасть більше профіту ніж банальне нарощування частот), такі як TREFI, TRFC, TWR, TFAW, TWTR(S;L), TRRD(S;L). По орієнтовним значенням підкажу, якщо потрібно буде.5carface__: ↑ 03.04.2024 10:18К сожалению да, отдал. Думал получить максимум без заморочек и я говорю, что на столько сильных познаний в железе у меня нет. А получил проблемы одни пока-что.feniks_tm: ↑ 03.04.2024 10:04 5carface__
7400-7600 має поїхати, вище уже рандом. Мені тільки дійсно цікаво, чи справді ви за цю памʼять віддали 12к+? У вашому випадку було б доречніше взяти небінарні плашки 2х24, контролеру памʼяті з ними легше. Або брати банально найдешевші на a-die, в 5к вклались би. Майже 3х перелата за хмп це вже дикість, враховуючи, що у вас навіть не Apex чи хоча б Unify X.
Спасибо за ответ. Буду играться дальше с ней.
А так, якщо ще не пройшло 14 днів, то я б таки повернув пам'ять в магазин і взяв щось значно дешевше, ~150-200$ ніколи зайвими не будуть.