Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
BohdanUA
Member
immortalShepard
Можна відхилити монітор трішки назад. Закони фізики (зокрема оптика) одинакові для усіх моніторів нашого Всесвіту.
Можна відхилити монітор трішки назад. Закони фізики (зокрема оптика) одинакові для усіх моніторів нашого Всесвіту.
-
snapdragon999
Member
Кому це треба в бюджетному моніторі?divinity: ↑ 23.03.2024 15:30 що в них в sRGB майже відсутні регулювання
Я на кольори не драконю, на глаз налаштував і ОК. Головне щоб подобалось візуально.
-
Chainyk
Member
LG 34UC88 маю хочу поміняти на Dell G2724D. Цікавить якість картинки . Hdr не юзаю. Колись був азус про арт 24 якийсь , там звичайно картинка була пушка , на свій час
Чи інші варіанти бюджет 20к+-
-
divinity
Member
snapdragon999
мені. Тобто ви вважаєте, що відсутність регулювання яскравості - це типу ок? Ну тоді хавайте гівно. Причому тут бюджетний чи ні? Ціна, по-перше, завжди міняється, характеристики залишаються. По-друге, якщо є режим, то він або робочий, або маркетинг. У асуса навіть у дорогих моделей немає юзер профайлу. Чому так?
Он є вьюсоніки, я спочатку на них дивився, але там матриці від 2х до 4х разів повільніші за всі інші монітори. Теж, кому треба? В офісі достатньо, так?
мені. Тобто ви вважаєте, що відсутність регулювання яскравості - це типу ок? Ну тоді хавайте гівно. Причому тут бюджетний чи ні? Ціна, по-перше, завжди міняється, характеристики залишаються. По-друге, якщо є режим, то він або робочий, або маркетинг. У асуса навіть у дорогих моделей немає юзер профайлу. Чому так?
Он є вьюсоніки, я спочатку на них дивився, але там матриці від 2х до 4х разів повільніші за всі інші монітори. Теж, кому треба? В офісі достатньо, так?
-
snapdragon999
Member
з чого ви взяли що яскравість не регулюється? в мене один режим робочий пользователь і ще hdr в іграх, все інше для галочки.І хто вам сказав що немає налаштувань юзера в асусі? все там є rgb і що хочешь можно крутити.divinity: ↑ 27.03.2024 20:24 snapdragon999
-
Melofon
Member
Это какой-то даунгрейд по размеру выходит, я лично с 34" 21:9 бы точно не переходил на 27" 16:9 т.к. в играх уже привык что намного больше периферийного зрения задействуется, тем более за +-20к можно тот же 34" только игровой присмотреть, например https://hotline.ua/computer-monitory/gigabyte-m34wq/Chainyk: ↑ 27.03.2024 20:21 LG 34UC88 маю хочу поміняти на Dell G2724D. Цікавить якість картинки . Hdr не юзаю. Колись був азус про арт 24 якийсь , там звичайно картинка була пушка , на свій час
-
Chainyk
Member
Я його не юзаю майже , сиджу через телік 75 дюймів + відяху треба на 21:9. А в мене 4070ті а не 4090. хочу монік з +- норм чорним, а не з дикими пересвітами
-
Melofon
Member
Ясно, понятно, покупай тогда 16:9 бо 21:9 это только для 4090Chainyk: ↑ 27.03.2024 20:58відяху треба на 21:9. А в мене 4070ті а не 4090
А если серьёзно то при чём здесь соотношение сторон? нужно смотреть только на разрешение и оно там 3440:1440 которое вполне хорошо тянет 4070ти, у тебя телек на 75" точно имеет разрешение 4к что сильно больше чем 3440:1440, я фигею с таких размышлений , ты реально чайник, иди посмотри ютуб там куча видосов как играется на таком разрешении на 34" и с 4070ти, зачем тебе вообще монитор покупать раз ты своим 34" не пользуешься а сидишь через телек?
-
Chainyk
Member
Я юзаю в 2к, а 21:9 норм ресурсів хаває. Мені не потрібно 21:9 взагалі. Для ігор тим більше
Деколи шутани граю з друзями, а так по суті і не треба.
Деколи шутани граю з друзями, а так по суті і не треба.
-
Melofon
Member
Chainyk
Я правильно уловил суть? 4070ти для 2к тебе хватает, а для 21:9 уже нет бо ресурсов не достаточно? поэтому 21:9 тебе не нужно вообще, а для игр тем более, но иногда ты играешь с друзьями в шутеры, но по сути оно не нужно
Тогда я тебе советую ничего не покупать ведь по сути оно тебе и не надо, играй (в 2к на 21:9 как на 16:9 и монитор для этого менять не нужно) иногда с друзьями в шутеры, но только не в игры
Я правильно уловил суть? 4070ти для 2к тебе хватает, а для 21:9 уже нет бо ресурсов не достаточно? поэтому 21:9 тебе не нужно вообще, а для игр тем более, но иногда ты играешь с друзьями в шутеры, но по сути оно не нужно
Тогда я тебе советую ничего не покупать ведь по сути оно тебе и не надо, играй (в 2к на 21:9 как на 16:9 и монитор для этого менять не нужно) иногда с друзьями в шутеры, но только не в игры
Востаннє редагувалось 27.03.2024 23:26 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
-
Chainyk
Member
Мені просто потрібно його віддати і взяти якийсь на заміну(деколи буду юзати), кращий по картинці. Діагональ особливо ролі не грає. Вроді все чітко написав.
-
Melofon
Member
Chainyk
По картинке они будут все плюс-минус одинаковые, бери тот делл раз понравился и не парься, особенно для тебя раз диагональ роли по твоему не играет
По картинке они будут все плюс-минус одинаковые, бери тот делл раз понравился и не парься, особенно для тебя раз диагональ роли по твоему не играет
-
Chainyk
Member
Ще як варіант Samsung 32" LS32BG700. або 27.
Но не знаю, то треба все в живу порівнювати , що фактично задовбисто ібо треба купити пару штук, а потім їх повертати . Як цей Dell G2724D. на Розетці, він то пропадає то появляється
Но не знаю, то треба все в живу порівнювати , що фактично задовбисто ібо треба купити пару штук, а потім їх повертати . Як цей Dell G2724D. на Розетці, він то пропадає то появляється
-
alexdemua
Junior
G2724D хороший монітор, але треба щоб повезло з екземпляром.Chainyk: ↑ 28.03.2024 00:14 Но не знаю, то треба все в живу порівнювати , що фактично задовбисто ібо треба купити пару штук, а потім їх повертати . Як цей Dell G2724D. на Розетці, він то пропадає то появляється
Бо я перебрав їх штук 5 - на 2-х биті пікселі (на одному одразу були, на другому через кілька днів виліз).
А на 3-х інших засвіти та глоу такі, що тільки вдень можна користуватись, і то були помітні "ліхтарі" від глоу по кутах на чорних/темних кольорах.
Але тут індивідуально. Хтось і з глоу/засвітами не запарюєтья і не помічає, комусь 1-2 биті пікселі не критичні.
-
Chainyk
Member
але треба виграти в лотерею лол. M34WQ Реально цей купити ... чи шо. Може ще якісь альтернативи ?Хороший монітор
-
alexdemua
Junior
Такі реалії покупки монітору на IPS матриці, як кажуть це "особливість технології" ))
Будь-який монітор на IPS - це лотерея.
Тому обираєте будь-яку модель з потрібними параметрами, замовляєте, перевіряєте на пошті на биті пікселі (якщо це для вас важливо), а вдома вже можна оцінити інші моменти, типу "якості картинки", про яку ви кажете, хоча я не дуже розумію про що мова.
А також подивитесь засвіти та глоу на вашому екземплярі, які можуть бути не такими страшними на яскравості 20-40%.
-
Melofon
Member
Ещё раз повторю, все мониторы за одну цену плюс-минус показывают одинаковую картинку, разница лишь в разности заводских настроек, но если взять два разных монитора разных брендов и настроить то вы не отличите где какой, если есть хоть какие-то понятия в настройке монитора то и любой сможет понравится после настройки т.к. не всегда заводские могут устроить полностью, поэтому про лотерею в "хороший монитор" смешно читать, единственные вещи которые должны волновать это засветы, битые пиксели и глоу, но это не про качество картинки а про удачность экземпляра! Надеюсь теперь доходчиво. Но сразу говорю что идеальных по засветам не существует, глоу где как, а битые пиксели можно проверить при покупке.Chainyk: ↑ 28.03.2024 00:14 Ще як варіант Samsung 32" LS32BG700. або 27.
-
snapdragon999
Member
новый моник разве можно к своему ноуту подключать на почте?Я в магазине комфи покупал и не разрешили свой, только их ноут какой то там и то они не обязаны, это типа как пошли на уступки.Хотя сейчас в каждом современном моне есть режим тестирования, можно почитать заранее. На своём я его дома с мог включить и то полчаса разбирался.В нормальном магазе можно просто вернуть на следующий день да и всё.alexdemua: ↑ 28.03.2024 00:55Такі реалії покупки монітору на IPS матриці, як кажуть це "особливість технології" ))Chainyk: ↑ 28.03.2024 00:45 але треба виграти в лотерею лол.
Будь-який монітор на IPS - це лотерея.
Тому обираєте будь-яку модель з потрібними параметрами, замовляєте, перевіряєте на пошті на биті пікселі (якщо це для вас важливо), а вдома вже можна оцінити інші моменти, типу "якості картинки", про яку ви кажете, хоча я не дуже розумію про що мова.
А також подивитесь засвіти та глоу на вашому екземплярі, які можуть бути не такими страшними на яскравості 20-40%.
-
alexdemua
Junior
snapdragon999
Все так.
До ноутбука десь дадуть підключити, десь ні.
Для моделей де є самодіагностика - перевірка на биті пікселі при отриманні.
Все інше - вдома. Якщо що - в нормальному магазині повернути не проблема.
Все так.
До ноутбука десь дадуть підключити, десь ні.
Для моделей де є самодіагностика - перевірка на биті пікселі при отриманні.
Все інше - вдома. Якщо що - в нормальному магазині повернути не проблема.
-
bodik
Junior
ПМС у консутльтанта може ) В минулому році в комфі перевіряв своїм ноутом, ніяких питань не виникало взагалі.snapdragon999: ↑ 28.03.2024 10:17 Я в магазине комфи покупал и не разрешили свой, только их ноут какой то там и то они не обязаны, это типа как пошли на уступки.