Всіх вітаю. Купив колись собі дешево проц Xeon W3680 і довгий час він лежав і пам'ять теж 24 гіга лежали чекали. Захотів прикупити до них материнку, але ось хотілося мені щоб була з пост-індикатором, знайшов модель ASRock x58 extreme на Skylots, гарну робочу (як каже продавець), скріни роботи теж були.
Купив привіз додому, виглядає гарно, тільки на радіаторах пару подряпин. Зібрав материнку+проц+кулер+пам'ять, підкинув відеокарту - видає код 02, без оперативки пищить 3 рази (довгі). Пам'ять в правильному слоті (А1). Якщо ставиш пам'ять по неправильному (в інші слоти не по схемі) то 3 пост коди циклічно ідуть, загрузка не відбувається також.
Процесор завідомо робочий, пам'ять теж. Пам'ять 8 гіг однією планкою, є ще планка на 2гіга, підкидав - той же ефект. Прошивка біос 2.60, цей проц повинна бачити. CMOS збрасував.
Що тут може бути? Може в процесорі контролер пам'яті здох чи все таки материнка?
Замовив знайшов дешево i7 920 як прийде - перевірю.
Допоможіть будь ласка може хто знає що можна зробити?
Останні статті і огляди
Новини
Материнка ASRock x58 extreme не грузиться і показує пост код 02
-
polessky
Junior
-
GreenMile
Member
Пам'ять у вас там не регістрова часом? Бо W-серя її не підтримує.
-
polessky
Junior
Пам'ять звичайна десктопGreenMile: ↑ 20.03.2024 18:19 Пам'ять у вас там не регістрова часом? Бо W-серя її не підтримує.
-
nochnik89
Member
01 - 54 (кроме 0d), 5A- 60 Проблема с памятью. Переустановите процессор и память, затем сбросьте настройки CMOS. Если проблема не устранена, установите только один модуль памяти или попробуйте другие модули.
Еще проверьте чтобы был обновленный , у Вас вроде 2011го года, по идее уже должны быть микрокоды нужные под зевон.
Еще проверьте чтобы был обновленный , у Вас вроде 2011го года, по идее уже должны быть микрокоды нужные под зевон.
-
polessky
Junior
Переустанавливал и процесор и память, чистил контакты памяти мягкой щеткой, сбрасывал биосnochnik89: ↑ 20.03.2024 18:39 01 - 54 (кроме 0d), 5A- 60 Проблема с памятью. Переустановите процессор и память, затем сбросьте настройки CMOS. Если проблема не устранена, установите только один модуль памяти или попробуйте другие модули.
-
polessky
Junior
Проблема майже вирішилась - плата запустилась з процом I7 920 і нормально працює. Зараз спробую оновити біос до останньої моделі і молитимусь щоб в цей час не вимкнули світло після ранкових обстрілів
Отправлено спустя 1 час 32 минуты 3 секунды:
Отправлено спустя 1 час 32 минуты 3 секунды:
Але коли я прошивав біос - система зависла намертво. Теперь не грузиться, код D7 на пост карті. Буду шукати програматор, короче романтіка.polessky: ↑ 22.03.2024 11:12 Проблема майже вирішилась - плата запустилась з процом I7 920 і нормально працює. Зараз спробую оновити біос до останньої моделі і молитимусь щоб в цей час не вимкнули світло після ранкових обстрілів
-
Mixx
Member
polessky
Отнесите в ближайший сервис, за 2 банки пива прошьют.
Есть подозрение, что виноват таки проц.
Отнесите в ближайший сервис, за 2 банки пива прошьют.
Есть подозрение, что виноват таки проц.
-
radical
Member
програматор spi не така вже дорога річ, але мене вже декілька разів виручав
-
polessky
Junior
Замовив програматор CH341A, ніколи раніше не прошивав, так наче все зрозуміло і як правильно мікросхему витягнути -вставити в програматор, а от де знайти дамп біосу? Адже той що я запоров явно не підійде. А з офіційного сайту є три варіанти: для вінди, для дос та інстант флеш. В жодному файл самого біосу немає формату bin як того потребує програма програматора.
Як в такому випадку бути? підкажіть хто знає
Як в такому випадку бути? підкажіть хто знає
- Вкладення
-
-
radical
Member
останній файл у списку з розширенням 80 це і є бінарник
-
polessky
Junior
Оце його завантажувати в програму програматора і шити?radical: ↑ 22.03.2024 14:58 останній файл у списку з розширенням 80 це і є бінарник
-
radical
Member
саме так
-
polessky
Junior
Прошився, i7 920 працює, а от W3680 всеодно код 02 на пост карті
Отправлено спустя 3 часа 7 минут 31 секунду:
Я таки запустив W3680 на цій платі
Вийшла така цікава штука: прошив останній біос (2.60 наче) - W3680 не запускається. Прошив один із перших біосів - запустився і норм працює.
Всім дякую за допомогу
Отправлено спустя 3 часа 7 минут 31 секунду:
Я таки запустив W3680 на цій платі
Вийшла така цікава штука: прошив останній біос (2.60 наче) - W3680 не запускається. Прошив один із перших біосів - запустився і норм працює.
Всім дякую за допомогу