Доброго дня. Чи потягне бюджетна материнка на чіпсеті В450 або В550 два комплекта вищевказаної оперативки?
Просто розмірковую чи докупити другий комплект, один маю.
Останні статті і огляди
Новини
G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3600Mhz Ripjaws V Black (F4-3600C18D-16GVK) 2 комплекта - чи будуть працювати?
-
Alabaster
Junior
-
Artem_K
Member
Alabaster
Доброго. Зараз більше залежить не від плати, а від процесора, де знаходиться контролер.
Доброго. Зараз більше залежить не від плати, а від процесора, де знаходиться контролер.
-
Alabaster
Junior
Ryzen 5 3600Artem_K: ↑ 18.03.2024 11:56 Alabaster
-
AntonyKandaurov
Member
Звичайно будуть але 4 плашки це не 2 і є неілюзорна можливість що воно в хмр 3600 сл18 не буде працювати. продайте 16гб і купіть 32гб комплект 2 по 16. Уникнете можливого геморою.
Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Ну або готуйтеся ручками ті 4 плашки змушувати дружити одна з одною.
-
Alabaster
Junior
я не планую оверклочити. чи будуть вони працювати в штатному режимі.... думав докупити комплект такий самий як і перший, один в один.AntonyKandaurov: ↑ 18.03.2024 13:45 Звичайно будуть але 4 плашки це не 2 і є неілюзорна можливість що воно в хмр 3600 сл18 не буде працювати. продайте 16гб і купіть 32гб комплект 2 по 16. Уникнете можливого геморою.
-
Artem_K
Member
Alabaster
Як зазначив више AntonyKandaurov, працювати будуть, але чи втримають частоту. У Райзенів 2*** контролер не тянув, у 5*** все добре, а ось у 3**** скоріше так, але краще почитатися або попитатися в цій темі: viewtopic.php?f=4&t=175591
Ну й друге питання буде у тому, що виробники. які не мають власного виробництва, ставлять ті чипи, що є на складі. Тому є ймовірність, що у двох комплектах вони будуть різніі й, можливо (а можливо й профіль поїде) прийдеться десь руками підбирати таймінги.
Тому да, продавши цю, й взявши 2*16 можна уникнути багатьох питань.
Як зазначив више AntonyKandaurov, працювати будуть, але чи втримають частоту. У Райзенів 2*** контролер не тянув, у 5*** все добре, а ось у 3**** скоріше так, але краще почитатися або попитатися в цій темі: viewtopic.php?f=4&t=175591
Ну й друге питання буде у тому, що виробники. які не мають власного виробництва, ставлять ті чипи, що є на складі. Тому є ймовірність, що у двох комплектах вони будуть різніі й, можливо (а можливо й профіль поїде) прийдеться десь руками підбирати таймінги.
Тому да, продавши цю, й взявши 2*16 можна уникнути багатьох питань.
-
AntonyKandaurov
Member
Alabaster
Ну якщо вас влаштує 2133-2666 на зен2 то у мене для вас погані новини. Тим паче навіщо купляти 3600 пам'ять яка їде 2666 на стандартних налаштуваннях без хмр.
Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
Але діло за вами, гроші ваші й рішення за вами. Я коли трошки апгрейдив свій тазік то купляв 2х16 бо знаю які райзени привередливі до 4х плашок.
Ну якщо вас влаштує 2133-2666 на зен2 то у мене для вас погані новини. Тим паче навіщо купляти 3600 пам'ять яка їде 2666 на стандартних налаштуваннях без хмр.
Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
Але діло за вами, гроші ваші й рішення за вами. Я коли трошки апгрейдив свій тазік то купляв 2х16 бо знаю які райзени привередливі до 4х плашок.
-
Alabaster
Junior
Ясно, дякую