G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3600Mhz Ripjaws V Black (F4-3600C18D-16GVK) 2 комплекта - чи будуть працювати?

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alabaster
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Чи потягне бюджетна материнка на чіпсеті В450 або В550 два комплекта вищевказаної оперативки?
Просто розмірковую чи докупити другий комплект, один маю.
Artem_K
Member

Повідомлення

Alabaster
Доброго. Зараз більше залежить не від плати, а від процесора, де знаходиться контролер.
Alabaster
Junior

Повідомлення

Artem_K: 18.03.2024 11:56 Alabaster
Доброго. Зараз більше залежить не від плати, а від процесора, де знаходиться контролер.
Ryzen 5 3600
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Звичайно будуть але 4 плашки це не 2 і є неілюзорна можливість що воно в хмр 3600 сл18 не буде працювати. продайте 16гб і купіть 32гб комплект 2 по 16. Уникнете можливого геморою.

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Ну або готуйтеся ручками ті 4 плашки змушувати дружити одна з одною.
Alabaster
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 18.03.2024 13:45 Звичайно будуть але 4 плашки це не 2 і є неілюзорна можливість що воно в хмр 3600 сл18 не буде працювати. продайте 16гб і купіть 32гб комплект 2 по 16. Уникнете можливого геморою.

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Ну або готуйтеся ручками ті 4 плашки змушувати дружити одна з одною.
я не планую оверклочити. чи будуть вони працювати в штатному режимі.... думав докупити комплект такий самий як і перший, один в один.
Artem_K
Member

Повідомлення

Alabaster
Як зазначив више AntonyKandaurov, працювати будуть, але чи втримають частоту. У Райзенів 2*** контролер не тянув, у 5*** все добре, а ось у 3**** скоріше так, але краще почитатися або попитатися в цій темі: viewtopic.php?f=4&t=175591
Ну й друге питання буде у тому, що виробники. які не мають власного виробництва, ставлять ті чипи, що є на складі. Тому є ймовірність, що у двох комплектах вони будуть різніі й, можливо (а можливо й профіль поїде) прийдеться десь руками підбирати таймінги.
Тому да, продавши цю, й взявши 2*16 можна уникнути багатьох питань.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Alabaster
Ну якщо вас влаштує 2133-2666 на зен2 то у мене для вас погані новини. Тим паче навіщо купляти 3600 пам'ять яка їде 2666 на стандартних налаштуваннях без хмр.

Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
Але діло за вами, гроші ваші й рішення за вами. Я коли трошки апгрейдив свій тазік то купляв 2х16 бо знаю які райзени привередливі до 4х плашок.
Alabaster
Junior

Повідомлення

Ясно, дякую
Відповісти