Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
daesz
Member

Повідомлення

SergN: 13.03.2024 18:23 А 5500 ще більш запасу залишить для відяхи, якщо лише про ігри хвилюватися (адже інших задач не помітно?).
Який зміст брати 5500, коли різниця в ціні з 3600 явно не відповідає різниці в перформенсі :rolleyes:
DuckRider
Member

Повідомлення

KLUZO: 13.03.2024 19:40 Напишіть будь ласка переваги та недоліки двох збірок.
Варіант 1:
-Процесор INTEL Core™ i5 12400F (BX8071512400F)
-INNO3D GeForce RTX 4060 Ti 8192Mb TWIN X2 (N406T2-08D6-171153N)
-Материнская плата MSI PRO H610M-E DDR4 (s1700, Intel H610)
-Модуль пам'яті для комп'ютера DDR4 32GB (2x16GB) 3200 MHz Aegis G.Skill (F4-3200C16D-32GIS)
-Кулер до процесора 2E GAMING AIR COOL (2E-AC90D4-RGB)
-Блок живлення Vinga 500W (VPS-500B)
-Корпус Frontier KARO
-Монітор 23.8" iiyama G2445HSU-B1
Варіант 2:
-Процесор AMD Ryzen 5 7600 (100-100001015MPK)
-Відеокарта PALIT GeForce RTX 4060 8192Mb Dual (NE64060019P1-1070D)
-Материнська плата ASRock A620M-HDV/M.2+
-Модуль пам'яті для комп'ютера DDR5 32GB 4800 MHz JetRam Transcend (JM4800ALE-32G)
-Кулер до процесора 2E GAMING AIR COOL (2E-ACN120-S)
-Блок живлення GIGABYTE P550B
-Корпус Frontier KARO
1. 4060ти быстрее, что в принципе делает всю эту систему быстрее второй
Минусы: мать мусор, корпус мусор, ссд не обнаружил в комплектации, ну да ладно, бп, думаю, что было бы лучше взять с запасом, будет ниже шум и его нагрев, от чего проживет дольше

2. Проц сам по себе лучше, память ддр5, мать лучше. Всё это проще будет апгрейднуть.
Минусы: проц не ясно заяем со встройкой, память овощная, память трансенд я б вообще не рассматривал к покупке, ибо не ясно что там с качеством, опять тот же корпус, который буквально одноразовый, он жестко привязывает вас к высоте кулера в 155мм, а это лоу сегмент охлаждения. В общем, корпус вам придется продать, если будет апгрейд... Охлад 2е я б не советовал, это хлам контора, ищите ид кулинг, там с вентиляторами всё нормально будет. Бонусом: зная китайских идиотов, ваша 155мм башня не влезет в этот 155мм корпус :lol:

Монитор мне в принципе не нравится, не понятно что на 100гц

Вывод отсюда какой: расширять бюджет
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

DuckRider: 13.03.2024 20:11бп, думаю, что было бы лучше взять с запасом, будет ниже шум и его нагрев, от чего проживет дольше
С каких пор ниже шум это ниже нагрев :gigi:
Та можно и с "запасом" взять, но всё там нормально с шумом, на невысоких нагрузках:
спойлер
Зображення
А ведь может быть как-то так, купив "с запасом" и надеждой на потише ;) :
спойлер
Зображення
Гигу пусть защищает тот, кто её советовал :rolleyes:
Справедливости ради, про тишину заявок не было.
DuckRider: 13.03.2024 20:11Вывод отсюда какой: расширять бюджет
:lol: :popcorn:
KLUZO
Junior

Повідомлення

DuckRider
Дякую за відповідь) У мене є простий ssd на 120 gb і hdd на 2Tb, а в майбутньому планую оновити до якогось m2. Оновлювати ПК в майбутньому не планую. Я писав раніше бп з більшою потужністю і мені порадили взяти той, який я написав(500Вт). Шум взагалі не проблема. Кулер радили двоє чи троє людей. Тому вписав його в збірку. Мені неважливо який буде вигляд у корпуса(той корпус вписав, бо порадили такий), мені важливо що б кіт не перегриз проводку коли, а я надіюсь цей час настане, куплю ПК.
Soto
Member

Повідомлення

acm_fan: 13.03.2024 20:37 Та можно и с "запасом" взять, но всё там нормально с шумом, на невысоких нагрузках:
И всё же про "проживёт дольше" и я писал. Как минимум перейдёт в следующую сборку.
Корпус, БП, монитор, HDD - как минимум на "две жизни".

К слову о шуме - я считаю, что когда контекст идёт в игровое русло, то про шум никогда говорить не стоит, ни на ЦП, ни на ВК. Потому что тру геймеры играют в наушниках (ну или на 5.1 и 7.1 системах) :gigi:

Отправлено спустя 4 минуты 4 секунды:
KLUZO: 13.03.2024 21:05Оновлювати ПК в майбутньому не планую
Не говорите "гоп, пока не..."
Выйдет какая-то прям совсем улётная игра, и в неё захочется, а пк не тянет, хех.
KLUZO: 13.03.2024 21:05а в майбутньому планую оновити до якогось m2.
Играл на м2 и на обычно сата ssd, подключённый через сата 3.0 - и разницы было ноль.
Даже не знаю, для каких задач требуются настолько скоростные накопители - какой-то строительный проект наверно открывать...
KLUZO
Junior

Повідомлення

Soto
Ви праві нарахунок оновлення але наразі я орієнтовуюсь на тому, що 5-8 років оновлюватись не буду. Останій раз коли я оновлював інформаційну машину(купив ноутбук) було більше 8 років тому назад і цей ноутбук досі працює і приносить мені користь. Основна причина чому я оновлююсь це те що залізо мого ноутбука хоть і живе але застаріле, появилась монетка на екрані(биті пікселі у формі 5 копійок) і мій день народження)

Відправлено через 21 хвилину 48 секунд:
DuckRider
Чи варто взяти ID-COOLING SE-214-XT замість 2E GAMING AIR COOL (2E-ACN120-S)
SergN
Member

Повідомлення

acm_fan: 13.03.2024 19:51
SergN: 13.03.2024 18:23тепер аргументуєш в дискусії підрахунком бюджету $1к з дотошною точністю до одного долару - це як зветься?
Вписаться в бюджет.
500 грн это шаг вверх на любом компоненте (модели): корпус, БП, мать, память, SSD и так до бесконечности. Не? :rolleyes:
500 грн на бюджеті 39000 - це менше 1.3% відхилення. 1%, Карл! Така уперта :pray: окремим цифрам (разом з 1/2 та 1/6) зветься зовсім не так.
І виходячи з цього вибрати те, що відразу гидко ставити в сучасну систему.
Скільки не пишу про потребу гнучності мислення, а комусь це не доходить.
SergN: 13.03.2024 18:23Та вибери з різних магазинів на хотлайні і цей "перерасход" зникне.
Цены на доставку давно проверяли? Или на бензин, если самовывоз по разным точкам? :gigi:
Достатно лише вміти в математику: якщо різниця в ціні суттєва, що з запасом перекриває доставку, а таких варіантів зазвичай багато, то цим треба користуватися, якщо ж вже стоїть така ціль зекономити ті кількасот гривень.

Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
daesz: 13.03.2024 20:06Який зміст брати 5500, коли різниця в ціні з 3600 явно не відповідає різниці в перформенсі
То взагалі не порада, а вказання вектору в дискусії, куди можна "наекономити", коли задумуватися лише про левел ап картки будь-якою ціною. І ладно б, якби це дало можливість вийти до повноцінних карт, які з 4070 в цьому поколінні починаються, але ж ні. І тоді зекономиш на всьому, візьмеш трешо-систему, далі за картку відвалиш купу грошей, а вона все одно 8Гб 128біт і PCIE x8 :lol:
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

SergN: 13.03.2024 22:25Достатно лише вміти в математику: якщо різниця в ціні суттєва, що з запасом перекриває доставку, а таких варіантів зазвичай багато, то цим треба користуватися, якщо ж вже стоїть така ціль зекономити ті кількасот гривень.
спойлер
Зображення
Разница в цене, перекрывающая доставку, у ЦП и SSD. Быть может, ещё у памяти, но нужно проверять на момент оформления, потому что сегодня цены другие, курс и всё такое, SSD - первые вверх и на Enko тот уже один из самых дешёвых.
При этом сборка - за 1 грн, что кроме них считанные магазины практикуют = есть смысл заказать сразу всё в одном месте.
ВК - отдельно, потому что так дешевле. Checked, или нет :rolleyes:
Дальше с Вами только по конкретике, потому что надоело.
500 грн (1,3 %) - лишь на один компонент, скажем, БП. Всё остальное останется тем же. Для всего остального те 500 нужно умножить на число того остального. Лишние тысячи грн это уже не погрешность и на доставке их не выгадаешь :gigi:
Мы как-то далековато ушли от обсуждения конфигов и скатились в демагогию.
Но 12400F - плохой проц, да, все услышали. И ВК - треш, потому что 8 ГБ и шина x8. Поэтому берём на "перспективу" 7600! :rotate:
SergN
Member

Повідомлення

acm_fan: 13.03.2024 22:57Дальше с Вами только по конкретике, потому что надоело.
Та мені теж з самого початку обговорення цієї збірки на Н610 з 512 ССД не цікаво, лише відзначив про неї відразу, що це треш, і поряд наведені адекватніші з точки зору витрат коштів. Ну захищає автор свою збірку інтенсивно і простирадлами, використовуючи мої цитати, через що доводиться інколи реагувати, але від цього та збірка кращою не стає.
acm_fan: 13.03.2024 22:57500 грн (1,3 %) - лишь на один компонент, скажем, БП. Всё остальное останется тем же. Для всего остального те 500 нужно умножить на число того остального. Лишние тысячи грн это уже не погрешность и на доставке их не выгадаешь
Ну що ти мелеш, які нафіг "лишні тисячі" вже нарахував, куди множити? Не вміючи розподіляти бюджет (закостенівши у своєму правилі 1/2 та 1/6), то може так і довелось би переплатити. Але вже не раз наведені збірки на близько 39тис. з нормальною базою. Наразі все, мені просто вже набридло сперечатися, нехай автор питання сам вирішує, як витратити свої гроші.
DuckRider
Member

Повідомлення

KLUZO: 13.03.2024 21:54 Чи варто взяти ID-COOLING SE-214-XT замість 2E GAMING AIR COOL (2E-ACN120-S)
224-xts варто.
А ось тобі корпус https://telemart.ua/products/1stplayer- ... xTEALw_wcB

Буде набагато кращим вибором, вентилятори є, продув є, зроблен нормально

Ще раз кажу про материнську плату: це сміття. Проц 12400 80вт жере, ліміт на н610 мсі в 65вт, умовний кс2 може жерти ці 80вт, тобто у вас падіння продуктивності буде. Так, можна змінити ліміт, але плата перегрівається https://i2hard.ru/publications/30396/

Ваш вибір це гіга s2h з огляду, або найдешевша гіга на b чипсеті з радіатором
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

DuckRider: 14.03.2024 02:48224-xts варто
Чтобы что?
DuckRider: 14.03.2024 02:48умовний кс2 може жерти ці 80вт
:lol: Какие 80 Вт? Откуда?
меньше 50, как и везде (в других играх).
Или покажите где 80 Вт, в разгоне (процессора)? Так его не будет.
DuckRider: 14.03.2024 02:48А ось тобі корпус
mATX, с глухим кожухом над БП - разумный выбор, ВК скажет спасибо! Но светится конечно зачетно, школьникам другого и не нужно + дешёвый :rolleyes: Правда, ЦА сборки чуть другая :rotate:
DuckRider: 14.03.2024 02:48на b чипсеті з радіатором
Да, купить с радиатором и жить на штатных лимитах, которые никто руками не будет разлачивать :gigi:
acm_fan: 13.03.2024 13:42Готовы расширить бюджеты? Тогда B760 + память 3600 CL18 (хотя бы)
GreenMile
Member

Повідомлення

Нічого собі тут заруба :gigi:
Колеги, обидві збірки - дешман дешманьский, які ніхто не буде "апгретити" в подальшому, бо в цьому не буде жодного сенсу. Робити "трошки запасу на майбутнє" - це викинуті гроші, не буває у таких дешман збірок жодного майбутнього, особливо через 5-8 років.

От берем збірку АМ5, і припускаємо що прошло 5-8 років, і ми хочемо її "оновити":
- проц явно міняємо на умовний 8800х5д;
- пам'ять, хоч і ддр5-сміття тормозне, треба буде міняти, бо з новми процом залишати це не має сенсу;
- відяху міняємо, бо вже нічого не тягне і не поміщаєтся в 8 Гб врами :gigi:
- БЖ - ви ж перші будете кричати, що до нової відяхи треба новий БЖ і не менше платини, бо ОБОЖЕ йому ж вже 5-8 років! Або у rtx6060 буде новий роз'єм :D Ті зайві 50Вт його не врятують, взагалі ніяк.

І шо залишається від збірки через 5-8 років, дешман мамка за 3,5к? :rolleyes: Так її вартість на фоні іншого нічого не вирішує і не буде жодної доцільності її лишати коли міняється все, окрім корпусу, щей якийсь РСІе 6.0 не буде підтримувати :laugh:
Не займайтесь дурнею :beer:
Soto
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.03.2024 16:10 І шо залишається від збірки через 5-8 років, дешман мамка за 3,5к?
Наверно стоит рассматривать со стороны максимально возможной видеокарты под данные процессоры. Если они раскроют в полную 4080, то через пять меняется только видеокарта с 4060 на условную 6060ti, которая будет на уровне нынешней 4080. А процессор ещё поживёт.
GreenMile
Member

Повідомлення

Soto: 14.03.2024 16:19
GreenMile: 14.03.2024 16:10 І шо залишається від збірки через 5-8 років, дешман мамка за 3,5к?
Наверно стоит рассматривать со стороны максимально возможной видеокарты под данные процессоры. Если они раскроют в полную 4080, то через пять меняется только видеокарта с 4060 на условную 6060ti, которая будет на уровне нынешней 4080. А процессор ещё поживёт.
Ви не з того боку дивитесь, у вашому прикладі не процесор ще поживе, а вся збірка ще поживе, окрім ВК. Мова саме про безглуздість ставити в цю збірку щось "з трохи більшим запасом на апгрейт", бо ця збірка помре одночасно і ніякого апгрейту їй не світить.
Якщо 6060ті збірка витягне - вона буде працювати далі як є, а якщо не витягне - то ніхто не буде міняти тільки процессор, бо це безглузлдо. Тим паче, я дуже сумніваюсь що 6060ті буде мати живлення 8пін РСІе, а сабжевий БЖ навіть 12vhpwr не має. Тобто заміна відяхи все одно буде потребувати заміни цього БЖ.
spong
Member

Повідомлення

Добрий день. Потрібен недорогий міні-пк для перегляду онлайн фільмів, та мегого на телевізорі. Що обрати, на що дивитись ?

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/pk-v ... bserved_ad
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mini ... bserved_ad
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mini ... UAFbn.html

Ось такі варіанти поки що розглядаю.
KLUZO
Junior

Повідомлення

Привіт) Я планую купити новий ПК і є сумніви в мене і не мене, який кулер взяти для охолодження ЦП і материнську плату для цього ЦП. Допоможіть будь ласка визначитись.
Сама збірка:
-INTEL Core™ i5 12400F (BX8071512400F) (BOX тому що, в тому магазині якому я планую брати він дешевший за Tray)
-DDR4 32GB (2x16GB) 3200 MHz Aegis G.Skill (F4-3200C16D-32GIS)
-Vinga 500W (VPS-500B)
-Корпус Frontier KARO
-ssd є простий(від kingston) на 120 gb і hdd на 2 Tb. В майбутньому планую докупити чи m2 чи ssd на 500gb.
Бюджет не більше 1000 доларів.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

spong: 14.03.2024 18:19 Добрий день. Потрібен недорогий міні-пк для перегляду онлайн фільмів, та мегого на телевізорі. Що обрати, на що дивитись ?

Я б на вашому місці звернув увагу на андроід приставки.
lordep
Member

Повідомлення

KLUZO: 14.03.2024 18:32 Привіт) Я планую купити новий ПК і є сумніви в мене і не мене, який кулер взяти для охолодження ЦП і материнську плату для цього ЦП. Допоможіть будь ласка визначитись.
Сама збірка:
-INTEL Core™ i5 12400F (BX8071512400F) (BOX тому що, в тому магазині якому я планую брати він дешевший за Tray)
-DDR4 32GB (2x16GB) 3200 MHz Aegis G.Skill (F4-3200C16D-32GIS)
-Vinga 500W (VPS-500B)
-Корпус Frontier KARO
-ssd є простий(від kingston) на 120 gb і hdd на 2 Tb. В майбутньому планую докупити чи m2 чи ssd на 500gb.
Бюджет не більше 1000 доларів.
Повітряне охолодження ID-COOLING SE-214-XT - 800 грн
Повітряне охолодження ID-COOLING SE-224-XTS - 1000 грн
Материнська плата ASRock B760M PG Lightning/D4
spong
Member

Повідомлення

EvgeniyK86 Я думав про андроид приставку, типу xiaomi mi tv stick 4k, але чи буде там нормально працювати браузер на перегляд онлайн відео(hdrezka ітд) ?
GreenMile
Member

Повідомлення

spong: 14.03.2024 18:19 Добрий день. Потрібен недорогий міні-пк для перегляду онлайн фільмів, та мегого на телевізорі. Що обрати, на що дивитись ?

Це все сміття, яке виїденого яйця не варте, як порадили вище - купить приставку і не мучтесь.
Відповісти