Какой термоинтерфейс стоит на HP OMEN

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

7mindfields: 28.02.2024 13:18
waryag: 28.02.2024 10:35

В ноутах?
За десктоп не знаю, в ноутах з 12 серії точно немає можливості зробити андервольт ніяк, тому регулювати температури тільки через зниження дефолтної тактової частоти/частоти турбобусту/вимкнення турбобусту, 10-11 серія - через анлок біосу (або мати ноут від мсі, там ніби з цим простіше, принаймні для 10 серії, як з новішими не знаю)
На нових повний лок усіх можливостей керування вольтажем та частотою напряму.
Можливо тільки обмежити TDP або лімітувати температурною межею.
На AMD так само :(
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

7mindfields: 28.02.2024 09:03Це 12 серія інтел, на якій заблокований офсет процессора не можна розблокувати навіть анлоком біоса
viewtopic.php?p=3690372#p3690372
7mindfields
Member

Повідомлення

Lucas55: 28.02.2024 14:07
7mindfields: 28.02.2024 09:03Це 12 серія інтел, на якій заблокований офсет процессора не можна розблокувати навіть анлоком біоса
viewtopic.php?p=3690372#p3690372
Так то msi, там і на 10 серії інтелу немає такого гемору, як в інших вендорів :(

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Евгений King: 28.02.2024 13:59 Можливо тільки обмежити TDP або лімітувати температурною межею.
За допомогою яких налаштувань?
Radicals_V
Member

Повідомлення

Да, тут к сожалению нету андервольта процессора (
Dancer
Member

Повідомлення

Евгений King: 28.02.2024 13:59
7mindfields: 28.02.2024 13:18
За десктоп не знаю, в ноутах з 12 серії точно немає можливості зробити андервольт ніяк, тому регулювати температури тільки через зниження дефолтної тактової частоти/частоти турбобусту/вимкнення турбобусту, 10-11 серія - через анлок біосу (або мати ноут від мсі, там ніби з цим простіше, принаймні для 10 серії, як з новішими не знаю)
На нових повний лок усіх можливостей керування вольтажем та частотою напряму.
Можливо тільки обмежити TDP або лімітувати температурною межею.
На AMD так само :(
деякі моделі амд дають офсет, наприклад ryzen 6800HS не андервольтиться, а 6900HS андервольтиться, чого так незрозуміло
Radicals_V
Member

Повідомлення

Тест I7 12700H. Не знаю нормально ли тут все, или нет. Сервисы говорят что для него да, перемазывать пасту не нужно. Тест проходил на подставке в режиме "Производительность"

https://kept.com.ua/duOY/Снимок_экрана_ ... 165246.png
Dancer
Member

Повідомлення

Radicals_V: 07.03.2024 16:59 Тест I7 12700H. Не знаю нормально ли тут все, или нет. Сервисы говорят что для него да, перемазывать пасту не нужно. Тест проходил на подставке в режиме "Производительность"

https://kept.com.ua/duOY/Снимок_экрана_ ... 165246.png
я б кинув туди прокладку 7950 подивитись чи щось зміниться
Radicals_V
Member

Повідомлення

Последовал вашему совету.

https://kept.com.ua/hH4I/IMG_3423.jpeg

Итак, прыжки до 100 пропали, тротлинга по процу нету (лишь вначале, где вертушки набирают обороты) Даже почему то стало больше баллов в Time Spy. Не знаю связано ли… Видео теперь 75-76, проц 90 +- при самом агрессивном режиме. Спасибо форумчанам за совет)

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
За замену отдал 750 (чистка и замена прокладок) все вместе.
Dancer
Member

Повідомлення

Radicals_V: 08.03.2024 17:31 Последовал вашему совету.

Итак, прыжки до 100 пропали, тротлинга по процу нету (лишь вначале, где вертушки набирают обороты) Даже почему то стало больше баллов в Time Spy. Не знаю связано ли… Видео теперь 75-76, проц 90 +- при самом агрессивном режиме. Спасибо форумчанам за совет)

балів більше, бо проц/відео через меншу температуру тепер можуть більше споживати енергії, на декілька ват збільшилось споживання і в результаті більше частота більше балів, а тротлінг для ноутів це норма, не норма коли тротлить сильно і постійно, а зрідка це норм. які прокладки поклали у сервісі на живлення і пам'ять не вкурсі?
Radicals_V
Member

Повідомлення

На питальник сказали что с завода в идеальном состоянии менять не видят толку/
Dancer
Member

Повідомлення

Radicals_V: 08.03.2024 18:14 На питальник сказали что с завода в идеальном состоянии менять не видят толку/
якщо прокладки заводські рідкі, то це ок, але наступного разу на живлення/пам'ять нехай покладуть HT10000 тогож виробника honeywell, вона значно краща за заводську. той самий ефект буде як від 7950 на проц/відео

Відправлено через 7 хвилин 16 секунд:
в ютубі є відоси репастінгу оменів 22-го року, там якась біла заводська рідка прокладка, рідка це вже великий плюс, того можете не паритись, спецом міняти знову зараз на НТ10000 особливого сенсу, думаю, немає
Radicals_V
Member

Повідомлення

Dancer: 08.03.2024 18:44
Radicals_V: 08.03.2024 18:14 На питальник сказали что с завода в идеальном состоянии менять не видят толку/
якщо прокладки заводські рідкі, то це ок, але наступного разу на живлення/пам'ять нехай покладуть HT10000 тогож виробника honeywell, вона значно краща за заводську. той самий ефект буде як від 7950 на проц/відео

в ютубі є відоси репастінгу оменів 22-го року, там якась біла заводська рідка прокладка, рідка це вже великий плюс, того можете не паритись, спецом міняти знову зараз на НТ10000 особливого сенсу, думаю, немає
Ну, в любом случае стало лучше по температуре и фпс чу чуть.
А цена 750 норм за это? Или на*бали?
Dancer
Member

Повідомлення

Radicals_V: 08.03.2024 19:47
Dancer: 08.03.2024 18:44

Ну, в любом случае стало лучше по температуре и фпс чу чуть.
А цена 750 норм за это? Или на*бали?
без поняття чи норм ціна, мабуть, особисто я свої гаджети сам колупаю, більше задоволення приносить по ютубу зробити ніж носити кудись)
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Radicals_V: 08.03.2024 17:31Последовал вашему совету.

А в якому СЦ робили, думаю багатьом було б цікаво ?
Radicals_V
Member

Повідомлення

Биком сервис
Відповісти