Останні статті і огляди
Новини
посоветуйте быструю флешку
-
Ostin
Member
Lamobot
Моя старезна флеха, куплена ще в 2019 напевно, видає більше 300 при записі на ссд (щось від 350 до 370 реальних МБ\с). Що було на коробці не пам'ятаю, але все там в нормі зі швидкістю. Хіба що вони щось оновили недавно...
Зараз під рукою не маю ні флешки, ні коробки, щоб глянути.
Моя старезна флеха, куплена ще в 2019 напевно, видає більше 300 при записі на ссд (щось від 350 до 370 реальних МБ\с). Що було на коробці не пам'ятаю, але все там в нормі зі швидкістю. Хіба що вони щось оновили недавно...
Зараз під рукою не маю ні флешки, ні коробки, щоб глянути.
-
ssd
Member
Ostin
пока заказал одну самосбор по рекомендации:
пока заказал одну самосбор по рекомендации:
Дальше буду посмотреть, когда прийдёт ответ по отправленным по гарантии Транссендам - что-то они по телефону не совсем желают возврат денег делать, только обмен. Чтобы я по результату не оказался обвешанный этими флехами, как новогодняя ёлка, а продавать такое даже врагу стыдно.Crong: ↑ 02.03.2024 00:44 Вам потрібна флешка з високим IOPS, або на MLC/TLC пам'яті. Це той же Samsung BAR/FIT/DUO Plus, або SSD в корпусі флешки типу Kingston DataTraveler Max, або самосбор як пропонує Crossbow.
-
Engineer_1988
Member
Варіант Crossbow найкращий серед усіх, Як по швидкості, так і по розмірам.ssd: ↑ 04.03.2024 14:21 Дальше буду посмотреть, когда прийдёт ответ по отправленным по гарантии Транссендам - что-то они по телефону не совсем желают возврат денег делать, только обмен. Чтобы я по результату не оказался обвешанный этими флехами, как новогодняя ёлка, а продавать такое даже врагу стыдно.
-
Varzek
Member
Посоветуйте плиз фелшку 256-512Гб. Нужен компромисс между скоростью, нагревом и удобством использования (без двигающихся элементов). Интересует Type A.
Заинтересовало такое решение. Но есть вопрос. Есть ли какие-то подводные камни у подобного самосбора? Потому что выглядит крайне хорошо по всем параметрам.Crossbow: ↑ 01.03.2024 22:39 сорі... але скористаюсь запитом і трошки само-реклами, ну і порада реально дієва
берете з алі ось таку штуку+
- спойлер
ось Вам URL навіть дам (сам тут же і брав): https://vi.aliexpress.com/item/10050059 ... pt=glo2vnm
ось такий ССД формату 2230 і отримуєте приблизно ось таке: реальні фотки:
-
Crossbow
Member
напевно єдиний нюанс -- відсутність гарантіїVarzek: ↑ 07.03.2024 19:05Но есть вопрос. Есть ли какие-то подводные камни у подобного самосбора?
ну і якщо захочете через OTG до телефона пікдлючити - не кожен телефон потягне, але тустував - Samsung Note9 , Galaxy S10e - тягнуть.
-
Varzek
Member
А какие SSD посоветуете вставлять в этот кейс, чтобы они были и не ширпотреб, но при этом без избыточной скорости, за которую придется платить?Crossbow: ↑ 07.03.2024 19:50 напевно єдиний нюанс -- відсутність гарантії
ну і якщо захочете через OTG до телефона пікдлючити - не кожен телефон потягне, але тустував - Samsung Note9 , Galaxy S10e - тягнуть.
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Из готовых флешек кстати обратил внимание на Samsung Bar Plus. Пока ничего лучше не попадалось. Если будут какие-то рекомендации с вариантами поинтереснее - буду рад услышать. Мне и Samsung Blue понравился (может даже больше, чем Bar), но там только Type-C.
-
Crossbow
Member
Varzek
нууу... я звідки знаю, який ссд формату 2230 ви знайдете і який влаштує вас ))
ось, шукайте\дивіться (не рекламую!):
ось можна такий взяти (НЕ даю вказівок діяти !) спека на нього:
https://europe.kioxia.com/ru-ru/busines ... d/bg5.html
ось, шукайте\дивіться (не рекламую!):
- спойлер
- https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ssd- ... UguFM.html
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... QJxwA.html
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/tosh ... UErj8.html
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ssd- ... UjTo2.html
та хоч 2ТБ впихуйте
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ssd- ... Sh9oq.html
ось можна такий взяти (НЕ даю вказівок діяти !) спека на нього:
https://europe.kioxia.com/ru-ru/busines ... d/bg5.html
-
Varzek
Member
Меня устроит новый ссд с памятью TLC не от ноунейма. Из тех вариантов, что вы прислали я выделил для себя 2 - Toshiba (Kioxia) 256GB и Samsung PM991a. А дальше вопрос стоит ли переплачивать за Samsung. Я правильно понимаю, что кейс для подобных ssd и интерфейс USB накладывают ограничения по скорости? Если да, то возможно в таком случае стоит рассматривать что-то по типу Kioxia или Hynix BC711.Crossbow: ↑ 07.03.2024 20:18 Varzek
Нашел ещё одну интересную флешку Transcend JetFlash 930C. Я так понимаю, что скорость выше, чем у Samsung Bar Plus. Но потенциально будет проблема с крышками и вижу жалобу, что по USB Type A скорость значительно ниже, чем по Type C. Что скажете про неё?
-
Crong
Member
Неможливість використання як загрузочной флешки для Live CD або установки ОС. Там щось пов'язане з розміром сектора у SSD, сильно в цьому не копався, але часто бачив подібні жалоби на USB SSD.Varzek: ↑ 07.03.2024 19:05Есть ли какие-то подводные камни у подобного самосбора?
-
Crossbow
Member
якщо не знаєте - краще не пишіть.Crong: ↑ 08.03.2024 00:30Неможливість використання як загрузочной флешки для Live CD або установки ОС
і "які ваші докази?"
і ось моя аргументація: чому я вже багато років використовую РІЗНІ варіанти самосборних флешок (з SSD) як SSD 2.5" так і mSata\USB так і M.2\USB як загрузочні (з будь чим) і все окей?-- "шярнт" (чяднт)?
-
Crong
Member
Crossbow
Коли з'являлися SSD в корпусі флешки, і USB кишені для них, то інколи вони відображалися як USB-HDD а не знімний накопичувач, і мали розмір сектора 4096 байт а не 512 байт, використовувати їх в якості загрузочних флешок в BIOS було проблематично, на відміну від UEFI.
Коли з'являлися SSD в корпусі флешки, і USB кишені для них, то інколи вони відображалися як USB-HDD а не знімний накопичувач, і мали розмір сектора 4096 байт а не 512 байт, використовувати їх в якості загрузочних флешок в BIOS було проблематично, на відміну від UEFI.
-
Ostin
Member
Я рекомендую фіт замість бар. По відгукам, бар не холодніший, але значно більший. Зі свого досвіду можу сказати, що фіт дозволяє записати повний об'єм за раз (100+Гб) і нічого йому не робиться. Перевірено неодноразово.Varzek: ↑ 07.03.2024 20:02обратил внимание на Samsung Bar Plus. Пока ничего лучше не попадалось. Если будут какие-то рекомендации с вариантами поинтереснее - буду рад услышать
-
7mindfields
Member
Ти про “allocation unit size”? Якщо мова про ntfs, там начебто цей розмір кластеру можна змінювати до 512b при форматуванні або через diskpart, але не для всіх ссд. З fat32 складніше, бо там мінімум вже 1024b.Crong: ↑ 08.03.2024 02:21 Crossbow
-
Varzek
Member
Crossbow
Кстати, а как у вас определяется самосборка в ОС? Как флешка или HDD?
Кстати, а как у вас определяется самосборка в ОС? Как флешка или HDD?
Это странно. По идее больший размер и металлический корпус должны делать эту флешку холоднее. А в Fit же ещё и пластиковый корпус?Ostin: ↑ 08.03.2024 08:12 Я рекомендую фіт замість бар. По відгукам, бар не холодніший, але значно більший. Зі свого досвіду можу сказати, що фіт дозволяє записати повний об'єм за раз (100+Гб) і нічого йому не робиться. Перевірено неодноразово.
-
Crossbow
Member
проблем з "загрузочністю" нема.Varzek: ↑ 08.03.2024 11:21Кстати, а как у вас определяется самосборка в ОС? Как флешка или HDD?
-
zmax
Member
маю негативний досвід. Влешці років 5 , але користуюсь дуже рідко. Наразі щвидкість запису < 1 мб/с і постійно відвалюється з usb порта. Використовую з перехідником usb-type-c, з ним не відвалюється , але швидкість та сама хренова. Також з досвіду - флешка маленька, незручно діставати з торца ноута, +дуже легко губиться між речей.Ostin: ↑ 08.03.2024 08:12Я рекомендую фіт замість бар.
-
ssd
Member
Интересная тема. В былые времена никогда не заморачивался и брал самые дешевые. Работали такие флешки годами почти ежедневно. Скорости ниже 5-7МБ/сек никогда не падали на самых отсталых и старых флешках 2.0. А так 10-15МБ/сек стабильно.
А тут заявлено-перезаявлено куча стандартов и скоростей, а на выходе 500КБ/сек. Иногда и меньше, иногда и висит, иногда и подыхает почти новая. Прогресс.
А тут заявлено-перезаявлено куча стандартов и скоростей, а на выходе 500КБ/сек. Иногда и меньше, иногда и висит, иногда и подыхает почти новая. Прогресс.
-
Avenger80
Member
ssd
Ну там же память была MLC, а теперь всё хуже и хуже... QLC и т.д. и заявленный маркетинг только на кэше, а потом...
Ну там же память была MLC, а теперь всё хуже и хуже... QLC и т.д. и заявленный маркетинг только на кэше, а потом...
-
Varzek
Member
Кстати буквально сегодня попадался видос про флешки и там затрагивалась эта тема. Что мол MLC лучше всего, на крайняк TLC. Только вопрос - а у многих ли флешек можно узнать тип памяти?Avenger80: ↑ 08.03.2024 17:58 ssd
-
Varzek
Member
Стоит ли переплачивать за флешку с MLC? Например, Transcend JetFlash 780 64gb на MLС стоит почти как Transcend JetFlash 930C 256Gb TLC.