Енергоспоживання прискорювачів ШІ Nvidia Blackwell може сягнути 1000 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:25Ти б всі літери читав для початку. Стандартна потужність є в ЦОДі на шафу, а не в блоках живлення. Приходиш ти до ЦОДу, і кажеш "хочу вам встановити стійку 60 кВт", а вони тобі відповідають "хочи далі, а у нас тут 15, братимеш чи як?". На території України, наприклад, загальнодоступних цодів з більш ніж 15 кВт на шафу, наскільки мені відомо - не водиться.
Я тебе про тепловыделение говорю и про оборудование на рынке, а что у тебя там за отсталый датацентр никого не волнует. Много денег есть сам построишь всё и купишь. Immersion Cooling в пике допускает до 368 кВт тепла на 4 стойки например. Какая Украина.
Востаннє редагувалось 04.03.2024 14:31 користувачем S, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

S
Це твоє обладнання нікого не парить. Повторю, датацентри мають свої стандарти підводу і відводу тепла. Ще доволі недавно більше 6 кВт було дуже важко знайти. Зараз в самих свіжих нових модних і красивих - 12-15. 20+ це спецзамовлення машинної зали за дуже додаткові гроші і далеко не в кожній локації.
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:31Це твоє обладнання нікого не парить. Повторю, датацентри мають свої стандарти підводу і відводу тепла. Ще доволі недавно більше 6 кВт було дуже важко знайти. Зараз в самих свіжих нових модних і красивих - 12-15. 20+ це спецзамовлення машинної зали за дуже додаткові гроші і далеко не в кожній локації.
Ну пользуйся дальше украинскими отсталыми датацентрами, кто тебе лекарь :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

S
Повторюю для максимально тупеньких, це загальносвітові стандарти, а не українські. Я рулю сотнями фізичних серваків з локаціями по всьому світу. І ще й сперечається воно. Ти хоч один ЦОД в очі бачив? Твій Immersion Cooling не існує для замовників однієї чи навіть десятка шаф. Це щось для датацентра амазона і то дуже сумнівно тому що окрім як відвести тепло, його треба ще кудись сплавити, а 400 кіловатний радіатор буде всіляко більше твоїх 4х шаф.
Востаннє редагувалось 04.03.2024 14:37 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:34Повторюю для максимально тупеньких, це загальносвітові стандарти
Ну давай "нетупенький" тогда блесни знаниями, приведи мне соответствующий ISO.
Scoffer: 04.03.2024 14:34Твій Immersion Cooling не існує для замовників однієї чи навіть десятка шаф.
Ты просто невежда и еще пасть свою смеешь раскрывать - такие решения продаются от одной стойки - если не знаешь то просто молчи. Естественно теплообменник и холодильная машина будут тоже нужны. Но я думал что ты это по умолчанию понимаешь. Повелитель серверов ты наш - прямо черный властелин. :gigi:
Востаннє редагувалось 04.03.2024 14:41 користувачем S, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

S
Перед тим як розповідати бредні покажи мені датацентр, котрий дозволить поставити 60 квт шафу сторонньому замовнику. Лінк в студію. Будь-яка локація. Хоч в антарктиді.
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:41Перед тим як розповідати бредні покажи мені датацентр, котрий дозволить поставити 60 квт шафу сторонньому замовнику. Лінк в студію. Будь-яка локація. Хоч в антарктиді.
ты не спрыгивай с темы отвечай давай или заткнись :)

модульный цод https://www.grcooling.com/icetank/
рещение 1-4 стойки https://www.grcooling.com/iceraq/
решение от APC https://www.apc.com/shop/hr/en/products ... 060L1R002B
Востаннє редагувалось 04.03.2024 14:45 користувачем S, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

S
Та от ні, це ти максимальну хрінь несеш. Третій раз повторити що цоди не приймають більше 15 кіловат на шафу в середньому по лікарні і їм начхати що там у тебе за обладнання, чи до тебе дійде що зі своїм імершн кулінгом залишишся в кращому випадку в гаражі?
MessiaH
Member

Повідомлення

Я ж так понимаю это не касается игровых версий
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:43 Та от ні, це ти максимальну хрінь несеш. Третій раз повторити що цоди не приймають більше 15 кіловат на шафу в середньому по лікарні і їм начхати що там у тебе за обладнання, чи до тебе дійде що зі своїм імершн кулінгом залишишся в кращому випадку в гаражі?
У тебя явно когнитивное расстройство. Обратись к врачу. :) Великий повелитель серверов не знал какой мощности стойка может быть. :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

S: 04.03.2024 14:42модульный цод
Я от зараз матом розмовляти буду. Сидить такий директор з іт інфраструктури і думає, а чи не взяти замість місця в тір3-4 датацентрі якесь одоробло в контейнері. :lol: :lol: :lol: І де ви такі беретесь

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
S: 04.03.2024 14:47не знал какой мощности стойка может быть
Ну да, ну да. Від нудьги у роботодавця шафи напівпусті :laugh:
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:49 тір3-4 датацентрі
А ты вообще знаешь что это такое и как обспечивается?

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
Scoffer: 04.03.2024 14:52 Ну да, ну да. Від нудьги у роботодавця шафи напівпусті :laugh:
Ну там же ж такой "умник" как ты сидит, а над тобой вероятно ещё и хуже раз до сих пор не выгнали потому и результат такой. :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

S
Взагалі-то в курсі, а ти? :rotate:
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 14:58 Взагалі-то в курсі, а ти? :rotate:
ну ты ж iso не привел значит нет
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 04.03.2024 13:16
AntonyKandaurov: 04.03.2024 11:47 Ось тут 12ВХПВР покаже на що він здатен :lol:
Шо? Звідки йому там взятися?
ВідбраковОчка буде зватися 5090 чи щось таке, ось там і згодиться.
Scoffer
Member

Повідомлення

S
ісо можеш засунути звідки висунув, я все ще чекаю на лінк на цод з 60 кіловатними шафами, хоч один на всьому глобусі
Denvys5
Member

Повідомлення

Scoffer
Мені стало цікаво і я пішов на пошуки (звичайно що я від вашого співрозмовника відповіді не очікую)
Знайшов аж дві контори, які говорять про 30 70+квт на стійку, але з ними треба домовлятись, на широкий загал вони інформацію не публікують :shuffle:
https://www.digitalrealty.com/platform- ... colocation
https://www.tierpoint.com/services/data ... olocation/
Scoffer
Member

Повідомлення

Denvys5
Про що я і кажу, загальнодоступних цодів щоб просто зайшов і встановив свою стійку на загальних умовах - немає. За дуже особливі гроші звісно ж побудують що завгодно, але це явно не про навіть середнього замовника, не кажучи вже про мілких. Максимум що можна знайти це 20-25 кіловат в локаціях котрі можуть не влаштувати наприклад по пінгам. Розраховувати доводиться на 15 реальних.

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
І то це вже прогрес. Буквально якихось 5 років тому було важко і 15 знайти. 6-8 саме розповсюджене було.
Cirax
Member

Повідомлення

S: 04.03.2024 14:47
Scoffer: 04.03.2024 14:43 Та от ні, це ти максимальну хрінь несеш. Третій раз повторити що цоди не приймають більше 15 кіловат на шафу в середньому по лікарні і їм начхати що там у тебе за обладнання, чи до тебе дійде що зі своїм імершн кулінгом залишишся в кращому випадку в гаражі?
У тебя явно когнитивное расстройство. Обратись к врачу. :) Великий повелитель серверов не знал какой мощности стойка может быть. :gigi:
Стойка может быть и 1МВт по мощности, а толку?
Подвод к ней на 20кВт, и что далее?
S
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.03.2024 15:03 ісо можеш засунути звідки висунув, я все ще чекаю на лінк на цод з 60 кіловатними шафами, хоч один на всьому глобусі
Всё с тобой понятно. :gigi:
Cirax: 04.03.2024 16:18Стойка может быть и 1МВт по мощности, а толку?
Подвод к ней на 20кВт, и что далее?
1 МВт вряд ли возможно в 42U. А если вопрос про сферического коня в вакууме то запитай её и охлади соответственно проектной мощности построив соответствующую инфраструктуру. Если нет возможности строить значит будешь искать другие решения.
Відповісти