Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
der_meister
Member

Повідомлення

GreenMile
дякую! :beer:
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Обновився, со вк масивна, темпи 30/38/32 і 66/77/62 град. макс. в іграх і це при 220 Вт, в рендері - буде більше, а від сліма напевно чекати +10 град.
Як на мене, то і драйвера ще не сильно оптимізовані під супер версії, так як вчорашня обнова - мені картину спортила.
Nortrom
Member

Повідомлення

A750 :gigi:
FPS/Euro
спойлер
ЗображенняЗображенняЗображення
ArtemMays
Junior

Повідомлення

Замовив PowerColor Radeon RX 7800 XT 16GB Red Devil Limited Edition (RX 7800 XT 16G-E/OC/LIMITED). На сайті виробника написано що потрібен бп 800 вт, тепер сижу думаю чи достатньо буде мого 750 вт... Як думаєте буде норм працювати відеокарта чи ні? 12400f проц.
login55
Member

Повідомлення

ArtemMays
з головою! ще зможете на холодильник живлення донатити.
Artem_M
Member

Повідомлення

ArtemMays: 23.02.2024 15:59 Замовив PowerColor Radeon RX 7800 XT 16GB Red Devil Limited Edition (RX 7800 XT 16G-E/OC/LIMITED). На сайті виробника написано що потрібен бп 800 вт, тепер сижу думаю чи достатньо буде мого 750 вт... Як думаєте буде норм працювати відеокарта чи ні? 12400f проц.
За 23900 взяв?
Проц би замінити... на 7500F хоча б)))
ArtemMays
Junior

Повідомлення

За 21500 грн замовив, але халява не пройшла, вiдмiнили замовлення, бо цiна не правильна була.
Melofon
Member

Повідомлення

Nortrom: 23.02.2024 15:02 A750 :gigi:
FPS/Euro
спойлер
ЗображенняЗображенняЗображення
Мало кто покупает карты исходя из фпс/цена, большинство покупают карты исходя из бюджета, тоесть максимально мощную карту за существующий бюджет который они готовы потратить, так что я вообще не вижу полезности этих графиков.
Nouriel
Member

Повідомлення

Melofon: 24.02.2024 18:54Мало кто покупает карты исходя из фпс/цена, большинство покупают карты исходя из бюджета
Так, а чому я не можу виходячи з бюджету купити карту на основі фпс/ціна. це ж різні речі
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Підкажіть чайнику. Хочу підключити відеокарту через М.2 розʼєм. Наче все повино працювати, єдине питання по розподілу ліній.
Є стандартний М.2 на материнці PCI-E 4.0 x4, беру райзер-перехідник і хочу підключити туди RTX 3050. Питання, чи буде карта працювати з всіма 4 лініями, адже в неї не повноцінний х16 а половинний х8.
Mixx
Member

Повідомлення

Ray2000gt
8 больше чем 4, если переходник нормального качества - должно работать, питание слота на переходнике от 8пин?
sselesnes
Member

Повідомлення

Ray2000gt дайте лінк/фото перехідника та кабелів. Воно повинно живлення брати наприклад з доп. молекса чі як каже Mixx з 6/8 pin pci-e і я такі тільки pci-e 1x бачів, хоча то давно було.
Nouriel
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 25.02.2024 19:21чи буде карта працювати з всіма 4 лініями, адже в неї не повноцінний х16 а половинний х8.
а це як таке можна придумати? а чого х16 має якось не так працювати як х8?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Mixx: 25.02.2024 20:07 Ray2000gt
8 больше чем 4, если переходник нормального качества - должно работать, питание слота на переходнике от 8пин?
Логічно. Але я подумав, як ці лінії скомутовані на перехіднику і в карті? Чисто теоритично, в карті контакти можуть йти через один, а в перехіднику підряд. Відповідно, буде задіяна кожна друга. Чи це я щось намудрував собі?
Перехідник такого плану.
спойлер
IMG_3060.jpeg
Такого плану 6пін не бачив. Вони компактні, там фізично не вміщається перетворювач 12в -> 5в.
Розумію, живлення 3050, це не зовсім паспортні можливості SATA розʼєму, але, тут як кажуть на свій страх і ризик.

Отправлено спустя 35 минут 12 секунд:
Nouriel: 25.02.2024 20:34 а це як таке можна придумати? а чого х16 має якось не так працювати як х8?
Х16 звісно б працювало без проблем в режимі х8. Але в мене питання, яким чином працюватиме карта в «слоті» х4?
Mixx
Member

Повідомлення

Ray2000gt
Если переходник х4-х4, то есть, если сам переходник не урезан до х1 - то все будет работать.

Ну и, подавать 75вт на карту через сата - за гранью добра и зла, такое нельзя использовать.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Mixx: 25.02.2024 22:29 Ray2000gt
Если переходник х4-х4, то есть, если сам переходник не урезан до х1 - то все будет работать.
Так, х4. Зрозуміло.
Mixx: 25.02.2024 22:29 Ну и, подавать 75вт на карту через сата - за гранью добра и зла, такое нельзя использовать.
Так, знаю що це не ідеальний варіант. Є ідея замовити кастомний кабель для БЖ, але замість конектора припаятись напряму до цієї балалайки. :shuffle:
Nouriel
Member

Повідомлення

Ray2000gt
а для чого цей гемор?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Nouriel: 26.02.2024 11:42 Ray2000gt
а для чого цей гемор?
Домашній сервер. ІТХ материнка.
PCIE X16 зайнятий основною картою
М.2_1 - nvme SSD
M.2_2 - друга допоміжна карта через такий костиль.
l-m
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 25.02.2024 22:07 Але я подумав, як ці лінії скомутовані на перехіднику і в карті? Чисто теоритично, в карті контакти можуть йти через один, а в перехіднику підряд. Відповідно, буде задіяна кожна друга. Чи це я щось намудрував собі?
Намудрували. В pci-e послідовно йде х1, х2, х4, х8, х16, в залежності від того скільки контактів у довжину доступно.
Ray2000gt: 25.02.2024 22:07 Але в мене питання, яким чином працюватиме карта в «слоті» х4?
Відповідно якщо карта підтримує х4, то буде х4. Якщо ні, то скоріше за все одразу х1. Якщо теж раптом ні — то не буде працювати. З деякими старими картами бували такі проблеми. Залежить навіть від конкретної моделі (її біосу). Або шукати відгуки інших, або перевіряти самому (надійніше).
Але найбільш вірогідно що все буде нормально у х4 працювати.
Закрито