Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Бумик
Member

Повідомлення

Повторно подниму вопрос по поводу GeForce 8800 GTS .Референс с 2-х слотовой СО,турбина.
Вертикальные полосы по экрану.Но...система с картой грузится,драйвера устанавливаются,но в ГПУ-З не показывает обьем видеопамяти и разрешение экрана 800х600,которое не меняется.Тест Марк 06 проходит,но...1-2 фпс(!!!).Скрины прилагаю.
спойлер
8800 рабочий стол.jpg
8800 тест  марк 06.jpg
8800 гпу-з.jpg
Полагаю,что реболлинг с большей вероятностью должен помочь..хотя это не точно :lol:
За сколько можно продать такого динозаврв в таком состоянии?Думаю,что для того,у кого есть возможность и желание отреболлить карту,есть шанс *воскресить* печку-легенду.
Жарить в духовке принципиально не буду,это не вариант.
Что еще интересно-эти полосы вроде как бы налаживаются сверху на изо.Скинул скрины,а полос не видно :up:
А вот фото экрана монитора.Полосы хорошо видны.
спойлер
IMG_20240220_203534.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так, схоже що чіп пішов у відвал але чи є сенс її реболити бо це складний пацієнт з якого треба ще й знімати кришку. І не факт що це допоможе, тому скоріш за все це просто на поличку екземпляр ;)
Zakarul
Member

Повідомлення

мертвый 8800 gts? 100 денег. Этого мертвого добра как грязи.
Давно никаких фоток не грузил. Загрузить шоле чет интересное? Сейчас чет поищу из новенького.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Давайте вже показуйте щось цікаве, а то ніякої двіжухи немає у моїй улюбленій гілці B-)
Бумик
Member

Повідомлення

Понятно,пусть тогда лежит на полочке.Кстати,в Аиде показывает обьем памяти 320 Мб,ну это и есть один из стандартных обьемов для 8800 GTS,вроде и 640 мБ были..
Zakarul
Member

Повідомлення

фотге 1
спойлер
Asus 6600 GT.png
DDR 1 память.jpg
Geforce 7950Gt Asus_2.jpg
Geforce gtx 580.png
Geforce gtx 580_5.jpg
Отправлено спустя 42 секунды:
Бумик: 20.02.2024 20:51 Понятно,пусть тогда лежит на полочке.Кстати,в Аиде показывает обьем памяти 320 Мб,ну это и есть один из стандартных обьемов для 8800 GTS,вроде и 640 мБ были..
320, 640 и 512мб. Такие версии были 320 и 640 это первый чип, 512мб - его улучшенная версия.
Zakarul
Member

Повідомлення

фотки 2
спойлер
PowerColor Radeon x850XT 2 Part.jpg
PowerColor Radeon x850XT.png
MSI Radeon 4850 512Mb_2.jpg
MSI Radeon 4850 BOX.png
fx 5200.jpg
enterprise2k3
Member

Повідомлення

Zakarul: 20.02.2024 21:06 фотки 2
спойлер
PowerColor Radeon x850XT 2 Part.jpg
PowerColor Radeon x850XT.png
MSI Radeon 4850 512Mb_2.jpg
MSI Radeon 4850 BOX.png
fx 5200.jpg
Походу пішов я за волідолом, бо ледь не луснув від заздрості, коли побачив x850 sp16, ще й з коробкою. Не очікував я таку красу побачити в 2024
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 20.02.2024 20:46 Давайте вже показуйте щось цікаве, а то ніякої двіжухи немає у моїй улюбленій гілці B-)
Ну, врятував вчора аву64 з афінажного скрапу.
Звичайна ct4520, але повністю робоча.
Zakarul
Member

Повідомлення

Жаль сюда мало фоток загрузить можно.

Отправлено спустя 44 секунды:
enterprise2k3
Да, это классный экспонат.

Отправлено спустя 20 минут 3 секунды:
кукура под разгон, а может у кого 650го нет. Конечно 3.4 не самый топ. Хотя бы 660 лучше прикупить, но зато недорого. С доставкой 150 денег
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/protses ... UayZ7.html
ApostolCV
Member

Повідомлення

Доброго дня.
Чи є знавці по модифікації BIOS-ів. Чи можливо вже існує готове рішення.
Є плата MSI K9MM-V від MSI .
З заводу в неї ліміт на 2-х ядерні Atlnox 2 6000+
Я ж хочу щоб вона запускала 4х Феноми першого покоління.
Тикаю 9950BE.... Плата видає посткод Ad
mklm
Member

Повідомлення

Zakarul: 21.02.2024 11:50 кукура под разгон, а может у кого 650го нет. Конечно 3.4 не самый топ. Хотя бы 660 лучше прикупить, но зато недорого. С доставкой 150 денег
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/protses ... UayZ7.html
якщо побавитись з розгоном - краще взяти кедрміл. нетбурст добре скейлить по частотам від техпроцесу, і саме на кедрах на повітрі 5ггц зробити кожному під силу. доречі більш частотні проци це далеко не топ з точки зору бенчерів, бо одна й та сама ревізія женеться +- однаково, але при меншому множнику буде вище шина та пам'ять
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 21.02.2024 14:34 Доброго дня.
Чи є знавці по модифікації BIOS-ів. Чи можливо вже існує готове рішення.
Є плата MSI K9MM-V від MSI .
На чипсетах VIA я знаю лише одну плату, яка працює з феномами, та й то не дуже, цей бета-біос асрок чомусь прибрав з сайту.
Це ALiveSATA2-GLAN, її знайти досить нескладно.
Якщо треба під феноми з AGP, то AM2NF3-VSTA
spoglyadach
Member

Повідомлення

Zakarul
О курва, гдє ти це всьо взяв. Особливо родіон та 7950 ще й з коробками, я в шоках B-)

Відправлено через 23 хвилини 38 секунд:
mklm: 21.02.2024 14:42 якщо побавитись з розгоном - краще взяти кедрміл. нетбурст добре скейлить по частотам від техпроцесу, і саме на кедрах на повітрі 5ггц зробити кожному під силу. доречі більш частотні проци це далеко не топ з точки зору бенчерів, бо одна й та сама ревізія женеться +- однаково, але при меншому множнику буде вище шина та пам'ять
В мене максимум є 640 і пара 630, чи є сенс взяти 650? Для тих материнок що були до Р35 та інших могучих по шині
NecroKitchen
Member

Повідомлення

Боксова ASUS FX 5200 кажете... :eek:
спойлер
Зображення
Авжеж карта була придбана не у 2024, а десь у 2017-18 роках. І ще там цікавий VGA BIOS, чи то дрова у хуанга цікаві - короче там є типу "захист від розгону". При розгоні перф падає а не зростає, щось таке - зараз точно не скажу, бо останній раз тести гоняв років 5 назад.

А так дякую, що засвітили частинку того, що у вас є - люди будуть знати, хто карти скуповує і що якщо буде якийсь умовний тімкап, то до кого звертатись бенчі прогнати :beer:
Але то таке, жартую.

Вчора, не дивлячись на те, що я майже "відійшов від справ" і не займаюсь старим залізом, потрібно було дещо зробити, тому довелось швиденько зібрати "тестовий стенд" на Gigabyte GA-5AA + Pentium MMX 200, і паралельно, поки все було зібрано, я прогнав пару тестів під DOS.
спойлер
Зображення
До цього, у минулому році на руках була Chaintech 5AGM2 (VIA MVP3) з процом K6 200 МГц (перший K6, не -2 чи -3), тобто частоти 200, шина 66 та множник 3.0 і там і там, тому в цілому порівнювати можна, хоча авжеж К6 це вже "Out of order" мікроархітектура і воно більше конкурент Intel P6 (PPRO, PII), але все одно цікаво. По результатам така картина:

K6 200 швидше у: SysInfo 8 (1190.2 проти 680.6 у пня), 3DBench 2 (187.7 fps проти 147.5 у пня), PC Player Bench (22.6 fps проти 20.5 у пня), але P.MMX 200 бере реванш у першому Quake на software рендерінгу (48.4 fps | 46.1 fps на демках demo1 та demo3 відповідно, проти 39.4 | 37.0 у K6 200) :super:
ApostolCV
Member

Повідомлення

Хтось сказав AGP X800 XT All-IN-Wonder з набором всього і вся?)
спойлер
Зображення
Бумик
Member

Повідомлення

Так,ценители старого железа.Вчера писал о проблемной 8800 GTS.
Сегодня сделал небольшой эксперимент(ранее так делал с какой-то AGP видяшкой с подобными симптомами).
То есть,отсоединил вентиль из разьема на карте и запустил систему.Запустил марк 06 и буквально на первом тесте,где-то посредине этого теста,полосы пропали.
Выключаю компьютер,подсоединяю в разьем провода вентиля.Карта работает,как ни в чем не бывало.В ГПУ-З все параметры,как-то обьем памяти,частоты и т.п.,все показывается.Доступно изменение разрешения экрана,сейчас стоит 1650х1080,это макс как раз для 20-дюймового моника,который подключен.
Прогнал тест Марк 06,все отлично.
Прикол в чем.Происходит явный нагрев чипа,но не кртитческий.Думаю,если был бы критический,карта вырубилась бы по овертемпу.Да и что уж жалеть 100 гривневый *кирпич*,хуже не будет.
Сейчас карта работает отлично(надолго ли,вот это вопрос),но знаю из прошлого опыта,что теперь ей нельзя будет долго просто лежать без дела,симптомы могут тогда вернуться.
спойлер
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
И фото на телефон экрана монитора,как видно,полос нет.
спойлер
Зображення
Кстати,обратите внимание на разогнанный Q 6600 ( 2400@3600).Работает стабильно.Вроде неплохой разгон проца.Это 50 процентов.

Отправлено спустя 45 минут :
Упс,обратил внимание,что тест Марк 06 *прогнал* не полный.А вот весь тест.Температуры ГП не радуют,но это же печка 8800,наверно так и должно быть.Хотя попозже премажу ТП НА МХ4 :beer:
спойлер
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Бумик: 21.02.2024 19:58 Упс,обратил внимание,что тест Марк 06 *прогнал* не полный.А вот весь тест.Температуры ГП не радуют,но это же печка 8800,наверно так и должно быть.Хотя попозже премажу ТП НА МХ4 :beer:
спойлер
Зображення
А який сенс витрачати не дешеву МХ-4 на відяху з підсохшою пастою між кристалом та кришкою, ще й розміри кришки чималі. Туди якраз якийсь GD900 в самий раз, різниці не буде від слова зовсім :-/

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
NecroKitchen: 21.02.2024 18:55 Боксова ASUS FX 5200 кажете... :eek:
спойлер
Зображення
Шош ти творіш, в людей серце може встати :eek:
Бумик
Member

Повідомлення

Трошки погамал Фар Край на разогнанном Q6600,видяшка 8800GTS.Может кому интересно.
спойлер
mklm
Member

Повідомлення

брав мх-4 за 650 грн 45г. вже десь рік користуюсь - все ніяк не закінчиться. хоча залізяччя ганяю кожен тиждень це точно

нортвуд 3.0
спойлер
екземпляр дуже поганий - в мене 2.8 норт пішов 4.4+
можливо через низький вкор, давав всього 1.82в. сьогодні дізнався що бідлостар має OVP, а площу біля сокета та PWM давно залив лаком та заліпив блютаком :gigi:
знову дякую Mykolay3ack

Зображення

Зображення
Відповісти