Власне, питання: чи є якісь розгалужувачі, або ще щось, щоб все це діло запрацювало? Якщо, можна посилання, буду дуже вдячний!
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Відправлено через 49 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
https://ibb.co/7Sw3PX1
Не зовсім зрозуміла проблема. У вас там не два порти, а чотири, вони ж і підписані: USB12 і USB34, в кожному вході плати по два порти є.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 10:31 Слава Україні! Друзі, підкажіть, будь ласка: Є материнська плата Asus ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi. У неї є тільки 2 внутрішні входи USB 2.0 (надіюсь, не помилився з назвою). До них підключена система охолодження Corsair ICUE H170I Elite RGB XT (вона займає обидва порти). Потрібно окремо підключити Corsair Node Pro, але немає куди.
Власне, питання: чи є якісь розгалужувачі, або ще щось, щоб все це діло запрацювало? Якщо, можна посилання, буду дуже вдячний!![]()
Дякую за відповідь. Не зовсім зрозумів, на рахунок 4-х портів. Як, я бачу, на материнці їх 2 штуки, можливо я щось не розумію. Наскільки пам'ятаю, відGreenMile: ↑ 21.02.2024 15:48Не зовсім зрозуміла проблема. У вас там не два порти, а чотири, вони ж і підписані: USB12 і USB34, в кожному вході плати по два порти є.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 10:31 Слава Україні! Друзі, підкажіть, будь ласка: Є материнська плата Asus ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi. У неї є тільки 2 внутрішні входи USB 2.0 (надіюсь, не помилився з назвою). До них підключена система охолодження Corsair ICUE H170I Elite RGB XT (вона займає обидва порти). Потрібно окремо підключити Corsair Node Pro, але немає куди.
Власне, питання: чи є якісь розгалужувачі, або ще щось, щоб все це діло запрацювало? Якщо, можна посилання, буду дуже вдячний!![]()
Ваша ICUE H170I має один шнурок, який займає обидва порти, тобто USB12 у вас зайняті, і лишається USB34, куди включаєте Node Pro.
Якщо у вас вільний лише один вихід на платі, то вам потрібен не розгалужувач, а ХАБ, во ви не зможете в два порти просто так впихнути 4 споживача.
на мамці 2 колодки, по 2 порти. (в 1 колодці - 2 ЮСБ порта).shakdog1209: ↑ 21.02.2024 17:30Не зовсім зрозумів, на рахунок 4-х портів. Як, я бачу, на материнці їх 2 штуки, можливо я щось не розумію
Вибачте, все одно не зрозумівCrossbow: ↑ 21.02.2024 17:33на мамці 2 колодки, по 2 порти. (в 1 колодці - 2 ЮСБ порта).shakdog1209: ↑ 21.02.2024 17:30Не зовсім зрозумів, на рахунок 4-х портів. Як, я бачу, на материнці їх 2 штуки, можливо я щось не розумію
shakdog1209: ↑ 21.02.2024 17:53Вибачте, все одно не зрозумів
На фото, схема моєї МП, там я виділив червоним порти, їх два, а у мене 3 пристрої, які треба підключити.
У вас їх дві колодки, правильно, одна називається USB_E12, а друга USB_E34. Так от, вони не просто так називаются "12" і "34", в кожній з них по ДВА юсб-порти, в першій ЮСБ1 і ЮСБ2, в другій - ЮСБ3 і ЮСБ4. Тобто, в ці два порти можна підключити ЧОТИРИ різних пристрої.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 17:53Вибачте, все одно не зрозумів![]()
На фото, схема моєї МП, там я виділив червоним порти, їх два, а у мене 3 пристрої, які треба підключити.
Не підійде, бо це просто спліттер. Він не робить більше портів, він два порти розводить по окремим гніздам.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 18:11 Приблизно, зрозумів, але питання лишається в тому, чи підійде та штука з Алі.
Посилання: https://ibb.co/G5H8mKd
В першому повідомленні, трохи нижче є посилання на фотки з МП.
Зрозуміло. Гарно дякую за розгорнуту відповідь!GreenMile: ↑ 21.02.2024 22:22У вас їх дві колодки, правильно, одна називається USB_E12, а друга USB_E34. Так от, вони не просто так називаются "12" і "34", в кожній з них по ДВА юсб-порти, в першій ЮСБ1 і ЮСБ2, в другій - ЮСБ3 і ЮСБ4. Тобто, в ці два порти можна підключити ЧОТИРИ різних пристрої.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 17:53
Вибачте, все одно не зрозумів![]()
Тепер далі, ость так виглядає колодка від iCUE H115, бачите, там є дроти лише по одній стороні? Оце ОДИН пристрій, тобто коли ви оце надінете на на ваш USB_E12, то у вас буде задіяний лише один із двох портів. Гніздно заняте все, а порт використовується лише один.Так от, у вашій водянки на цій колодці заняті обидва порти - на ній вісім дротів по обом сторонам, тобто вона займає одне гніздо повністю і два порти. Ваша задача порахувати скільки у вас таких колодок і які вони, бо я не бачу, щоб у вашої водянки їх було дві окремих колодки.
- спойлер
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:Не підійде, бо це просто спліттер. Він не робить більше портів, він два порти розводить по окремим гніздам.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 18:11 Приблизно, зрозумів, але питання лишається в тому, чи підійде та штука з Алі.
У мене йде дві колодки, якщо одну відключаю, то зникає з додатку Corsair ICue сама водянка (у неї один ряд проводків, тобто 4), якщо другу відключаю, то у додатку немає пункту, де можна встановлювати на екрані помпи зображення), і у цієї йде теж 4 проводки.GreenMile: ↑ 21.02.2024 22:22У вас їх дві колодки, правильно, одна називається USB_E12, а друга USB_E34. Так от, вони не просто так називаются "12" і "34", в кожній з них по ДВА юсб-порти, в першій ЮСБ1 і ЮСБ2, в другій - ЮСБ3 і ЮСБ4. Тобто, в ці два порти можна підключити ЧОТИРИ різних пристрої.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 17:53
Вибачте, все одно не зрозумів![]()
Тепер далі, ость так виглядає колодка від iCUE H115, бачите, там є дроти лише по одній стороні? Оце ОДИН пристрій, тобто коли ви оце надінете на на ваш USB_E12, то у вас буде задіяний лише один із двох портів. Гніздно заняте все, а порт використовується лише один.Так от, у вашій водянки на цій колодці заняті обидва порти - на ній вісім дротів по обом сторонам, тобто вона займає одне гніздо повністю і два порти. Ваша задача порахувати скільки у вас таких колодок і які вони, бо я не бачу, щоб у вашої водянки їх було дві окремих колодки.
- спойлер
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:Не підійде, бо це просто спліттер. Він не робить більше портів, він два порти розводить по окремим гніздам.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 18:11 Приблизно, зрозумів, але питання лишається в тому, чи підійде та штука з Алі.
Так, але вам простіше буде перекинути дроти, ви можете водянку (1х4) і дріт для зображення (теж 1х4) сумістити в одну колодку 1х8 і все, спліттер не потрібен.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 22:49 У мене йде дві колодки, якщо одну відключаю, то зникає з додатку Corsair ICue сама водянка (у неї один ряд проводків, тобто 4), якщо другу відключаю, то у додатку немає пункту, де можна встановлювати на екрані помпи зображення), і у цієї йде теж 4 проводки.
А у Corsair NODE Pro вже йде 8 проводків на одній колодці. Якщо я правильно Вас розумію, я можу вставити в один порт Node Pro, а інший порт розвести на сплітер, так як вийде дві колодки по 4 проводка? Вибачте, що так складно написав.
Одже, можна просто витягти проводи з однієї колодки і вставити в іншу? Якщо, все вставити в тому ж порядку, то все має працювати? А, вони там припаяні чи просто потягнути? Цікаво, а чому, виробник зробив окремі колодки? Дякую, що приділили стільки часу!GreenMile: ↑ 21.02.2024 23:39Так, але вам простіше буде перекинути дроти, ви можете водянку (1х4) і дріт для зображення (теж 1х4) сумістити в одну колодку 1х8 і все, спліттер не потрібен.shakdog1209: ↑ 21.02.2024 22:49 У мене йде дві колодки, якщо одну відключаю, то зникає з додатку Corsair ICue сама водянка (у неї один ряд проводків, тобто 4), якщо другу відключаю, то у додатку немає пункту, де можна встановлювати на екрані помпи зображення), і у цієї йде теж 4 проводки.
А у Corsair NODE Pro вже йде 8 проводків на одній колодці. Якщо я правильно Вас розумію, я можу вставити в один порт Node Pro, а інший порт розвести на сплітер, так як вийде дві колодки по 4 проводка? Вибачте, що так складно написав.
Але так, спліттер тоді вам має допомогти, якщо не хочете займатись перекиданням контактів (це не складно, вони легко виймаються, головне не наплутати порядок).
Так. Порти ідуть рядками, на кожен порт 4 дроти: +5В, земля, дата+ і дата-.shakdog1209: ↑ 22.02.2024 08:36 Одже, можна просто витягти проводи з однієї колодки і вставити в іншу? Якщо, все вставити в тому ж порядку, то все має працювати?
Дроти з контактами просто вставлені в колодку і закриті стопорами пластиковими, щоб вийняти дріт з контактом потрібно аккуратно відігнути стопор и просто витягнути дріт. Відгинати треба дуже аккуратно і дуже трошки, бо можна зламати стопор. Подивіться збоку на саму колодку посмикайте несильно за дроти - там все очевидно буде, як їх витягти. Вставляти в іншу колодку просто правильною стороною до кінця, вони автоматично защіпнуться стопором.shakdog1209: ↑ 22.02.2024 08:36 А, вони там припаяні чи просто потягнути?
Важко сказати, може, не всім потрібен отой монітор, і його просто не підключають, треба бачити, як воно там організовано взагалі, я орієнтуюсь по вашим словам.shakdog1209: ↑ 22.02.2024 08:36 Цікаво, а чому, виробник зробив окремі колодки?
Ще раз - дякую! Буду сьогодні пробувати. Гарного дня!GreenMile: ↑ 22.02.2024 09:28Так. Порти ідуть рядками, на кожен порт 4 дроти: +5В, земля, дата+ і дата-.shakdog1209: ↑ 22.02.2024 08:36 Одже, можна просто витягти проводи з однієї колодки і вставити в іншу? Якщо, все вставити в тому ж порядку, то все має працювати?
- спойлер
Дроти з контактами просто вставлені в колодку і закриті стопорами пластиковими, щоб вийняти дріт з контактом потрібно аккуратно відігнути стопор и просто витягнути дріт. Відгинати треба дуже аккуратно і дуже трошки, бо можна зламати стопор. Подивіться збоку на саму колодку посмикайте несильно за дроти - там все очевидно буде, як їх витягти. Вставляти в іншу колодку просто правильною стороною до кінця, вони автоматично защіпнуться стопором.shakdog1209: ↑ 22.02.2024 08:36 А, вони там припаяні чи просто потягнути?
Важко сказати, може, не всім потрібен отой монітор, і його просто не підключають, треба бачити, як воно там організовано взагалі, я орієнтуюсь по вашим словам.shakdog1209: ↑ 22.02.2024 08:36 Цікаво, а чому, виробник зробив окремі колодки?