Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Mixx
А робота з вентиляторами?
Mixx
Member

Повідомлення

Nikolayovich
Я не трогал, в лёгких играх и 2д оно не крутит вентиляторы, в нормальных играх 1000-1200об и температуры в раене 60-65, это бесшумно. Зачем туда лезть, если все и так хорошо.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Mixx
А в простої?
Mixx
Member

Повідомлення

Nikolayovich
Они никогда не крутятся не в простое, не в лёгких играх типо старкрафта с лимитом ФПС, там охлад от 300+вт карты натянутый на 200вт карту, до 80-90вт оно легко отводит в пассиве ;)
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Mixx
Но в простої, які темпи?
І ви бачили, що функціонал плати тої же геймінг ос 4070С порізали, відносно 4070?
спойлер
Зображення

Зображення
Як ви думаєте, ліміти там кінські, новий чіп справиться?
https://www.techpowerup.com/vgabios/264 ... 288-231206
Востаннє редагувалось 05.02.2024 10:32 користувачем Nikolayovich, всього редагувалось 1 раз.
arhhangell
Junior

Повідомлення

leon22: 04.02.2024 16:55 Муки вибору карти з бюджетом 350 дол
Вибір між 7600XT 16 GB та 6750XT 12 GB
7 серія чимось системно-важливим відрізняється взагалі від 6?
Якщо вам буде потрібно працювати також з ШІ то тоді 7600xt.
Дивіться графік продуктивності карт нижче. Він для популярного локального ШІ для генерації зображень.
Вкладення
graph.png
Mixx
Member

Повідомлення

Nikolayovich
Ну 40-55, зависит от нагрузки, если 20-40вт то радиатор холодный, хватает воздушных потоков в корпусе, чтоб оно вобще не грелось, если 70+вт то теплый но пассива хватает, до старта вертушек не доходит, стартуют в раене 100вт, то есть нормальная тяжёлая 3д игра/рендер и тд.

Та вроде как пофиг на те пару фаз, оно изначально с огромным запасом сделано, на 4года гарантии вроде как расщитано :gigi: , лимит тдп у карт одинаковый 220вт, я не знаю, что там может не выдержать, для такого тдп, слишком большой запас СО изначально.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Mixx
Макс. ліміт в обох - 320 Вт і я не говорю, що вони на ньому будуть працювати, щоб не було лишньої мови, але чіп - мочніший, а фази - забрали.
Востаннє редагувалось 05.02.2024 11:21 користувачем Nikolayovich, всього редагувалось 2 разів.
Mixx
Member

Повідомлення

Nikolayovich
Я про сток лимит, он на обеих 220, и можно расширить +25%.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Mixx
https://www.techpowerup.com/vgabios/264 ... 288-231206
А говорить - більше!
Timedemo
Member

Повідомлення

Andreyka: 05.02.2024 00:44
Timedemo: 04.02.2024 20:35 у меня их пачки были от 3070 до 3090. и там живучие вентили очень.
Підкажіть, якщо знаєте, у Palit RTX 3070 GAMING PRO OC вентилі норм? І якщо раптом у вас була така, то може знаєте як вона по охолодженню.
Порівнюю її з EVGA RTX 3070 XC3 Ultra. Не можу вирішити, яку краще взяти.
Нормальні карти. 3070 геймінг про взагалі немає проблем. За 3 роки, може потребувать заміни пасти. В остальному безголвнякова карта.
GreenMile
Member

Повідомлення

Та що ви до того ліміту причепились, ви думаєте, що виробник дурніший за вас і поставив ліміт, який не здатна вивезти система живлення? Уже казали, ці карти навіть дешманський вантуз мають майже двократний запас по живленню.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

GreenMile
На штатних частотах - нема сумніву, а на тих 3000!?
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 05.02.2024 03:31 та інно3д з мсі через жахливу гарантійну політику
Зотак та інно - це одна і та сама фірма, як і гейнворд з палітом. Варто додати тоді й їх вже :)

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Nikolayovich: 05.02.2024 12:03 GreenMile
А ви впевнені, що той екземпляр який вам попадеться візьме їх?
Nikolayovich
Member

Повідомлення

daesz
А хто впевнений, тут як повезе, но з моніторингу цих вк, більшість і працює до 3 т.!
GreenMile
Member

Повідомлення

Та за рибу гроші. Ще раз, якщо карта ШТАТНО дозволяє підняти ліміт споживання до 320Вт то очевидно, що а) система живлення на це розрахована, б) взагалі не факт, що карта його візьме. У мого вантуза обидва ліміти 285Вт, підняти в АБ неможливо, тільки спустити, у супріма ліміт 400Вт і в АБ можна виставити до +25% від штатного 320 Вт.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

GreenMile
Ок, це більш ясно, дякую. ;)
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx: 05.02.2024 03:31 Yurik_9
Будь яку 3 слотову-3 вентиляторну практично, я би обходив стороною тільки паліт через проблеми з вентиляторами у багатьох форумчан і на англомовних ресурсах теж та інно3д з мсі через жахливу гарантійну політику, ну і молодші моделі іменитих виробників.
а можна детальніше про жахливу гарантійну політику інно і мсі? бо як раз на ці 2 бренди поглядав, ну і власне цікаво як взагалі у всіх інших з цим справи
daesz
Member

Повідомлення

Nikolayovich: 05.02.2024 12:24 daesz
А хто впевнений, тут як повезе, но з моніторингу цих вк, більшість і працює до 3 т.!
Якщо екземпляр для преси взяв тільки 2944 (і то на орус мастері), то на геймінг ОС я б не покладав таких надій.
Timedemo
Member

Повідомлення

oversteve: 05.02.2024 13:29
Mixx: 05.02.2024 03:31 Yurik_9
Будь яку 3 слотову-3 вентиляторну практично, я би обходив стороною тільки паліт через проблеми з вентиляторами у багатьох форумчан і на англомовних ресурсах теж та інно3д з мсі через жахливу гарантійну політику, ну і молодші моделі іменитих виробників.
а можна детальніше про жахливу гарантійну політику інно і мсі? бо як раз на ці 2 бренди поглядав, ну і власне цікаво як взагалі у всіх інших з цим справи
важливий не бренд, а хто завозить їх. всі тримають свою гарантію. в мсі там взагалі все дуже добре.

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
GreenMile: 05.02.2024 12:31
Та за рибу гроші. Ще раз, якщо карта ШТАТНО дозволяє підняти ліміт споживання до 320Вт то очевидно, що а) система живлення на це розрахована, б) взагалі не факт, що карта його візьме. У мого вантуза обидва ліміти 285Вт, підняти в АБ неможливо, тільки спустити, у супріма ліміт 400Вт і в АБ можна виставити до +25% від штатного 320 Вт.
якщо дуже хочеться підняти ліміт. можна прошить біос від іншої моделі. тільки щоб живлення було однакове. 8пін там і 8пін там. і т.д. але можуть інколи бути нюанси з вентиляторами. афтебернер це питання закриває, ящко є тупняки в автофана.
Закрито