Останні статті і огляди
Новини
Проблема після оновлення АMD Adrenalin 24.1.1
-
White_fluffy_dog
Junior
Доброго дня!
На днях оновився драйвер відеокарти на новий 24.1.1. Оновлювався через саму программу Adrenalin. Після оновлення одразу зіштовхнувся з такими проблемами: при запуску гру Wolfenstein New Order роздільна здатність була 2880*щось там, хоча до того стояло 4k (у мене пк підключений до 4k телевізора Samsung), і при чому у грі сама роздільна здатність стала заблокована. Потім все ж виявив, що роздільна здатність розблоковується і її можна змінити, якщо перейти з повнонкранного режиму у віконний, але якщо повернути повноекранний режим - знову заблоковується. Але це не все. Гра перестала реагувати на ввімкнення/вимкнення вертикальньї синхронізації. На момент оновлення драйверів вертикальна синхронізація у мене була увімкнута, але коли після оновлення я її вимикаю - гра на це не реагує, як було 60 к/с, так і лишається (у мене телик тільки 60hz підтримує). При чому з вертикальною синхронізацією проблема виникла не тільки у цій грі, але і в ряді інших - Іnjustice 2, Mortal Kombat 11 також.
Але апогей всього - це Palworld. В цій грі так само, як і у Wolfenstein - тепер роздільна здатність заблокована в повноекранному режимі, але вражає інше - коли я міняю роздільну здатність через віконний режим - продуктивність гри абсолютно не міняється!
На момент оновлення драйверів в грі стояли налаштування 4k і повні ультра, в такому режимі видавало 40-50к/с, пробігав так хвилин 10, подивився і вийшов, а наступного разу зайшов в гру вже з оновленими драйверами. І навіть коли я ставлю 1920*1080 то продуктивність лишається такою ж, 40-50 к/с, наче гра абсолютно ігнорує налаштування роздільної здатності в продовжує рендеритись у 4k.
Спробував відкатитись до попередніх драйверів (робив через звичайне видалення через диспетчер програми і встановлення нових з галочкою "скидання до заводських налаштувань") - не допомогло, на старих драйверах нові глюки лишились ((
Хтось ще стикався з подібними проблемами по оновленні цієї версії драйвера? Або можливо стикався з такими проблемами раніше?
На днях оновився драйвер відеокарти на новий 24.1.1. Оновлювався через саму программу Adrenalin. Після оновлення одразу зіштовхнувся з такими проблемами: при запуску гру Wolfenstein New Order роздільна здатність була 2880*щось там, хоча до того стояло 4k (у мене пк підключений до 4k телевізора Samsung), і при чому у грі сама роздільна здатність стала заблокована. Потім все ж виявив, що роздільна здатність розблоковується і її можна змінити, якщо перейти з повнонкранного режиму у віконний, але якщо повернути повноекранний режим - знову заблоковується. Але це не все. Гра перестала реагувати на ввімкнення/вимкнення вертикальньї синхронізації. На момент оновлення драйверів вертикальна синхронізація у мене була увімкнута, але коли після оновлення я її вимикаю - гра на це не реагує, як було 60 к/с, так і лишається (у мене телик тільки 60hz підтримує). При чому з вертикальною синхронізацією проблема виникла не тільки у цій грі, але і в ряді інших - Іnjustice 2, Mortal Kombat 11 також.
Але апогей всього - це Palworld. В цій грі так само, як і у Wolfenstein - тепер роздільна здатність заблокована в повноекранному режимі, але вражає інше - коли я міняю роздільну здатність через віконний режим - продуктивність гри абсолютно не міняється!
На момент оновлення драйверів в грі стояли налаштування 4k і повні ультра, в такому режимі видавало 40-50к/с, пробігав так хвилин 10, подивився і вийшов, а наступного разу зайшов в гру вже з оновленими драйверами. І навіть коли я ставлю 1920*1080 то продуктивність лишається такою ж, 40-50 к/с, наче гра абсолютно ігнорує налаштування роздільної здатності в продовжує рендеритись у 4k.
Спробував відкатитись до попередніх драйверів (робив через звичайне видалення через диспетчер програми і встановлення нових з галочкою "скидання до заводських налаштувань") - не допомогло, на старих драйверах нові глюки лишились ((
Хтось ще стикався з подібними проблемами по оновленні цієї версії драйвера? Або можливо стикався з такими проблемами раніше?
-
atropgeon
Member
Вертикалку вони ще в попередньому драйвері поламали.
видаліть їх через DDU з safe mode, та накатіть попередні, але у мене в попередніх з вертикалкою також бути трабли, але лише у двох проектах.
видаліть їх через DDU з safe mode, та накатіть попередні, але у мене в попередніх з вертикалкою також бути трабли, але лише у двох проектах.
-
White_fluffy_dog
Junior
А в якій версії драйвера з вертикальною синхронізацією у вас все було в порядку?
-
White_fluffy_dog
Junior
Спробував відкатитись до попередніх драйверів за допомогою DDU - зробив все по схемі, безпечний режим, вимкнення інтернету... На жаль не допомогло Відкочувався на 23.12.1. Єдине що - в налаштуваннях DDU прибрав галку видаляти папку АМД, бо було написано що не рекомендовано, хоча галка стояла. Можливо треба було все таки з нею? Просто у мене і проц АМД, і чіпсет звісно, не хочу зайві драйвери знести заодно.atropgeon: ↑ 28.01.2024 11:09 Вертикалку вони ще в попередньому драйвері поламали.
Що думаєте з цього приводу?
-
skip2mylou
Junior
Крайне не рекомендую это обновление. У меня 6900хт. Складывается впечателние что я полностью утратил, возможность настраивать и вносить изменения в режиме работы карты. Borderlands 3 у меня имел стабильные 180 фпс в фулл шд и мог потреблять до 300 ватт, После обновления начались просадки до 160, и игра перестала потреблять больше 200 Forza 5 которая с даунвольтом у меня выдавала стабильных 140 фпс при потребление 120-140 повела себя наоборот, после обновления потребление не падало ниже 200w, при том что лимит потребление занизил в -9, а частоты вообще занизил до 1500. Тоесть эта игра потеряла вообще связь с адреналином и его настройками. При включении флид моушн, лимиты фпс во всех играх вообще стали не действительными. Складывается впечатление что adrenalin начал работать в обход внутриигровых настроек. И еще интересная вишенка на торте, что сделал 24.1.1 в obs studio решил зачем то завысить гамму на 20% в трансляции экрана и полноэкранных програм. Когда откатился на 23.11.1, все стало как прежде. Немог поверять что обновился на такой шлак.
-
deserteagle777
Member
White_fluffy_dog: ↑ 28.01.2024 11:08 Доброго дня!
підтверджую , щось поламали , те саме у вольфі new order маю , 60Гц і хоть ти впади , але це виключення , оскільки в інших проектах все добре , навіть в вольфі young blood
-
Weirtmane
Junior
В мене після оновлення зʼявилося мерехтіння під час перегляду ютуб або в простої.
-
Enjoy
Member
у меня в киберпанке например в бордерлесс фулскрине 60 фпс кап - игнорируя выключенную вертикалку и отсутствие фпс ограничения, перевожу в фуллскрин и о чудо, все работает как надо. В других играх такой проблемы нет, ну да ладно это не критическая проблема, я могу и в фуллскрине поиграть, в целом я не играю с бесконечным фпс, он у меня всегда ограничен, но данную проблему я обнаружил, так как прочувствовался инпут лаг от форсированной вертикальной синхронизации, вот ей я не пользуюсь.
и вот не понятно, это киберпанк или драйвер вообще
и вот не понятно, это киберпанк или драйвер вообще
-
White_fluffy_dog
Junior
А ви відкочувались на 23.11.1 через DDU?skip2mylou: ↑ 28.01.2024 21:44 Крайне не рекомендую это обновление. У меня 6900хт. Складывается впечателние что я полностью утратил, возможность настраивать и вносить изменения в режиме работы карты. Borderlands 3 у меня имел стабильные 180 фпс в фулл шд и мог потреблять до 300 ватт, После обновления начались просадки до 160, и игра перестала потреблять больше 200 Forza 5 которая с даунвольтом у меня выдавала стабильных 140 фпс при потребление 120-140 повела себя наоборот, после обновления потребление не падало ниже 200w, при том что лимит потребление занизил в -9, а частоты вообще занизил до 1500. Тоесть эта игра потеряла вообще связь с адреналином и его настройками. При включении флид моушн, лимиты фпс во всех играх вообще стали не действительными. Складывается впечатление что adrenalin начал работать в обход внутриигровых настроек. И еще интересная вишенка на торте, что сделал 24.1.1 в obs studio решил зачем то завысить гамму на 20% в трансляции экрана и полноэкранных програм. Когда откатился на 23.11.1, все стало как прежде. Немог поверять что обновился на такой шлак.
-
skip2mylou
Junior
Так. Мне повезло. Сперва удаление адренилина через unistall tool, далее ddu без удаления папки amd. И я избавился от этой битой дрянной обновы.
-
White_fluffy_dog
Junior
Не зовсім зрозумів, амдшна uninstall tool? Так це ж аналог DDU, тобто хочете сказати, що DDU "дочищали" за цією прогою? Воно так працює?skip2mylou: ↑ 29.01.2024 20:12 Так. Мне повезло. Сперва удаление адренилина через unistall tool, далее ddu без удаления папки amd. И я избавился от этой битой дрянной обновы.
-
Grava
Member
Чому не почали з дду?skip2mylou: ↑ 29.01.2024 20:12Сперва удаление адренилина через unistall tool, далее ddu без удаления папки amd
-
skip2mylou
Junior
Короче. Удалил сначала Адреналин, потому установил ddu и удалил драйвер всё.
-
Shpoker
Member
То-то я думаю что у меня в RA2 кусочков карты стало не хватать, а это опять проделки драйверописателей!
-
ISN
Junior
Зробив апгрейд компа, поміняв процесор зрайзен 5500 на 5900. Брав для рендерінга. в принципі задоволений.Але,попробував прогнати фурмаком, і по ідеї фпс повинен ще більший бути.А тут наоборот не можу нагнати те що було при старому процесорові рузен 5500 138фпс проти рузен 5900 135 фпс на новому .Так може то проблема теж у цьому 24.1.1 драйверові.Чи щось не так зробив?
-
White_fluffy_dog
Junior
Що ж, я разів 5 пробував перевстановлювати драйвер на різні версії через DDU, останню спробував 23.11.1, і нічого - всі проблеми лишились на місці тепер навіть зі старими драйверами. Є тут ті, у кого вдалось успішно відкатитись і позбутися усіх новопридбаних проблем? Поділіться, як саме робили, які налаштування DDU (або іншої програми) використовували?
-
Grava
Member
Робили все як в інструкції? Вимкнули інет, у безпечному режимі запустили дду, перезавантажилися у звичайний, встановили драйвер, перезавантажилися якщо потрібно та потім ввімкнули інтернет?White_fluffy_dog: ↑ 04.02.2024 11:41які налаштування DDU
-
White_fluffy_dog
Junior
Саме так і робив, чітко по інструкції.Grava: ↑ 04.02.2024 12:03Робили все як в інструкції? Вимкнули інет, у безпечному режимі запустили дду, перезавантажилися у звичайний, встановили драйвер, перезавантажилися якщо потрібно та потім ввімкнули інтернет?White_fluffy_dog: ↑ 04.02.2024 11:41які налаштування DDU
Може хто пробував через amd cleanup utility?
Просто її боюсь використовувати, бо вона ще і на чіпсет дрова зносить, а це ж я так розумію і вайфай, блютуз теж одразу відпаде?
-
skip2mylou
Junior
Тут дело в том что фурмарк, не самый лучший вариант для сравнения работы видеокарты на разных процессорах. Могу предположить что твой 6750 просто скидывает частоты переодически на 5900, а 5500 загружает карту меньше и ей не приходится сбрасывать частоты изза температур. Может это слишком примитивно звучит. Но я первый кто выдвинул хоть какое то предположение. Ведь ситуация очень любопытная.ISN: ↑ 03.02.2024 17:14 Зробив апгрейд компа, поміняв процесор зрайзен 5500 на 5900. Брав для рендерінга. в принципі задоволений.Але,попробував прогнати фурмаком, і по ідеї фпс повинен ще більший бути.А тут наоборот не можу нагнати те що було при старому процесорові рузен 5500 138фпс проти рузен 5900 135 фпс на новому .Так може то проблема теж у цьому 24.1.1 драйверові.Чи щось не так зробив?