Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Щось тут не клеїться, ось зробив ще одне архівування папки з фото, 85г, все без проблем :-/

https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... range=B21
Спробуйте останній BIOS як варіант
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 23:52 Timedemo
Щось тут не клеїться, ось зробив ще одне архівування папки з фото, 85г, все без проблем :-/

https://gyazo.com/2b2826e10a2c74bb7685b7099e0a0be4

дивіться розмір верхнього файлу. один файл 105 гіг. і він зажимається вдвічі.

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:

https://gyazo.com/6c7ea83fd4807b08ef7ab35f1a6bc9f5

останній. і так було і на туф, і на х670 томогавг з 7950х3д. і теж саме на гігабайту дс3ш с 7950х.
unique-neon
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 01.02.2024 20:41Ну например если у меня открыт основной хром, + пару браузеров dolphin, + чёт ещё, я вижу как проц уже в 100%
1. Браузер при відкритті сторінки завантажує ядро на 100% поки не пропарсить її, нехай секунда часу, ну дві. А потім - це вже питання до вебсайту, що там за такі скрипти, тут не варто на процесор грішити.
2. Dolphin - на мобільних девайсах є такий браузер, але от для десктопа гуглив, нічого не знайшов. Підозрюю собака зарита десь тут. Це хром ос, що запускає android додатки? А якщо це під win - ну якась стрьомна штука імовірно в плані секюріті.

Відправлено через 45 хвилин 16 секунд:
TvoqBatya: 01.02.2024 20:41Оно то конечно может и терпимо, но удовольствия мало. Да ну и кмон, 24 год, 4/4 проц и ддр3, как то морально устаревшее уже.
Та я про те, що 8 ядер з головою для всякого побутового і не тільки. То як приклад навів 4 ядерний робочий старий процесор, що навіть на ньому не самі рядові задачі добре виконуються. От нормально, без будь-яких підвохів. Такого як ви описуєте при цьому не буває. Ще може кодеків не вистачає апаратних, і тому такі проблеми у ютубі.
Timedemo
Member

Повідомлення

https://gyazo.com/5f122acd3d41403da6472ad27b81ad7c

ось так це все добро іноді стає, інколи в синьку вилітає. На скріну видно проц розгрузився, ссд загрузився, я ще влітку думав, що це може ссд помирає. Але все це робилось на різному залізі, с з різними накопичувачами і т.д. Зупинка або зависання або синій екран, тільки рар або вінрар, і тільки на великому файлі.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Я не зміг відтворити вашу проблему. Ну я не з командної стрічки запускав, а через меню, але не думаю що це принципово. Чи там якісь ще особливі параметри ви вказуєте?
В мене є дуже сильна підозра що у вас просто перегрівається памʼять. Дуже схоже.
TvoqBatya
Junior

Повідомлення

unique-neon: 02.02.2024 01:12
TvoqBatya: 01.02.2024 20:41Ну например если у меня открыт основной хром, + пару браузеров dolphin, + чёт ещё, я вижу как проц уже в 100%
1. Браузер при відкритті сторінки завантажує ядро на 100% поки не пропарсить її, нехай секунда часу, ну дві. А потім - це вже питання до вебсайту, що там за такі скрипти, тут не варто на процесор грішити.
2. Dolphin - на мобільних девайсах є такий браузер, але от для десктопа гуглив, нічого не знайшов. Підозрюю собака зарита десь тут. Це хром ос, що запускає android додатки? А якщо це під win - ну якась стрьомна штука імовірно в плані секюріті.
dolphin anty, ты немного не догуглил )
Не суть вообщем, осталось выбрать между 7800х3д 7900х 7900х3д, вроде как и для игр 7800х3д топ, но кто знает мб я через года 2 займусь чем то где как раз будут ролять эти недостяющие 4 ядра
Но в общем, на 7800х3д думаешь 5-6 лет получится просидеть ?
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 01:29 Timedemo
Я не зміг відтворити вашу проблему. Ну я не з командної стрічки запускав, а через меню, але не думаю що це принципово. Чи там якісь ще особливі параметри ви вказуєте?
В мене є дуже сильна підозра що у вас просто перегрівається памʼять. Дуже схоже.
Ви дійсно не хочете читать))
Я в стоці це також робив, і памʼять не перегрівається, бо декілька комлпектів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 22:59 Тобто 13900 з відкритим браузером з десяткою вкладок, парою десятків терміналів, ТГ, і ще там по дрібниці жере менше ніж 28-30 ват?
Не знаю, що таке "пара десятків терміналів", але десь так, 13900к в середньому в "простої" (браузер, вкладки, ютюб) жере 15-30Вт, може бустонути коротко до 65, 7800х3д в такому ж сценарії постійно близько 30-40 знаходиться і може бустонути до 50+.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Декілька комплектів памʼяті виключають те, що вона перегрівається? Температура залежить від комплекту?

GreenMile
Нє вєрю.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 10:26 Timedemo
Декілька комплектів памʼяті виключають те, що вона перегрівається? Температура залежить від комплекту?

GreenMile
Нє вєрю.
які декілька комплектів. в парку в мене 7шт ам5 1-7500ф(на ньому не гоняв цей прикол), 3шт 7900, 2шт 7950х, 1шт 7950х3д. , вони не можуть закінчить задачу цю)))) все у всіх різне, і пам"ять і т.д. і при чому тут перегрів? якщо я це пробував десятки разів в повному стоці!!! бо шукав причину такого глюку, і пробувава вінду і 10ку і 11ку. і свіжу, і не свіжу))))
та і 7зіп же чогось завершує без проблем. і інші задачі компи викноуют по 20-100 годин навантаження нон стоп без збоів)))
Вам так не хочется вірить що у АМД є баг))) але він є)) і з ним можна жити. у інтела також були баги колись. не бачу в цьому нічого такого страшного.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
В мене не вийшло його відтворити.
unique-neon
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 02.02.2024 02:26Но в общем, на 7800х3д думаешь 5-6 лет получится просидеть ?
Як писав спочатку, вважайте на ваші задачі. Бо з тих хто відписував, нікому не зрозуміло, чому у вас браузери навантажують CPU нон стоп на 100%, це явно не стандартна ситуація. На робочій машині (4/4 скайлейк) у мене відкрито 3 хрома (один десятки вкладок, другий 10-20, третій декілька) і один едж (декілька вкладок). І в мене не виникає відчуття, що вони виснуть, чи повільно працюють, навіть якщо порівнювати з домашнім 7800х3d. До цієї дискусії взагалі не задумувався, що там якась різниця є. Єдине що ту машину інколи на коліна ставить, це робота антивіруса.

І таки цей долфін-анті якийсь незрозумілий нішевий браузер, невідомо від кого.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 11:35 Timedemo
В мене не вийшло його відтворити.
набийте діск С, хочаб на 80 гіг. софтом. я дам Вам батнік де йде бекап С диску, потім йде архівація одразу цього бекапу.
а краще не заморочуйтесь))) я це вже все перевірив)) і давно перейшов на 7зіп, який виконує свою задачу нормально.
GreenMile
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 10:26 GreenMile
Нє вєрю.
В що саме?
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.02.2024 12:10
Varvar: 02.02.2024 10:26 GreenMile
Нє вєрю.
В що саме?
в те що інтел менше споживає в ютубчику)))
GreenMile
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 10:26 Нє вєрю.
Ось, обидва ПК в стані спокою без активних процесів, в обох згорнутий хром на 20+ табів, запущені месенжери, короч, звичний стан коли за ПК не працюють. Записував на тапок, тому пардон за якість.
13900к
спойлер
7800х3д
спойлер
Проци в обох ПК в дефолті без курв, андервольтів тощо.
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.02.2024 14:32
Varvar: 02.02.2024 10:26 Нє вєрю.
Ось, обидва ПК в стані спокою без активних процесів, в обох згорнутий хром на 20+ табів, запущені месенжери, короч, звичний стан коли за ПК не працюють. Записував на тапок, тому пардон за якість.
13900к
спойлер
7800х3д
спойлер
І це тільки проц. А якщо заміряти всю платформу, то в амд, ще гірша ситуація.
TepH
Member

Повідомлення

Timedemo: 02.02.2024 14:58
GreenMile: 02.02.2024 14:32 Ось, обидва ПК в стані спокою без активних процесів, в обох згорнутий хром на 20+ табів, запущені месенжери, короч, звичний стан коли за ПК не працюють. Записував на тапок, тому пардон за якість.
13900к
спойлер
7800х3д
спойлер
І це тільки проц. А якщо заміряти всю платформу, то в амд, ще гірша ситуація.
А можна подивитись на Task Manager в той самий момент? На відео частина ядер молотить під 5Ghz. Процесор далеко від "idle". Можливо, навіть той самий Armoury Crate як завжди робить щось незрозуміле у фоні (наприклад https://www.reddit.com/r/ASUSROG/commen ... h_armoury/)
MessiaH
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 02.02.2024 02:26Но в общем, на 7800х3д думаешь 5-6 лет получится просидеть ?
Нет конечно, просто для игрулек не хватит ядер, а для работы процы без 3д кеша лучше, так как большинство приложений кроме игр этот 3д кеш не юзают
Varvar
Member

Повідомлення

GreenMile
Armoury crate...все ясно :) Далі нема про що говорити) В мене 7950х3д в стані спокою споживає десь 26-30ват, а у вас 8 ядер - 35-40.
Відповісти