Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Artem_K
Member

Повідомлення

sselesnes
В мене цифри відрізняються від їх тестування бо моніторив у багатьох локаціях.
Вчора спеціально подивився, що там у тесті при поточних налаштуваннях (3060 й там далеко не все ультра :) )
В бенчмарку в 1080р не більше 7,6 Гб. А ось під час гри у локаціях оригіналу було до 8,6Гб, а у DLC до 9,5Гб.
Тобто на 4060 треба буде все ж трохи погратися налаштуваннями, щоби влізти у розмір відеопам'яті.
sselesnes
Member

Повідомлення

Artem_K тоді
А на PCIE 3.0 ще й #@%$!@#!!!
El Barrent
Member

Повідомлення

l-m: 30.01.2024 08:21
El Barrent: 29.01.2024 15:36
Можно список ігор для яких 6 ядер не вистачає? На минулих сторінках було вже обговорення. Моє тестування i5-9600k + 7900XT: viewtopic.php?p=3748217#p3748217
Задля цікавості протестував з тими налатуваннями "Мінус RT", та на моїй 6900ХТ краще результат (142 фпс) ніж у вашої 7900XT (88 фпс) (чого звісно не має бути, та не було б з нормальним процесром).
спойлер
Зображення
Якщо поставити роздільну здатніть на 720р, то різниця між ЦП стане ще більш очевидною. Тільки не дуже розумію до чого це.
Знайшов перше ліпше відео з RT - фпс +-такий самий як і у мене.
fludimir
Member

Повідомлення

Tim: 29.01.2024 20:59Получил 4070 Super MSI Gaming Slim. Со вторйо попытки новая пришла реально,упаковка заклеена и выглядит новой,не как в прошлый раз)
Поздравляю с покупкой! :) Можете подтвердить - карта действительно стартует вентиляторы сразу с ~1000 оборотов, медленнее они не крутятся? И какой режим вентиляторов в не слишком тяжелых играх, крутятся на 1000 или постоянный старт-стоп?
El Barrent
Member

Повідомлення

Ще одне цікаве відео про актуальність 9600к поза кіберпанком. Шось mindblowing різниці з 13600k я не бачу. Ці 30-40% переваги будуть з'їдені більш простою GPU.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

El Barrent: 30.01.2024 14:29 Ще одне цікаве відео про актуальність 9600к поза кіберпанком. Шось mindblowing різниці з 13600k я не бачу. Ці 30-40% переваги будуть з'їдені більш простою GPU.
спойлер
Макс. 20-30 % різниця в 2К, не так і погано!
l-m
Member

Повідомлення

El Barrent: 30.01.2024 13:45
l-m: 30.01.2024 08:21
Задля цікавості протестував з тими налатуваннями "Мінус RT", та на моїй 6900ХТ краще результат (142 фпс) ніж у вашої 7900XT (88 фпс) (чого звісно не має бути, та не було б з нормальним процесром).
спойлер
Зображення
Якщо поставити роздільну здатніть на 720р, то різниця між ЦП стане ще більш очевидною.
Смішна претензія, враховуючи що я просто повторив ваші налаштування. Не знаю навіщо ви з ними тестували та з такими граєте . Вибрали б 4к як Месія, й питань би не було))
El Barrent: 30.01.2024 13:45 Тільки не дуже розумію до чого це.
А для чого ви приводили свої результати? Я от теж не дуже розумію - щоб показати що у вас так вистачає 9600К що на 7900ХТ вполовину менше фпс ніж мало б бути? От справді для чого ви принижували свій 9600К? Це такий стеб посилатися на ті свої результати як доказ що 6/6 достатньо зараз?
Чи може ви справді думали що там все нормально? Ну тоді це для того щоб відкрити вам очі. Жартую. Вже бачу що клініка.
Так що тут це до того, що можете собі продовжувати на ютубі знаходити ноунеймів у яких ваш 9600к швидкий, потужний, актуальний, а в реальності ситуація дещо інша, та не варто такі поради нормальним людям роздавати.
GreenMile
Member

Повідомлення

l-m: 30.01.2024 15:15 А для чого ви приводили свої результати? Я от теж не дуже розумію - щоб показати що у вас так вистачає 9600К що на 7900ХТ вполовину менше фпс ніж мало б бути? От справді для чого ви принижували свій 9600К? Це такий стеб посилатися на ті свої результати як доказ що 6/6 достатньо зараз?
Взагалі, залежно від того, хто і що вважає "достатнім", комусь менше 120 ФПС то вже неможливо грати, а комусь більше 60 стабільних ФПС за очі. Те, що 9600к не може завантажити на 100% 7900хт - то очевидно, але це ніяк не заважає грати в КП2077, якщо ви не ФПС-ний маньяк із монітором 300Гц.
Але я вже трохи загубив суть дискусії, хто що кому намагається довести :dontknow:
odessitmws
Member

Повідомлення

El Barrent
показали бы мониторинг с загруженой вк на 90% и закончили бы на этом дискусию
El Barrent
Member

Повідомлення

l-m
Мої результати показують, що з увімкненим RT якоїсь різниці між i5-9600k та сучасними ЦП немає. Твої результати показують, що якщо зменшити навантаження на GPU, то стане видно перевагу сучаного ЦП, що і так очевидно тому, хто вміє 2+2 складати.
Мої досліди користі тим, хто грає з RT.
Твої досліди корисні тим, хто грає без RT.
l-m: 30.01.2024 15:15 Чи може ви справді думали що там все нормально? Ну тоді це для того щоб відкрити вам очі. Жартую. Вже бачу що клініка.
Так що тут це до того, що можете собі продовжувати на ютубі знаходити ноунеймів у яких ваш 9600к швидкий, потужний, актуальний, а в реальності ситуація дещо інша, та не варто такі поради нормальним людям роздавати.
Дуже аргументовано. Прям задавив авторитетом.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Так что ж вы хотели от проца который 3500 грн стоит :dontknow: другое дело странно юзать такой проц с картой за 40к
El Barrent
Member

Повідомлення

odessitmws
88% підійде чи треба вже на звалище нести?
спойлер
Зображення
Vlaad13
Навіть не знаю, може тому, що проц за 3500 доволі непогано себе почуває з картою за 40к? Звісно, можна взяти проц за 10к, мамку за 10к, пам'ять за 5к і отримати +10 фпс. Звучить як чудовий план (спойлер: ні).
SergN
Member

Повідомлення

El Barrent: 30.01.2024 16:17Навіть не знаю, може тому, що проц за 3500 доволі непогано себе почуває з картою за 40к? Звісно, можна взяти проц за 10к, мамку за 10к, пам'ять за 5к і отримати +10 фпс. Звучить як чудовий план (спойлер: ні).
Якщо взяти карту за 40, а мати результати карти за 25 через обмеження проца, то це теж план того самого рівня "чудовості". І теж має абсолютно пряме вираження в (не)ефективності витрат грошей.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

SergN
Ніхто не говорить про апгрейт в майбутньому, но на зараз - навіть смисла не бачу і чим дальше - тим більше переконуюсь в цьому!
daesz
Member

Повідомлення

З розряду того, що було в сусідній темі - взяв 4080 і "ужав" до 100 Вт харчування :D
odessitmws
Member

Повідомлення

El Barrent
тебе карта за 40кусков нужна что бы играть в 55 кадров? :lol:
выключи лучи в которые амд не умеет и выдает смешной фпс при почти полной нагрузке, и научись уж ставить мси аф с мониторингом
El Barrent
Member

Повідомлення

SergN
Можна посилання на таку саму продуктивність карти за 25к?

odessitmws
А я хочу грати з променями і шо ти мені зробиш? Навчись не давати поради про які тебе не просять.
odessitmws
Member

Повідомлення

El Barrent: 30.01.2024 16:35А я хочу грати з променями і шо ти мені зробиш?
ну так брал бы нвидию которая с лучиками даст кадров на 30-40 больше с тем же бюджетом
GreenMile
Member

Повідомлення

SergN: 30.01.2024 16:25
El Barrent: 30.01.2024 16:17Навіть не знаю, може тому, що проц за 3500 доволі непогано себе почуває з картою за 40к? Звісно, можна взяти проц за 10к, мамку за 10к, пам'ять за 5к і отримати +10 фпс. Звучить як чудовий план (спойлер: ні).
Якщо взяти карту за 40, а мати результати карти за 25 через обмеження проца, то це теж план того самого рівня "чудовості". І теж має абсолютно пряме вираження в (не)ефективності витрат грошей.
Тільки воно працює не так, як вам здається. У мене 4070ті тимчасово час стояла у і5-6600к (4ядра/4потоки) замість 1060/6. Так ось в Хогвартсі в 2к вона була навантажена десь на 60%, при цьому графло було все ультра з променями, а проца вистачало десь на 50-60 кадрів. Ніяка карта "за 25" не змогла б розмалювати такий же рівень графіки при такому ФПС от і все. Якщо проц здатен відмалювати необхідну вам кількість ФПС, то це значить, що його вистачає особисто вам, головне, щоб карта встигала їх розмалювати. А здатен він там навантажити карту на 100% чи ні - взагалі пофіг, то в секту "раскриватєлєй карточєк" :rolleyes:
sss1819
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Маю робочу станцію, конфігурація: материнка HP Z420 + проц Intel Xeon E5-1650, 3200 MHz + відеокарта Quadro K2000 (2 ГБ) + БЖ 600W (DPS-600UB). Раніше використовув тільки для роботи (CAD програми типу SolidWorks, AutoCAD та ін.), зараз більше користуюсь для домашніх потреб, але і по роботі буває. Хочу замінити відеокарту на щось потужніше, без заміни блока живлення, та іншого. Можливо хтось підкаже варіанти. :lamer: :lamer: :lamer:
Бюджет хай буде 200$ за БУ.
Востаннє редагувалось 30.01.2024 17:38 користувачем sss1819, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти